Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kukátko 2012

Doufám, že všechny spokojené děti i rodiče nám do záložky Reference napíší vše co se jim u nás líbilo a nebo co by chtělo změnit! Děkujeme

 

Den třináctý- 24.8.2012

- A je tu poslední táborový den a my jsme ukončili celotáborovou hru nalezením pokladu a odpoledne jsme si užili při sranda hrách... sázeli jsme s získávali peníze a pak jsme si v obchůdku kupovali drobnosti pro radost. Večer jsme si užili závěrečnou diskotéku a šli jsme spinkat, abychom zítra mohli dobalit kufry, rozloučit se s kamarády a vedoucími a konečně nasednout do auta s rodiči a povídat...povídat...a povídat zážitky z tábora a těšit se na příští rok :-).

 

Den dvanáctý - 23.8.2012

- Pomalu ale jistě se náš tábor chýlí ke konci a my si užíváme poslední společné hry, poslední rozcvičky a dobrůtky od pana kuchaře. Tentokrát jsme měli rýži s kari omáčkou a kuřecím masem... byla to dobrůtka, ale stejně jsme se všichni těšili na večeři... měli jsme velký raut, takže jsme si břiška naplnili řízkama, pizzou, šunkou, bramboráčkama, perníkem, dortem atd. No prostě paráda. Celý den jsme trávili venku a to dopoledne jsme stavěli loď do které se děti vešli a s touto lodí jsme odpoledne vypluli z přístavu na dlouhou cestu. Večer jsme měli mít promítání pořadu Nebuť Labuť...ale z technických důvodů bylo přesunuto na druhý den a děti si užili volný večer. Pak už nás čekala jen večerka, čištění zoubků a u některých i pohádka na dobrou noc.

 

Den jedenáctý - 22.8.2012

- Počasí se nám ráno trošku pokazilo, takže jsme si přispali a vynechali jsme rozcvičku. Hned jak se sluníčko rozhodlo vykouknout, šli jsme se připravit na hru Ponorky... u té jsme se všichni moc vyblbli. Pak nám pan kuchař nachystal zapečené brambory a šli jsme na zasloužený oddech do chatiček. A protože už jsme tu delší dobu, dobrůtky od rodičů už nemáme... vydali jsme se odpoledne do Plas do krámu, koupit si nějakou tu ňaminu. Zbytek odpoledne byl odpočinkový a pak už nás čekala jen večeře - hamburská s knedlíkem a večerní program... mezioodílové sportovní souboje o získání protihráčova ostrova.Večerku jsme si udělali dřív, protože jsme se nakonec vydali na noční stezku odvahy. Někteří z nás radši spinkali, někteří se na stezku vydali a opravdu si ji užili... občasný výkřik byl slyšet po celém táboře, ale kupodivu nejstatečnějsí byly malé holčičky.

 

Den desátý - 21.8.2012

- Tento den jsme začali klasicky rozcvičkou, čištěním zoubků a snídaní. Jelikož zase svítilo sluníčko, tak jsme vyrazili hrát hru po táboře... Severští skaldové a na chvíli se z nás stali básníci. Pak jsme se šli posilnit výborným oběděm, rýži s omáčkou a masíčkem a šupajdili jsme si do chatiček odpočinout. Odpolední program začal už v táboře a to onemocněním všech týmů...takže cestou k lékaři si museli pomáhat... slepé vést, zraněné nést...Nakonec našli v lesích lékaře, který je uzdravil. Před večerním programem jsme si dali kaši a pštrosí vejce a už jsme se šli všichni připravit na Vikingové mají talent... Každý tým se předvedl v nějakolika disciplínách, např. zpěv, divadlo, tanec. Překvapením pro všechny byla účast minitýmu vedoucích. Pak jsme si došli vyčistit zoubky a konečně spát.

Den desátý - video

 

Den devátý - 20.8.2012

- A máme tady pondělí... další sluníčkový den, další hry a další výborný papání. Po rozcvičce jsme si dali naší oblíbenou snídani - rohlík s marmeládou. Hned po velkém úklidu jsme se vydali do lesa, abychom postavili pravou vikingskou loď a osadu. Tam nesměl chybět ani kapitán, ani zvířátka, kormidla, hory, domečky atd. Na oběd jsme přišli jen tak tak...takže jsme se rovnou vrhli na polévku, knedlíky se špenátem a výpečky. Sluníčko nám opravdu přálo, takže jsme se opět svlažili hadicí před hrou. Odpolední hru jsme hráli podél potoka a to Vikingu, nezlob se a plnili jsme různé podivuhodné úkoly. K véče jsme si dali buřtguláš a šli si zahrát vikingskou bitvu. Bohužel už se dny krátí, takže jsme závěr měli skoro při baterkách...no taková příprava na noční hru. Mini oddíl si místo lodní bitvy dneska zašel do Cinestar Bzuk v sále A... tentokrát promítali pohádku Na vlásku a zakoupili jsme si i malý popkorn.

 Den pátý - devátý - video

 

Den osmý - 19.8.2012

- Dnešní den začal opět před osmou hodinou budíčkem, rocvičkou, snídaní a úklidem chatiček. Pak jsme si šli protáhnout nožky do lesa na hru Piráti ... kde jsme si vyzkoušeli jak bránit naše území před vetřelci a naopak, jak nenápadně pašovat na území cizí. V odpolední hře si děti procvičily svou paměť ve hře Vikingova paměť, při které měly možnost se i vykoupat na koupališti. Večer jsme si každý opekl buřt na ohýnku a poté se dobrovolníci, kteří chtěli vyzkoušet spaní pod širáky vydali do lesa. Samozřejmě aby to nebylo líto těm menším, vytáhli jsme si spacáky před chatičky a usnuli pod hvězdami.

 

Den sedmý - 18.8.2012

- Po vydatné snídani jsme se vydali do lesa a protáhli své mozkové závity u hry, která nás zanesla do světa hádanek. Po vyluštění tajenky na nás už čekal výborný oběd v podobě bramborové kaše a karbanátků. Samozřejmě po jídle následuje odpočinek, ale sluníčko nás nenechalo, tak jsme se šli schladit studenou vodou z hadice... dokonce i duhu jsme udělali. Odpoledne jsme se snažili vcítit do olympijských sportovců při šesti a půl boji, ve kterém jsme mezi sebou změřili síly třeba v trojskoku ve dvojicích nebo v hodu papouščím vejcem. K večeři jsme naplnili bříška žemlovkou a po večerním tančení na diskotéce jsme se zavrtali do peřin, zavřeli oči a plni očekávání z dalšího dne konečně usnuli.

 

Den šestý - 17.8.2012

- Po výletním dni jsme si užili den v táboře. Samozřejmě že jsme celý den hráli hry a to dopoledne vikingovo vejce, u kterého jsme si vyzkoušeli šikovnost všech dětí při výrobě okapu pro vajíčko... všechny vajíčka přežily cestu ze stromu na zem bez úhony. Po poledním klidu jsme se vydali do vikingského bludiště. Tam si děti vyzkoušely jak své vědomosti, tak i fyzickou zdatnost. Celý den jsme se posilňovali dobrůtkami od pana kuchaře a to gulášem s kolínkama a večer rizotem. Po večerním odpočinku jsme si zahráli na ponorky a torpéda a šli jsme všichny smýt ty nánosy špíny z nožek a jít se vypsat na další dlouhý den plný her a skopičin.

 

Den pátý - 16.8.2012

- Tak už se nám pomalu blíží polovina tábora a my jsme se rozhodli vyrazit do velkoměsta na výlet. Ráno jsme si přivstali a vyrazili jsme na autobus z Plas do Plzně na autobusák. Odsud jsme si dali malý výšlap do Techmanie. Cestou někteří z nás chytili zajíce a dokonce i poštovní schránku :-). Užili si to jak malí tak velcí účastníci zájezdu. Pak jsme se prošli do obchoďáku, abychom si koupili nějaké hračky a dobrůtky. Po únavné cestě do tábora jsme si dali večeři a děti se kupodivu vrhli na míčové hry. Abychom si ale trošku odpočinuli, tak jsme si po večeři (topinkách s kuřecím masíčkem) zahráli hru bingo.

