Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maska v pocitech, změna tvořením

15. 1. 2017

Maska v pocitech, změna tvořením

Výňatek z porady klientovi

MVDr. Simona Mullerová

Korekce J. Ina Pokorná

Prosinec 2016

 

 Vím, že vy potřebujete pravidla, jak to dělat. Můžeme začít obecnými vlastnostmi. Začneme u vás. Jak se chci cítit? Zřejmě budete chtít klid a pohodu. To mi říká každý - chci klid a harmonii ve vztahu.  Mně osobně to zatím připadá nemožné, protože lidstvo není v této fázi vývoje a protože klid a hamronie se nezttototožnuje s hravou radostí a blaženou tvořivostí, což jsou například moje důležité aspekty života. Když jsme byli bůh všichni, byli jsme v klidu a harmonii, takže i bůh zjistil, že to není ono.
Takže znova: Co chci? Spočinutí. Bylo by dobře věnovat si 1 minutu denně dýcháním dio čaker nebo do problematického místa. \Pozorovat, jak dech proudí dovnitř, kam až se dostane, jaké pocity v tu chvíli má tělo, co se s vámi děje. Stejně tak při dlouhém výdechu.
 
Vím, že už 2 minuty jsou pro většinu lidí příliš dlouhé. dokud nezjistíte, kolik času, pohody, nadhledu a moudrosti získáte tím, když 1-2 minuty ráno nebo vvečer věnujete takto sobě. Neexistuje nemám čas. Blbým kecáním a přemýlánm ztratí lidi denně destíkty minut. 
Co je nejlepší pro mé muže? Co by chtěli? Když si tuto otázku položíte večer před spaním a budete dýchat, může vám do snu nebo druhý den do pocitu přijít, co to je. Obvykle si myslíme, že pro toho druhého je nejlepší to, co považujeme za nejlepší pro sebe. Pak se mu snažíme vytvořit podmínky, aby mohl zažívat totéž štěstí, ch chceme zažívat my sami, čím ž vzniká tlak , manipúulace, neporozumění. Když je člověk v bezpeční se svým prostředím, projevuje se spontánně a dovolí si říct, co chce a co ne, protože ví, že prostředí to přijme bez kritiky a tlaku nebo lítosti. Většina lidí spolu mluví přes masku, aby byli přijatelní.Nebo vyjadřujeme potřeby, které považujeme za všeobecně přijatelné. Také se lidi chtějí někomu zavděčit,  a pak zkreslí svou vlastní potřebu(chci s tebou jet do Tater, pojedu rád -ale říká to jen proto, že ví, že Tatry jsou místo, kam já pojedu nejraději.  Vlastněnetuší, že bych s ním možná mnohem radši jeal na Vysočinu) Žijeme v domněnkách o tom, co ten druhý chce a snažíme se vyhovět.

 

Představte si pocit a vizi  aříkejte si: Jaké to je, když \Petr má svůj názor a dovede ho říct? Jaké by to bylo, když by byl tak silný, že by všechn y své názory dokázal říct (Protože vám dělám terapii, cítím, že  by se vám to nelíbilo. Samozřejmě jen dočasnbě.) Realita Petr ví, že by se vám a nikomu nelíbilo, kdyby pravdivě řekl, jak se cítí, co chce a co ne,,  proto žije a mluví pod maskou, nežije ve štěstí utíká třeba k alkoholu. Vemte si energii mezi své ruce , nashormážděte v nich energii a ciťtte Petr :jaké to je, když můj Petr je silný, statečný, pravdivý a mluví okmažitě o svých pocitech a potřebách. Trénujte nacítění.