Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dluhy a půjčky

13. 10. 2015

Dluhy a půjčky

Sekce – filozofie

MVDr. Simona Mullerová

Dle diktátu zapsala EM

Říjen 2015

Chanelingy jsou velmi rychlé, omlouváme se za chyby v textu, ale z časových důvodu ani příjemce, ani korektor nemůže vychytat všechny chyby, překlepy.

Děkujeme za pochopení

 

Lidé si stěžují na finanční situaci, přitom nedělají práci poctivě a necítí svou hodnotu. Ten kdo chce peníze jako záplatu na útrapy osudu nebo povinnost státu, podnikatele , neuspěje. Základ finanční stability je začít u sebe , vědět o své lidské hodnotě obecně! Dělat každou práci poctivě a poctivě ji ocenit! ( jdeme do dětství , sebe hodnota , podmínky zasloužení si odměny, změna).

 

Lide se musí naucit zit podle soucasne urovne svých financnich moznosti. Prevzit zodpovědnost za sve vydaje, a prokazat zivotu denní splaceni dluhu. Princip české republiky podnikani a bankovnictví je vybit klin klinem, presouvat problem a zodpovědnost na nekoho dalšího. Prvotni problem ma koren ve spolecnosti. Následky neseme vsichni a je potreba je dozit.

Muj priklad. Po revoluci jsem zacinala ordinovat s tremi leky, sikovnyma rukama a hlavou pplnou znalosti. Denne jsem se ucila , denne jsem trzbu tehdy 30 ay 90kč denne rozdelila na povinne platby v domacnosti a rozvoj ordinace. Po několika mesicih jsem mela jiz 7 leku. Nejprve jsem setrila na nový lek a nastroj. Jedinny dluh který jsem mela bylo obydli v pozdejsich letech. Dovolena, koupe vybaveni do domu a ordinace bylo vždy z nasetrenych prostredku.

Postupne jsem mela finance rozdelene takto, 3 tydny jsem vydelavala na povinne platby, a rozvoj ordinace neboť jsem si každý mesic chtela koupit něco noveho. A zaplatit hotove, byl krasny pocit když jsem 4 tyden v mesici mohla vydelat na obleceni a zmrzlinovy pohar s dcerou.

Vetsina lidi je zajata v siti dluhu , splatek a navyseni, autor teta taktity podnika formou lichvaře, ale každý clovek ma svobodnou volbu se rozhnout co a kdy si koupi. Místo omezeni se ve výdajích a brigádě hledaji lide nove pujcky pricemz musí zaplatit prevyseni.

3 mesice jsme s dcerou jedli chleba, brambory a vejce. Spolu se psi, které jsem tehdy mela.

Lide zajati s siti dluhu mají vzorec obeti . obet osusu a obet statniho rezimu. Prostředky investuji do cigaret, nebo obleceni místo do maleho každodenního setreni. Neprokazuji denní disciplinu ve zmene životního stylu . vyjit ze site dluhu vyzaduje jiny postup nez pujcky.

Obecne lide podcenuji všechny male kroky a chtějí zdrai, vztah, finance vyresit snadno a rychle a smahem. To je jangovy obrat, je mozny. Ale stejny podíl mají denní male jinove kroky, které jsou podcenovany. Uvnitř sebe nemaji lide rovnovahu ve svém malem každodenním pricineni , aby mohli po prokazni vydrze v malych krocích ziskat od osudu reseni zázrakem a jangovym obratem.

Změna povahy a životního stylu není mozna jangovym obratem, ale pouze jinovymi denními kroky a promenlivosti.