Fotky - Techmania (fotky dětí jsou na konci galerie)

Den pátý - video

 

Den čtvrtý - 15.8.2012

- Neuvěřitelně to tu letí a my už máme čtvrt den na táboře za sebou. Ráno nám vedoucí Tomáš udělal běhací rozcvičku, vyčistili jsme si zoubky a dali si k snídani rohlíčky s pomazánkou. Dopolední program byl pro děti úplné překvapení... přijela návštěva a udělala nám soutěže v táboře o ekologii a třídění odpadu. Děti byly nadšené a řekla bych, že dokonce si někteří vybrali své budoucí povolání ... závod s poplenicemi měl veliký úspěch. Pak jsme všichni dostali malé dárečky a šli jsme si naplnit bříška rajskou omáčkou. A protože na obloze nebyl ani jeden mráček, rozhodli jsme se pro velké koupání ... mini oddíl si nafouknul bazének před domeček a ostatní děti šli buď do Plas na koupaliště nebo do řeky na brod. Všichni jsme si to moc užili a ve vodě se vydováděli. A protože koupání je velice únavný sport, rozhodli jsme se pro odpočinkový zbytek odpoledne. K večeři nám náš milý kuchař připravil bramborovou kaši s květákem a pak už nás čekalo jen zpívání a zpívání a zpívání... neboli naše oblíbené Karaoke.

 

Den třetí - 14.8.2012

- A máme za sebou další den plný her a zábavy. Začali jsme samozřejmě rozcvičkou, malým úklidem chatiček a snídaní ... marmeládou... mňam. Dopoledne jsme si užívali jako malí upíři a snažili jsme se pro tým získat co nejvíce modré královské krve. Než jsme si dali malý odpolední odpočinek, pochutnali jsme si na výborném obědě - špagetách Carbonara. Sluníčko sice celý den pálilo, ale my se nenechali odradit a šupajdili jsme do lesa, abychom splnili pár úkolů. Cestou nás překvapila TV Prima, která s námi chtěla natočit pořad Nebuť Labuť (díl druhý), takže jsme souhlasili a na otázky jim odpověděli. (Malá ochutnávka je v dnešním videu). A jelikož nám v lese vyhládlo, tak jsme si dali večeři (francouzské brambory se zelným salátem) a odpočinkový večerní program v jídelně - Videostop.

Den třetí - video

 

Den druhý - 13.8.2012

- Dnešní den jsme si všichni moc užili. Hráli jsme první společné hry a získali jsme první body pro oddíly. Dopoledne jsme si vyrazili do lesa na šifrové šílenství, odpoledne jsme zůstali v táboře a předváděli jsme různá přísloví a zvířátka a večer jsme zakončili vikingskou diskotékou. Ve volných chvílích jsme si vyzdobili šátky, vyrobili oddílovou vlajku a vymysleli válečný pokřik. I papání dnes bylo výborné... den jsme začali rohlíčkem s pomazánkou, v poledne jsme bříška naplnili knedlíčkem s omáčkou a večer jsme si dali sladkou tečku ... krupicovou kaši.

 Den druhý - video

 

Den první - 12.8.2012

- Tak jsme již kompletní... 58 dětí a tým vedoucích. Dnes jsme se celé odpoledne seznamovali, vybalovali si a pak jsme vyrazily za králem Vikingů, abychom se dozvěděli, co nás v nastávajících 14 dnech čeká za dobrodružství.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2012 Vikingové

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Markétka Čechurová

(POzdrav, 20. 8. 2012 13:22)

Ahojky Markétko, moc na tebe myslim a doufam, že se ti na táboře líbí, máš tam kamarády, že pořádně baštíš a nepokukuješ po klukách :-)))) pa mamina

Re: Markétka Čechurová

(hlavní vedoucí, 20. 8. 2012 14:22)

vzkaz bude předán večer na nástupu. Jinak hlavní vedoucí zdraví do práce ;)

Pozdrav

(Linda, 17. 8. 2012 12:43)

Podhradí ÚP pozdravuje hlavního Vikinga a děkuje za pohled. :-)

Pozdrav

(Kubis Mička, 13. 8. 2012 15:30)

Ahoj chlape tak co jak je?Doufám,že se chováš slušně a dáváš pozor na Mišulu.Jsme s tatkou zvědaví jestli napíšete.Tak zatím pa mamka a tatka

Pozdrav

(Mišula Mičková, 13. 8. 2012 15:27)

Ahoj zlatí tak co jak válčíš,kolik je vás v chatce?Doufám,že jsi spokojená.Mamka a tatka