Jdi na obsah Jdi na menu

Chris Martin z Coldplay odstartoval antikoronavirový projekt

18. 3. 2020

chris-martin.jpgChris Martin (foto - zdroj: somersetlive.co.uk)

Koronavirová pandemie mění nejen osobní životy, ale i ty profesní, hudební průmysl nevyjímaje. Podobnou aktivitu, jakou nedávno spustili tuzemští interpreti, vyvíjejí i jejich zahraniční kolegové. Jedním z nejčerstvějších výsledků tohoto počínání je série charitativních online koncertů nazvaná „Together, At Home”.

Projekt vznikl ve spolupráci Světové zdravotnické organizace a hnutí Global Citizen. Jeho cílem je vybrat do konce dubna 675 milionů dolarů na boj s nemocí COVID-19 způsobenou novým typem koronaviru. K povědomí o kampani mají přispět intimní, živě přenášená vystoupení.

Global Citizen pořádá stejnojmenný festival, jehož kurátorem je Chris Martin, a tak není divu, že tím, kdo seriál odstartoval, se stal právě frontman Coldplay. Během pondělního půlhodinového přímého přenosu ze svého domu chatoval s fanoušky a přehrál pár písní nejen domovské kapely, ale i nějaké ty coververze. Zazněla třeba „Life On Mars?” od Davida Bowieho. Na záznam, na jehož konci Chris Martin předal štafetu Johnu Legendovi, se můžete podívat níže.

Text - zdroj: musicserver.cz/David Věžník