Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tichá vzpomínka 2020

 

babulka.jpg

 

BABULKA

 

Ev. číslo: 47/20

Narozena: září 2020

V depozitu od: 16. října 2020

 

Ve středu 23. prosince umřela Babulka. Více jak dva a půl měsíce piplání, krmení, chování je najednou pryč..... v poslední době se tetě moc nelíbila, byla začervená a to její věčně nafouklé bříško taky neznamenalo nic dobrého....chovala se pořád jako malé kotě, když ležela na dece, pořád se snažila sát, pošlapkávala..Odpočívej, holčičko..

 


A opět Hlinky. Dnes přijatá další tři koťata dva klucí a holčina. Doufáme, že poslední. Představujeme vám sestřičku od Vykulínka a Myšpulína.

Kastrace v budoucnu podmínkou.

 

vincentka.jpg

 

VINCENTKA A MARLENKA

 

Ev. číslo Vincentka: 48/20

V úterý 27. října 2020 zemřela Vincentka, byla hodně malá, moc neprospívala...

 

Ev. číslo Marlenka: 49/20

Ve čtvrtek 28. října 2020 zemřela bohužel i Vincentčina sestřička Marlenka...

 

Narozeny: září 2020

V depozitu od: 14. října 2020

 

 

rozarka.jpg

 

ROZÁRKA

 

Rozárka se přesně před týdnem začala de pozitní tetě zdát taková nesvá, víc unavená, ani k jídlu jít moc nechtěla. Rapidně začala hubnout a hodně pila....Dnes 24. října 2020 umřela ve spánku na selhání ledvin. Je nám to líto...

 

Ev. číslo: 38/20

Narozena: cca 2010

V depozitu od: 14. září 2020


Kočičku ve velmi zbědovaném stavu jsme přijali od nálezkyně z obce Lhota pod Horami. Rozárka se pohybovala u místního kravína a přespávala ve špinavé rouře. Při příjmu byla celá velmi špinavá, vyhublá, měla rýmu a špatně dýchala. Na zadní nožičce měla díru /zřejmě po nějakém poranění/ která byla plná červů. Rána jí byla v narkóze ošetřena, dostala ATB a vitamíny na podporu imunity. Zdravotní stav Rozárky byl velmi špatný a vzhledem k jejímu vysokému věku byla prognóza nejistá.
Rozárka je však velká bojovnice a tak se den ode dne zlepšuje. Hezky baští, vzorně chodí na záchůdek, začala se i starat o svůj kožíšek a tak se z ní klube krásná a hlavně spokojená kočičí babička.

 

m.jpg

MATÝSEK

Ev. číslo 43/20, narozen cca 2010, přijatý 13.9.2020

Kocourka jsme přijali od MěP v Týně nad Vltavou. Při příjmu měl silný zánět v očích, byl vysílený a unavený. Vyšetření potvrdilo selhávání ledvin, na které také Matýsek 16.9.2020  zemřel...
 
mm3.jpg
MUFFIN (bílomoureček)
 
Ev. číslo 35/20, narozen cca konec května 2020
přijatý 25.7.2020
 
 Muffinek to bohužel nezvládl. V pondělí začal trochu zvracet - bílou pěnu - typický příznak začervení /dle vet/, odčervila jsem ho, měl i třetí víčka. V úterý už ležel bezvládně, depozitní teta s ním hned jela na veterinu, dostal kapačku, nechali si ho tam, ale bohužel zemřel. Už při příjmu byl o hodně hubenější a zřejmě začervenější než jeho ségra, trochu způsobil i stres...
 

o2.jpg

ORTÍK

Ev. číslo 23/20, narozen cca 2010

Přijatý 24.6.2020

V pátek 26. června 2020 však nastal zásadní zlom a Ortík svůj boj prohrál. Jedinou útěchou je, že při odchodu netrpěl někde v křoví, usnul v pelíšku a už se neprobudil...

Velmi podvyživeného a dehydratovaného kocourka jsme přijali z Bechyně. Našly ho zde děti,  rodiče kontaktovali městskou policii a následně nás. Ortík byl při příjmu ve velmi zbědovaném stavu a to zřejmě z nedostatku potravy i tekutin. Částečně se projevil i jeho vysoký věk. Nebyl kastrovaný. Na veterině dostal infuzi, ATB, vitamíny a léky na podporu jater. Druhý den bojoval ze všech sil, snažil se jíst, při jakémkoliv doteku ihned předl...
 

e4.jpg

EMILKA

V pátek 19. června 2020 Emilka umřela. Vypadalo to, že máme nejhorší za sebou, ale zdání klame. Přestala jíst i pít. Kromě rozsáhlého zranění zapracovala zřejmě i psychika, navíc byla napíchána čtrnáctidenními ATB a jakmile přestala fungovat, organismu to zřejmě nezvládl...Je nám to líto.

Děkujeme všem, kdo jste na Emilku mysleli a přispěli na její léčbu...

Ev. číslo 15/20, narozena cca 2019   

Přijata 3.června 2020,

Těžce zraněnou kočičku jsme přijali od městské policie v Týně nad Vltavou. Jedná se o jednu z mnoha divokých koček žijících na sídlišti Hlinky. Podle výpovědi svědků byla Emilka schovaná v motorovém prostoru jednoho ze zaparkovaných aut. Majitelka auta se rozjela a zřejmě v tu chvíli došlo k amputaci celého ocasu a zároveň i k dalším zraněním. Zraněná a naříkající kočička se schovala do blízkého křoví, kde byla odchycena a předána MěP. Trochu zarážejícím faktem je, že jde již o druhý případ stejného zranění / kocourek Kulíšek/a celkově jde o třetí vážné zranění volně žijících koček v této lokalitě. Můžeme zatím pouze spekulovat o tom, zda se vždy jedná pouze o nešťastnou náhodu...
 
Emilka má pohmožděny i zadní nohy, zatím nechodí. Při ošetření byla zároveň i vykastrována. 
V tuhle chvíli nám nezbývá nic jiného, než držet palce, aby Emilka svá těžká zranění zvládla.
 
Edit. 10. června 2020: Emilčin stav je stále stejný, sice baští, ale nehýbe se, záchůdek zatím nepoužívá..

img_20151003_155656.jpg

DINO 

17. června 2020 jsme museli nechat odejít  Dina. V posledních 14ti dnech se hodně zhoršil, málo jedl, hodně pil, zvracel a hubnul. Byl na tom už hodně špatně, tak jsme to museli ukončit - selhání vnitřních orgánů, zejména ledvin. V říjnu by mu bylo 13 let.

V depozitu od roku 2011

Pravděpodobně kříženec bígla

Osud tohoto psa se nepodařilo úplně dopátrat. Jako půl roční nalezené štěně byl umístněn do psího útulku, kde se podařila po dvou měsících adopce, ze které byl po půl roce odebrán. Stav psa byl fyzicky i psychicky otřesný. Dino se vrátil bez oka a z celkem pohodového štěnda byl agresivní, kousací, nedůvěřivý a nevyzpytatelný rafan.

V útulku byl další 2 měsíce, po té paní Babková byla požádána o pomoc s domácí péčí.

Dinouš už nikdy nezískal v lidi 100% důvěru. Do dnes je to tzv. problematický pes. V rodině poslechne jedinou osobu, nesnese se s ostatními psi, kočkám neublíží, ale spíš proto, že je ignoruje a nestojí mu za pozornost. Po letech se podařilo sblížit Dina se dvěma menšími fenkami a jedním pejskem natolik, že mohou bydlet společně v jednom bytě a Dino nemusí žít sám. Dá se říci, že po této malé výhře ve výchově a také díky s přibývajícím věkem se pes mírně zklidnil, ale vždy musí majitelé hlídat stav tohoto zvířete – nesmí se ničeho leknout, nesnáší, když mu člověk stojí dlouho za zády apod….Za svou povahu nemůže, nenarodil se s ní, ale někdo mu hodně ublížil. Adopce nepřipadá v úvahu.

e.jpg

ELIÁŠ

Eliášek zemřel 12. června 2020 na akutní selhání ledvin...

Ev. číslo 4/20, narozen cca 5/2019

Kocourka Eliáše jsme přijali společně s dalšími třemi sourozenci z obce Neznašov u Týna nad Vltavou, kde žili v kolonii bezprizorních koček. Eliáš je však i přes delší dobu strávenou v depozitu stále nekontaktní, vyhýbá se jakémukoliv kontaktu s člověkem. S ostatními kočkami vychází dobře, je zvyklý i na menšího pejska. Je čistotný. Nejvhodnějším domovem  by pro něho byla domácnost maximálně s jednou či dvěma kočičkami a velmi trpělivým novým páníčkem. Kastrovaný.

f3.jpg

FIDOUŠEK

Fidoušek zemřel 10. června 2020, byl opravdu moc maličký a kočičí mamka mu chyběla...

Ev. číslo 14/20, narozen cca konec dubna 2020

Přijatý 2.června 2020

Maličkého cca pětitýdenního kocourka jsme přijali od nálezců z obce Temelín u Týna nad Vltavou. Kocourek běhal okolo již mrtvé kočičí mamky. Příčinu jejího úmrtí neznáme. 
Hned po příjmu se ho ujala Jasněnka. Vzorně se o něj stará, ale i přesto Fidoušek vzhledem ke svému věku nemá vyhráno.
Pokud bude vše v pořádku, adopce bude možná v polovině července.

 

j5.jpg

JASNĚNČINA KOŤÁTKA

Ve čtvrtek 21. května přišla smutná zpráva - všechna Jasněnčina koťátka zemřela..

 

 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz