Jdi na obsah Jdi na menu
 

Autor

Huspek, jméno mé.

Tak tento způsob představování je v běžném styku sice elegantní, ale poněkud nepřesný. Neboť jméno mé je Zdeněk, Huspek je potom příjmení.

Narodil se – samo sebou, jinak bych neexistoval. Což by nebylo na škodu, myslí si občas někteří. Je mi líto, už se stalo a bylo to dva roky po válce (druhé světové). Tehdy bylo hodně veliké sucho a zřejmě od té doby mám neustálou žízeň.


Bydliště –  Loučim, vesnička na východním pomezí Chodska, přibližně v polovině cesty z Klatov do Domažlic. Původem z Františkových Lázní, bydlel jsem na Sokolovsku, potom v Plzni. Západočeský patriot. Ale jsem rád všude, kde zavadíš o dobrého člověka a ti jsou taky všude.


Zaměstnání - už bez zaměstnání. Ne snad že bych byl nezaměstnaný, to jsem nebyl ani před ani po revoluci. Vzhledem ke svému věku už pracovat nemusím. Od státu pobírám nevalnou rentu, která je horko těžko k uživení.


Od roku 1992 jsem byl prakticky 20 let živnostníkem s živnostenským listem s honosným názvem "hostinská činnost". Hostinec jsem nikdy neměl, půl roku jsem čepoval pivo v hospůdce ve Ždánově na Domažlicku - bylo otevřeno jen o víkendech, takže to bylo jen taková brnkačka...
Jinak jsme 13 let prodávali občerstvení na koupališti Babylon u Domažlic, v karavanu jsme dělali a prodávali langoše na trhu...

Dva roky jsem dělal nepříliš úspěšného pojišťovacího poradce, zkusil jsem se nechat zaměstnat ve fabrice na kryty televizních obrazovek u pásu (5 šichet). Hodně let jsem měl cosi společného se železnicí - viz několik povídek, taky kultura mě pár let nevalně živila.

 

 Pro regionální noviny jsem psal články a reportáže, na web fejetony. Obstarávám loučimské webové stránky www.loucim.cz se vším všudy, fotky z akcí, texty. Jsem členem SDH, kde píšu hasičskou kroniku, třetí období jsem členem obecního zastupitelstva.
 

Ve svých 62 letech jsem se vrátil ke kolu a začal jsem jezdit po blízkém i vzdálenějším okolí, v 74 letech jsem přesedlal na elektrokolo, ze svých cest vozík množství fotek a ty jsou k vidění v galerii Zonerama.

Kromě publicistiky píšu a občas někam pošlu povídky, mám hotové dva rukopisy a na třetím poněkud laxně pracuji.


Stav – rozvedený. Děti – dvě dcery, tři vnoučata, náhled na svět – přiměřeně skepticko-optimistický.