Jdi na obsah Jdi na menu
 

Našli domov 2007 - 2009

2. 1. 2018

Pejsci a kočičky, kterým jsme jakkoliv pomohli :

Obrazek

Elza, kočička, starší, očkovaná

Elza je starší kočička, příšla k nám na pokraji smrti. Skoro umřela hlady kvůli prostřelené tváři, nemohla žrát. Během svého léčení ještě stačila opatrovat koťata, která k nám přišla bez mámy. V současné době je očkovaná. Narostla jí nová srst a je vděčná za každou pozornost. Bude vhodnou společnicí do bytu. Elsa už trochu přibrala, je zdravá. Elze není a nebude kastrovaná ze zdravotních důvodů. Vhodná pouze do bytu pouze ke kastrovaným kocourům. 27.3.2010 umístěna.

Obrazek

kocourek

Koťata (2 rezaví kocourci a mourovatobílá kočička) jsou ze železáren z Veselí. Jsou to milá a hrava koťata.

Obrazek

fenka

Maminku štěňat se podařilo odchytit až když porodila 3 krásná štěňátka. Všichni čekají na prohlídku veterináře, na očkování a odčervení. Poslední světlá fenečka našla domov.

Obrazek

fenka

Fenku se podařilo odchytit až když porodila 3 krásná štěňátka. Všichni čekají na prohlídku veterináře, na očkování a odčervení. Zůstává u svých nálezců.

Obrazek

kocourek

Koťata (2 rezaví kocourci a mourovatobílá kočička) jsou ze železáren z Veselí. Jsou to milá a hrava koťata.

Obrazek

Ejmy, kočička, 4 měsíce

Ejmy je asi 4 měsíční kočička, sestra Emy. Ejmy a Ema našli nový domov v rodinném domku se zahradou, v zimě je čeká kastrace.

Obrazek

Ema, kočička, 4 měsíce

Ema je asi 4 měsíce stará kočička, sestra Ejmy. Ejmy a Ema našli nový domov v rodinném domku se zahradou, v zimě je čeká kastrace.

Obrazek

2 pejsci

Maminku štěňat se podařilo odchytit až když porodila 3 krásná štěňátka. Všichni čekají na prohlídku veterináře, na očkování a odčervení. 2 černí pejsci již našli domov.

Obrazek

Sally, kočka, dospělá

Sally je kastrovaná černá kočička. Přítulná, čistotná, vhodná do bytu i na zahradu. Je naočkovaná.

Obrazek

Diana, kočka

Ahojík, tady Diana. Jsem mladá kastrovaná černá kočička. Ráda se mazlím :) A to, jestli jsme s Damiánem kamarádi nebo příbuzní, je naše tajemství ;)

Obrazek

Barbie, kočka, 3 měsíce

Ahojte, já jsem tříbarevná kočička. Nalezli mě ve Veselí. Mám asi tři měsíce, jsem hravá a mazlivá :) Tak zatím!

Obrazek

Sáša, kočka

6.5.2009: Nazdárek, jsme Máša a Sáša a nebo Sáša a Máša?! Obě mlaďoulinké kočičky, Máša černá se zrzavými odlesky, Sáša jako popel akorát. Jsme přesně dělané na takovéto mazlinky mazlinky a nejlépe spolu :) 11.7.2009: Máša (světlejší) našla domov. Sáša stále zůstává v útulku a už je kastrovaná.

Obrazek

Žanetka, kočka, 4 měsíce

Žanetka je želvovinová kočička, očkovaná, hodná, čistotná.

Obrazek

Rézinka, kočka, 4 měsíce

Rézinka je černobílá kočička, očkovaná. Je to živé, čistotné a mazlivé kotě.

Obrazek

Bingo, kocour, 6 měsíců

Bingo je půlroční mourovatý kocourek. Je velmi čiperný a bezproblémový.

Obrazek

Bany, kříženec labradora nebo bígla, pes, 1 rok

Bany je asi roční kříženec labradora nebo beagla. Z nějakého důvodu nemůže štěkat, vydává pouze tichý chrčivý zvuk. Je velmi trpělivý a milý. Toulal se delší dobu ve Bzenci. Bany miluje procházky, je snášenlivý i ke kočkám. Bunny bydlí v rodinném domku s paničkou, která je s ním stále doma a podnikají dlouhé procházky.

Obrazek

Soňa, německá ovčanda, fenka, 3 roky

Soňa je asi tříletá fenka NO menšího vzrůstu. Je velmi hodná, submisivní povahy, při zvednuté ruce se krčí. Nemusí to znamenat, že ji majitel byl, může to být povahový rys. Byla nalezena v okolí turistické základny Littner u Bzence. Při setkání s ostatními psy se umí chovat, při agresi druhého psa dokáže vysílat velmi účinné konejšivé signály a je blížící se konflikt zažehnat. K lidem se chová podřízeně. Zvládá základní poslušnost, na vodítku je klidná, netahá. Ráda vše zkoumá nosem. Po zběžné prohlídce se zdá zdravá a v dobré kondici. Vyšetření veterinářem a případné očkování ji teprve čeká. Miluje drbání na bříšku a ležení v trávě.

Obrazek

Meggy

17.6.2009: Ahoj, já jsem Meggy. Jsem po kastraci, očkovaná, mazlivá, ale nemám ráda ostatní kočky. V únoru 2009 jsem porodila koťátka, která už mají ale svůj vlastní domov.

10.9.2009: Mám nový domov.

 

 

Obrazek

 

Fren

17.6.2009: Dobrý den, jsme asi roční kastrovaná kočka. V povaze jsem velmi hodná a nekonfliktní, co se týče ostatních koček :)

11.9.2009: Mám nový domov

 

Obrazek

 

22.6.2009: Kontaktovala nás paní z Dolních Bojanovic, jestli bychom jí nepomohli umístit koťátka, která si nemůže nechat.

 

Nabízí celkem šest koťat, všechna jsou krotká, vymazlená a vhodná k odběru. KONTAKT: bozas@tiscali.cz a 777 027 213

  • bíločerný kocourek, huňatý, extrémně klidný až lenivý
  • rezavý kocourek, přítulný
  • dvě černé kočičky s žebrováním na temeni
  • černý kocourek s žebrováním na temeni
  • černá kočička s rezavými skvrnami

Srpen 2009: všechna koťata našla domov.


Obrazek

 

Madla

Ahojte všichni, já jsem kříženka Madla a zatím jsem si život moc neužila. V neděli 1.3.2009 mě našli odloženou v krabici před útulkem ve Bzenci. Hodní lidi si mě všimli a postarali se. Mám dlouhou srst, která se mi spekla dohromady, a kvůli tomu jsem nemohla dost dobře chodit. Tolik mě to bolelo a tahalo. Zadní nožičky mi srst nedovolila používat, byly jako přilepené k bříšku. Říkám si, proč já? Ale ty hodné paní mi to všechno, co bolelo, vystříhaly a já už můžu chodit. Jenomže ta zadní nožička tak bolí a ještě navíc bříško – mám nádor na mléčných žlázách. Ta paní říkala, že budu muset na operaci. A taky mě budou muset ostříhat mnohem víc, protože musím k velkému panu doktorovi, jestli nejsem ještě víc nemocná. Ach jo. Těším se na nové páníčky, na procházky a lásku.

5.3.2009 - Dnes jsem se koupala, česala a jsem krásná a čisťoučká :) Týjo, to je tak úžasný pocit. Noc strávím s kamarádkami kočičkami v teple, abych nenastydla. Já se mám :)
6.3.2009 - Tak noc s kočičkama jsem nevydržela. Necítila jsem se dobře v tak stísněném prostoru, proto jsem rozkousala pletivo a chtěla ven.
9.3.2009 - Dneska jsem navštívila paní doktorku Vičarovou v Hodoníně. Zjistila mi, že mám zlomenou kyčel, šedý zákal na obou očkách a nádor na mléčné žláze. V pondělí 16.3. jdu tedy na operaci, při které budu i vykastrovaná, protože kvůli mojí zlomené nožičce by pro mě bylo nebezpečné mít štěňata.
16.3.2009 - Došlo k nedorozumění  večer před operací a operace se musela odvolat. Naše krmičky se nedomluvily a Madla dostala nažrat, ač 24 hodin před operací nesměla nic jíst. Nevadí, bude přeobjednaná.
8.5.2009 - Tak a mám to za sebou! Včera jsem byla na operaci s nádorkama na mléčných žlázách.
19.5.2009 - Po operaci se mám dobře, jsem v domácí péči dobrovolníků z útulku. Jsem připravena udělat někoho šťastným, potřebuji ale společnosti jiných psů, jinak trpím.
Červenec 2009 - hodní dobrovolníci z útulku se rozhodli, že si mě nechají, a tak teď žiju s nimi :)
Září 2009 - Madlička musela být uspaná kvůli špatnému srdíčku. Ať se má hezky v tom Psím nebi :)

 

Obrazek

Berry

14.7.2009: Čauko jmenuji se Berry, ale zatím mi říkají Beruško. Je mi asi 6 týdnů. Jsem
čistotná, hravá, mazlivá a ráda bych se dostala k hodným lidem, u kterých se
nebudu bát a najdu svůj domov.

 

Rasty

15.5.2009: Hoj, jmenuju se Rasty. Vyhublý, hladový a smutný jsem se toulal, tak jsem teď v útulku. Momentálně se mě snaží pořádně vykrmit, a

Obrazek

ť je mě pořádný kus, jak má být! Trochu mě trápí oči, ale to se taky vyléčí :)

Jsem kříženec středoasijského pasteveckého psa a rotwajler

a. Mám asi 9 let. Jsem mírumilovný, snášenlivý jak vůči lidem, tak vůči ostatním psům. Mám rád společnost, ale i svůj klid :)

Domov bych si představoval nejlépe v rodině se staršími dětmi. Beru všechny, kteří mě budou mít rádi!

26.5.2009: Už jsem přibral tak, že nejsou vidět žebra! Prý jsem viditelně ožil, jsem velmi hravý a mazlivý. Rád chodím na procházky, hrdě si vyklusávám vedle nohy páníčka, ostatní psi přehlížím a neobtěžuji ani chodci. Takový jsem úžasný! :) Jsem odčervený a čekám na očkování.

11.7.2009: Vzhledem k tomu, že jsem se v útulku krásně vyspravil - přibral jsem, oči mám uzdravené a jsem veselejší - byl přehodnocen můj věk. S největší pravděpodobností mám 5-6- let. To jsem omládl, co? :) A jsem očkovaný.

21.7.2009: Mám nějaké nové fotky, tak se podívejte :)

Srpen 2009: Mám nový domov

 

Obrazek

Jessy

21.7.2009: Ahojte, jsem asi tříměsíční Jessy. Nalezli mě ve Bzenci. Jsem želvovinové barvy, povahy společenské, hravé. Nejraději si hraju s ostatními koťaty :)
3.8.2009: domov nalezen!

 

Koťata

29.6.2009: další koťata, která potřebuje udat paní ze Zarazic. Jedná se o jednoho mourovatého kocourka a tři kočičky.

Vhodná k odběru. Kontakt: paní Naděžda Mišurcová, 723 841 847
28.7.2009: našla všechna domov.

 


Obrazek

Tomášek

21.7.2009: Dobrý den, já jsem mladý kocourek, kterého vyhodili mezi Bzencem a Vracovem v dešti. Byl jsem nachlazený, plný blech a měl jsem svrab v uších. Teď už jsem ale naštěstí uzdravený, odčervený a v pohodě :) A jsem velké šídlo!

28.7.2009: jsem našel domov.

 

Baryn

Asi 2.4.2009 jsme byli pro pejska, kterého na třikrát srazilo auto. Bzenečtí policisté nás požádali o pomoc. Pejsek měl zlomenou čelist, pánev zlomenou hned několikrát a další méně či více vážná zranění. Nevypadal nijak dobře, ale kupodivu začal chodit velice brzy. V útulku pobyl pár dní. Dostal "pracovní" jméno Baryn a nyní je už u své paničky a léčí si rány! Dávejte pozor na své miláčky, většinou nemají z dnešního světa ani respekt ani rozum.

7.5.2009: Paní veterinářka v Hodoníně na Barynovi ihned po nehodě zkusila experiment a čelist mu sdrátovala. Vše se povedlo, Baryn se úspěšně uzdravuje. Chodí a těší se lásky, kterou dostává od své paničky :)
21.7.2009: Baryn přesunut do rubriky Našli domov, sice opožděně ale přece :) Už téměr od nehody žije s paničkou.

 

 

Obrazek

Dáša

Dášin osud je velmi pohnutý a už by si zasloužila zakotvit. Před třemi lety ji jakou dvouletou vydali v útulku v Hodoníně pánovi, který si chtěl přivydělat chovem. Nakryl ji čistokrevným Amstafem, ale než se narodila štěnda, přišel o bydlení. Fenka měla víc než deset štěňat, se kterými žila na oploceném pozemku mimo obec. Bez dostatku žrádla i vody. Po osmi měsících, kdy nebyla od štěňat odstavena to nevydržela a s jednou fenečkou utekla až k nám do Bzence. Tím jsem se dozvěděli o smečce osmiměsíčních štěňat. Všechna štěňata se podařilo za pomoci milovníků tohoto plemene umístit. Fenka zůstala u paní, která celou akci ohlásila a Dášu našla. Paní je v důchodu a fenu vůbec nezvládá. Dáša žija na uzavřeném dvorku v nezataplené boudě. Nechodí ven. Dáša má deformovanou přední nohu po neléčeném zranění, takže kulhá. Na lidi agresivní vůbec není. Paní, která se o Dášu stará, teď často jezdí do nemocnice, takže je fenka stále sama. Potřebuje teplé místo k bydlení, kvalitní žrádlo a lásku.
Převezena do útulku v Hodoníně.
11.7.2009 našla domov.


Obrazek

 

Máša

11.7.2009 našla domov.


Obrazek

 

Koťátka

8.5.2009: Páčko, my jsme tři malinkatá koťata. Nezbednost sama! K odběru budeme koncem června!

26.5.2009: Koťata jsou všechna zamluvená. Už nevolejte, nepište!

Obrazek

Šťěňata

12.6.2009: Ahoj, narodili jsme se 7.5.2009 naší mamince Báře (najdete ji v rubrice Našli domov). Já, černobílý nezbeda, jsem pejsek, který čeká na nové jméno, a já, tricolorovaná, jsem fenka taky beze jména. Máme ještě tři sourozence, ale ti už domov našli.

Měli bychom dorůst výšky asi do 50cm, krátkosrstí a být milí po mamince :) Ale sami nevíme, jak to s náma bude! 

1.7.2009 mají všechna nový domov.

 

Obrazek

Koťátka

23.3.2009 se nám v útulku narodila koťátka. Jsou celkem čtyři - tři zrzci a jedno mourovaté se zlatou hvězdou na čele.
8.5.2009: přežilo pouze jedno koťátko
17.6.2009: přeživší kotě našlo domov :)

 

Obrazek

Damián

Ahoj, já jsem černý kocourek, zatím nekastrovaný.  Do útulku jsme přišli společně s kamarádkou Diankou :)

27.4.2009 - a už jsem kastrovaný...

17.6.2009 jsem našel domov!



Obrazek
 
Bára

4.5.2009: Ahojík, já jsem Barunka, kříženka stará asi dva roky. Říkají, že jsem velmi milá a hravá, tak proč si mě ihned neodvést domů, že? :)

7.5.2009 jsem porodila 5 štěňátek :)

11.6.2009 jsem našla nový domov!



Obrazek
 
Jeník
 

Jsem Jeník a všechny vás zdravím. Chtěl bych už konečně pořádného páníčka. Mooooc bych chtěl. Spolu s Bertym bydlíme v opuštěném domečku úplně sami, jenom jeden pán, který pracuje pro obec Rohatec, nás chodí krmit. Je to tu smutné, tak sami... Já se vám teď představím, a kdybyste byly tak hodní, řekněte o mně někomu hodnému :)

Můj rodokmen je nejasný, jsem skoro klasický Alík středního vzrůstu, mám rád hlazení a papání a lidi.


Květen 2009: jsem zamluvený, takže to vypadá, že najdu domov! :)

26.5.2009 jsem našel domov :)

Obrazek
Karlík
 
Dobrý den, jsem Karlík a také pocházím z Rohatce. Momentálně bydlím v opuštěném domečku úplně sám. Jsem starší špic a mám nemocné očíčko. Co tak nového páníčka, co? :)
Květen 2009: našel jsem domov!

Obrazek
 
Trixi, kříženec, pes, 6 měsíců
 
Trixi je půlroční pejsek, velmi veselý a živý. K cizím trochu nedůvěřivý, ale jinak vděčný za každé pohlazení. Neustále pobíhal po měste, jeho majitel nedokázal zabezpecit dvůr tak, aby se z něj Trixi nedostal. Už jednou ho srazilo auto. Pejsek je nyní k adopci, je očkovaný a odčervený, zdravý. Jeho matka je kříženka knírače.
12.5.2009 Trixi našel domov, protože se jeho původní majitelé rozhodli, že si ho nechají :)

Obrazek
Berty
 
Čauvec všecí! Já jsem nějaký Berty. Společně s Jeníkem bydlíme v opuštěném domě v Rohatci. Hledáme nové páníčky. Prosím, prosím, smutně koukám.
Jsem ještě mladý pejsek křížence, mám krásné velké a smutné oči a chtěl bych vás zahřát na srdíčku. Pro lásku šel bych světa kraj :)

6.3.2009 jsem byl přestěhován do nového útulku Tibet v Marefách u Bučovic. Odkaz najdete zde.

Od 27.4.2009 mám nový domov i já! :)


Obrazek
Zorka

Ahojte, já jsem Zorka. Mladá a nadšená :) O mojí dcerku se v útulku ve Bzenci taky starali a sotva našla domov ona, přišla jsem já :( Ale není mi zase tak smutno. Ráda se raduju :)

 

Nedávno jsem se přestěhovala ze Bzence do útulku Tibet.

25.4.2009 jsem našla domov!



Obrazek

Bobina

Ahojky. Tady mi říkají Bobina. 18.3.2009 jsem se potulovala v okolí Bzence, tak jsem tu. Už jsem trošku starší, ale stále veselá, hodná a klidná. Štěkám minimálně, zato maximálně kroutím ocáskem :) Spím v kotci, ale moc se v něm necítím a nesvědčí mi to. Ráda bych teplý pelíšek.

Nedávno mě převezli k náhradnímu opatrovateli, který se rozhodl, že si mě už nechá! Takže 23.4.2009 jsem našla vysněný, klidný domov! Nožičky mám ale stále nemocné, a proto mi lidi z útulku a jejich dárci a sponzoři mi budou přispívat na léčbu. Moooc děkuju :) 



ObrazekBrok
Ahoj, já jsem Broček. Jsem dlouhosrstý kříženec jezevčíka, stále mladý a veselý. Potuloval jsem se ve Bzenci v Novosadech, a proto jsem teď tady. Strašně rád se mazlím, jsem trochu temperamentní, ale snášenlivý vůči psům, kočkám i lidem. Rád štěkám, ale to jenom, pokud se mi nedostává takové pozornosti, kterou si myslím, že bych si zasloužil. Mám takovou vizi: mladou rodinu s dětmi, domečkem se zahrádkou a krásnou vyteplenou boudičkou. Ale nepohrdnu žádným hodným člověkem, spíše naopak!
 
22.4.2009 jsem našel domov! Jupí!



Obrazek
Mola

Kočička, která byla dne 26.3.2009 nalezena ve Bzenci na náměstí. Domov našla 18.4.2009 díky umisťovací výstavě koček na EKojarmarku ve Veselí nad Moravou. Jsme tedy velice rádi, že naše úsilí stálo zato :)

Obrazek
"Mamut"

Hu! Ahoj! Jak je? Nevíte, čí jsem? Já si nemůžu vzpomenout :( Zrovna dneska jsem přišel do útulku, ale už pár dní před tím jsem se potuloval po Bzenci, a hledal a hledal a hledal. Zato jsem se seznámil se spoustou lidí... Ale teď hledám domov - ať už ten starý, či nějaký zbrusu nový :) Jsem už starší, ale ne zas tak moc. No a chovat se prý moc neumím. Jsem labradorský retrívr a pěkně zanedbaný, ale na to já nedbám. Já bych tak chtěl si s někým hrát a strašně se při tom smát! A vysoko skákat! :)

V sobotu 4.4.2009 jsem našel domoooov! Juhuuuuu!


Obrazek
 
Týna, kočička
 
Týna je roční, kastrovaná kočka. Mourovatá s nádechem tříbarevky. Je velmi
mazlivá, čistotná a hodná. Vhodná do bytu, ale ráda se proběhne i venku. Je
zdravá.

30.3.2009 našla domov i ona.


Obrazek

Tadeáš, kocourek

Tadeáš - mladý, kastrovaný kocour s menším postižením oka zřejmě po úrazu,
mazlivý, vhodný do byt.

29.3.2009 našel domov v domku se zahradou v Ořechově.

 

Obrazek

Romeo a Julie, kočička a kocourek - sourozenci, koťata

Romeo a Julie jsou velcí labužníci a spáči. Jsou to fajn koťata. Kočička Julie je po kastraci. Vzhledem k fixaci na bratra Romea budeme upřednostňovat společné umístění. Romeo ale bude kastrován nejdříve v květnu. Oba jsou očkovaní.

20.3.2009 se tihle dva odstěhovali až do Frýdku-Místku. Oba dva spolu, což je úžasné! Budou bydlet v domku se zahrádkou.

Obrazek

Miluška

Miluška - stáří asi 6 měsíců,bude v nejbližší době kastrována,přítulná a
hravá, vhodná do bytu

Obrazek

Emilka

Zdravím, jmenuji se Emilie, ale říkejte mi Emilka. Můj původ je nejasný i mně – nejspíš ale kříženka hladkosrstého jezevčíka a beagla. Pocházím z Rohatce, kde jsem žila se svými páníčky a smečkou. Nedávno se mi narodila štěňátka, ale přežilo jen jedno. Jmenuje se Eliška a je to můj miláček. Poté mě páníčci a smečka opustili. Nechápu proč, ale co můžu dělat? Musím ale říct, že jsem příliš nestrádala, dobré papání se vždy našlo. Jsem ráda, že se o mě a o Elišku starají jinde, ale chce to páníčka, který bude jenom můj a nejlépe i Elišky. Beru kohokoliv, kdo přijme mou lásku.

9.3.2009 bylo umístěno Emilky štěňátko - Eliška.
15.3.2009 jsme se všichni radovali, protože Emilka našla domov v bytečku ve Bzenci.

 

Obrazek

Kocourek

Popis bude dodán.

Obrazek

Stella a Doby
Tihle dva nezbedové byli nalezeni, jak se spolu potulují, proto byli odchyceni a nějakou dobu si u nás pobyli. Jejich majitel si pro oba naštěstí přijel v den, kdy si je měl vyzvednout nový páníček.

Obrazek

Eliška
Za Elišku musíme tlumočit, je to ještě prcek :) Její maminka je Emilka, se kterou k nám přišly 2.3.2009 z Rohatce. Má asi 5 týdnů a právě se chystá do teploučkého přechodného domova k naší kolegyni, která se obětavě stará o štěňátka. Samozřejmě, že se svou maminkou Emilkou, aby mohla sát to dobré mlíčko a pořádně vyrůst. Za tři týdny bude k odběru, ale vidět ji můžete po dohodě kdykoliv. Je to takový krásný prcek, co si zaslouží to nejlepší.

9.3.2009 našla Eliška nový domov. Bydlet bude společně s fenkou čivavy.

Obrazek

Matýsek, kocour, 6 měsíců

Matýsek přišel z Brna spolu s Julinkou, kde je zachránila hodná paní. Z plachého zvířátka se stal milý a mazlivý kocourek. Je zdravý a moc krásný.

24.2.2009 se Matýsek přestěhoval do Prahy.

 

Obrazek

Syndy


- kočička,asi 4 měsíce,velmi přítulná, nalezena ve Veselí na Moravou, zdravá, želvovinová barva
Dne 23.2.2009 odešla do nového domova v RD ve Bzenci.

Obrazek

Rony, kříženec malého knírače, pes, 6 let

23.9.2008 se k nám do útulku dostal kříženec malého černého knírače. Váží tak 6 kg. Někdo ho vyhodil z auta. Je teplomilný a nyní ostříhaný a protože u nás v útulku nemáme vnitřní kotce, byl převezen do útulu Ligy v Třebíči. Je tam nabízen k adopci pod jménem Saxík. Je to trochu zanedbaný ale milý pes, dostal jméno Rony. Rád štěká, ale jen, kdyz je sám nebo je mu zima. Je velmi vitální a zdravý. Chodí bez vodítka a drží se člověka jako klíště.

1.3.2009 našel domov v Třebíči.

Obrazek

Aladin, kříženec, pes, 4 měsíce

Aladin přišel 14.12.08 společně s 3 sourozenci. Štěňátka byla odebrána majitelům, kteří se o ně nemohli postarat, toulala se i s mámou Charlie po ulici a neměla žádnou budoucnost. 15.12.2008 se Aladin stěhoval do nového domova ke štěněti německého ovčáka, ale 2.2.09 byl vrácen do útulku. Je velmi milý, čistotný a hodný. Trochu se bojí, takže asi sem tam nějakou chytil :-(

Dne 14.2.2009, na Valentýna :), si pro Ládínka přijeli nový majitelé. Přejme mu hodně lásky :)

Obrazek

Šmoula, mladý kocourek

Šmoula - kocourek,asi 4 měsíce,velmi mazlivý, očkovaný. Kocourek Šmoula odjel do svého nového domova v Luhačovicích v sobotu 7.2.09. Bude dělat společnost jinému kocourkovi a nahradí mu uhynulého kamaráda.

Obrazek

Nikita, kříženka rhodéského ridžbeka, fenka, 4 roky

Nikita je asi čtyřletá fena, kříženka rhodéského ridžbeka nejspíš s amstafem nebo nějakým bullem. Je ale velmi hodná a snášenlivá. Je zvyklá na kotec, poslechne povel na místo. Hlídá tak, že štěká velmi hlubokým hlasem, ale fyzicky si teritorium zatím nehájí. Má velmi svalnatou postavu. Je čistotná. Nevrčí ani, když jí sahám do misky nebo jí beru kostičku. Byla nalezena na náměstí ve Bzenci dne 2.2.09, kdy skočila nic netušícím lidem do auta a sežrala jim nákup.

Nikita byla umístěna 7.2.2009 do rodiny k prasátku a fence vlkodava. Bude spát na gauči a užívat si života. Noví majitelé již volali a vše je v pořádku.

Obrazek

Cyril, kocour, starý

30.10.2007 do útulku přišel starý kocour Cyril. Nemá už zuby a jeho pohyb také není to, co asi býval. Trochu nám nastydl, ale jde o banální nachlazení. Hledáme pro něj domov u hodných lidí, kteří by mu dali možnost dožít v teple a dopřáli mu mazlení, které má velmi rád. Cyril je očkovaný a kastrovaný . V neděli 1.2.2009 našel po dlouhých dvou letech v útulku stará kocourek Cyril. Přijeli si pro něj báječní lidé až z Vídně. Bude bydlet v bytě s krásným pudlíkem.

Obrazek

Bublina, kříženka, fenka, 1 rok

14.1.2009 k nám do útulku přišla Bublina, asi roční černobílá fenečka, která byla i se svou matkou přivázána na řetězu bez boudy. I ty velké mrazy přežila. Váží cca 6 kg. Potom, co jsme ji jednou pochovali, vyžaduje nošení a chování. Odblešili jsem ji a zítra ji prohlédne veterinář. Její matku majitel odmítl vydat, ale souhlasil s tím, že ji na noc bude mít v kuchyni. Jeho sousedka to kontroluje. Bublina bude velmi mazlivá a krásná. Bude vhodná do bytu. Potřebuje hodně mazlení a péče. V sobotu 31.1.09 našla domov fenka Bublina. Nový majitelé z Brna s ní navštíví ortopeda, protože Bublina má problém se zadní nohou.

Obrazek

Dan, kříženec setra, pes, 6-8 měsíců

Dan je 6-8 měsíců starý kříženec setra. Byl nalezen 7.1.2009 v odpoledních mezi Bzencem a Bzencem-Přívozem uvázaný u stromu u silnice. Je to velmi temperamentní pes, ale nemá sklony k ničení nábytku. Protože venku je mu zima, spí navolno ve veterinární ordinaci a mimo loužiček tam přes noc nic neprovedl. Umí povel sedni, ale na vodítku je jako tekuté stříbro. K ostatním psům je snášenlivý a na kočky neštěká. Bude vhodný jenom do bytu a pouze k velmi aktivním páníčkům. Dan je zdravý, váží asi 20 kg, ale je trochu hubený, kohoutková výška cca 60 cm.

11.01.2009 - Daneček v útulku prochladl, musela si ho vzít naše členka domů do tepla. Dostává antibiotika. Info o chování: "Je to docela živel. Celá rodina má co dělat. Spí s námi v posteli, i když ostatní naši psi to docela řeší. Je čistotný. Vůbec ale není zvyklý se soustředit, neumí se v klidu ani nažrat. Dáváme mu čas a snažíme se ho přesvědčit, že se nemusí ničeho bát. S našim ohařem Arnoštem dovádí na zahradě a jsou šťastní. Učí se žít ve smečce lidí i psů. Jeho nový majitel bude muset mít velikou trpělivost."

14.1.2009 - Dan se už zklidnil, žere už dobře, do smečky zapadl. Rád se nechává drbat na bříšku a spí se všema čtyřma nahoru. Ve smečce se zorientoval, ví, co si může dovolit a vyhýbá se konfliktům. Daneček rád spinká pod peřinou, nechává nás dosyta vyspat, vydrží s venčením až do osmi do rána, takže pohoda. Je to zlatíčko, velmi krásný a elegantní pes.

19.1.2009 - Daneček už se uklidnil a zapadl do naší smečky. Určitě musel být cvičen, protože po deseti munitách cvičení na zahradě, krásně sedí, leží a vcelku slušně zvládá chůzi u nohy. Byli jsme, zatím sami dva, venku na procházce a bylo to pěkné. Je to velmi citlivý, učenlivý pes. Pomalu nabírá svaly, protože s naším ohařem Arnoštěm, pošlapali při hrách každý centimetr naší velké zahrady. Dokáží se úžasně přetahovat, přetlačovat a honit.

V pátek 30.1.09 našel domov kříženec setra Dan. Přijela si pro něj odhodlaná slečka z Prahy.

Obrazek

Silver, kocourek, dospělý

Silver je dospělý kocour stříbrné barvy. Je to osobnost, ale jinak milý kocour. Má nemocné přední tlapky, ale lepší se to. Zbavili jsem ho svrabu. Na ošetřování není příliš jednoduchý. Nikdy ale nekousne - opravdu, jenom hrozí, ale přesto je to cítit. Bude vhodný do bytu. 24.1.2009 našel domov.

Obrazek

Matýsek, kocour, dospělý

Matýsek je dospělý kastrovaný kocour, který přišel spolu s Danečkem do útulku po smrti své majitelky. Plachý, trochu obézní kocourek bude potřebovat trpělivost a určitě dietu. 24.1.2009 našel domov.

Obrazek

Beruška, kříženka bígla, fena, 2,5 měsíce

6.1.2009 nám do útulku dovezli tři dvouměsíční štěňata, která se narodila čistokrevné feně bígla dne 27.10.2008. Beruška je zdravá 2,5 měsíce stará fenečka. Je z vrhu nejmenší, rozvážná, miluje mazlení. Předpokládaná váha v dospělosti 10-12 kg. Štěňátko Beruška našlo 13.01.2009 domov. Přijeli si pro ní až z Kroměříže. Bude bydlet v bytě s hodnými lidmi.

 

Obrazek

Bady, kříženec bígla, pes, 2,5 měsíce

6.1.2009 nám do útulku dovezli tři dvouměsíční štěňata, která se narodila čistokrevné feně bígla dne 27.10.2008. Bady je zdravý 2,5 měsíce starý pejsek, odčervený, očkovaný. Velmi mazlivý, hravý. Předpokládaná váha v dospělosti 10-15 kg. 10.01.2009 našel domov.

 

Obrazek

Bongo, kříženec bígla, pes, 2,5 měsíce

6.1.2009 nám do útulku dovezli tři dvouměsíční štěňata, která se narodila čistokrevné feně bígla dne 27.10.2008. Bongo je 2,5 měsíce starý zdravý pejsek, odčervený, očkovaný. Mezi sourozenci dominantní, nebojácný. Předpokládaná váha v dospělosti 10-15 kg. 10.01.2009 našel domov.

 

Obrazek

Max, kříženec, pes, 12 let

9.12.08 - Je v dobré kondici, miluje procházky. Měl alergickou reakci na blechy, po níž se mu zanítila kůže. Dostává léky. Nemůžeme ho ale proto vykoupat, takže je stále trochu umolousaný. Max potřebuje lásku, může bydlet venku i doma, je to ale starší pes, takže bude potřebovat trpělivost.

