Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chřipka, angína nachlazení

 

Chřipka, angína, nachlazení, imunita

Půl litru vařící vody, 1 pl octa, dáme vařit, nalijeme do tří misek a rozestavíme je po bytě, abychom tak zdesinfikovali vzduch.

Jíst často česnek a zajídat petrželovou natí – podporuje to imunitu.

Kontrastní sprcha je základem otužování a posílení imunity.

Kalina – 2 pl semen a 2 pl semen granátového jablka pomačkat, přidat vodu. Tento nápoj obsahuje přirozená antibiotika.

Při suchém kašli

Asi  20 dkg fíků zalít půl litrem mléka, vařit asi půl hodiny na mírném ohni. Je tam hodně kália. Po půl sklenici 1x denně před jídlem brát asi týden.

Posílení imunity

Rozdrtit česnek, kravské máslo, promícháme. Aby to z nás nepáchlo, přidáme petrželovou nať. Mazat na chleba. Rozehřívá to organismus a posiluje imunitu.

Studená voda jako lék

Lékařka homeopatka trpící nemocnými ledvinami a tvorbou kamenů v ledvinách se polévá studenou vodou. Popisuje příběh Kneipa, který onemocněl zánětem plic a zkusil se ponořit v zimě do díry v ledu. Horečka klesla, začal kašlat a uzdravil se. Tak začala jeho práce s vodou. Není-li odvaha polévat se venku studenou vodou každé ráno, je dobré polévat si nohy studenou vodou ráno a večer.

Rýma, ucpaný nos

Sklenice kaliny nebo jahod, rozdrtíme je a šťávu kapeme do nosu při ucpaném nose. Dobře to upravuje stav sliznice. Při kapání do nosu dát hlavu na stranu, potom na druhou stranu.

Čaj proti nachlazení

Šípky, sušený černý rybíz, obojího 1 pl, máta a mateřídouška také po 1 pl. Zalijeme 2 sklenicemi vařící vody, odstát 1 hod. Procedit, osladit medem. Možno pít i jako profylaxi.

Omrzliny (Z receptáře z 18. století)

Omrzliny se léčí šťávou z černé ředkve s medem. K tomu vypít skleničku vodky a zakousnout to chlebem s křenem.

 

 

Chycené sliznice a průdušky, zmírní rýmu a dýchaní.  Urychlí i "odchod" zánětu hlasivek.

 Do hrnku na kafe dát půl větší nebo celou napůl rozkrojenou menší cibuli a zalít vařící vodou. Po cca čtvrthodině ji vyndat a až voda trochu vychladne, po troškách třeba i 2-3 hodiny popíjet.  Je to příjemné, prakticky žádný zápach. Úžasně to spraví už chycené sliznice a průdušky, zmírní rýmu a dýchaní.  Urychlí i "odchod" zánětu hlasivek.  Ale pozor, žádný med ani cukr, žádné vařeni. Až po letech jsem se dočetla, že vědci zkoumající silice zjistili, že po rozkrojení cibule nalezli stopy její silice i za 10 cm cihlovou zdi. 

Nachlazení a vysoká horečka

200 g vodky nebo lékařského lihu, 2 pálivé papriky a slunečnicový olej. Papriky najemno nakrájíme, na to nalijeme líh a přidáme 1 pl oleje. 30 minut nechat odstát. Potom tím natírat záda a hrudník, nohy, hlavně chodidla.

 

 

Jde o velmi účinný prostředek, který je možno používat k natírání všech bolavých míst.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář