Jdi na obsah Jdi na menu

V kapele Dymytry bude místo Protheuse zpívat Václav Noid Bárta

19. 12. 2023

vaclav-noid-barta.jpgVáclav Noid Bárta (foto: Angelika Špicarová)

Dymytry začínají novou kapitolu. Do svých řad přijali zkušeného muzikálového i rockového zpěváka, hudebního producenta, skladatele, textaře, prostě všestranně nadaného Noida, který vládne majestátním hlasem. Hned z prvních tónů nové skladby „My ještě nechcem jít” je zřejmé, koho Dymytry angažovali.

Finální a jasné odhalení, kdy Václav Noid Bárta na chvíli odloží svou masku, je však potvrzeno až ke konci videoklipu.

„Čas pádí jak splašenej kůň a za chvíli to bude měsíc, kdy jsme uzavřeli jednu krásnou a divokou éru naší skupiny ve vyprodaný O2 Areně. Ještě několik dní po tomhle životním koncertu ve mně vybuchovaly erupce euforie a štěstí a to obrovské množství pozitivní energie ve mně rezonuje až doteď… Aby byl vesmír v rovnováze, tak pocity radosti mi v hlavě vystřídaly obavy a otázky, jak to celé s naší ocelovou partou bude do budoucna dál,” komentuje aktuality kapelník Jiří Dymo Urban.

A dodává: „Změna zpěváka je pro každou skupinu hodně tenký led. S Vencou se známe od školky, máme za sebou několik společných projektů. Je to Kamarád s velkým K, umí zazpívat úplně všechno, je to neskutečnej muzikant a skladatel, umí dělat show a je na něj spoleh. Velkej pohodář, co řeší věci s úsměvem, trable s nadhledem a má rád výzvy.”

Václav Noid Bárta říká: „Poslední dobou úplně cítím v kostech, že mi ten metal chybí. Za těch dvacet let, co DM3 existují, jsem se kolem nich často ‚motal’. Dělal jsem klukům smyčce, samply, byl hostem na jejich turné, oni na mém koncertě Yesid atd. Všechno do sebe perfektně zapadlo, a tak se vydáváme na společnou cestu.”

Václav Noid Bárta začínal v Dolores Clan na přelomu milénia. Byla škoda, když se tato formace v roce 2005 rozpadla. Nyní, po dvou dekádách, se vrací ke svým kořenům, k tvrdé muzice. Jeho sólové projekty ovšem pojedou dál.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář