Jdi na obsah Jdi na menu
 


Náštěva indické restaurace The Royal Maharaja 2011

 

S Jirminkou jsme se rozhodli, že zkusíme opravdu něco netypického a trochu rozšíříme naše chuťové obzory. Proto jsme se vydali na Velké náměstí v Hradci Králové do Indické restaurace  The Royal Maharaja.

http://www.theroyalmaharaja.cz/

Jirminka již s indickou restaurací měla zkušenost z Prahy a já se zase těšil, že okusím nepoznané.

Prostředí

Po příchodu do restaurace jsme byli zklamáni prostředím. Pár obrázků a sem tam strohá dekoracíe dojem, že jste o 8.000 km dále na východ, ve vás opravdu nevyvolá.  Původně zde byl steak bar a z něho zde zůstaly stolky židle a další vybavení, což v nás vzbuzovalo trošku rozpaky. Vždyť to je jako si dát dort se šlehačkou s vepřové plátky na slanině L . V celé restauraci bylo celkem 8 hostů a přes to trvalo obsluze 6 minut než-li si nás všimla a přinesla nám jídelní lístky. Obsluha byla ve standartním barmanském oblečení spíše podtrhující převládající zbytky steak baru.

Obsluha

Po dlouhém rozhodování a s pomocí Jirminky jsem si vybral jemnou smetanovou kuřecí polévku a Jehněčí kormu. Jirminka vynechala polévku a zvolila kuřecí maso na pepři s křenovou omáčkou s kešu.  Toto jsme si objednali a narazili na největší kámen úrazu, na který jsme nebyli upozorněni, a to na čekací dobu přípravy. Svou již vymodlenou polévku jsem dostal po dlouhých 35 minutách čekání, které když máte hlad, jsou nesnesitelně dlouhé. Mezitím Jirminka  ozkoušela místní toaletu, která byla čistá a udržovaná.

Jídlo

Jídlu se nedá nic vytknout, je pro nás čechy netypické, ale pokud jste otevřeni novým věcem jste na správné adrese. Bohužel jídlo bylo jediným plusem celé naší náštěvy v této restauraci L

Jemná kuřecí polévka s příchutí kari mi moc chutnala a nemám na ní co vytknout

Jehněčí korma byla příjemě nasládlá omáčka s nastrouhaným kokosem, kterou jsem si opravdu užil, a se skvěle připravenou rýží to byla opravdu lahodná krmě. Jirminka se svým kuřecí masem na pepři a křenovou omáčkou s kešu tak spokojená nebyla - jednalo se totiž o poměrně pálivý pokrm, na který nebylo upozornění v jídelním lísku optroti ostatním pokrmům. Dle našeho názoru by si zasloužil alespoň jednu papričku.

Závěr

Po našem rozhovoru s Jiminkou jsme došli k názoru, že tuto restauraci bychom známým nedoporučili a nejspíš sem dlouho nepůjdeme. Celkově jsme byly zklamáni a přes to, že byla restaurace poloprázdná, doba obsluhy byla nekonečná. A to cenově rozhodně není nejlevnější. Služby a prostředí se naší útratě nevyrovnaly L

Hodnocení restaurace    

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář