Jdi na obsah Jdi na menu
 


FKN - FK Litvínov B 1:5 (1:1)

22. 4. 2012

K dalšímu mistrovskému zápasu jsme jeli až za hranice okresu do Litvínova. Trenéři Jiří Vobecký a Ota Bouz postavili do branky poprvé Patrika, do obrany Vojtu Krunta a Dana Hromádku, do zálohy Marka Vobeckého, Nikolu Soukupovou a Romana Duška, do útoku Dominika Lanže a Vojtu Drahokoupila. Na střídání byl připraven Sam Látal a opory z přípravky Štefan Očko a Karolína Senická. K zápasu musel být z našich řad delegován i rozhodčí, protože oficiální sudí hledal cestu na hřiště ještě déle než bloudivší Dominik. Zápas začal přesně dle rozpisu a oficiální arbitr dorazil v 5. minutě.

Od začátku jsme se do domácích pustili s cílem vylepšit podzimní remízu z našeho hřiště. Litvínovští však svojí bránu asi začarovali, protože góly nepřicházely. Naši začali polevovat, někteří ubírali v soubojích a iniciativu převzali domácí. Zmáčkli nás a Marek se dopustil faulu, který byl potrestán proměněným pokutovým kopem. Hosté se pak trochu oklepali a domácí obrana jednu z Markovo akcí zastavila také jen za cenu faulu. Nařízenou penaltu Marek bezpečně  proměnil.

Po přestávce jsme soupeře opět zatlačili, ale skóre se neměnilo. Domácím se pak podařilo párkrát utéci a ukázali nám, jak se proměňují šance. Byla to pro nás lekce z produktivity, protože možností ke vstřelení branky jsme dnes měli asi více než litvínovští, ale jejich gólmana jsme překonat nedokázali ani při jeho chybách v rozehrávce. Příjemným překvapením pro trenéry byl jen výkon našeho nováčka v brance, především zakládání akcí.

Hráli jsme určitě pohlednější fotbal než domácí, kteří řešili situace často jen bezradným odkopem, ale bez úspěšného zakončení se vyhrát nedá.