Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pentagram - harmonizace energií v pentagramu živlů

5. 12. 2012

Pentagram - harmonizace energií v pentagramu živlů
MVDr. Simona Müllerová, říjen/listopad 2012
V levé noze řád, organizace, systematičnost, přehled, formality, ale i svoboda, dýchání, volnost, radost ze života, daná volností, vyvážená smyslem pro povinnost a preciznost, je-li to třeba, ale aby člověk nebyl otrokem, umět si zorganizovat práci a svobodu. Kariéra, vědět, kdo jsem a co se životem.
V pravé noze voda a opouštění starého, zatuhlého, odvaha začít znova. Stůj pevně v nohách, v chodidlech, zapři se, nech energii stoupat nahoru a dovol změny ve všem, začít nový život. V pravé noze strachy celého života, vypusť chodidlem, základna jin jang monády, tvé stíny, připusť chyby a obavy a vypusť je chodidlem. Odpusť si a dovol světlu a vodě jít dál a výš… do pravé ruky, do nápadů a kreativity, v hlavě měj radost, v levé ruce přijmi péči, péči od osudu.. Pravá ruka: kreativita, práce jako taková, pohyb, vítr. Někdy vítr nabereš a jdeš do akcí pracovních a i zábavných naplno, jindy ti to moc nejde, v tomto jsi pod vlivem postavení hvězd a planetárního elektromagnetického pole. Pravá ruka nabere vzduch-vítr!! do sebe a můžeš ji přiložit na 2.čakru, kam patří rovněž kreativita. Z pravé ruky vycházejí nápady vedoucí k radosti, toto ti úplně nejde, jak si nejsi jista sebou, nejsi si někdy jista svými nápady, mnohem lépe rozvíjíš nápady někoho jiného. Neumíš se ani spontánně radovat, to ale patří do hlavy, do elementu ohně a oblasti cílů a slávy. Ale zpátky k větru, je potřeba skutečně uchopit svoje nápady a mít z nich radost, dělat činnosti nadšeně a umět kombinovat, analýza a syntéza, dovolit si vydělat peníze a mít z toho radost. Dnes máš ještě blok na množství peněz, které máš přijmout; ty je sice chceš, ale tvá malá sebedůvěra občas zvítězí a máš dojem, že se musíš omezovat v představách o výši svého konta nebo v plnosti peněženky. Současně nápady a odhodlání a činnost poslat do nohy zpět a odložit staré zvyky, staré přežité způsoby myšlení, konání, posuzovaní lidí a situací. Omezující vzorce z tvých rodičů ti brání myslet a hodnotit podle svých vlastních moderních názorů. Vše, co děláš, dělej naplno, plné nasazení, ať je to broušení nehtů, mytí WC, vaření, psaní či jiná placená nebo neplacená činnost, hra nebo odpočinek, ve všem spočinout, každé činnosti věnovat svůj čas, péči, pozornost, úctu a dělat ji naplno. Tím to uděláš lépe a snadno a bude pozitivní zpětná vazba v různé podobě - peníze, zdraví, radost nebo úplně nečekané odjinud. Pochybuješ o smyslu některých prací. Každá práce má svůj smysl. Naprosto každá, neboť na ni navazují jiní lidé, jiné práce, jiné profese, vše, co děláš pro sebe nebo kohokoliv jiného, má velký smysl v procesu energetického přenosu, v procesu obohacování se prožitky, je to cesta k vyššímu cíli a zdánlivě smysluplnější práci. Nejdřív musíš najít sebe, skrz radost, práci, učení, pak prokázat úctu každé práci a každému člověku, neboť skutečně vše je tady z nějakého důvodu, je to schůdek. Pokud odpočinek, hru, práci jakýmkoliv způsobem ošidíš, neposuneš se. Místo po spirále půjdeš v kruhu, lekce znova. Uvědom si, že vše, co žiješ, vztahy osobní, pracovní, vedou k poznání sebe, k obohacení tebe, a proto to dělej úplně naplno. Ani vteřina není zbytečně, neboť se tím vytváří tvůj obraz o tobě samotné a nastiňuje se cesta, jak dál.
Hlava, srdce, tenké střevo, mozek, mícha, tři ohřívače, osrdečník, jangové a jinové radosti, přijmout lásku, uvolnit se lásce, ale začít u sebe, mít se ráda. Adaptovaná analýza a syntéza vjemů z vnitřního i vnějšího prostředí, adaptuji na teď a tady, úprava metabolismu přes mozek, míchu a tenké střevo, úprava radosti ze života k tomuto i srdce, smutky, valí ven, čistím podmíněné reflexy a chemismus ze starých smutků a zklamání a chybných závěrů. Silou Draka od teď nedovolím naběhnutí starého omezujícího chemismu vedoucího k primárnímu vyhodnocení směrem k negaci. Smutky, hormony, smutek v pravou chvíli, správnou mírou – odžít a hotovo, neaplikovat na další situace, posílit na genech a v hlavě vyhodnocování přednostně k radosti. Staré zvyky tlačí k strachům, negacím, ale já se teď jako terapeut stavím proti a nepustím to. Navibruji je na tak vysokou úroveň, že se odpaří, zapomeneš je, výmaz i z energetického pole. Tenké střevo – dovolit si fakt přijímat úplně dovnitř, pustit vnější svět do své krve, ztotožnit se s vnějším světem na úrovni víry a bezpečí, s důvěrou přijmout (žaludek, levá ruka) a dál úplně rozmělnit na ionty v tenkém střevě a dát krvi. Věřit, že se vším zvnějšku jsme v bezpečí. Vedu hovor s buňkami imunitního systému a sekrečními buňkami a vylučovacími cestami, aby odpad odvedly snadno a rychle. Tohle nepatří k hlavě, k ohni, ale je to důležitý krok pro bezpečí tenkého střeva a mozku. Strach z jedu, odblok, jedy jsou všude, škodí jen ve velkém, máme na to zařízení na zneškodnění. Vše je zapsané v genech, aktivace genů na nové jedy z dnešní doby. Úprava řízení chemismu mozkem, nervová vlákna a buňky v celém těle, kooperace, vše radostné.
Element Země je v levé ruce a je zásadní pro příjem péče, pozornosti a zhodnocení potravy žaludkem a distribuce energie slinivkou a slezinou. Následně pak vliv na tenké střevo (to je ale element ohně v hlavě). Všeobecně lidé umí dávat, a ne přijímat. Takže cvičení po ránu: da Vinciho figurka stojí v pentagramu živlů, do levé ruky jde energie Země, vcítění, přijímání, péče, pozornost zvenku, samozřejmě i dávání. Ale moc dávání vede k obezitě v důsledku nedovolení si příjmu zvenku. Pokud přijmeš péči a pozornost ve správné míře zvenku, nebude tělo tak tvořit zásoby tuku a měkkých tkání a expandovat prostorově hmotně, jde o pojem a afirmaci: Zasloužím si a přijímám lásku, úctu, péči a pozornost. Dovolit si přijímat, kdykoliv, spontánně, plynule a radostně a opravdově spočinout v přijetí dárku, péče, pozornosti. Když levá ruka nabere dlaní sílu Země, přiloží se dlaň na žaludek. Jde o cvik rovnováhy peněz…formování postavy, rodinné vztahy, příjem, výdej, péče, pozornost, ocenění, úcta. Je potřeba cvičit a aktivovat, spočinout na pár vteřin, minut v pentagramu v postoji da Vinciho postavy a cítit pentagram, nechat živly propojit se a harmonizovat. Slinivka se slezinou posílají energii k mozku a svalům. Zpevňuji postavu, je pevná a pružná, harmonická, ladná, zdravě svalnatá a s mírným osádlením, ciť to. Pro pružnost, něhu a příjem je lehké osádlení nezbytné, vyschlost je důkazem převahy kovu v levé noze, moc přesnosti a tvrdosti brání přizpůsobivosti a poddajnosti měnícím se podmínkám vně i uvnitř člověka.
Ranní aktivace: postoj v da Vinciho pozici, napojení na pentagram, funguje i u těch, co o tom nic nevědí, funguje to samo. Čím vědomější je postoj v živlech, tím víc to funguje.
---------------------------------
Korektura textu: MVDr. Dagmar Peterová – homeopatie, karmické terapie, SRT, reiki; kontakt: peterovad@seznam.cz.