Jdi na obsah Jdi na menu

Stingův kytarista Dominic Miller se vrací do České republiky!

23. 7. 2015

Datum: 22.08.-23.08.2015                                         Místo: Sokolovna, Pacov

001---dominic-miller---band.jpgDominic Miller (foto: Angelika Špicarová) 

Dominic Miller bude hlavní hvězdou 15. ročníku festivalu Pacovský poledník. V rámci hudební přehlídky proběhne i workshop s dvorním Stingovým kytaristou.

Do programu festivalu Pacovský poledník, který se uskuteční 22. a 23. srpna v Pacově na Vysočině, se jeho organizátorům podařilo připravit workshop s Dominicem Millerem, dvorním kytaristou slavného Stinga.

„Bude to jedinečná možnost potkat se s výjimečným kytaristou i člověkem,” zve Jana Hrušková, organizátorka festivalu s patnáctiletou historií. „Zkušení i začínající kytaristé, studenti hudebních konzervatoří a další zájemci mají vzácnou příležitost strávit inspirativní odpoledne s vynikajícím skladatelem, aranžérem a kytaristou, dozvědět se více o jeho přístupu k tvorbě, zdrojích inspirace nebo si poslechnout, jaké je to hrát nejen se Stingem, ale spolupracovat třeba s Phillem Collinsem, Tinou Turner, Paulem Simonem a řadou dalších,” dodává.

Dlouholetá vazba mezi Stingem a ústřední postavou jeho bandu je velmi vzácná. Slavného zpěváka v jeho dosavadní kariéře doprovázela celá řada slavných hudebních osobností, jen Miller však po jeho boku zůstává již více než čtvrtstoletí.

Argentinský rodák se v České republice objevil zhruba před rokem. V rámci evropského turné u nás v květnu odehrál jediný koncert, a to právě v Pacově. Millera na něm doprovázeli tři muzikanti, bubeník Rhani Krija, kytarista Tony Remy a basista Nicolas Fiszman. S posledně jmenovaným se tentokrát představí v srpnu i v Pacově.

004.jpgDominic Miller + Nicolas Fiszman (foto: Angelika Špicarová)

Letošní Pacovský poledník však nabídne mimo Dominica Millera i další zajímavý program. Dalším zahraničním interpretem bude fenomenální izraelský kontrabasista Adam Ben Ezra. Diváci se mohou těšit i na Kalle, Dana Bártu & Robert Balzar Trio, Zdeňka Bínu a Simple Muffin. Také Ondřej Smeykal opět zavítá na festival s projektem Výprava 2015. Jeho hosty budou Bear Love a Andrew Begay. Program doplní prestižní výstava Jazz World Photo.

Pacovský poledník je žánrově různorodá přehlídka přesahující hranice města i kraje Vysočina. Letos se v Pacově uskuteční již patnáctý ročník. Za 14 let se v jeho rámci představilo více než 200 hudebních těles, přes 800 muzikantů a uskutečnilo se 18 divadelních představení. Festival vždy doprovázely další akce jako např. sochařská sympozia, výtvarné dílny, improvizace, výstavy, přednášky, workshopy, semináře nebo např. i pobytové dílny pro děti z dětských domovů a řada dalších. Ty se postupem let staly nedílnou součástí každoroční dramaturgie Pacovského poledníku.

Vstupenky na festival jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal.