Jdi na obsah Jdi na menu
 


KOČIČKY ŽIJÍCÍ TRVALE V DEPOZITU

Druhy zvířat jsou velice rozmanité a pestré, každé zvíře nese fyzicky specifické znaky svého druhu, ale každé zvíře jako jedinec je vždy osobnost. U koček toto platí jednoznačně. Pokud budeme nadneseně přiřazovat povahu kočkám dle lidského chápaní, dá se říci, že lze najít kočičí melancholiky i choleriky, kočky citově závislé na lidech i kočky, které chtějí svou svobodu a nemíní se jí vzdát za žádných okolností. Prostě co jedinec, to originální charakter.


Tímto si dovolujeme Vám představit několik kočiček v depozitu Týn nad Vltavou, které z různých důvodů (především trvalá plachost) zůstanou v depozitu, resp. žijí v depozitu trvale.

Všechna tato zvířata jsou samozřejmě kastrovaná a pravidelně dostávají antiparazitika a odčervovací tablety. Protože žijí v depozitu, mají evidenční čísla.


Pozn: pro kočičky, které nechtějí (ani po letech v depozitu) v zimě do domu, je na dvoře – zahradě depozita technická místnost, kde jsou zateplené boudičky a kočičí zázemí: potrava, voda i záchůdky atd.

Zde je taková menší parta kočičáků, kteří nestojí o kontakt s člověkem. Jsou šťastní na tomto místě, společně se tolerují, území považují za své teritorium, je zde mnoho vyvýšených míst, ze kterých rádi pozorují okolí nebo se za hezkého počasí sluní apod.

vojtek320182.jpg

 

VOJTÍŠEK

 

 

Adopce není vhodná vzhledem k věku i zdravotnímu stavu.

 


Ev. číslo: 55/17

Narozen: cca 2015 

V depozitu od: 28. listopadu 2017

 

 

Vojtíšek odjel do nového domova odjel 29. října 2021. Bohužel to v novém domově nezvládal, odmítal baštit, a tak se po dohodě nové majitelky a depozitní tety vrátil zpět do Týna, kde už natrvalo zůstane.

 

 

Kocourek byl při nálezu opravdu na pokraji smrti. Okamžitě byl ošetřen na veterině a ani tam mu nedávali velké šance na přežití. Ale zázraky se dějí. Vojtíšek se uzdravil! Kocourek byl hodně vystrašený, ale teď po vyléčení je z Vojtíška krásný a vitální mour, který si hraje ostatními kočičáky. K cizímu člověku získává důvěru opatrně, chce to trpělivý přístup.
Z plachého a hodně nemocného kocourka se postupem času vyklubal kočičí fešák, který je k cizím lidem sice ještě stále nedůvěřivý, ale časem se okouká a po získání důvěry je to velký mazel a skvělý společník. Najde konečně po letech v depozitu svůj vysněný domov.

 

 

img_20180228_183357.jpg

 

ELEN

 

Elenku virtuálně adoptovali Lucka Procházková a Tomáš Prokop, měsíčně přispívají 300,- Kč. DĚKUJEMEheart


Ev. číslo: 29/17
Narozena: cca duben 2016
V depozitu od: 29. května 2017

 

Elenku našla paní v průmyslovém areálu a krmila ji, následně proběhl odchyt a převoz do depozita. Jak se zde kočička objevila nevíme, každopádně pobyt v tomto prostředí byl pro kočičku nebezpečný (stroje aj.). Kočička byla slabá a velmi vystrašená.
Povaha: Nevíme, co se Elence v jejím životě stalo, ale stále je velmi plachá, v krmení nevybíravá, čistotná.
Vzhled: Překrásná tmavší celo zrzka. Pro kočičí holčičku celkem výjimečné zbarvení, i stavbu těla má Elen na holku poněkud robustnější. Srst velmi kvalitní, krásné, velké, jantarové oči.

Pro adopci Elenky vhodný velmi trpělivý člověk, který by Elenku pozvolna dokázal ochočovat a „netlačil na ni“, spíše by kočičce musel dokázat, že se není čeho bát a že v něm má oporu. Víme z mnoha případů, že to není věc nemožná, ale je to prostě o čase.


Zdravotní stav při příjmu: Podvyživená, dehydrovaná, vysoký stupeň březosti.
Zdravotní stav aktuálně: celkově přibrala na váze, pravidelně preventivně antiparazitika na p.vnitřní i vnější, kastrovaná, stále velmi plachá kočička.
Pobyt v depozitu – zdravotní aj. změny: Elenka krátce po příchodu do depozita porodila, určitě byla prvorodička, ale porod proběhl bez komplikací. Všechna koťátka však krátce po porodu zemřela.
Následně po zotavení byla odčervena, aplikace antiparazitického přípravku, výživová dieta, 2/2018 proběhla kastrace – bez komplikací.

 

 

gbinka8174upr..jpg

 

GÁBINKA

 

Gábinku virtuálně podporuje paní Jitka Chudlařská a posílá jí měsíčně 100,- Kč. Moc děkujemeheart

 

Ev. číslo: 12/17
Narozena: cca jaro 2015
V depozitu od: 23. února 2017


Přijata z problémové lokality (bezprizorní, toulavá zvířata) areálu bývalých kasáren v Týně nad Vltavou. Zatím se bojí nového prostředí, vděčná za krmení.

Zdravotní stav při příjmu: Podvýživa, parazité, nastydlá.
Zdravotní stav aktuálně: karanténa, kastrovaná 13. dubna 2017
Gábinka je černá kočenka s opravdu nádhernýma očima. Až přibere, bude z ní moc hezká holčička.

 

 

honzik.jpg

 

HONZÍK

 

 

Honzíčka virtuálně adoptovala Radka Kočerová a přispívá mu měsíčně 250 Kč. DĚKUJEMEheart!

 

Honzíčkovi nestačí jedna tetawink, takže má i Jitku Chudlařskou, která mu posílá měsíčně 200 Kč. Ze heartDĚKUJEME!

 

 

Ev. číslo: 18/16
Narozen: cca květen 2014
V depozitu od: 18. května 2016


Honzík se přitoulal na soukromou zahradu v Hosíně, kde se okamžitě připojil ke starému místnímu kocourovi a byl mu neustále v patách a toužil se s ním kamarádit, (místní kocour je nekonfliktní senior, takže nic nenamítal, jen občas hledal osamocené, klidné místo, kam ho Honzíček ale stejně hned následoval) .
Honzíček i po tak dlouhé době v depozitu nedělá s dušičkou moc pokroky. Adopce možná pouze pro trpělivého, hodného a zodpovědného člověka - nevíme co zažil, ale je jasné z jeho chování, že něco smutného se mu stalo.
Honzík absolutně nekonfliktní, hlavně nechce být sám!!

Zdravotní stav při nálezu: extrémně mnoho klíšťat, hladový, žíznivý, mírně pohublý.
Zdravotní stav : odčervený, odblešený, kastrovaný.
Je to fešák. Zrzavo bílý, světlý, mladý kocourek s kvalitní srstí a krásnýma, dobráckýma očima.

 

 

micinka.jpg

 

MICINKA

 

Micinku virtuálně adoptovali Idesovi a posílají jí měsíčně

1000,- Kč. Ze heartDĚKUJEME!

 

Ev. číslo: 10/17
Narozena: cca 2015
V depozitu od: 23. února 2017


Zdravotní stav při příjmu: Podvýživa, parazité, zatím plachá
Zdravotní stav aktuálně: karanténa, výživová dieta, odparazitování, odčervení atd.
Přijata z problémové lokality (bezprizorní, toulavá zvířata) areálu bývalých kasáren v Týně nad Vltavou. Zatím je vystrašená, vděčná za krmení.
Micinka je černobílá kočička s překrásnou, pravidelnou kresbou, černý pláštík, bílý znak ve tváři, tečku u čumáčku – jako od malíře, moc hezká.

 

 

kristynka_10_17_-2-.jpg

 

KRISTÝNKA

 

Kristýnku virtuálně adoptoval pan Jiří Jelínek a posílá pro ni 300,- Kč měsíčně. DĚKUJEMEheart

 


Ev. číslo: 15/16

Narozena: cca listopad 2015
V depozitu od: 7. května 2016

Zdravotní stav při příjmu : vystrašená, pohublá.
Zdravotní stav aktuální: odblešená, odčervená, kastrovaná, zdravá.


Kristýnku jsme přijali společně se sestřičkou Maruškou z obce nedaleko Týna nad Vltavou. Jedná se o odrostlá koťata plaché kočičky, kterou majitel nemovitosti, kam se kočička přitoulala, nechal vykastrovat a poskytl jí příslušné zázemí.
Kristýnka je zatím velmi plachá, také ona se vyhýbá jakémukoliv kontaktu s člověkem

Info říjen 2017: Kristýnka se krásně ochočuje, není to ještě ta kočička, která Vás uvítá mezi dveřmi a začne se Vám otírat o nohy, ale rozhodně už se přijde zvědavě podívat. S ostatními kočičími parťáky je zcela nekonfliktní, čistotná, zdravá, baští všechno. Hlavně teda vyrostla opravdu do krásy, je to luxusní želvička.

 

 

rolnicka.jpg

 

ROLNIČKA

 

Rolničku virtuálně adoptovala teta Pavla Vlnová a každý měsíc jí posílá bezva dobrůtky. Ze heartDĚKUJEME!

 

Evidenční číslo: 25/15


Narozena: asi 2013
V depozitu: od 12. ledna 2015


Zdravotní stav při příjmu: přijata podvyživená, špinavá, celkově zanedbaná kočička (sběrný dvůr Bechyně).
Zdravotní stav při aktuální: Zdravá, pravidelně odčervená, pravidelně odblešená, kastrovaná, krásně přibrala na váze, ale nadále velmi plachá.
Ani po letech v depozitu nenašla k člověku zcela důvěru. Je absolutně neagresivní, ale stále velmi plachá. Klidně se prochází v těsné blízkosti člověka jak v bytě, tak v zahradě, přijde na krmení, ale pochovat se nenechá. S ostatními zvířaty naprosto nekonfliktní.
Rolnička je krásná kočička s delší, velmi jemnou srstí, bílá s černým „kabátem“ a zlatýma očima.
Rolnička čeká už velmi dlouho, najde se někdo, kdo by netoužil zvířátko hladit, ale dívat se a povídat si s kočičkou, kterou někdo moc zradil?

 

kulicka-2017--21-.jpg

Kulička 

Evidenční číslo: 80/16

Je to trvale nemocná kočička, tím pádem i poněkud nevyzpytatelná v chování a proto zůstává trvale u tety Jitky. Adopce je nevhodná a prakticky nemožná. Děkujeme všem, kdo jste jí pomáhali :)

 

x3.jpg

XENA

Ev. číslo 11/19

Narozena asi v polovině dubna 2019,

Maličkatou kočičku Xenu jsme přijali 28.5.2019 od nálezkyně z Tábora. Kočička se pohybovala pod auty u jedné z firem v Táboře- Čekanicích. Nálezkyně se snažila najít majitele, kotě však v okolí nikomu nechybělo, a tak jej dovezla k nám do depozita.
 
Xenuška je velmi  milé a přítulné koťátko. Je zdravá, zatím 1x odčervená.

Xenuška tak omotala kolem tlapky depozitní tetu a také fenečku Lu, že se obě svorně domluvily a Xenušku si u sebe nechali napořádsmiley.

betynka.jpg

BETYNKA – v dlouhodobém léčení

Betynku  virtuálně adoptovala paní Oliver White,

měsíčně přispívá kočičce 200,-Kč

Děkujemeheart

V depozitu od 6.4.2017

Evidenční číslo 23/17

Zdravotní stav při příjmu: dehydrovaná, dezorientovaná, vystrašená.

Zdravotní stav aktuální: preventivně antiparazitika, zavodněná (nebylo nutné kapačky), kastrovaná již při příjmu.

Kočička je ve velice špatném psychickém stavu, zatím bez sebemenšího zlepšení. Byla převezena do bytu paní depozitářky, aby měla více klidu a pohodlí. Zatím nepodáváme žádné antidepresivní přípravky s ohledem na to, že kočička přijímá potravu bez problémů v přítomnosti depozitářky, (antidepresiva nejsou pro kočky vhodné a jejich podávání se doporučuje pouze ve velmi závažných případech a krátkodobě)

Příběh: Kočička byla nalezena zcela nehybná pod keřem.(Týn nad Vltavou). Paní, která ji našla, viděla kočičku na místě již brzy ráno a myslela si, že je to kočička na „procházce“, jenže když se vracela z práce, byla kočička ve stejné pozici na stejném místě a bylo jasné, že zde jde o něco vážnějšího….Tak se Betynka dostala do depozita, kde byl následně zjištěn její velmi vážný psychický stav. Původního majitele nelze prokázat, jak se tedy kočička v noci dostala na místo nálezu nevíme. Jde 100% o zvíře, které muselo být chované v domácím prostředí. Je to dlouhosrstá kočička, kastrovaná, při nálezu nebyla vyhublá, bez parazitů.

Betynka se po přijetí téměř nehýbala a to strachy. Prožila (pravděpodobně náhlou a násilnou změnu prostředí) a můžeme se i domnívat, že venku do té doby nikdy nebyla.

Další komplikací je, že pokud je kočička sama v karanténě, nepřijímá potravu, je nehybná v koutku a bojí se pohnout. Ale ostatních zvířat se také velmi bojí, neútočí ani se nebrání, ale opět = zůstává zcela konsternovaná a nehybná.

Tento stav se však doposud vůbec nezměnil. Kočička je ochotna přijímat potravu v přítomnosti depozitářky, v klidu a bez ostatních zvířat. Pokud je s tetou v místnosti, dochází k částečnému uvolnění, nechá se i pohladit a reaguje celkem dobře, při vpuštění dalších zvířat se situace opakuje atd….

Co k tomu napsat – bude to další případ pro dlouhodobou léčbu s velmi citlivým a individuálním  přístupem sad.

Rok 2018: Depozitní teta rozhodla, že Betynka zůstane v depozitu trvale.

adelka-trvale-v-d--2-.jpg

ADÉLKA

Narozena podzim 2014

V depozitu od: Dne 29. října 2014 ji dostala depozitní teta jako dárek k narozeninám. (2 měsíční kotě).

Evidenční číslo D/6

Adélka je kříženec „britky“, je to krásná baculka s velkýma očima.

Povaha:  Adélka je pohodářka, ovšem protože je „fon“, má i své nálady – zkrátka pokud uzná za vhodné, nechat se pohladit, není problém, když si to nepřeje, dá to náležitě všem v okolí najevo a urazí se.

S ostatními kočičími ani psími kamarády nemá problém, nese se mezi davem s grácií, s hlavou vzhůru. Ona je ta noblesní dáma, která právě kráčí místností …Neuvěřitelně zvědavá laugh

jednoocko-trvale-v-d--2-.jpg

JEDNOOČKA

Narozen ca 2012

V depozitu od 2013

Evidenční číslo D/7

Přijata z problémové lokality Hlinky v Týně nad Vltavou. Narodila se divoké kočičce a i přes to, že byla přijata ca ve věku jednoho roku, nikdy se nepodařilo ji ochočit, nesnáší hlazení. (S úrazem očka byla již přijata a ještě v karanténě bylo provedeno vet. vyšetření oka, vyjmutí očička nebylo nutné, ale nevidí na něj.)

