Jdi na obsah Jdi na menu

Olivia Rodrigo představila zdařilé video k emotivní písni Vampire

6. 7. 2023

olivia-rodrigo.jpgOlivia Rodrigo (foto - zdroj: facebook.com)

Po mimořádném úspěchu debutového alba „Sour” se nad druhou studiovou deskou Olivie Rodrigo vznášejí velká očekávání. A dvacetiletá zpěvačka hned prvním singlem „Vampire” naznačuje, že nejspíš budou naplněna.

Novinka vytvořená ve spolupráci s Danem Nigrem začíná jako oduševnělá balada, ale nečekaně dynamickými změnami tempa graduje až v emocionální bouři. Olivia Rodrigo si v ní vyřizuje účty s někým, koho haní velmi nevybíravými výrazy.

„Je to písnička o pocitu zmatenosti a ublížení. Zpočátku jsem si myslela, že půjde o klavírní baladu. Ale když jsme na tom s Danem Nigrem začali pracovat, dali jsme text do kontrastu s velkými bubny a šílenými změnami tempa. Nakonec vznikl srdcervoucí song, na který můžete tančit,” říká interpretka.

Videoklip v režii Petry Collins kopíruje vývoj skladby. Nejdříve vše vypadá poklidně, hlavní aktérka si prozpěvuje v trávě. Zlom přichází v okamžiku, kdy ji zraní padající světlo a diváci zjišťují, že sledují zinscenované číslo z předávání hudebních cen. Přihlížející jsou v šoku, Olivia Rodrigo zpívá dál i s krvavým zraněním a děj postupně nabírá spád, až ochranka vyděšenou hvězdu v podstatě vyžene z pódia a ona prchá nočními ulicemi.

Nového alba s názvem „Guts” se dočkáme 8. září a úvodní vlaštovka slibuje jednu ze zásadních popových nahrávek roku.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář