Jdi na obsah Jdi na menu

REACH představili povedený singl s názvem Save The World

12. 3. 2024

reach.jpgREACH (foto: Christian Schneider)

Kapela REACH je zpět a tentokrát si na naši záchranu z chaotického světa připravila nadupaný song s názvem „Save The World”. Možná se naše snažné přání na lepší rok vyplní. To si určitě necháme líbit skoro tak jako poslech nového hudebního počinu REACH.

Říká se, že trpělivost přináší růže a taky, že ano. Švédové REACH jsou zpět na hudební scéně spolu s novým albem. První ukázka „Mama Mama” je už třetí měsíc po sobě v repertoáru jedné z největších německých stanic Radio Bob, obohatila také repertoár stanice Star FM (dominantní hlavně v Berlíně a Norimberku) a nyní si získává čím dál větší popularitu na stanici Radio 21, čímž dokázala ovládnout žebříčky třech ze čtyř největších stanic v celé zemi.

Ovšem netřeba zůstávat pouze v Německu. Skladby „Little Dreams” a „A Million Lives” se uchytily v rádiích Švédska a Finska. Pokud se snad čirou náhodou zrovna nacházíte ve Skandinávii, nalaďte si stanici Bandit Rock či Radio Rock a můžete se zaposlouchat do energických melodií.

Zpět ale k novému singlu „Save The World”. Samotná skladba ozvláštňuje celý repertoár kapely svým netradičním zvukem. Směsice jazzu a klasických hudebních prvků podtrhuje rockové pozadí REACH, ovšem nelze popřít, že svým uvedením na svět se stává dalším důležitým milníkem v diskografii formace. Song skvěle znázorňuje obrovský drive kapely a dokonalé spojení dramatické melodie s citově nabitými texty. Skupina neustále lační po akci a show, což se také projevuje na muzice. REACH často čerpají z událostí v reálném světě a ve svých textech se snaží reflektovat současné problémy společnosti.

Konkrétně v „Save The World” se uskupení věnuje problematice mladého a vášnivého umělce, který se mermomocí snaží prodrat divokými vodami hudebního průmyslu a chce přijmout rizika s tím spojená. Poukazuje, že v hudebním odvětví showbyznysu je kolikrát nutné spoléhat jen sám na sebe, neboť hrozí, že natrefíte na špatné lidi.

Po hudební stránce se od starých tracků nový singl také o něco liší. Kromě zmíněného jazzu a klasiky můžeme v melodii slyšet poměrně silný vliv rock opery společně s majestátním zvukem orchestrálního sboru, který doplňují energické kytarové riffy.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář