Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vlasy a ženství

2. 8. 2013

Vlasy a ženství

MVDr. Simona Müllerová, Ina Pokorná, srpen 2013

Korektura textu; Ina Pokorná, 2. srpna 2013

 

Studium, terapie a pozorováním našich klientů v souvislostech nás dovedlo k hlubokému zamyšlení, nad krátkými a dlouhými vlasy u žen. Samozřejmě, že genetické založení je jedna věc, ale i geny jsou ovlivněné chováním a myšlením , mohou se měnit, a proto genetická výbava jedince je ovlivněna plánem duše, genetickým vzorcem rodičů. vnější projev genu, neboli fenotyp je výrazně ovlivněn působením prostředí. mezi prostředí se řadí myšlení rodičů, chování rodičů, vědomé, nebo nevědomé ovlivňování - omezení dětí, představy rodičů a okolí o tom, jak má dítě vypadat a projevovat se.

Historicky byla sexualita potlačovaná, zakazovaná a několik tisíc let se vesměs prováděla tajně. domácí povolená manželská sexualita byla obvykle bez citu, sdílení vášně, za učelem plození nebo uspokojování mužských potřeb. Geneticky mají muži vlastnost, že obdivují na ženách dlouhé vlasy a sexuálně je to vzrušuje, stejně tak, jako kuželkový tvar postavy. Symbolem ženství historicky jsou rovněž dlouhé vlasy, kuželkový tvar postavy, a plná ňadra připomínající zadeček. A teď se podívejte, kam došlo za několik tisíc let v potlačování ženské přirozenosti a její zdravé sexuality. v historii ženy nesměly souložit tak, jak by měly, byly označovány za kurtizány, čarodějnice apod. ženy s přirozenou sexualitou a ženským výrazem vyzařující ženské energie byly odmítané, vězněné, upalované apod.

Posledních asi 20 let v módních časopisech se nabízí ženy rovné jako žehlící prkno a vlasy mohou být i chlapecky krátké, nebo dlouhé.

Dogmatismus, falešná ctnost, vytvářené masky ctnosti, které jsou vkládané malým holčičkám, obavy z nechtěného těhotenství, obavy, co si pomyslí druzí, potlačují v holčičkách rozvoj ženskosti a přirozené vyzařování. neustále vládnou kolektivní vzorce omezující přirozenou sexualitu, přitom účelem je poznat sám sebe skrz sexualitu, dotyky, kontakty s opačným pohlavím, ALE účelem je celý tento proces produchovnit, rozvinout tantrické energie a se svým partnerem sdílet lásku a sexualitu na všech čakrách, na těle, duši a duchu, tzn. multičakrální tantrickou multidimenzionální lásku. Prvočakrová pudová sexualita je prvním krokem k poznání své přirozenosti a podstaty k uvědomění si specifik svého pohlaví. Člověk nesmí ustrnout na vnímání života pouze první čakrou, čili instinktni ALE naprosto nelze obejít vývoj přes první čakru. finance, domov, rodina, zdraví, sex, láska všechno má svoji posloupnost a zákonitost vývoje.

Ženy se bojí mínění druhých, bojí se překonat jim vtisklé vzorce o ctnosti, geneticky zapsané verbálně i chováním předávané rodiči i prarodiči, a proto mají NEVĚDOMÉ tendence si obout botasky, chlapecké džíny, volná trička a ostříhat si vlasy.

Vědomě to zdůvodňují, že toto oblečení je praktické, moderní a snadno udržovatelné.

Samy dobře víme, že úplně stejně praktické jsou elastické legíny a bavlněná dlouhá elastická trička - zdůrazňují kuželkovou ženskou postavu, stejně tak víme, že dlouhé vlasy , i když jsou mastné , jdou sepnou sponkami a jde vytvořit ženský účes.

Krátký chlapecký účes se dá zase snadno umýt a hlava je stále upravena. Proto má každý svobodnou volbu, co čeho se oblékne a jak se učeše. Je třeba se zamyslet nad tím, co svým oblečením a účesem vyzařuji a co potlačuji.

Muži se bojí ženské síly jako takové, bojí se i toho, že žena funguje jinově, čili neustále 24 hodin s mírnými výkyvy do plusu nebo mínusu proto svým vysíláním energií může velmi výrazně ovlivňuje, negativné nebo pozitivně, to je individuální.

Zatím co muž principielně funguje jangem, čil výkon, útlum. muž ví, že jangovému útoku muže naprosto klidně čelí pevným klidným stáním, nebo jangovým protiútokem. muž ví, že v době jangového útlumu muže je druhý muž v bezpečí, protože jiný muž ve fázi útlumu neškodí. žena škodí nebo prospívá i ve fázi útlumu. muž má tedy pocit, že je ohrožen jakokouli přítomností ženy. dnešní doba je o rozvoji energií, zvyšování vibrací, lidstvo se produchovňuje, tzn.že je více vnímavé k telepaii, intuici, energetickým léčbám a přenosu informací. proto muži i ženy se k sobě neumí chovat, obvykle se sebe bojí, protože do jejich energoinformačních systémů pronikají vzorce ze všech ostatních lidí, zejména z partnerů. Tyto vzorce jsou u většiny obyvatel nevědomé, protože lidé mají malé duchovní vzdělání. Tyto vzorce jsou obvykle v rozporu s pravou podstatou jedince. bývají často v rozporu s jeho osudem. je potřeba omezující vzorce překonat a sladit vnitřní a vnější vyzařování. proto mnoho mladých mužů (/nejen) dává přednost žití s partnerkou v džínách, botaskách a krátkými vlasy, neboť se zevně jeví chlapecky, čili bezpečně. Přitom se dívají na filmy nebo na ulici na ženy s typickou postavou a dlouhými vlasy. tyto ženy jsou ale pro ně nebezpečné, muži o nich jen sní , v reálném životě si na ně netroufají, protože nejsou od rodičů školy a společnosti připraveni, jak má vypadat opravdový muž, jak má vypadat opravdová žena a jak se k sobě mají chovat.

Celá morálka dosavadní společnosti několik tisíc let vedla k potlačení této přirozenosti, ale dnešní doba to otvírá. Proto je potřeba , abyste se zamyslely, ženy, proč vlastně nosíte chlapecké oblečení a krátké vlasy, čeho v sobě se bojíte? co kdo vám vložil jako vzorec chování a vyzařování?

 

 

Ženám řídnou vlasy, nebo vypadávají tím, že odmítají svoji ženskost, svoji sexualitu, protože je společensky nepřijatelná. Jednak má každý svoji individuální sexualitu, jednak máme každý kamrické dluhy, musíme sexualitu dožít, ženy se cítí nepřijatelné, tlusté, hloupé, a vymýšlí si různé důvody podpořené výchovou rodičů o ctnosti, aby od sebe odpuzovaly muže a bránily se v sexualitě.

 

Vlasy vypadávají na temeni hlavy proto, že chybné napojení na univerzum, protože univerzum ví, jak má vypadat žena, jak se má chovat žena a vede ženy k tomu, aby vypadaly žensky v oblečení i bez oblečení, aby se projevovali žensky. Vlasy mohou padávat i na skráních v oblastech historické paměti - popírání ženství, nebo v oblasti smyslu života - žiji své ženství? Přirozené vypadávání vlasu s jejich pamětí je biologický jev a vlasy by měly narůstat. Podle karmických vzorců a podle sebepřijetí a sebevyjádření probíhá obnova vlasů buď ke stejnému stavu, nebo lepšímu.... nebo i horšímu. Pokud odmítáte být ženou svým myšlením, konáním milováním a půdovou sexualitou. Toto je důvod milé ženy, abyste šly do hloubky sebe sama a uvědomily si, kde něco popíráte, co žijete…