Jdi na obsah Jdi na menu

David Gray zrcadlí v nové písni aktuální pocity nás všech

16. 2. 2021

david-gray.jpgDavid Gray (foto - zdroj: facebook.com)

Poslední deska Davida Graye „Gold In A Brass Age” vyšla před dvěma lety. Loňský rok měl být ve znamení velkých oslav dvacátého výročí jeho ceněného alba „White Ladder”, které se dočkalo speciální reedice. Následovat mělo i turné, to však bylo ze známých důvodů posunuto.

Vzniklou časovou prodlevu tak zpěvák využil k natáčení nového materiálu. Výsledku se dočkáme v květnu. K poslechu jsou zatím k dispozici skladby „Skellig” a „Heart And Soul”.

Doprovodný, velmi civilní videoklip k čerstvému singlu „Heart And Soul” režíroval Rex Russell. Vsadil přitom na přímočarost Davidova písničkářství. Střídají se zde záběry z potemnělého koncertního sálu, kde je hlavní aktér osvícen jen jedním kuželem světla. Ve druhém sledu zastihneme hudebníka procházejícího se v ulicích nebo na břehu řeky. Zejména terénní pohledy dokreslují melancholický text, v němž autor reflektuje současnou dobu, kdy se často cítíme osamoceni a ohlížíme se zpět.

Dvanácté řadové desky Davida Graye s názvem „Skellig” se dočkáme 14. května a bude obsahovat třináct tracků. Předobjednávky již běží v muzikantově oficiálním e-shopu. Album lze objedvat jak na CD, tak na vinylu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek