Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máslový dort s rumovou polevou

17. 5. 2012

Jedním slovem úžasný. Lehký, pikantní a prostě skvělý. Super je, že jej můžete kombinovat s jakoukoliv polevou

Na tento dort budete potřebovat: 

180 g másla, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 1 lžička vanilkové esence, 200 ml zakysané smetany, 280 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Poleva: 6 lžíc rumu, 200 g cukru moučka

V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Poté postupně zašleháme vejce a nakonec smetanu. Šlehač odložíme a jemně vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a zbytek vymažeme máslem. Těsto do formy navrstvíme a pečeme v rozehřáté troubě na 160°C 70 minut. Do středu dortu píchneme špejlí a jestliže jí vytáhneme suchou, je dort hotový. Vyjmeme a necháme ještě 10 minut ve formě chladnout, poté vyjmeme a dort překlopíme. Sejmeme papír a dno formy a necháme zcela vychladnout. 
V míse si mezitím vymícháme rum a cukr moučku do hladké polevy, kterou naneseme rovnoměrně na vychladlý dort. Necháme v lednici ztuhnout a můžeme podávat. 

dsc00214.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář