Jdi na obsah Jdi na menu

Rocková kapela Jamaron upozorňuje na boj s depresí skladbou Jizvy

24. 10. 2023

jamaron_foto_lucas-kozel.jpgJamaron (foto: Lucas Kozel)

Skupina Jamaron se letos prezentuje už třetím singlem z chystaného alba. Formace si v září prošla velmi bolestnou situací, kdy tragicky zemřel její člen, basák Filip Karlík. Ten nový song „Jizvy”, poukazující na problematiku sebepoškozování a boj s depresí, dokonce produkoval, klip už ale natočit nestihl.

Na textu novinky se podílelo celé sourozenecké trio Dostálových. „Nekonečně dlouho jsme polemizovali se slovy, měnili obsah, nechali si radit od producentů. Trvalo skoro rok a půl, než skladba dozrála,” říká Jakub Dostál. „K napsání textu mě inspirovala setkání s lidmi, u kterých jsem si všimnul nenápadných jizev na zápěstí,” vysvětluje jeho bratr Ondřej. Přes všechny změny se podařila zachovat původní myšlenka songu. Upozornit na vnitřní démony, nedávat si všechno za vinu a netrestat se. Fyzická bolest tu psychickou nepřehluší.

Údernou kytarovku o hledání štěstí doprovází potemnělý klip, který režíroval Papa Pech. Natáčel se pár dní po Filipově smrti, což se otisklo do jeho nálady. Video se hemží zajímavými detaily, nechybí ani metafory.

Kapela nakonec vyráží i na plánované turné k oslavám deseti let na scéně, basové party k uctění jejich kamaráda a spoluhráče budou hrát ze záznamu. Koncertní šňůra začala 20. října v Liberci, 25. října se Jamaron představí v pražském Lucerna Music Baru.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář