Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvojka jako první číslo data narození

14. 1. 2015

Dvojka jako první číslo data narození

MVDr. Simona Müllerová, leden 2015

Jako první číslice chce dvojka žít po svém, odmítá život podle někoho, ale musí poslouchat rodiče, učitele, partnera, lékaře…pořád někdo určuje. Nevědomý odpor k řízení zvenku, permanentně ve skryté obraně chce něco svého, co nikdo neovládne, třeba špatnou vlastnost, co nikdo nevezme. Vše jí vzali…svobodu, rozhodnutí…rodinu, kariéru, ale vlastnost jí nikdo nevezme. Pečlivě hlídá uvnitř proti radám, odblokům, nutně něco po svém.

Porozumění somatizaci a vzdoru pomůže zmírnit omezení, které si dvojka způsobuje. Po dvojkách pořád někdo něco chce, uzdravit…zrychlit, změnit…všichni něco chceme. Pořád po ní někdo něco chce jinak, než to dvojka dělala.

Úskalí dvojek na začátku data je udělat po svém, skrytě, nenápadně se vzepřít, zmanipulovat okolí, vypadat u toho dobře, nevinně, odkývat…naznačit snahu, činnost. Přesto vnitřně skrytě zůstává odpor, vzdor, po svém. Dvojka si chce čas změny…způsob změny…určit sama, i když navenek bude dělat, že si poradit dá. Tím se dvojka zpomalí a mine nejvhodnější chvíli ke kroku. Příliš přemýšlí, je-li návrh navrhovatele vhodný, výhodný a na kolik ho přijme. Nikdy dvojka nepřijme návrh navrhovatele snadno, rychle a cele!!! Tím se stává, že se zdravotní i jiný problém neodblokuje komplexně, zůstane semínko, kořínek… a na něm vyklíčí problém znova.

Bezvýhradné přijetí návrhu u dvojek jde pod vědomou kontrolou, když přijme pravdu o sobě, porozumění si, přijetí pravdy o sobě. Dvojka se vždy cítí ohrožena navrhovatelem. Přirozenost dvojky, když dvojka ví, co je její přirozenost a v čem ji omezuje, tomu může čelit. Nekomplikovat si úspěch.

Konverzace s „dvojkou“

Radime a Katko, každý sám si představte, že stojíte proti sobě, mezi vámi je bariéra, daná negativním aspektem 2. Vytáhněte ven překážku, zbořte zeď a vykročte k sobě. Pak to zkuste fyzicky oba spolu.

Uvědomte si, že to nemůže být dvojka v negativním aspektu, co ovládne vaši konverzaci a vztah, ale dvojka v pozitivním, čili vcítění, něha, domov…partnerství, láska. Na tom to postavte, pod silou něhy, vcítění, lásky a porozumění padne zeď vzdoru.

------------------

Korektura textu: MVDr. Dagmar Peterová, homeopatie, SRT, karma, adaptační techniky v Českém Krumlově, mobil: 721 812 835, e-mail: peterovad@seznam.cz