Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdravotní ošetření

Řada onemocnění se může manifestovat (projevovat) na Vašich rukou a nohou. Zároveň některá onemocnění či zdravotní stavy (např. těhotenství, úrazy) mohou sebepéči zkomplikovat. Nesprávně prováděná péče o ruce či nohy může vést k řadě nepříjemných komplikací, jako jsou zarůstání nehtů, otlaky, kuří oka, puchýře, záděrky (následně i jejich zanícení), mykózy (plísně), třepení a zadrhávání nehtů, poškození nehtu a nehtového lůžka nevhodnými kosmetickými přípravky/chemikáliemi...

S většinou výše popsaných problémů Vám mohu pomoci. 

Standardně Vám vždy zdarma v rámci manikúry a pedikúry poradím, jakým nejlepším způsobem se máte starat o své ruce a nohy vzhledem k typu a povaze Vašich nehtů a kůže. Tím Vám pomohu předcházet různým potížím.

 

Mohu Vám pomoci především s těmito nejčastějšími nepříjemnostmi:

  • ošetření kuřího oka, otlaků a ztvrdlé kůže 
  • ošetření zarostlého nehtu
  • poradenství ohledně mykóz (plísní)
  • ošetření záděrek a prevence jejich zanícení
  • zpevnění lámajících se nehtů
  • uvolňující zábaly a masáže rukou i nohou
  • horké parafínové SPA zábaly na zklidnění a prohřátí rukou a kloubů
  • ošetření nehtů poškozených necertifikovanými přípravky pro gelovou modeláž (MMA)*

 

Profesionální pedikúru doporučuji zejména diabetikům z důvodu necitlivosti v konečcích prstů na nohou, kterou diabetes způsobuje (tzv. diabetická neuropatie). Sebepéče je u diabetiků zrádná v tom, že se mohou zranit, aniž by o tom věděli, z toho plynou komplikace spojené se zanícením rány a následně obtížným hojením. Stejně tak diabeti nemusí vědět o zarostlém nehtu, cizím předmětu vraženém do chodidla (vyjímkou nejsou kamínky, hřebíčky, sklo...), či o otlacích z nesprávně zvolené obuvi. To vše může zadělat na velké zdravotní komplikace (tvz. diabetická "otevřená" noha), které mohou bohužel skončit až amputací prstců či končetiny. Pravidelné kontroly profesionálem Vám pomohou tomu předejít!

Obecně další rizikovou skupinou lidí, co se týká manikúry a pedikúry, jsou senioři, protože je pro ně sebepéče o nehty s ubývajícím zrakem a motorickými schopnostmi více komplikovaná. 

Navštěvu mého salonu doporučuji i sportovcům, zvláště běžcům, hokejistům, fotbalistům, turistům... Zkrátka všem, kteří při sportu a zábavě zatěžují své nohy.

 

 

CHRAŇTE A OŠETŘUJTE SVOJE RUCE A NOHY, VRÁTÍ VÁM TO!

 


 

* MMA = methylmetakrylát, je toxická sloučenina (průmyslové lepidlo používané ve stavebnictví), která je obsažena v některých nekvalitních přípravcích vč. gelů na modeláž nehtů. Je zakázaná v zemích EU i v USA. Monomery této sloučeniny mají tak malou velikost, že mohou bez problémů pronikat do těla, snadno naleptají nehtovou ploténku a díky tvrdosti a nepružnosti lehce odloučí nehet od lůžka, což vede k zánětlivým a velice bolestivým onemocněním nehtů. Mohou vyvolat alergické reakce různého stupně. Při vdechování par mohou způsobovat otok plic. Jak poznáte, že v salonu aplikují gel s MMA? Snadno, podle štiplavého chemického zápachu a nehtařka se může "chránit" ústní rouškou při nanášení gelu. Tento materiál se nejčastěji vyskytuje v "nehtových studiích" zahraničních majitelů a nevědomky i u domácích nehtařek v rámci šetření.

 
 

 


Poslední fotografie


Facebook

Kontakt

Libuše Prachařová

Podkrušnohorská 865 Litvínov
U zastávky Mototechna (BUS 13,21).
Podrobnou mapu najdete v sekci kontakt.

Po: 9-16
Út: 8-17
St: 8-15
Čt: 8-17
Pá: dle objednávky

+420607743442

pracharovalibuse@email.cz