Jdi na obsah Jdi na menu
 


KUKÁTKO 2013

 Den třináct - 16. 8. 2013

Poslední celý den za námi a my jsme přichystaní na příjezd rodičů. Dopoledne jsme se vydali na lov odměn, takže si každý z nás vybral pár drobností a sladkostí. K obědu jsme si dali vepřové v mrkvi a brambory. Poslední polední klid jsme si užili a pak jsme vyrazili vyluštit šifru a najít závěrečný poklad. Přeci jen jsme statečně plnili úkoly, pomáhaly pohádkovým bytostem a tudíž zachránili pohádkovou říši.

Čekal nás na závěr poklad, který jsme si všichni museli vykopat z hromady písku. Ale stálo to za to... byla to bedna plná dobrůtek. Pak už proběhl jen závěrečný nástup, vyhlášení největších bordelářů tábora, předání diplomů a cen za nejlepší úklid a nakonec i rozdání památečních listů.

A teď to nejhorší... balení. Všichni jsme si na hrubo zabalili a dokonce i prckové si s pomocí Zuzky a Páji tak nějak roztřídili ten výbuch atomovky v chatičkách. Za případné zabalení oblečení jiné holčičky nebo chlapečka neručíme. :-D

Tábor právě zakončujeme velkou diskotékou... takže vzhůru do tance, pak spánek a ráno se budeme těšit na rodiče, cestu domů, vyprávění, vybalování a následná likvidace pozůstatků po táboře na našich tělech a věcech.

 

Den dvanáct - 15. 8. 2013

Čtvrtek je pryč a my uleháme do postýlek spokojení, unavení a plni očekávání z následujícího dne. Dopoledne byl program jasný... dodělat si draky, které jsme předcházející den nestihli a pak jsme se vrhli na přípravu oběda. Dnes nás totiž nečekal luxus v podobě výdejního okýnka, ale dostali jsme ingredience na gulášovou polévku, kotlík a oběd jsme si museli udělat sami. Nakonec se vše zdařilo a břicha jsme si naplnili k prasknutí.

Odpoledne jsme si zahráli hru indície a zjistili jsme, že opravdu nemáme mozky na luštění indicií, ale i tak jsme si hru užili a pak jsme se šli přichystat na závěrečné focení týmů a celého tábora. Nahodili jsme make-up... někdo zelený, někdo modrý a někdo přirozený a začali jsme pózovat fotografovi.

Večeře byla úplný opak od oběda... čekal na nás raut, takže jsme si mohli vybrat k večeři pizzu, řízky, salát, zeleninu, jogurt, šunku, sýr a mnoho dalšího. Pak jsme si zahráli hru bingo a vyrazili do postýlek.

 

Den jedenáctý - 14. 8. 2013

Pomalu ale jistě se blížíme k závěru tábora. Dneska jsme absolvovali poslední pohádku naší celotáborové hry - Z pekla štěstí. A teď už nás čeká jen těšení na nalezení pokladu, který budeme hledat v pátek.

Dopoledne jsme se vydali na draky... každý tým si začal vyrábět svého draka, kterého budeme druhý den poštět...nebo se alespoň pokusíme. Pak jsme si dali k obědu vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem a špenátem. Odpolední program byl trochu zajímavější. Vydali jsme se po barevných týmech do Plas a půlka z nás šla na prohlídku do Fantasy golf parku a půlka měla za úkol zjistit pár věcí o městě Plasy (např. odjezdy vlaků, ordinační hodiny chirurgie, vyfotit se u vodníka atd.). Po hodině jsme se prohodili a vrátili jsme se do tábora. Jen nejmenší oddíl měl extra dlouhou prohlídku parku, aby si stihli prohlídnout všechny zvířátky, všechny sochy a zajímavosti. Pak už nás čekala jen dlouhá cesta do tábora a zastavení na kukuřici a chytání berušek a koníků.

Večerní program byl rozhodně hodně zajímavý... taneční soutěž. Zúčastnili se nejen děti, ale finále zakončila skupina vedoucích... Favoritky. 

 

Den desátý - 13. 8. 2013

Dnešním dnem nás provázela pohádka Tři oříšky pro Popelku. Ráno jsme se vrhli na lov, stejně jako popelka vyrazila jako myslivec, a pořádali jsme hon na lišku. Po obědě ... čevabčiči s bramborem jsme vyrazili do lesa, kde jsme museli proměnit barevné lístečky za "peníze". Cesta do lesa to byla daleká, ale hra za tu dálku stála. Pidi oddíl sice po chvíli hru tak trochu vzdal, ale jelikož jsme byli hluboko v lese, tak jsme společně vyrazili na borůvky. Všech deset pusinek bylo úplně fialových a spokojených.

Pak už jsme se jen sbalili a vyrazili na večeři... na žemlovku. Večer nám zpříjemnil cirkus tety, kteřé předvedly akrobacii na stuhách a vystoupení mažoretek. Po kulturní vložce jsme se rozprchli připravit se na taneční soutěž na příští večer. Na posilněnou jsme si všichni moc pochutnali na dortech od jedné maminky - paní Sedláčkové, které všichni moc za dobrůtku děkují. 

 

Den devátý - 12. 8. 2013

Pondělí uteklo jako voda a všechny nás hrozně zmohlo. Ráno po snídani jsme se vydali na lov zvířat. V lese na nás čekala například liška, prase divoké nebo ježeček. Všichni jsme se museli na ně vrhnout a získat od nich lísteček se zvířetem. Bohužel i zvířátka občas spinkají, takže to nebylo jen tak jednoduché. Nejen děti, ale i vedoucí tato hra hooodně zmohla. Takže jsme si s chutí došli do tábora na kuře na paprice s houskovým knedlíkem.

Po poledním klidu nás čekali stopovačky, abychom poznali okolí tábora. Někteří z nás vyšli směrem k vodopádu a jiní po naučné stezce. Na večeři jsme to měli jen tak tak. Některé z nás čočka s párkem moc nenadchla, ale když je hlad… Večer už byla námaha silnější než my, takže jsme si pustili fotoromány, co jsme vytvořili a pak jsme si zahráli videostop.

 

 

Den osmý - 11. 8. 2013

Nedělací neděli jsme změnili na herní den a vydali jsme se pomoci Asterixovi s 12-ti úkoly. To nám zabralo téměř celý den. Dopoledne nás čekalo prvních pět úkolů, kdy jsme například vyzkoušeili sílu nejsilnějších z nás... ti museli udržet co nejdelší dobu kbelík s vodou v natažených rukách. Pak jsme si došli dát oběd - znojemskou omáčku s rýží. Po poledním klidu jsme šli plnit dalších sedm úkolů, kde jsme museli například ochutnat nazelenalé palačinky od šéfkuchaře nebo vytvořit z vlastních těl hlavonožce. Pak jsme se posilnili zapečenými těstovinami a šli jsme se připravit na večerní diskotéku. Někteří z nás si vzali kostými, jiný si vyměnili ošacení s opačným pohlavím. Na diskotéce nás čekalo vlnění v rytmu hudby, ale také soutěže. Takže jsme v deset zalezli do chatiček úplně spokojení a unavení.

 

Den sedmý - 10. 8. 2013

A máme sobotu za sebou. Někteří z nás už odškrtávají políčka v kalendáři, kdy pojedou domů, jiným se domů vůůůbec nechce a radši by vedoucí dál mučili svým zlobením. 

Dopolední program byl jasný, naučit se mnoho zaklínadel a předvést je mágům. K obědu jsme měli bramborovou kaši a sekanou. Dokonci i ti, co prý doma nejí nic, to zdlábli. Hurááá! Odpoledne jsme vyrazili na lov ... lovili jsme svačinu :-)

Večer jsme si na ohni opekli buřty. Mnoho jich dopadlo asi jako černé uhlí a nebo jako okamínkovaná koulička. Ale i přes mírné nezdary jsme si břicha naplnili k prasknutí. Večerku nám kvůli celotáborové únavě zapískali už v půl desáté a tím nás tak trochu zmátli... čekali jsme noční hru a ono nic. Tak snad příště.

 

Den šestý - 9. 8. 2013

Propršený den už je už konečně pryč a těšíme se na sluníčkový den. Hned ráno nás přivítala zamračená obloha, ale nenechali jsme se odradit a zahráli jsme si hru běhací pexeso proti druhému týmu. Po námaze jsme si dali zasloužený oběd - segedýnský guláš a knedlík. Polední klid jsme trochu zkrátili a i přes nepřízeň počasí jsme vyrazili na výlet do Plas... navštívili jsme hasičskou zbrojnici. Prohlídli jsme si hasičská auta, vybavení a zeptali jsme se na vše co nás zajímalo. A jelikož nás přepadl silný déšť, tak jsme plán na zbytek odpoledne museli odložit a vrátili jsme se do tábora.

Všichni jsme se osušili a šli jsme do jídelny na kino a popcorn. K večeři jsme si nadlábli břicha francouzskými brambory a připravili jsme se na vystoupení šermířů a ohnivou šou. To bylo moc pěkný a chvílemi dokonce i úsměvný.

 

Den pátý - 8. 8. 2013

Další den je za námi a úžasný program před námi. Dopoledne jsme se vydali po stopách večerníčků... v lese na nás čekala spousta zapeklitých otázek, na které jsme museli najít odpověď a to například - o Štaflíkovi a Špagetce, O krtečkovi, o Červíkovi Pepíkovi atd. Někteří z nás si s tím hravě poradili, jiní tak trochu tápali.

K obědu jsme si dali slepičí vývar a rizoto se sýrem. Už ve dvě hodiny přijela velká návštěva. Najednou se v táboře objevili tři policejní auta a několik cvičených psů. To byl opravdový zážitek. Viděli jsme, jak pejskové umí poslouchat, jak chytnou pachatele nebo vyčenichají bombu. Zbytek odpoledne už jsme měli odpočinkový... každý tým vymýšlel svůj fotoromán, takže si všichni zahráli na herce a vedoucí na režiséry. K véče nám pan kuchař nachystal těstoviny a guláš. Protože už se tu mezi námi začínají objevovat první zlobiči, tak si každý večer ten kdo něco provede nebo udělá hezkého hodí kostkou a čeká ho buď odměna nebo trest. Tak dnešní 4 zlobiči budou zítra celý den nosit cedulku JSEM NEZBEDA.

A abychom se na večer ještě trochu proběhli, tak po večeři jsme si dali hru na podpisy, což byl chvílemi fakt "vopruz", protože si vedoucí jen po písknutí měnili čísla a my museli hledat toho kdo má jedničku, dvojku a další. To jsme se tak uběhali, že jsme už před desátou byli zalezlí v peřinách.

 

Den čtvrtý - 7. 8. 2013

Čtvrtina tábora je už skoro pryč a my si pořád užíváme sluníčkového počasí. Po snídani nás dneska čekala stavba Kocourkova, na kterou jsme se ovšem museli řádně připravit. Jako ve správném Kocourkově jsme si otočili oblečení na ruby a pod nosíky jsme si nakreslily kníry... takhle jsme museli vydržet až do večera. Kocourkov jsme zdárně postavili a za odměnu jsme si mohli dát velký dlabanec... knedlo, zelo, vepřo. Pak jsme měli chvíli odpočinku a šli jsme poznávat osobnosti města Kocourkov (vynálezce a jejich vynálezy).

Večerní program byl opravdu napínavý... z nás všech se stali detektivové a tudíž jsme museli vypátrat majitele ztracených věcí (telefonů, šperků, triček, fotek z dětství atd.). Nejmenší oddíl nám předvedl přehlídku v nalezených tričkách a tak hned bylo snazší najít majitele.

V devět přišlo už jen večerní drhnutí špíny a knírů, čištění zoubků, někde i čtení pohádek a spánek.

 

Den třetí - 6. 8. 2013

Další den je za námi a moc jsme si ho užili. Ráno jsme měli opět rozcvičku, pak jsme si nacpali břicha na snídani a uklidili jsme si v chatičkách (bodování úklidu je neúprosné). Dopoledne za námi přijel Tonda obal, takže jsme si zahráli pár her, naučili jsme se třídit odpad a dokonce jsme za to dostali spoustu cen.

Po smaženém řízku nás čekal zasloužený polední klid a další program... šli jsme se schladit na koupaliště do Plas. Někteří z nás si došli do Plas pro nanuka, jiní vzali koupaliště útokem a moc si to užili. Nejmenší oddíl - prckové ani nechtěli z vody vylézt... takže skoro utopili svoje vedoucí - Zuzku a Páju. Do tábora jsme došli až v půl sedmé na večeři, ke které jsme do prázdných bříšek nacpali kuřecí směs se zeleninou a rýží.

Večerní program byl zkrácený - a to hra Náhoda, kdy jsme zkoušeli, jaké máme kdo štěstí. Začala se zatahovat obloha, takže už v půl desáté jsme byli všichni na chatičkách připravený ke spánku. Blesky osvětlovali celou oblohu, pak začalo i pršet a foukat, ale náš tábor je asi na nejlepším místě na světě, takže za chvíli bylo po všem. V noci ještě trochu sprchlo, ale ráno už se na nás začalo smát sluníčko.

 

Den druhý - 5. 8. 2013

A je za námi den druhý. V 7:45 už jsme byli na nohou a vedoucí Pavel nás začal mučit rozcvičkou. K snídani jsme si dali rohlík s pomazánkou nebo marmoškou a jelikož bylo dopoledne ještě mokro, tak jsme byli v jídelně, než vylezlo sluníčko. Tento den jsme zachraňovali pohádku Hledá se Nemo, takže dopoledne jsme si jednoho vyrobili z pedigu a odpoledne jsme se Nema vydali hledat do lesa (potkali jsme cestou medůzy, žraloky a modré želvy).

K obědu jsme se nadlábli svíčkovou s knedlíkem a k večeři nám pan kuchař připravil výborné špagety s boloňskou omáčkou. Pak jsme se šli vydrbat do sprch a šli jsme se vlnit jako medůzy na seznamovací diskotéku. V deset hodin jsme všichni zalezli do chatek,někteří se dočkali pohádky na dobrou noc a šli jsme spát.

 

 

Den první - 4. 8. 2013

Celý rok jsme se těšili, až přijde tento den a všichni vyrazíme na tábor do Plas. Dopolední program byl jasný, zabalit, rozloučit se a vyrazit směr tábor. Odpoledne jsme se všichni seznamovali, zabydleli jsme si chatičky a začali jsme trochu zlobit vedoucí. Po večeři, ke které jsme měli bramborovou kaši a pangacia, jsme se rozdělili do týmů.

Odpolední bouřka nás sice zahnala do chatiček, ale na večerní program už bylo po dešti, takže jsme jen na chvíli vyzkoušeli gumovky a pláštěnky. Všichni jsme v pořádku a už zaše řádíme v táboře.

Jelikož jsme se ocitli v pohádkové říši za devatero horami a devatero řekami, tak nás večer uvítal pan král a našli jsme si pohádkové knížky, které nás budou provázet spolu s pohádkovými bytostmi až k pokladu.