Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Praktické informace pro pacienty

Příspěvky

Objednávání do ambulance

Ke každému vyšetření ev. odběrům se prosím předem telefonicky objednejte na čísle 724488797, v naší ambulanci trvá objednávkový systém, akutní stavy budou vyřízeny okamžitě.

 
22. 6. 2022 | Rubrika: Praktické informace pro pacienty

Vystavování PN (pracovní neschopnosti)

Dle zákona 187/2006 Sb má povinnost vystavovat a vést neschopenky ten ošetřující lékař, který pacienta vyšetří a rozhodne o pracovní neschopnosti, dále pak jej má pro dané onemocnění v péči (léčí a kontroluje jej atd.).

              (příklady: s úrazem vede pracovní neschopnost traumatolog, s nemocným kloubem ortoped, s psychiatrickým onemocněním psychiatr a tak podobně(..

Tedy praxe, kdy například specialista provede vyšetření (ošetření), ovšem s rozhodnutím o vydání neschopenky odkáže na registrujícího praktického lékaře je v rozporu se zákonem.

Praktický lékař nesmí vystavit a vést pracovní neschopnost v případě, kdy není pro dané onemocnění ošetřujícím lékařem. Praktický lékař nesmí vystavit a vést pracovní neschopnost mimo svou odbornost.

Výše uvedené bylo opakovaně potvrzeno stanovisky Ministerstva zdravotnictví, České správy sociálního zabezpečení, České lékařské komory a Sdružení praktických lékařů ČR.  

 
22. 2. 2021 | Rubrika: Praktické informace pro pacienty

Objednávání receptů cestou SMS

Objednáváním receptů cestou SMS pacienti výrazně ulehčí práci ambulance, zredukují počet telefonátů a umožní personálu, aby se v danou chvíli věnoval akutnímu pacientovi (odběry, očkování, vyšetřování nemocných atd.).

 
19. 2. 2021 | Rubrika: Praktické informace pro pacienty

Transport sanitním vozem

Přepravu pacienta i případně jeho doprovodu musí indikovat lékař, tedy jen lékař o ní může rozhodnout, a to na základě aktuálního zdravotního stavu pacienta.

 

 
12. 2. 2018 | Rubrika: Praktické informace pro pacienty

Zdravotní způsobilost k řízení motorových vozidel

K prohlídce je nutné se předem objednat. K vystavení potvrzení je třeba doložit občanský a řidičský průkaz. Někdy bývá potřeba doložit vyjádření z odborných ambulancí, kde je pacient sledován (např. oční, kardiologická, psychiatrická apod.). Prohlídka a potvrzení nejsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění.

 
7. 11. 2016 | Rubrika: Praktické informace pro pacienty

Pracovnělékařská prohlídka

K prohlídce je nutné se předem objednat. K vystavení potvrzení je třeba doložit žádost zaměstnavatele s uvedením kategorie práce, pracovního zařazení a pracovních rizik. Praktický lékař provádí prohlídku jen u kategorie práce 1, u ostatních kategorií provádí prohlídku „závodní“ lékař, se kterým má zaměstnavatel uzavřenou smlouvu. Pro závodního lékaře lze na žádost připravit do týdne „výpis ze zdravotní dokumentace“ (po domluvě dříve), poplatek hradí zaměstnavatel.  Prohlídka a potvrzení nejsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění.

 

 
7. 11. 2016 | Rubrika: Praktické informace pro pacienty

Preventivní prohlídky

Proč jsou důležité preventivní prohlídky?

 
28. 7. 2012 | Rubrika: Praktické informace pro pacienty

Jak správně odebrat moč

Při vyšetřování ranní moči se odebírá střední proud moči...

 
28. 7. 2012 | Rubrika: Praktické informace pro pacienty

Pokyny před vyšetřením krve

K správnému vyšetření krve se správnými výsledky je třeba pečlivý přístup již před odběrem.

 
28. 7. 2012 | Rubrika: Praktické informace pro pacienty
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mapa