Max je v útulku od 24.10.08, byl nalezen v bývalých kasárnách jak spí na novinách, plný blech (má alergickou reakci na bleší kousnutí) a kulhající. Je to asi 12 let starý pes se začínajícím zákalem, několikrát zlomenou zadní nohou. Starší zlomeniny jsou již zahojeny. Jelikož je Max starý, má šelest na srdícku a nožku někdy používá, je velmi vitální a má radost ze života, rozhodli jsem se, že ho zatím na operaci nepošleme. Jenom dáme rentgeny k posouzení ortopedovi. Maxe evidentne několikrát srazilo auto. Je už trochu hluchý. Jinak ale velmi komunikativní, na starého psa tolerantní, na ošetřování velmi trpelivý. Na vodítku pěkně vykračuje, vůbec bychom mu tolik let nehádali. Po více než třech měsících si vyzvedla majitelka Maxe. Myslela, že ho přejelo auto.

Obrazek

Ája, kříženka, fena, 3 měsíce

Od 14.12. máme v útulku čtyři štěňata - sourozence. Štěňátka byla odebrána majitelům, kteří se o ně nemohli postarat, toulala se i s mámou po ulici a neměla žádnou budoucnost. Jejich maminka bude v lednu vykastrovaná a navrácena majitelům za podmínky, že zlepší podmínky chovu této fenky. Štěňátka jsou k adopci

 

Má kratší a drsnější srst a je to dračice. V útulku je o dva dny déle než její sourozenci a hravě si poradila s přítomností Maxe a Honzíka. Omotala si je kolem prstu. Neskutečně ráda kouše cokoliv je v dosahu, trhá uzel, kouše ruce i své sourozence a nejvíc chudinku maminku. Je to zdravé a vitální štěndo. Ája bydlí v Praze, mezi svátky jsme ji tam vezli. Bude se mít jako v ráji.

 

Obrazek

Andy, kříženec, pes, 3 měsíce

Od 14.12. máme v útulku čtyři štěňata - sourozence. Štěňátka byla odebrána majitelům, kteří se o ně nemohli postarat, toulala se i s mámou po ulici a neměla žádnou budoucnost. Jejich maminka bude v lednu vykastrovaná a navrácena majitelům za podmínky, že zlepší podmínky chovu této fenky. Štěňátka jsou k adopci.

Z vrhu je nejsilnější, zprvu trochu rezervovaný, ale už se zvykl a je to mazel. Má úžasné fousy, které ukazují na knířače v rodokmenu. Maminka je ale rezavá kříženka jezevčíka, tak nevíme, jak bude pejsem nakonec vypadat. Více informací napíšeme, až Andyho lépe poznáme. Andy nyní bydlí v rodiném domku v Moravském Písku a spí v obýváku.

Obrazek

Mája, kříženka, fena, 3 měsíce

Od 14.12. máme v útulku čtyři štěňata - sourozence. Štěňátka byla odebrána majitelům, kteří se o ně nemohli postarat, toulala se i s mámou po ulici a neměla žádnou budoucnost. Jejich maminka bude v lednu vykastrovaná a navrácena majitelům za podmínky, že zlepší podmínky chovu této fenky. Štěňátka jsou k adopci

Je prostřední co se týká velikosti, trochu plachá, ale mazlení miluje. Jen jí bude trochu déle trvat než jí tady vymazlíme. Má přiléhavou lesklou srst. 21.12. našla domov v domku se zahrádkou.

Obrazek

Čiko, kocourek, 3 měsíce

Čiko je malý kocourek, který si užil své. Je ale plný života a těší se do nového domova. Je zdravý, milý a hravý.

Obrazek

Honzík, kříženec, pes, 5 let

16.12. - Pro Honzíka si přišel jeho majitel, který bydlí nedaleko našeho útulku, ale nevěděl o jeho existenci. Honzík ho vítal s takovou radostí, že nás všechny dojal. Jelikož v době, kdy přišel do útulku byl pes ve skvělé fyzické i psychické kondici a mimo zranění ze srážky autem neměl žádný problém, bez otálení jsme psa majiteli vrátili.

3.12.2008 - Honzík se úspěšně zotavuje z operace. Je to opravdu velmi hodný a klidný pes. Je čistotný, ani po operaci a narkóze neznečistil byt, ve kterém se o něj staráme. Honzík váží 8 kg a v kohoutku měří cca 25 cm. Je vhodný do bytu, není rád sám.

1.12.2008 byl operován MVDr. Luňákem ve Starém Městě. Prosíme všechny, kdo mohou nějak přispět na jeho operaci, aby tak učinili osobně do pokladničky v obchodě s chovatskými potřebami Psí svět ve Bzenci na náměstí nebo aby použili náš bankovní účet. Všem laskavým dárcům předem děkujeme. Honzík je již na operaci. Měl úplně přeraženou přední nožku, takže byla nutná ortopedická operace. Dostal kovovou destičku. Operace bude stát nejméně 7000,- Kč.

Honzík je asi pětiletý kříženec. V dobré kondici a s krásnou zdravou srstí. Určitě se jenom zaběhl. Na svém výletu ale bohužel potkal auto. Má vážně zraněnou přední nožku. Bude potřebovat zásah ortopeda. Zatím vystrašený pejsek, ale trpělivý a velmi hodný.

Obrazek

Danýsek, kocour, dospělý

Danýsek je dospělý kastrovaný kocour, kterému zemřela panička. Je velmi milý, mazlivý a hravý. Bude vhodný jenom do bytu, kde žil se svým kamarádem Matýskem 2. Nejlepší by pro něj bylo najít domov spolu s ním. 4.12.2008 našel domov.

Obrazek

Otík, kocour, 3 měsíce

Otík je tříměsíční kocourek. Velmi milý, hravý a roztomilý. Přišel k nám do útulku z daleka se svou sestrou, která již nový domov našla. 4.12.2008 odešel dělat společnost kocourkovi Čikovi.

Obrazek

Punťa, kříženec, pes, 1 rok

Punťa je asi rok starý kříženec, který byl nalezen v Moravském Písku 21.11.2008. Velmi hravý pejsek, vděčný za každou poroznost. Je to trochu živel, neuměl chodit na vodítku, ale nyní to již zvládá skvěle. Miluje lidi, byl dlouho venku, takže je to trochu utíkací pejsek, ale lidé se o něj venku delší dobu starali, takže je zdravý a v dobré kondici. Potřebuje aktivního páníčka, byl by vhodný na agility, nosí hračky a skáče jako gumový. 2.12.08 nahradil prázdné místo po zemřelém pejskovi v rodině v Brně.

Obrazek

Šmoulinka, kočka, 3 měsíce

Šmoulinka je tříměsíční kočička. Vytrvale se dožaduje pozornosti a šplhá na každého člověka, aby se mu dostala k obličeji, o který se s velkým vrněním otírá a vyžaduje mazlení. Byla nalezena prochladlá ve Bzenci, měla zdravotní potíže, ale proti všem očekáváním zabojovala a nyní je zdravá, s velkým apetitem a radostí ze života. 1.12.08 odcestovala až do obce Doksy jako vánoční dárek.

Obrazek

Mimi, kočička

Mimi byla nalezena ve Bzenci - Přívoz. Je to velmi temperamentní kočka, velmi mazlivá, s oblibou každému cucá oblečení za hlasitého předení. 19.11.2008 odešla do rodinného domku.

Obrazek

Mikeš, kocourek

Mikeš byl odchycen ve Veselí nad Moravou, je velmi temperamentní a hravý - po vyléčení ušního svrabu bude očkován. Adoptován 18.11.2008.

Obrazek

Gina, kočička, 3 měsíce

Gina je dlouhosrstá kočicka, nalezena v polích. Zatím trochu bázlivá. 14.11.2008 našla nový domov v rodinném domku.

Obrazek

Leon, kocour, 1 rok

Zrzavý kocour Leon je asi roční, byl malezený ve Veselí nad Moravou. Přišel k nám v sobotu 20.9.2008.

Obrazek

Lili, kočička, 0,5 roku

Lili je asi půlroční kočička. Je velmi milá a hodná.

Obrazek

Viktorka, kočička

Viktorka v útulu odchovala dvě koťata. Je čerstvě kastrovaná, bude očkovaná. Velmi mazlivá a hodná kočka s obrovskýma očima.

Obrazek

Míša, kocourek, 2 měsíce

Míša je velmi milý, asi 2 měsíční kocourek, nalezen ve Veselí nad Moravou. Zatím se nachází v domácí péči.

Foto není k dispozici

Maruška, kříženka špice, fena

17.10.2008 přišla do útulku malinká fenečka, asi kříženka špice, možná dokonce japonského špice, která je po srážce s autem. 22.10. byla na rentgenu u veterináře, kde zjistili, že má vykloubenou zadní nohu v kyčli. Vše spravili, nožku zafixovali a během ošetření se paní veterinářka rozhodla, že si fenečku nechá.

Obrazek

Sophia, kříženka welšteriéra, fena, 1 rok

Velmi hodná a milá fenka. Kulhá kvůli starému zranění na přední noze. Dostává léky. Jinak je velmi živá, ale ne problémová, čistotná, umí chodit na vodítku. Po úpravě srsti a troše hýčkání to bude krásný pejsek. Našla domov v Brně.

Obrazek

Eliška, kočička, kotě

Eliška je v individuální péči společně s Vendelínem. Je zdravá. Našla nový domov.

Obrazek

Zoro, kocourek, kotě

Kocourek je v individuální péči. Našel se 9.9. v 6 hodin před pekárnou Bachan ve Veselí nad Moravou. Našel nový domov.

Obrazek

Rozárka, kočička, kotě

Rozárka je velmi klidné a mazlivé kotě. Našla nový domov.

Obrazek

Barney, kříženec vlkodava, pes, 5 let

Barney přišel v sobotu 20.9. Byl nalezený. Je vysoký kolem 60 cm, velmi hodný, zvyklý v bytě, čistotný, klidný, velmi vyhublý. Miluje teplo, pelíšek, nevenčí se ani na dvoře, vyžaduje procházku, nenáročný, miluje tvrdé kosti z buvolí kůže, nekonfliktní k jiným psům, spíše submisivní typ. Má ale rád svůj klid, takže nebude vhodný k malým dětem. Až mu doroste srst, kterou jsme museli trochu vystříhat spolu s bodláky, dostane krásný obojek a bude to velmi atraktivní pes. Je to osobnost. Užil si své, protože bydlel venku dost dlouho. Měl velké množství klíšťat. Barney našel domov v rodině v Rosicích u Brna.

Obrazek

Pip, beagle, pes, 10 měsíců

Pip byl nalezen 8.9.08 bez obojku v obci Horní Němčí. Pip je veselý,hodný, čistotný, milý, hravý a tolerantní k ostatním pejskům i kočičkám. Bez výcviku. Pip byl z kapacitních důvodů převezen do útulku Tibet. Pip našel nový domov 3.10.2008.

Obrazek

Baltazar, kocourek, 8 měsíců

Kašpar (bíločerný), Melichar (hnědý) a Baltazar (černý) jsou asi bratři. Věk cca 8 měsíců. Zatím nekastrovaní. Do konce ledna budou očkovaní. Zatím jsou v karanténě. Odchyceni na stejné zahradě ve Veselí nad Moravou. Nejsou příliš důvěřiví, ale dělají rychle pokroky. Určitě budou vhodní k adopci. Navíc jsou všichni zdraví a velmi hezcí.

Obrazek

Zuzka, kočka, 1 rok

Zuzka je asi roční černá kastrovaná kočička. Je jako dvojče Pegy. Dovádí spolu a spí na kocourovi Tondovi, který jim dělá adoptivního tátu, postel a trampolínu. Bude také vhodná spíše ven, ale pobytem ve voliéře nijak zvlášť netrpí. 16.9.2008 byla umístěna.

Obrazek

Klára, kočka, 2 roky

Klára je maminka barevných koťátek, která jsou již všechna pryč. 20.6. bude vykastrovaná a připravena k adopci. Je to opravdu milá a důvěřivá kočička. Úplně zdravá asi 2 roky stará. Byla to výborná máma. Miluje lidi. 4.9.2008 našla domov v domku se zahradou.

Obrazek

Zak, labrador, pes, 11 měsíců

Zak je 11 měsíční černý labradorský retrívr, kterého k nám 8.7. přivedli původní majitelé, že už ho nechtějí. Je velmi milý , dobře ovladatelný, na procházce se chová vzorně, jen se trochu leká. Potřebuje dobré krmení, protože je i na labradora obrovský. Byl umístěn, ale musel být odebrán z nevhodných podmínek. Je ale stále velmi hodný a touží po mazlení. Hraní má nejraději v leže, procházky ho baví, ale není to žádný rychlouš. Potřebuje doboru výživu, aby dohnal to, že byl krmen granulemi za 120,- Kč z obchoďáku. Má povahu labradora, ale aportování moc neumí. Miluje lidi i děti. Bydlel v bytě s tříletým dítětem a nikdy ho ani nepovalil. Trochu se bojí ruky, při zvýšení hlasu si lehá a ukazuje bříško. Potřebuje získat sebevědomí, jistotu a novou důvěru v stálost člověka. Zak je vhodný do bytu i do domku se zahradou. Jednoznačně ale špatně snáší samotu. V sobotu 19.7.08 byl Zak umístěn do rodiny s šestiletou fenou labradora. Bohužel prý fenku atakoval, bez varování na ni útočil a pokousal ji. Na procházkách se choval skvěle, chodili plavat, byl hodný, ale doma na dvoře se strhl boj o přízeň paničky a teritorium. Také se dobýval na sousedovo hospodářství. Zajímaly ho kačenky, husy i slepice. Zak je tedy podle této zkušenosti vhodný spíše pro majitele, který nemá jiného psa a má zkušenost s velkým psem. Nejspíš u něj nedoško ke správné socializaci, nemá zkušenost s chováním ve smečce a není absolutně vychovaný. Přitom, když na něj zvýším hlas, okamžitě si lehne na záda. Situace je určitě řešitelná. Ve společnosti člověka a to i dětí je Zak naprosto klidný, pospává, brzy se unaví. Jinak je Zak v domě čistotný, neznačkuje. Od středy 23.7.2008 je tedy Zak znovu v útulku a je nabízen k adopci. Zak byl převez do útulku Tibet, kde jsou na pejsky lépe zařízení. 29.8.2008 byl Zak adoptován, ale do 24 hod. byl zpět, jelikož nesnese jiného psa v rodině, i když v útulku se psy vychází. 2.9. šel znovu do adopce.

Obrazek

Princezna, kočka, dospělá

Do útulku přišla 5.5.2008. 9.7.2008 byla naočkovaná a během července jí čeká kastrace. Byla trochu nemocná, takže jsem museli počkat. Nyní je už v pořádku. Na konci srpna našla nový domov spolu s koťaty Madlou a Ádou i kočička Princezna. Šla na statek s koňmi.

Obrazek

Madla, Áda a Pedro, koťata

Mourci Madla, Áda a Pedro (na fotce z leva) jsou již k odběru. Černobílé koťátko ještě ne. Na konci srpna našly nový domov koťátka Pedro (šel od Olomouce), Madla a Áda.

Obrazek

Léňa, kočka, dospělá

Je to velmi hodná kočička. Ráda dovádí. Bude vhodná do bytu i na zahradu. 18.ž. byla vykastrována a je tedy již připravena k adopci.

Obrazek

Lejdy, kočka, 2 roky

Lejdy je asi dvouletá kastrovaná kočička. Přišla k nám v zuboženém stavu, ale nyní je to krasavice. Trochu lidem nevěří, ale když už se chová, krásně si to užívá. Potřebuje klidné prostředí.

Obrazek

Bertík, kocour, mladý

Bertík je mladý kocourek, kompletně očkovaný. Zdravý, krásný kocour. Čeká na svého majitele, kterého bude milovat, protože je lidem na kočku velmi oddaný. Mazlení si vynucuje a krásně přede. S ostatními kočkami snášenlivý. Kocourek Bertík konečně našel domov. Bude bydlet v Dubňanech u hodného pána, který si pro něj přijel na kole a v přepravce měl obrovský polštář.

Obrazek

Hero, kocour, kotě

Kocourek Hero ani nebyl dán do nabídky - nestihlo se to. Je to bílo-mourovatý kocourek. Maminka i sourozenci mu zemřeli a on vypiplán na stříkačce - přežil a i když je na svůj věk malinký, dokázal si misku s masem ubránit i před dospělími kočkami. Udělal na nás dojem. bydlí teď v zahradním domku s vnoučaty, ale patří babičce, která po kočce dlouho toužila.

Obrazek

Cipísek, kocour, 4 roky

Cipísek je asi čtyřletý kocourek. Velmi mazlivý a hravý. Vhodný do bytu i na zahradu. Je kastrovaný. Cipísek odjel do bytu k fence jezevčíka.

Obrazek

Pegy, kočka, 1 rok

Pegy je asi roční černá kastrovaná kočička. Trochu divočejší, nerada se nechá omezovat. Bude vhodná spíše na zahradu. Bude to lovec myší. 12.6.08 odešla do nového domova, bude bydlet v domku se zahradou u nás ve Bzenci.

Obrazek

Laura, kříženka, fenka, 3 měsíce

6.5.2008 jsme přijmuli 2 štěňata - Lauru a Jonáše, která měla být zítra zastřelena, majitel prohlásil, že už měl jeho kamarád připravenou malorážku. Matka je staffordka, štěňata se narodila 28.2.2008. Obě Obě byla vyhublá na kost, špinavá a dost páchla, ale naštěstí chtějí žít a bojují. Každé 2 hodiny je krmíme, abychom jim neublížili. Zvlášt Jonáš je slabý, musí stát s roztaženými nožkami, aby neupadl. Laura má zajímavou barvu očí i srsti. Je velmi aktivní a dominantní, proto je na tom lépe. Nepustila bratra k tomu málu krmení, které dostali. Při příchodu do útulku vážila 5 kg. Budeme ji i s Jonášem pravidelně vážit a sledovat jejich pokroky. Laura se nebojí, ale zatím nebyla na procházce, takže uvidíme, jak bude reagovat na nové situace. 14.5.2008 - Laura je pěkný drak. Ráda aportuje uzel a zuřivě se o něj tahá. Na procházkách už docela dobře zvládá chůzi na vodítku. Vše ji zajímá, když je nejistá, zastaví se, ale rychle zjistí, že se nic neděje a pokračuje ve zkoumání světa. Když přijdu mezi štěňata, se kterými bydlí i špringršpaněl Black, všichni se ke mně vrhnou a okusují mi všechny končetiny a vůbec vše, co nějak trčí. Laura přibrala už tolik, že vypadá jako normální štěndo. Je velmi aktivní a bude vhodná pro člověka, který chce dělat nějakou aktivitu se psem. Výborná bude na agility nebo dogtreking. Je totiž plná energie. Laura odešla 24.5.2008 ke zkušeným chovatelům psů do nedaleké obce. S majiteli budeme v kontaktu.

Obrazek

Black, anglický špringršpaněl, pes, mladý

V sobotu 10.5.08 jsme ve Bzenci odchytili anglického špringršpaněla. Jde o mladého psa, který se pohyboval okolo nádraží. Black je velmi milý, mladý pes, který určitě bydlel v domě. Nebo do něj alespoň chodil, protože na koberci si to užívá, lehne si pod stůl a spokojeně usne. V kotci občas naříká, ale když má své dva parťáky, Lauru a Jonáše, snáší to lépe. Je trochu žárlivý, ale k štěňátkům se chová slušně. Ještě stále čůrá na babu, tj. nezvedá nožku. Myslíme, že mu bude kolem jednoho roku. V ordinaci, když jsme mu čistili uši a vyndavali klíšťata, byl velmi trpělivý a spolupracoval. Je čistotný a nekonfliktní. Jeho foto dodáme co nejdřív. Blackův majitel se zatím nenašel, takže bude k adopci. 24.5.2008 Black odcestoval do Prahy, kde bude bydlet v bytě s dalším křížencem loveckého psa. Ten si společně s novými páníky přijel Blacka okouknout. Ihned si padli do noty, naskočili do kufru auta a hurá domů.

Obrazek

kočička, kotě

Je zdravá a připravená k odchodu do nového domova. Nalezena i s matkou a sourozenci v pytli v zahradě ve Strážnici. Do nového domova odešla 23.5.2008.

Obrazek

kocourek, kotě

Je zdravý a připravený k odchodu do nového domova. Nalezen i s matkou a sourozenci v pytli v zahradě ve Strážnici. V pátek 16.5. si pro něj přijedou až z Prahy.

Obrazek

kocourek, kotě

Je zdravý a připravený k odchodu do nového domova. Nalezen i s matkou a sourozenci v pytli v zahradě ve Strážnici.

 

Obrazek

Melichar, kocourek, 8 měsíců

Kašpar (bíločerný), Melichar (hnědý) a Baltazar (černý) jsou asi bratři. Věk cca 8 měsíců. Zatím nekastrovaní. Do konce ledna budou očkovaní. Zatím jsou v karanténě. Odchyceni na stejné zahradě ve Veselí nad Moravou. Nejsou příliš důvěřiví, ale dělají rychle pokroky. Určitě budou vhodní k adopci. Navíc jsou všichni zdraví a velmi hezcí. 21.5.2008 odjíždí Melichar k novým majitelům. Bude bydlet v domku s dalším kocourkem ve Zlíně.

Obrazek

Molly=Deniska, kříženka bullteriéra nebo hanoverského barváře, fena, 2 roky

21.4.2008 nám byla předána do péče fenka Molly, která byla odchycena na obchvatu Starého Města u Uh. Hradiště. Jde o středně velkou mladou fenku na kratších nohách hnědočerně žíhanou. Možná kříženka bullteriéra nebo hanoverského barváře, ale to člověk nikdy neví. Je ve velmi dobré kondici. Fenečka Molly byla předána do péče útulku Tibet, protože jsme jí nemohli poskytnout potřebnou péči. V nadídce pejsků je vedena jako Deniska. Je veselá, milá, aktivní, milující děti, nekonfliktní a dobrosrdečná fenečka, která potřebuje svého pána. Čipovaná, očkovaná, odčervená. Deniska onemocněla na 98% parvovirózou, kterou si do útulku již donesla. Bojuje o život. Prosíme včechny, aby drželi palce, je na kapačkách a dostává protilátky. 8.5.2008 - zprávy o denisce z Tibetu: "Deniska, dnešní ráno bylo moc fajn, už stála v kotci a chtěla ven, teď pláče a chce ven, ale musí ještě 6 dní vydržet v karanténě, to bude boj ... Je z toho venku, ale zatím nežere ... dáváme výživu pod kůži, injekčně a pastu Rekonvalescent. Už je veselá jako bývala, takže teď jen vše uchovat a vydržet v desinfekci - podrážky, oděv ... a bude vše za týden či dva ok." 14.5.08 - Deniska je rezervovaná, do dvou týdnu odjede k fenečce až do Náchoda, nyní hárá, je již v pořádku. 18.5.2008 odjela deniska do nového domova.

Obrazek

Jonáš, kříženec, pes, 3 měsíce

6.5.2008 jsme přijmuli 2 štěňata - Lauru a Jonáše, která měla být zítra zastřelena, majitel prohlásil, že už měl jeho kamarád připravenou malorážku. Matka je staffordka (i když u Jonáše se nám to moc nezdá), štěňata se narodila 28.2.2008. Obě byla vyhublá na kost, špinavá a dost páchla, ale naštěstí chtějí žít a bojují. Každé 2 hodiny je krmíme, aby jsme jim neublížili. Zvlášt Jonáš je slabý, musí stát s roztaženýma nožkama aby neupadl. Jonáš je velmi milý a ve smečce odstrkovaný. Proto byl na tom fyzicky zle. Velice rád se chová. Papá jako čert a rychle nabírá váhu. Bude to velmi milý pes čokoládové barvy. 14.5.2008 - Jonáš nám za týden přibral celý kilogram, takže už váží 4 a 1/2 kila. Je to velký chlap a už si troufá na Lauru. Povalí ji na zem a zakusuje ji. Nicméně jeden steh na kůzi nad okem musel dostat on. Asi se v zápalu boje bouchnul o kotec. Je také zvídavý, ale na vodítku se mu pranic nelíbí. Při sebemenším tlaku usedne na zadeček a nehne se dokud tlak nepomine. Takže, než dojdeme do parku (50m) je to pěkná fuška. Tam se s Laurou poperou v trávě, chvilku pozorují cvrkot, radostně štěkají a potom začnou kňučet, že toho pohybu bylo už dost a že chtějí domů. Jonáš bude velmi dobrý pes pro kohokoliv. Je sice aktivní, ale mnohem klidnější než Laura. Navíc má úžasnou barvu. Miluje pomazlení a rád se chová a dívá se na ostatní psy z výšky. 15.5.2008 našel domov.

Obrazek

Aika, kříženka teriéra, fena, 5 let

Dne 19.3.2008 nám byla do útulku přinesena fenka křížence teriéra Aika. Je jí pět let. Váží asi 7 kg, má hrubou tmavě rezavou srst. Je velmi milá, hravá a miluje děti. Horší je to ale s domácími zvířaty. Aika je zapálený myšilov a nejspíš by podnikla vše, aby se dostala ke slepicím nebo králikům. Na kočky v útulku ale neštěká. Bude vhodná i do bytu. Aika nám začala hárat, takže jsem museli požádat o pomoc Bětku Humlíčkovou z útulku Tibet v obci Marefy u Bučovic. Byla tak hodná a převzala ji do péče, protože má lepší podmínky. Podle posledních zpráv je Aika hodná a jen co přestane hárat půjde na kastraci a zařadí se do útulkové smečky. Aika je rezervovaná párem z Prahy, adoptovaná bude po kastraci. Ajinka byla skoro celou dobu s Bětkou z Tibetu doma, spala s ní v posteli, 8.5.2008 se tak mazlila, jako by cítila, že je ten den bude odjíždět do nové rodiny. Byla dost žárlivá, ale jinak zlato :-)

Obrazek

Ouido, kříženec, pes, štěně

Naším útulkem proběhl Quido. Štěně nalazené v zámeckém parku ve Bzenci 7.5.08 odpoledne. Po večerním hlášení místního rozhlasu si pro něj majitelé okamžitě přiběhli.

Obrazek

Akim, kříženec, pes, štěně

25.4.2008 nám byl Akim předán do péče. Je hodně živý a zdravý. Akim, nalezené ve Bzenci, je už od 7.5.08 v novém domově. Bude se mít fajn.

Obrazek

kočka, mládě

Nalezena i s matkou a sourozenci v pytli v zahradě ve Strážnici. 7.5.2008 našla domov.

Obrazek

Zrzek, kocour

Zrzek je kocour, který přišel do útulu v zuboženém stavu. Z ušního svrabu se vyvinul obrovský otok hlavy a zákal na jednom oku. Dostává léky proti svrabu a antibiotika. Hlava se hojí a strašně ho chudáka svědí. Vyhledává přítomnost lidí, rád se mazlí a strpí i podávání léků. Bude vhodný do bytu i zahradu. Děti mu nevadí, jen nemusí jiné kocoury. Po vyléčení bude kastrován. 5.5.2008 jsme umístili Zrzka. Bude bydlet v domku se starší paní, která je sama a přišla o kocoura, kterého jí přejelo auto. Zrzek je kastrovaný, takže by se měl víc držet doma.

Obrazek

Bert, kříženec baseta a jezevčíka, pes, 6 let

Bert byl dne 16.3.2008 nalezen ve Bzenci. Je to kříženec baseta a jezevčíka. Má černou delší srst a na hlavě a končetinách barevné znaky. Je asi šestiletý. Byl trochu nedůvěřivý, ale už je v pořádku. Bude vhodný do bytu i na zahrádku. Bert je trochu menší než čistokrevný basethound, ale pořád je to kus psa. Prostě malý velký pes. Dobře hlídá. Bertovi je nyní samotnému v útulku smutno. Je to vemi milý a poslušný pes. Bude ozdobou každé zahrádky i gauče. Má nádhernou hedvábnou srst a lásky na rozdávání. Čeká na páníka, kterému se plně přizpůsobí. Umí běhat i spinkat. Bert nyní bydlí v rodinném domku tady ve Bzenci a má se fajn. Panička tu 5.5.08 byla pro očkovák a byla z něj nadšená.

Obrazek

Mája, labrador, fena

Od 22. do 28.4.2008 pobývala v našem útulku i fenka světlého labradora Mája. Přišel si pro ni majitel a radost ze shledání byla veliká. Mája se jmenuje Sára a je to mazlík.

Obrazek

Jack, kříženec jezevčíka s rusell teriérem nebo beaglem, pes, necelý 1 rok

Je moc hodný. Byl nalezen v Moravském Písku. Vytáhli jsem mu přes 30 klíšťat. Je čistotný, veselý a nebojí se lidí ani psů. Bude vhodný do bytu i do domku se zahradou. O Jacka se strhl boj. V sobotu 26.4.2008 si ho odvedla do nového domova rodina za Bzence. Přejeme jim hodně štěstí. V útulku je bez něj najednou smutno.

Obrazek

Roddy (Rodger), chrt, pes

Tento pes byl nalezen 20.4.2008 v noci ve Vracově. Pobíhal po silnici. Na krku má chrtí obojek a obojek proti parazitům. Je hodný a rád jezdí autem. Paní, která ho našla, mu dala jméno Rodger. Za pomocí paní Lucie Mirič a paní Králíkové ze společnosti pro adopci chrtů bylo zjištěno, že se jedná o chrta luchera, byla bleskově dohledána majitelka, která byla až z Českých Budějovic a v okolí pobývala na chatě, kde jí pes, který se jmenuje Roddy, přeskočil dvoumetrový plot a utekl.  Na policii ji dali kontakty na útulky, ale ne na ten náš, protože ho měli veden jako kočičí.

Obrazek

Pírko, kocour, mladý

Pírko je mladý kocourek. Má kompletní vakcinaci, zatím není kastrován. Na bříšku má bílý flíček, jinak je celý černý. Má krásně lesklou a hustou srst, zelené oči a rád se mazlí. Bude vhodný do bytu i na zahradu. Je očkovaný. V sobotu 19.4.2008 odešel do nového domova. Bude bydlet v domku se zahradou.

Obrazek

Othelo, kocour, mladý

Othelo je mladý kocour velmi milé povahy. Bude kastrován, jen co vyléčíme ušní svrab. Přišel někde o půlku ocásku. Miluje mazlení, vůbec není divoký. Je čistotný a nádherně hlasitě přede. Vhodný do bytu i na zahradu. Na psy i děti je z útulku zvyklý. Kocour Othelo odešel do nového domova.

Obrazek

Gema, kočka, 1 rok

Gema je asi roční kočička. Byla odchycena v areálu konzervárenského podniku ve Bzenci. Stala se adoptivní mámou již umístěného koťátka Bessi. Je čistotná, mazlivá a už byla vykastrována, takže může směle do nového domova. Může být venku, ale ráda si bude užívat teplo bytečku. V sobotu 23.2.2008 šla Gema do domku v nedaleké obci.

Obrazek

Boris, německý trpasličí pinč, pes, 1 rok

Pejsek Boris byl byl nalezen 14.2.2008 ve vlaku na trase Moravský Písek - Kyjov. Jde o asi ročního německého trpasličího pinče světle hnědé barvy. Neměl obojek. Borise převzala do péče veterinární lékařka, která toto plemeno miluje. U nás v útulku by neměl kde bydlet. Pejsek Boris má již také nastálo nový domov. Když se neosvědčí jako mazlík pro nemocné na zámku Filipov u Čáslavi, nechá si ho doma se svou smečkou pinče a dvou rhodéských ridžbeků veterinární lékařka a moje dobrá kamarádka.

Obrazek

Charlie, kříženec špice, pes, 2 roky

Pejsek "Charlie" je kříženec německého špice. Je mladý, asi kolem dvou let. Je zdravý, velmi hodný a čistotný. Chodí s paní Hájkovou do kanceláře, protože venku teskně kňučí a štěká. Byl nalezen dne 3.1.2008 Policií ČR ve Bzenci- Přívoze. Charlie měl zacuchanou srst plnou bodláků a sem tam nějakou blešku. Byl hodně vystrašený, ale teď už to docela zvládá. Pejsek je vhodný pro lidi jakéhokoliv věku, protože dokáže celý den proležet, ale určitě se při své konstituci dokáže přizpůsobit i aktivní rodině. Raději ho nedoporučujeme rodině s velmi malými dětmi. Charlie se sice nikdy neohnal, i když byl při manipulaci ztuhlý hrůzou, ale člověk nikdy neví. U odrostlejších dětí ale bude šťastný. Potřebuje hodně lásky, aby se uklidnil a začal si věřit. Má velmi vysoký hlas, takže jako hlídač by nebyl vhodný do města. Má krásnou hustou srst, ale miluje teplo a pohodlí. Charlieho byl 5.2.08 adoptován, ale majitel ho vrátil, protože mu doma hlasitě naříkal a štěkal, když zůstal doma sám. U paní Hájkové v kanceláři už ale nenaříká, když zůstane sám, protože si již zvykl, že se vrátí. Prostě to chce víc trpělivosti. Charlie je zlatíčko, už získal ztracenou důvěru a je z něj pěkný drak. Na procházce se ale stále drží u mě i bez vodítka. Při kontaktu z Borisem, německým pinčem, ukázal, že je charakter. 18.2.2008 odešel do nového domova v Nové Lhotě pejsek Charlie. Bude bydlet v domku se zahradou.

Obrazek

Děda, kříženec hladkosrstého jezevčíka, asi 10 let

Nalezen 8.1.2007 na nádraží ve Bzenci. Je starý cca 10 let, ale je v dobré kondici. Pojmenovali jsme ho Děda, je velmi hodný, málo slyší a vidí, ale orientuje se. Potřebuje paníčka, který mu poskytne teplo a lásku, ale nebude od něj čekat velké výkony. Prosíme hodné lidi, kteří mají v domě místo pro jednoho vysloužilce, aby se ozvali a pomohli. Děda nám velmi pookřál, dobré jídlo, protizánětlivé léky a tři týdny v teplé místnosti udělaly své. Nyní je Děda v kotci, hlídá náš kočičí útulek, několikrát týdně chodí na procházky a jeho apetit je obrovský. Je teď velmi společenský a má radost z každého, kdo na jeho dvorek přijde. Rád se nechává drbat, ale nejraději chodí na procházky. Na kočičky reaguje pouze zvědavostí, pochopil, že do útulku nesmí a zůstává vzorně přede dveřmi. Rád pozoruje kocoura Matěje přes prosklené dveře. Vítá nás, vždy, když jdeme krmit kočky, bydlí v kotci a na dvorku našeho útulku. Ke kočkám se nechová agrasivně, zajímají ho, ale ani na ně neštěká. Rád chodí na procházky a myslíme si, že je mladší, než jsme původně uvedli. Platí ale to, že špatně slyší. Protože je v nabídce našeho útulku již dlouho, byl převezen do útulku v Třebíči. 19.2.2008 nás informovali z útulku v Třebíči, že se Děda konečně dočkal a má nový domov.

Obrazek

Štístko, kříženec, pes

Dnes 5.11.2007 jsme z otřesných podmínek vykoupili křížence Štístka. Pejsek žil více než rok přivázaný na řetězu bez stálého přístupu k vodě. Kolem krku má spálený pruh kůže s boláky od neustálého šoupání řetězu. Nyní je u nás v útulku, je zmatený a vyhledává teplou náruč. Zítra podstoupí lékařskou prohlídku a ošetření krku. Je to malý asi pětikilový kříženec. Bude trvat nějaký čas než se Štístko uklidní, vyžaduje pozornost, jinak štěká velice vysokým hláskem. Objevuje teď svůj veliký kotec s velkou zateplenou boudou a seznamuje se s ostatními obyvateli útulku. Děkujeme hodným lidem za ohlášení tohoto případu. 12.11. - Štístko je stále neklidný, velmi málo žere. Touží prostě po lásce jednoho páníčka. Chodí na procházky na postroji, aby se nadráždil poraněný krk. Hledáme pro něj páníka, který bude mít hodně času a trpělivosti. 16.12.2007 jsme převezli pejska Štístka do útulku Andílek v Dolních Kounicích. Má tam mnohelm lepší podmínky pro život. Štístko je moc milý a má rád lidi, snáší se jak se psy tak s fenami. Vhodný na dvorek i do bytu. Nyní je v pěstounské péči, aby se naučil být v bytě, čistotnosti, seznamuje se s městem apod. V tomto přechodném domově žije s fenkou ohaře, morčaty, kralíky a potkánky ... Bude tedy zvyklý na různá domácí zvířata. V útulku Andílek si již zvykl na kočku, takže je velmi snášenlivý, potíže nemá ani se psy. Fotky z pěstounské rodiny ZDE. 17.2.2008 odešel do nového domova pejsek Štístko (Pinďa), o kterého se nám úžasným způsobem postarala děvčata z útulku Andílek v Dolních Kounicích.

 

Obrazek

Béďa, kocour, 2-3 měsíce

Béda a Šimon jsou bratři. Oba jsou zdraví a musejí být v náhradní péci, protože špatně snáší prostředí útulku. Hledají nový domov spolu i každý zvlášť. Jsou to velmi mazliví a hraví kocourci. Koucourci Béďa a Simon odešly v neděli 3.2.08 do nového domova až k Olomouci.

 

Obrazek

Šimon, kocour, 2-3 měsíce

Béda a Šimon jsou bratři. Oba jsou zdraví a musejí být v náhradní péci, protože špatně snáší prostředí útulku. Hledají nový domov spolu i každý zvlášť. Jsou to velmi mazliví a hraví kocourci. Koucourci Béďa a Simon odešly v neděli 3.2.08 do nového domova až k Olomouci.

Obrazek

Mourek, kocour, 5 let

Mourek je kastrovaný kocour asi 5 let starý. Je hodný a očkovaný. Rád lenoší. Mourek našel domov 1.2.08 ve Bzenci.

Obrazek

Packa, kocourek, mladý

Dne 26.11.2007 přišel od útulku mladý kocourek Packa. Je trochu nemocný, takže s kastrací bude nutné počkat. Přesto by mohl odejít k hodným lidem, kteří by ho po doléčení donesly ke kastraci. Je bílý s tmavými skvrnami. Je očkovaný. Kocourek již je od 28.1.08 v novém domově.

Obrazek

Bety, americký kokršpaněl, fena

Fenečka amerického kokršpaněla se našla ve Bzenci na nádraží dne 2.1.2008. Dali jsem jí jméno BETY. Dne 4.1.08 jsme ji předali majitelům, kterým se zaběhla (přeskočila plot). Její nadšení při návratu domů nás přesvědčilo, že se má u páníčku opravdu dobře. Její pravé jméno je Besy.

Obrazek

Bessi, kočka, 3-4 měsíce

V prosinci 2007 našla nový domov.

Obrazek

Haska, kočka, mladá

Dne 25.11.2007 přišla do útulku kočka Haska. Je to mladá kastrovaná kočka. Zatím je trochu bázlivá. Je světle šedé barvy. V prosinci 2007 našla nový domov.

Obrazek

Tygr, kocour, 4 měsíce,

bratr Tlapky, nekastrovaný. Hodný, čistotný kocourek, vhodný do bytu i domku se zahrádkou. 11.12.2007 odešel do nového domova.

Obrazek

Rocky, chodský pes nebo belgický ovčák, štěně asi 0,5 roku

Dne 26.11.2007 bylo do útulku přivezeno asi půlroční štěně ovčáckého plemene. Barva černá s hnědými znaky, srst dlouhá. Jde o pejska, který byl nalezen před několika dny v katastru obce Moravský Písek. Může jít o chodského psa nebo belgického ovčáka. Rocky našel nový domov. Odstěhoval se až do Ostravy. Noví majitelé slíbili poslat fotky a zprávy. Ještě týž den volali a byli z pejska nadšení. Připravili mu zateplenou boudu a zdá se, že k vlastnicvtí psa přistupují odpovědně. Měli spoustu otázek, což je vždy dobré znamení. Jen co odjel, volala kvůli němu paní až z Kutné Hory.

Obrazek

Berta je asi dvouletá tříbarevná kočička, kastrovaná

která se velmi nerada fotí. Odchovala u nás tři nádherná koťata. Obě už našla nový domov. Bertička má poraněný ocásek, přišla o část ocasu a další část ocásku je zbavena kůže. Teď už je v pořádku, je kastrovaná. Berta je trochu divoch a není příliš na mazlení. Aplikace jakýchkoliv léků se neobejde bez křiku. Dobře se snáší s ostatními kočkami. Vhodná spíše do domku s velkou zahradou, bude určitě dobře lovit myšky. 9.11.2007 šla společně s Bárou do velkého domu s pastvinami a koňmi chytat myši.

 Obrazek

Bára, kastrovaná kočka, 1 rok, kastrovaná

Asi rok stará kastrovaná kočička Bára je velmi milá, přítulná a čistotná kočička. Do útulku přišla zdravá a je připravena dělat radost novým majitelům. Žila v bytě, odkud byla vypuštěna do ulic, aby se o sebe postarala. Moc to nezvládala, takže doufáme, že kastrace a nový domov jí zajistí lepší život. Barunku vyfotit je opravdu umění, protože ani chvilku nepostojí. Miluje výšky a vlídnou náruč. Potřebovala by se dostat k majitelům s domkem a zahrádkou. Je velmi čistotná, snášenlivá k ostatním kočkám. Trochu se bojí psů. Miluje koťátka. Je kastrovaná a připravená odejít z útuku od života. 9.11.2007 šla společně s Bertou do velkého domu s pastvinami a koňmi chytat myši.

Foto bude dodáno

Albi, kříženec, pes, asi 1 rok

Dne 2.11.2007 byl útuku předám pejsek Albi, který se již několik týdnů pohyboval ve Bzneci-Olšovci. Je to asi roční kříženec bílokrémové barvy. Je velmi hodný, v kotci čistotný, rád se mazlí a na vodítku je vcelku šikovný. Pejsek je zdravý, byl jen trochu pohublý. Za pár dní bude naočkován a bude připraven k cestě do nového domova. Může být v kotci, na dvorku i v bytě, protože je malý. Váží asi 10 kg. Manipulace s ním je velmi jednoduchá, není agresivní v žádné situaci. Pes Albi byl 7.11.2007 předán majiteli, který ho hledal.

Obrazek

Myška, kočka, 1 rok, 

9.10.2007 podstoupí kastraci. Těžko snáší pobyt v útulku, chtěla by běhat po zahrádce. Jinak je velmi milá, mazlivá a snáší dobře jiná zvířata. Šla do rodinného domku tady ve Bzenci.

Obrazek

Rita, nalezená fena NO, asi 1 rok

19.8.2007 byla ve Bzenci nalezena fena německého ovčáka. Má zbarvení typu "komisař Rex", světlejší masku a ukázkově stojaté uši. Je velmi milá, neumí absolutně nic, mimo otvírání dveří, to jí jde skvěle. Dostala se k nám velmi vyhublá.  Jinak je zdravá a čistá. Dostala pracovní jméno Rita a chodí se mnou do kanceláře, ráda se dívá z okna na ostatní psy v útulku. Byl dohledán Ritin majitel a zjištěno týrání zvířete, proto je Rita k mání k adopci. Rita byla nabízena k adopci v útulku Andílek, nakonec si ji nechal tatínek provozovatelky útulku. Bude bydlet v domě, kde je útulek a tatínek ji bude mít spolu s fenkou boxera, která si Ritu oblíbila.

Obrazek

Ťapka, kocour, 4 měsíce,

Zatím nekastrovaný. Velmi milý, hravý a důvěřivý kocourek. Bude vhodný do bytu i na zahrádku. 13.10.2007 odešel do domku se zahradou ve Bzenci.

Obrazek

Barča, fenka, velký kříženec, štěně, 4 měsíce,

26.9.2007 bylo do útulku přineseno štěně. Je to fenečka, kterou jsem pojmenovali Barbora. Jde pravděpodobně o křížence NO a RTW. Bude opravdu veliká. Je klidná, nenáročná, po odčervení se už cítí lépe. Měla břicho jako balón. Právě přezubuje, takže kouše vše co je v dosahu. Už začíná i štěkat a hlídat. Bude pro zkušenějšího chovatele. Nyní ji čeká operace kýly a odstranění paspárků. Barunka přestála operaci kýly i odstranění vlčích drápků bez úhony a hned po operaci 12.10.2007 byla adoptována. Noví páníčci jsou ze Bzence, pán má skušenosti s výcvikem NO, takže bude moci dát Barunce výchovu, kterou vzhledem ke své velikosti a razanci potřebuje. Než se jí zahojí pooperační rána, bude bydlet v rodinném domku, potom se ale přestěhuje ven.

