Jdi na obsah Jdi na menu

Kateřina Marie Tichá zve songem Vlci do kina na film Spící město

25. 8. 2021

katerina-marie-ticha.jpgKateřina Marie Tichá (foto - zdroj: Universal Music)

Když Kateřina Marie Tichá loni vydala debutové album „Sami”, bylo jasné, že v její kariéře nastal zásadní zlom. Ze singlu „Zničená zem” se vyklubal velký hit alespoň na internetu, když už rádioví dramaturgové zaspali. Zpěvačka získala cenu Anděl v kategorii Objev roku a nyní si skladbu „Vlci” vyhlédli tvůrci snímku „Spící město”, který před několika dny vstoupil do kin.

„Bez dobré hudby to nejde. Sázka na Kateřinu Marii Tichou byla sázka na jistotu. Stejně jako v případě nahrávky ‚Kříž’ Davida Stypky, kterou jsem v minulosti použil do svého filmu ‚Úsměvy smutných mužů’,” říká režisér Dan Svátek.

Píseň „Vlci” patří na zmíněné desce k těm nejpůsobivějším, je proto chvályhodné, že se alespoň touto cestou dočkala klipového provedení. Kostru snímku samozřejmě tvoří záběry lákající do kina, jak už to v takových případech bývá. Potěší však, že vizuál respektuje spíše pochmurnou, až mystickou atmosféru songu, která ostatně zřejmě souzní i s dějem zfilmovaného příběhu. Všichni rodiče na světě v něm totiž usnou záhadným spánkem.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek