Jdi na obsah Jdi na menu

Oscarový skladatel Hans Zimmer vystoupí v České republice!

16. 2. 2016

Live: Hans Zimmer

Datum: 07.05.2016                                                    Místo: O2 Arena, Praha

hans_zimmer_2016.jpg

Nejvýraznější filmový hudební skladatel současnosti, Hans Zimmer, přijede 7. května koncertovat do České republiky. Představí se spolu s ČNSO a velkým pěveckým sborem v pražské O2 Areně.

Původem německý autor filmové hudby Hans Zimmer, je považován za jednoho z nejúspěšnějších skladatelů. Začátky jeho kariéry jsou spjaty s kapelou The Buggles, se kterou nahrál hit „Video Killed the Radio Stars”.

Záhy se však začal věnovat práci pro film. Jeho hudba k oscarovému filmu „Rain Man” mu doslova otevřela dveře do Hollywoodu. Od té doby Hans Zimmer často spolupracoval s režisérem Ridley Scottem např. na filmech „Thelma a Louise”, „Gladiátor” nebo „Hannibal”.

Zimmerovu muziku znají diváci z mnoha oscarových blockbusterů jako je „Šifra mistra Leonarda”, „Piráti z Karibiku”, „Pearl Harbor”, „Počátek”, „Temný rytíř”, „Interstellar” nebo z animovaných filmů „Lví král”, „Madagaskar”, „Princ Egyptský”, „Kung Fu Panda”, „Já padouch” atd. Dosud Zimmer pracoval na více než stovce filmů a získal za ně všechna možná ocenění včetně Oscara, Zlatého globu i Grammy.

Pražský koncert je součástí prvního celosvětového turné Hanse Zimmera. Slavný skladatel v pražské O2 Areně zahraje osobně na několik hudebních nástrojů v doprovodu Českého národního symfonického orchestru a velkého pěveckého sboru. Zazní hudba mapující nejzásadnější mezníky jeho kariéry.

Vstupenky na pražský koncert Hanse Zimmera jsou již vyprodány.