Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tichá vzpomínka 2018

verunkaupr.jpg

VERUNKA

Ve čtvrtek 20. prosince 2018 náhle zemřela Verunka. Den předtím při večerním krmení nic nenaznačovalo tomu, že není něco v pořádku, ráno už ležela v pelíšku mrtvá. Je pravda, že od vytržení zoubků se její zdravotní stav sice zlepšil, ale v poslední době měla opět ATB. Docela špatně dýchala. Už při zářijovém vyšetření vet připustila i možnost nádoru.

Ev.číslo: 25/16


 

meluzina.jpg

MELUZÍNA

Meluzínka odešla za duhový most v říjnu 2018.

ninuska.jpg

NINUŠKA

Zemřela 7. října 2018, svůj boj prohrála...crying

3.10. Zítra nás čekají další ATB. Nina je bojovnice, tak snad boj vyhraje !!!

NINUŠKA v depozitu od 1.10.2018- v léčení
Opět tu máme jeden akutní příjem - dneska depozitní teta přijala od nálezců z Vodňan malinkou cca 5ti týdenní kočičku Ninušku. Očička měla zalepená hnisem, byla celkově apatická. A silně zablešená Ihned jeli na veterinu, Nina má silnou rýmu, téměř neměřitelnou teplotu, celkový stav je kritický. Nejbližší hodiny rozhodnou o jejím dalším osudu.

Nálezci obvolali 4 různé útulky, všude je odmítli. Áčkoliv jsme plni po strop, depozitní teta nemohla Ninušku odmítnout. Držte nám tlapky
.

Ev.číslo: 27/18
 

spuntik-vzpominka-18--2-.jpg

ŠPUNTÍK

Zemřel 2.8.2018

Zdravotní stav při příjmu: 10 dní staré koťátko, v laktaci, bez matky, kritický stav......Nedaleko Bechyně v lese, nedaleko sídliště nalezena 2 malá koťátka dětmi z letního tábora. Zvířata ihned převezena na veterinu, první zemřelo krátce po příjezdu, Špuntík zemřel 3 dny po nálezu v depozitu. Není k tomu co napsat – nelze popsat osobu, která je něčeho takového schopna, odvézt bezbranná mláďata do lesa a nechat je zde bez matky umírat, na to skutečně slova neexistují. Vám prťátka nevinná ať je v nebi dobře, když na Zemi s Vámi bylo zacházeno tak bez citu.

 

kotici-atila-a-alfoz-zemreli-26.6.18.jpg

Atila a Alfonz

26.6.2018 od nás odešli maličcí kočičí klučíčci Atila a Alfonz. Bráškové zemřeli náhle, příčina dle vet. pravděpodobně silné začervení již jejich maminky (přenos na koťata) při přijetí do depozita, (koťatům nelze podat silné přípravky proti začervení po narození). Tělíčko je toxikováno začervením a nemůže se bránit. Je nám to moc líto, chlapečci krásní :( 

vzpominka-badik-6-18.jpg

Baddy – Badík

Narozen ca 2007

V depozitu od roku 2014

Zemřel 13.6.2018

Kříženec labradora

Badíček byl přijat do depozita v roce 2014 z kauzy „týrané zvíře“ tzv. na dožití. Pes byl roky (celý život až do příchodu do depozita!!!, přijat již jako senior, cca 8? let)  uvázán na metrovém řetězu u boudy, důsledkem bylo odumírání svalové hmoty v končetinách,trvalé poškození kloubů, obojek vrostlý do kůže na krku. Léčení trvalo velmi dlouho a samozřejmě měl Badík trvalé následky, ve stáří se projevovali o to více. (celý život bolesti svalů a poškozených kloubů, trvale  výživa kloubů pro pejsky a podle stavu i tablety na bolest, kulhal.)

V depozitu našel alespoň  na stáří klid. Ze začátku byl nedůvěřivý a apatický, po půl roce v depozitu, když se mu ulevilo i po léčbě (alespoň částečně) fyzicky, pejsek ožil a stal se z něho neuvěřitelně milý, vděčný a absolutně pohodový a nekonfliktní  hafík. Byl to kamarád pro ostatní pejsky i pro lidi.

Čas odměřuje po svém a Badík odešel za duhový most ve věku ca 12-13 let.

Badíku kamaráde …ahoj.

 

 

 

 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz