Jdi na obsah Jdi na menu

ZAHRADA OBJEVŮ

pro předškoláky, kteří již nepotřebují po obědě spát

po domluvě možnost vyzvedávání dětí z MŠ Pampeliška a Růženka

hlavní dubnové téma: ZEMĚ EVROPY

(škola nanečisto)  středa 12,30-14,00

"Zdravý a přirozený vývoj je jako pletení sítě. Čím větší a hustší síť nervových spojů upleteme, tím více informací do ní zachytíme."

monika-2012-396-davidek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Každý týden se dostaneme do zahrady plné nového poznání a budeme spolu objevovat a prožívat spousty nových dobrodružství. To vše při práci na zajímavých projektech. Přitom si vyzkoušíme hravou a tvořivou formou, jaké je to být „školákem“. Procvičíme grafomotoriku (příprava na psaní), zrakové a sluchové rozlišování, slovní zásobu, předmatematické koncepty, rytmizaci, jemnou motoriku, orientaci v čase, prostoru, samostatnost, zavazování tkaniček, zapínání knoflíků….

K naší práci bude patřit pravidelné posezení na elipse - chvíle ticha - např. budeme poslouchat tiché hučení v mušli, tikot hodin atd. Děti se tím krásně zklidní a ztiší a pak už se můžeme věnovat danému tématu, na kterém zrovna pracujeme. Důležitá je také pravidelná chvíle věnovaná přírodě - jaké je venku počasí, co asi dělají zvířata a rostliny, jaký je měsíc, den v týdnu atd. Do našeho programu patří také písničky a básničky, doprovázené pohybem. Děti budou mít rovněž možnost pracovat s Montessori pomůckami a to zejména s takovými, které pomáhají právě s rozvojem grafomotoriky, matematiky, přípravě na čtení.... V rámci experimentů a pomocí stavebnic zjistíme, které předměty jsou magnetické či vodivé.... (1x týdně 1,5 hodiny).


pb020059.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 PROJEKTY: únor/březen - LIDSKÉ TĚLO

                    březen/duben - ZEMĚ EVROPY

                    duben - ZVÍŘATA U NÁS (domácí a volně žijící)

                    květen - MOTÝLÍ PROJEKT

                    červen - ROSTLINY U NÁS (květiny a stromy) 

 

 

ZAHRADA OBJEVŮ CENÍK

 Jednotlivé vstupné       120,-
 Předplatné 10 návštěv (platí 3 měsíce)       900,-

 

 

Portrét

Statistiky

Online: 1
Celkem: 312987
Měsíc: 3339
Den: 241