Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historie

Je 27. října 2011 a já ležím na pokoji ortopedického oddělení v kolínské nemocnici s podruhé přetrženou achilovou šlachou a přemýšlím nad tím, jak dlouho nebudu moct sportovat, jezdit na kole a o tom, jak mi to bude chybět. Napadne mě, že to naše cyklistické zápolení by bylo dobré posunout někam trochu dál a nezůstat jen u občasných vyjížděk a závodů. Každý správný cyklista jezdí za nějakou stáj a i já bych chtěl v nějaké působit. Bohužel moje výkonnost není na takové úrovni, abych dostával nabídky na vstup do sportovních týmů.

Vždycky se mi strašně líbilo označení Joskatel, kterým má kamarád Pepa Jurka označen svůj mobilní telefon, když mu posílám obrázky nebo hudbu přes Bluetooth :-) . Líbí se mi tenhle název i z toho důvodu, že já i David Šimůnek zrovna pracujeme pro telefonního operátora. a všichni tři společně podnikáme společná cyklistická dobrodružství a občasně se účastníme hobby závodů. Pepa mě osobně navíc k cyklistice přivedl, když mi nabídl společné cyklistické vyjížďky po mé první operaci kolene. Tahle kombinace do sebe skvěle zapadá. Vyspím se a druhý den, 28. října 2011 v deliriu po operaci oznamuji kamarádům založení nové cyklistické stáje, která nese jméno Joskatel team a tímto oba kamarády přizívám ke spoluzaložení.

Za tu dobu urazila naše stáj kus cesty a já osobně jsem rád, že se neustále rozrůstá, ale zejména, že spojuje a utvrzuje kamarádství a přátelství lidí se společným zájmem. Obrovskou radost mám z toho, že v našich řadách je spousta mladých a ambiciózních talentů, kteří našemu týmu zajišťují budoucnost. Některé historické milníky můžete najít v přehledu níže.

Honza Hába - Hábič

Historie klubu

28.10.2011 - Založení klubu Joskatel team - Hába, Jurka, Šimůnek

31.12.2011 - Klub má celkem 8 členů

31.12.2012 - Klub má celkem 9 členů

31.13.2013 - Klub má celkem 10 členů

04.10.2014 - Klub uspořádal první časovku v jízdě do vrchu - vítěz Vláďa Beneš. Od této chvíle pravidelně absolvujeme v rámci českobrodské časovky vložený závod o Kobramův pohár v jízdě do vrchu.

28.11.2014 - U příležitosti tříletého výročí od založení klubu vzniká logo Joskatelu

28.11.2014 - Začínáme vyrábět první oblečení nesoucí logo a název klubu.

31.12.2014 - Klub má celkem 20 členů 

2015 - 2017 - Klub v průběhu několika let opustilo několik neaktivních členů a přišli členové noví.

Rok 2018 - 8.7. Jirka Bouma jako první v historii Joskatelu zdařile dokončuje Ironmana o distancích 3,8-180-42 km, v čase těsně pod 11 hodin. Do Joskatelu přichází dva skvělí závodníci Radek Skála a Dita Punčochářová. Jirka Bouma se v den dovršení jeho 40 narozenin stává členem nejvyššího vedení Joskatelu.

Rok 2019 - Začali jsme vyrábět kompletní oblečení pro veškeré závodní a volnočasové potřeby našich členů. Novým výrobcem oblečení je společnost Lawi Sport. Radek Skála a Honza Hába absolvují své první Ironmany v rakouském Klagenfurtu. Radek Skála se stává vícemistrem ČR v polovičním IM v kategorii 50+. Do týmu vstupuje Nikolka Boumová, Martin Šťovíček, Marcel Tikovský, Hanka Vosecká a Miloš Vosecký.

Rok 2020 - Klub opouští Míra Kadeřábek, Martin Janíček a David Šťastný. Klub má tak na začátku sezóny 29 členů.

joskatel-logo.jpg