Obrazek

Mamina, kočka,

odchovala  koťata. Byla kastrována a našla domov v rodině s dětmi a pejskem a má se dobře.

Obrazek

Ferda, štěně křížence, pes,

27.9.2007 bylo do útulku přineseno štěně. Je to 2-3 měsíční pejsek. Nejspíš kříženec jagteriéra. Bydlí zatím s kočkama, protože nám proleze mřížemi v kotci. Je velmi hravý a aktivní a dostal jméno Ferda. Při přetahování už vrčí. Bude to pěkný dravec. Vhodný pro sportovně založeného majitele na agility a sport. Na Happy Dog Day našel nového majitele ze Bzence.

Obrazek

Simba je asi tříletá kočička, kastrovaná,

která porodila před měsícem 5 krásných koťátek v Novosadech ve Bzenci. Ke své velké rodině si v útulku z vlastní iniciativy adoptovala dvě černá osiřelá koťata. Má se tedy co ohánět. Trpělivě tu velkou smečku kojí a čistí. Je velmi milá a mazlivá. Před půl rokem jsme tuto kočičku zbavovali pout. Někdo jí svázal všechny nohy režným provázkem. Tento čin ale Simba lidem odpustila a je úžasná. Simba je čistovná a bezpečí domu si užívá. Umístila se 6. 10. do domku se zahrádkou.

není

Asta, fena německého ovčáka, vlkošedá, asi 5 let

Zatím čekáme, zda se neozve majitel. Po 14 dnech bude k adopci. Je opravdu milá,  nekonfliktní, klidná. Hned se přihlásil její majitel, fena se jmenuje Axa, takže šla do původního domova.

foto není

Kačenka, kříženka malého knírače

12.8.2007 byla ve Bzenci - Přivoze nalezena zablešená zanedbaná  fena. křížence knírače.  Podle svědků byla vyhozena z projíždějícího auta.

Kačenka již má nový domov a je opravdu spokojená. Stále trochu kulhá na nožku, kterou si zranila, když ji vyhazovali z auta. Bydlí u majitele restaurace a každý den ho doprovází do práce. Žije v novém domku s velkou zahradou a užívá si to.

Obrazek
Čertík je asi roční kocourek, kastrovaný.
 
 
 

Je čerstvě kastrován. Byl zvyklý bydlet venku a na klec si těžko zvyká. Chuť k jídlu mu ale ani pobyt v kleci nezkazil. Byl odchycen ve Veselí nad Moravou u Domu s pečevatelskou službou, kde ho krmil majitel dvou kočiček. Protože obyvatelům domu velké množství koček vadilo,  provádíme postupně jejich odchyt a hledáme pro ně nový domov.

Čertík se po kastraci vrátil ke svému krmiči na DPS ve Veselí nad Moravou.

Obrazek

5letá fena leonbergera,

kterou jsme 12. 7. nalezli v Moravském Písku. V uchu má špatně čitelné tetování, zřejmě 2649. Neměla obojek ani známku. Hned druhý den ráno si pro fenku přijeli majitelé. Přispěli nám štědře do sbírky a jako jedni z mála opravdu upřímně děkovali.

Obrazek

Kuba, kříženec, pes, kastrovaný, 2 roky

Byl stále vyděšený, při útěcích z kotce a uzavřených prostor si způsobil zranění čelisti a zubů, ale rána je již zhojená. Je kastrovaný. Váží cca 10 kg a jsou mu cca 2 roky. Bojí se zůstat sám a dává to najevo ničením dvěří atd. Našel již jednou domov, ale byli jsme nuceni se ho opět ujmout, protože utíkal a majitelé ho nechali potulovat po městě. Protože je v nabídce našeho útulku již dlouho, byl převezen do útulku v Třebíči. Konečně se nám podařilo najít dobrého páníčka pro Kubu, kterého převezeme z třebíčského útulku. Bude bydlet v domečku s velkou zahradou u manželů, kteří jsou celý den doma a jsou zkušenými pejskaři.

Kuba se má velmi dobře. Chodí pravidelně na procházky, papá s páníčky u stolu a spinká s nimi v postýlce.

Obrazek

Matěj, kastrovaný kocourek


Kocourek byl nalezen velmi nemocný. Obrovský abces způsobený ušním svrabem, který zasáhl i uzliny, mu zvětšil hlavu na dvojnásobek. Po aplikaci léků se naší veterinářce podařilo abces odstranit. Svrab je vyléčen. Kocourek je kastrován. Po operaci se ho ujala jedna z našich členek a vypadá to, že u ním Matěj zůstane. Matěj je velmi trpělivý a milý kocour. Je rád doma v křesle, ven se nijak nehrne. Našel nový domov.

Obrazek

Jeníček, kocour, bude kastrován, 1/2 roku

Asi půlroční kocourek Jeníček přišel o jedno oko a část ocásku. Zpočátku byl v útulku stále schovaný v krabici, nyní již dovádí spolu s kočkami Bárou a Tyluškou. Má radost ze života, jeho postižení ho nijak nelimituje. Potřebuje milující domov nejlépe v bytě nebo v domku se zahrádkou, aby nepodnikal nebezpečné výpravy. V případě, že v útulku zůstane déle, bude ve vhodném věku kastrován. Našel nový domov.

Obrazek

Tyla, kastrované kočka, 1 rok

Kočička Tyla, nebo-li Tyluška, je kastrovaná, asi rok stará a mourovatá. Je to velmi milé stvoření, snáší se dobře s jinými kočkami a je čistotná. Našla nový domov.

Obrazek

Rex, německý ovčák, 8 let

7.5.2007 ve večerních hodinách nám policie dovezla nalezeného německého ovčáka. Jde o staršího asi 8-letého psa. Je velmi milý a cvičený. Říkáme mu REX a pomocí místního rozhlasu a kabelové televize se snažíme najít majitele. Pes nebyl  žíznivý ani hladový, takže je naděje, že se pouze zaběhl.

Pro německého ovčáka Rexe si přišel majitel. Rex hlídá
průmyslový objekt ve vedlejší obci. Skutečně se jmenuje Ron a je mu 8 let. Dokonce má PP. Takže happy-end.

Obrazek

Ben, kříženec, pes, 1,5 roku

je menší velikosti, váží 8 kg, momentálně je vyhublý. Má velice přítulnou a mazlivou povahu. Bude žít v nedalekém městě se starším pejskem a jeho paničkou.

Ben, který byl původně umístěn u starší paní se nám vrátil, protože byl zlý na slepičky. V součané době žije již několik měsíců spokojeně v rodině s dětmi a dalším pejskem. Nahradil uhynulého ovčáka. Vrátila se mu důvěra v lidi. Chodí na procházky s kočárkem a vypadá opravdu spokojeně.
Obrazek

Silvestr, kříženec zlatého retrívra nebo výmarského dlouhosrstého ohaře, 2 roky, pes

Nalezen: dne 4.1.2007 ve Bzenci u nádraží. K odběru do opatrovnické péče bude dne 14.1.2007 v případě, že se nepřihlásí majitel. Je čistotný. Bude vhodný spíše ven, protože má velmi hustou srst a v bytě by mu bylo horko. Je velmi hravý a milý.  Našel nový domov a dostal nové jméno Monty a je již několik týdnů u nové rodiny, se má moc dobře. Bydlí v bytě s čtyřčlenou rodinou. Stále je zde někdo, kdo mu háže oblíbený míček. Má trochu problémy s chůzí na vodítku, ale to napravíme. Nabídli jsme novým majitelům pomoc s výcvikem. Paníčci se Montyho pochvalují, je prý velmi hodný a mazlivý.

V roce 2006 jsme našli nový domov několika psům:

Nezodpovědný pán nechal nakrýt fenku amerického staffordšírského teriéra, kterou si vzal z útulku. Chtěl tak vyřešit svou finanční situaci. Mezitím ale přišel o dům a neměl peníze na inzerci, aby mohl 11 narozených štěňat včas prodat. Naší organizaci tento problém oznámila paní, ke které se zaběhla matka těchto štěňat s jednou fenečkou. Díky tomu, že jsme mohli štěňata ubytovat u chovatelky tohoto plemene, byla všechna zachráněna. Ve věku osmi měsíců byla velmi vyhublá a začervená. Během několika týdnů se jejich zdravotní stav velmi zlepšil.

Fenka Kavalír King Charles španěla byla odebrána opilci, který ji údajně našel v Brně. Nechával ji spát venku, bral ji sebou do hospod, kde vyděšené zvíře čekalo, až bude mít páníček dost. Původně chtěl fenku prodat, ale naše jednatelka mu vysvětlila, že za takovéto chování ke zvířeti může být trestně stíhán, fenku nám přenechal. Fenka musela být kompletně ostříhána, protože srst měla spečenou špínou, několik měsíců trvalo, než se veterinářům podařilo dát fenku dohromady. V současné době má vytržené nějaké zuby a je po operaci čéšky na zadní nožce. Byl jí vyléčen silný zánět uší a krku. Má novou rodinu, chodí se svou paničkou do kanceláře a i když se ještě bojí lidí a má trochu problémy s chronickými záněty, je určitě šťastná.

Několik měsíců trval boj s městem Bzenec o německého ovčáka Bojara, který byl koupen jako hlídací pes do objektu zámku. Protože pracovník, který se měl o psa starat, nemá se psy žádné zkušenosti a nedokázal zajistit, aby bylo v pořádku oplocení objektu, byl pes neustále zavřen v kotci. Přivolaný veterinář konstatoval, že v důsledku nedostatku pohybu, nedošlo u psa k vyvinutí svalstva hrudníku a končetin. Bojar neuměl běhat, neuměl chodit na vodítku a neznal ani základní povely, které by služební pes znát měl. Naše jednatelka chodila po čas jednání se starostou města psa venčit. V současné době je Bojar umístěn jako hlídací pes v ZD Veselan ve Veselí nad Moravou. Dostává kvalitní stravu a přípravky na výživu kloubů. Hlídá pozemek a je stále v kontaktu s vrátnými.

Našli jsme nový domov westíkovi, kterému zemřel páníček. Nyní je v rodině, kde je mu věnována velká pozornost, často chodí na procházky a občas si může doma vyměnit teriéři názory s kočičkami, které bydlí v domě již řadu let.

Opuštěná černá kokršpanělka našla nová domov během dvou dnů.

Podařilo se nám přemluvit příbuzné paní, která musela opustit svůj dům a odejít do domu s pečovatelskou službou, aby si fenečku křížence, která zůstala uvázaná na řetězu bez stálého přístupu k vodě a bez kontaktu s lidmi, vzala domů. Nyní žije na zahradě se psem nových páníčků.

 

Mezi tím jsem vykastrovali několik koček, o které se po operaci postaraly naše krmičky. Osvobodili jsem kočku, které někdo svázal nohy provázkem. O kočkách, které jsou v naší péči a které hledají nový domov, Vás budeme informovat na našich stránkách co nejdříve.

Fotky některých našich chráněnců
najdete na této stránce, kde se přišli s páníčky ukázat na Happy Day Dog