Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kolena, vazy, homeopatie, obecné informace

3. 6. 2015

Kolena, vazy, homeopatie, obecné informace

Základem regenerace kostí, chrupavek, vazů je kolagenní výživa. Můžete koupit kolagenní hydrolyzát nebo jiný přípravek, třeba i s chondroitinem, glukosaminem a kyselinou hyaluronovou. Obvykle začínám vícesložkovým doplňkem kloubní výživy, a pak udržuji jen kolagenem celoživotně. Má příznivý vliv i na kůži a na hladkou svalovinu, čili například i proti poklesu vnitřních orgánů. Aby se kolagen zakomponoval do tkáně, je potřeba vitamin C, který dávám nejraději jako citrón na piškot nebo jiné jídlo. Zevně používám nejraději od formy TOPVET kostivalovou tinkturu, která se dá vtírat i na chlupatých psech, jinak kostivalový gel, oleje. Občas vyměním za kaštanový kvůli cévní výživě, otoku, lymfě ..nebo můžete oba dva. Podle typologie psa a rasy sestavuji homeopatii, konstituční a symptomatickou. Základem regenerace vazů a kloubů je Ruta, Rhus a Calcarea fluorica. Nejčastěji 9ch. Po 2 měsících vyměňuji potenci za 5 nebo 15, jde o malou změnu, aby tělo bylo stimulované odlišně a mohlo nějak zareagovat. Je-li úraz v anamnéze nebo bolest, pak k tomu také Arnica. V akutních případech nebo na zrychlení léčby dávám 3-5x denně i několik homeopatik. S postupujícím časem a zlepšením potom snižuji četnost podání a počet homeo, až dojdeme třeba na Rhus v pondělí, Ruta uterý, Cal. fluorica ve středu a znova.. nebo 1 balení Ruta, po něm 1 balení Rhus.. zase střídám.. Celoročně. Individuálně upravuji potenci, četnost, podle ročních období a reakcí psa. Běžně v lékárně lze koupit od Firmy Peithner Traumeel, akutně po hodině 1 tbl., postupně snižovat četnost podání .. na 2x denně, 1x denně. Mám mnoho psů, kteří po 2 letech přestali mít příznaky onemocněni, ale homeo podávám celoživotně. U velkých kloubů je základem Calcarea carbonica, Kalium carbonicum, Rhus. U starých i Conium a z výše uvedených Kalium carbonicum. U bolesti kostí a úzkých a dlouhonohých psů Calcarea phosphorica. První pomoc a základní schéma nepotřebuje přesný rozpis, přesně říct potenci, důležité je, že někudy posílíte vitální sílu těla a tělo pak hledá své cesty. V ordinaci mícháme kapky do bylinných nosičů, používáme havajské esence, Animals, Joalis, Bachovy esence a matečné tinktury homeopatik a samozřejmě klasická homeopatika. U všech krátkolebých psů je základem Calcarea fluorica v různých potencích. Je to jejich konstituční lék obecně. Pomůže jim se vším. Reiki, Loydův léčebný kód, Matrix energetix, rekonektivní léčení aj., to všechno jsou další doplňující energetické práce vhodné na léčení.

V případě nutnosti operace je vždy lepší aspoň týdenní příprava operace, aby se tělo hojilo snadno a rychle a správně, bez jizev, srůstů.. V případě zbytnění tkání rozpouštíme energii a natíráním hřejivými tinkturami nebo gely a Silicea 5 nebo 9ch, Flurocium acidum 5-9ch, Graphites 5-9ch.. (keloidy, jizvy, uzly, srůsty…)

-----------------

Diplomovaní homeopaté: Brno – MVDr. Simona Müllerová, 602 559 860, e-mail: simona.homeopatie@seznam.cz Český Krumlov- MVDr. Dagmar Peterová, 721 812 835, e-mail: peterovad@seznam.cz.