jirinka-trvale-v-d--2-.jpg

JIŘINKA

Narozena ca 2011

V depozitu od jaro 2013

Evidenční číslo D/3

Přijata jako bezprizorní, toulavá kočička z areálu sběrného dvora v Bechyni. Jiřinka je z celé „venkovní kočičí party“ nejplašší. Většinou ani při krmení neopustí vyvýšená místa, z nichž pozoruje tetu a až po té, co se všichni už „ládují“ a teta je v bezpečné vzdálenosti jde Jiřinka k mističkám.

lena-trvale-v-d--7-.jpg

LÉŇA

Narozen ca 2012

V depozitu od ledna 2013

Evidenční číslo D/2

Léňa byl přijat z Týna nad Vltavou, jeho původní majitelka zemřela. Kocourek byl divoký a odchyt se konal na 3x a bylo to hodně komplikované, nakonec se podařilo.

Vzhled: Léňa je celkem mohutný, bílo černý kocour.

Povaha: Léňa zůstal plachý. Je to kocour, který ani v zimě nepůjde do domu, nechce i když přístup má. Po čtyřech letech se Léňa nechal dobrovolně pohladit. Nyní se už pohladit nechá normálně i mimo krmení, ale pouze od depozitní tety a jejího manžela. Pochovat Léňu nelze (tedy lze, ale s jistotou úrazu nebo alespoň pořádného poškrábání). Prostě si to kocour nepřeje a to je vše. 

lizinka-trvale-v-d--23-.jpg

LÍZA

Narozena ca 2013

V depozitu od 2014

Evidenční číslo D/5

Možná si pamatujete na příjem velmi podvyživené kočičky v roce 2014…a možná si i pamatujete, že v roce 2015 našla tato kočička nový domov, ale adopce naprosto selhala, i když noví majitelé byli úžasní lidé.

Lízinka je jedna z mála z kočiček, které nemohou být adoptované, protože jakoukoli změnu prostředí citově nezvládnou. Líza přestala v novém domově jíst i pít, ovšem okamžitě a to doslova, po návratu do depozita si to namířila přímo k mističce, nacpala se a pak šla na obhlídku po depozitu, co je jako nového DOMA. Usadila se na okně, začala si čistit kožíšek a po očku hlídala tetu. Museli byste to vidět. Někdy se to stává, ale Líza je teda jasný případ.

Kočička je elegantní a štíhlá, povahou pohodová, klidná, spíše taková „bambula“,  nenáročná, vítá návštěvy lidské i kočičí, ale jejím hlavním, „srdíčkovým“ člověkem je depozitní teta. Miluje ji, čeká na ni, chodí za ní jako ocásek. 

lucian-trvale-v-d--1-.jpg

LUCIÁN

Narozen ca 2011

V depozitu od 2012

Evidenční číslo D/1

Přijat jako toulavý kocour. Lucián je divoch, od tety se někdy nechá pohladit, od ostatních lidí, včetně rodinných příslušníků depozitní tety ani náhodou a nikdy. Za to s ostatními kočičími kamarády je jedna packa. Moc hezký, velký černý kocourek. 

mates-domaci-8-16-k.jpg

MATES

Matýska virtuálně adoptoval pan Petr Janáč, 

přispívá kocourkovi měsíční částkou 500,-Kč.

Děkujemeheart

Narozen léto 2015

V depozitu od léto 2015

Evidenční číslo D/8

Nalezen na silnici mezi poli u Týna nad Vltavou jako malé, zbídačené kotě. Dnes už je ho kus. Mates je kocour vševěda, společně s Adélkou je depozitum jeho domovem, absolutně citově závislý na synovi depozitní tety a také neskutečný depozitní šmejdil. U všeho první, proleze každou škvíru, každou skříň, každý šuplík, každou krabici.

 

 

 
 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz