Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návod pro Annu a jiné

12. 5. 2014

Návod pro Annu a jiné

MVDr. Simona Müllerová, 12.května 2014

korektura textu: MVDr. Dagmar Peterová

Konstelace - Anna manžel, pes, dcera.

Pes dobrovolně somatizuje, když Anna a dcera udělají chybné vyhodnocení. Obě ženy litují psa, že má zdravotní problém. Chyba. Nač se hrabat v historii a litovat psa, nutné je to změnit. Odhodlání změnit sebe, změnit přístup. Vyšleme k tělu, mozku, Nebi, andělům - chci to jinak a lépe. Síly dobra vás posílí, ale tím vyřknutím si OBJEDNÁTE situaci, která vám umožní prověřit vaše nové a jiné jednání. Pokud to bude zas více či méně špatně, bude pes zase somatizovat. Vyjít z kruhu se musí stát vaší aktivní denní disciplínou v práci na svém postoji. Nenechat se prudičem vtáhnout. Nechat mu svobodnou volbu v myšlení a konání. Musí-li žít s vámi, pokud nemáte kam odejít, odejděte aspoň z místnosti. Ve slabých chvílích, únava, hlad, jiné starosti se stane, že prudič, vychovatel, karmický učitel hodí udičku a zasekne. Vám naběhne první krok starých reakcí, podmíněný negativní reflex, spustí následnosti, dojde k celotělové reakci po staru, to už nemáte pod vědomou kontrolou, to už nejde. Vy potřebujete zastavit ty následnosti dřív, než se rozjedou. Posilováním sebe, cvičením své vlastní síly- s kamarádem, zrcadlem - s virtuální projekcí - viz návod v jiném mailu - budete síle snáz odolávat, krok po kroku. Homeo, kapky, podpoří. Nejzásadnější je vůle a disciplína, aby při prvním podnětu byla přehozena výhybka. Rozptýlení, odpoutání se, otočit se, odejít, anebo si říct: JOOO, JINAK, dát si důraz na ta slova, razanci, je to tady, jo, jinak, nebo se naučit reflex úsměvu, sám úsměv je terapeutická technika a nedovolí rozvíjet negativní chemismus. Prudič vyšle impuls a vy nasadíte úsměv, prvně vědomě, než se to stane zvykem, než si vytvoříte nový podmíněný reflex, novou následnost na spouštěč. Princip je změnit následnosti. Spouštěč je stejný, prudič jménem R ve vašem případě. Ale reakce mohou být jiné a lepší, a to už je ve vaší moci a vůli a hlavně v tréninku. Dovolte si chybovat, dovolte si učit se. Nelpěte na tom, že to změníte šmahem. Pokud pak jdete kouřit, uvědomte si, že zas vyhrál on. I kdybyste odešla, krok jedna byla

výhra, je to zas prohra a důvod k zamyšlení se nad sebou. Zas kouříte a poškozujete se jinak. Čili stále on prudič, vykonavatel, vás má v moci, má vás pod kontrolou a bere vám vaše zdraví, radost. Přímo - hádkou, vyprovokováním.. vám odebere energii a radost, nebo nepřímo.. přiměje vás kompenzovat kouřením, přežíráním se a jiným. Kde je pak váš život, vaše síla a vaše svoboda, když váš život řídí on. Vy mu to dovolíte. On vás cvičí v síle a uvědomění si, že vaše radost a zdraví je to zásadní. Takže se na něj nezlobte a postavte se výcviku statečně a znova a znova, dokud vaše denní výhry nebudou zvykem, pevně ZAKOŘENĚNÝM ZVYKEM. Jakmile lekci zvládnete, prudič z vašeho života odejde, věřte mi..

Podíváme se na to i z druhé strany. Možná máte skryté špatné vlastnosti, jako je boj, potřeba vyhrát, manipulovat vměšovat se a chcete Prudiče převychovat, chcete vyhrá. To znamená, že mu nedáváte svobodu v myšlení a konání a jste vlastně manipulátor. Další možnost je neochota vzít zodpovědnost za svůj život do svých rukou. Ve vzteku, emocích, přejídání se, kouření realizujete svou oběť, bezmoc a můžete se i vymlouvat na prudiče, ze podléháte těmhle vlastnostem. V každém případě, všechny tři postupy a vyhodnocení, co píšu, směřují k zamyšlení se a osvobození sebe i jeho. On si zatěžuje karmu tím, že vás neustále cvičí převzít zodpovědnost za sebe, žít svůj život, mít svou sílu. Ať to vezmeme odkudkoliv, je to o vás, jak žijete vy. Výmluva, že on.... je jen známkou neochoty řešit sebe, neochotou se měnit, důkazem malé disciplíny a vůle. Jiná situace je tam, kde máte ještě karmu. Ale vy karmu minulosti nemáte. Vy a prudič si tvoříte karmu okamžiku denně svým vzájemným postojem. On si zatěžuje karmu sám vlivem role vašeho výcvikáře, vy si zatěžujete karmu tím, že se necháte radikálně - RADIKÁLNĚ změnit a vyřešit ho. Vlastně ho týráte taky, skrytá forma… vypadáte jako oběť a ve skutečnosti ho necháváte zatěžovat si den co den karmu. A tak si tu hru hrajete a já tomuhle tématu říkám - pomsta se stala vášní. Budeme to řešit spolu a vycházet z bludného kruhu. Potřebuji vaše uvědomění si toho a aktivní účast na převykání vašich denních zvyklostí. To je vyhodnocování jeho chování.

A vaše reakce na jeho chování... Máte mou plnou podporu.