Jdi na obsah Jdi na menu
 


Magické bylinky A - D

             bylinky_sense.jpg             

 

  AFRICKÁ FIALKA

Tam, kde roste má ochranitelské účinky a navazuje spirituální náladu a atmosféru.

 

ALOE

Používá se při očistných koupelích ( její šťáva ). Používá se při věštění a při rituálech duchovního vývoje. Usušené listy se dávají do kadidel používaných pro vzývání Luny, která je žádána, aby pomohla porozumět problémům. V Africe se vysazuje kolem vchodu, aby se zabránilo vstupu zla do domu a aby přivolala štěstí. 

 

BAZALKA

Tato bylinka je spojována s nesmrtelností a smrtí, ale zároveň i s láskou. Používá se do kadidel k odstranění negativních sil z domova. Pokud se nosí u sebe snítek bazalky, pomáhá k sobě připoutat lásku a partnera. Kdo už partnera má, udržuje harmonické vztahy a chrání před hádkami. 

 

BENEDIKT LÉKAŘSKÝ

Dává sílu a ochraňuje. Pokud roste na zahradě, chrání a zahání zloděje. 

 

BEZ ČERNÝ

Zavěšený nad okna a dveře zabraňuje zlu vstoupit dovnitř. Nošení u sebe odráží útočníky všeho druhu. Chrání také před ohněm a nemocemi. Při výrobě magických holí se používá bezové dřevo. 

 

BLÍN ČERNÝ

Dříve jej čarodějky přidávaly do masti určené k létání. Dříve se tato bylina spojovala s podsvětím a s kontaktem s duší zemřelého. Tupí bolest a vymazává vzpomínky. Celá rostlina je prudce jedovatá !!!!

 

BOROVICE

Šišky borovice se používají při čarování za oplodnění. Pokud chcete rituální místo venku očistit od zlých sil, vymeťte místo borovými větvemi. 

 

BŘEČŤAN POPÍNAVÝ

Pokud roste na nebo při domu, dává mu svojí ochranu. 

 

BŘÍZA BĚLOKORÁ

Koště z březovým větviček pomáhá vyčistit a " vymést " zlé síly ze svatyně. Za novoluní se sbírají úlomky kůry, která se používá v kouzlech přivolání lásky. Noste jej u sebe, dokud nenajdete toho pravého / pravou. Pokud si jste jistí, že jste již našli, úlomky spalte v ohni.

 

BUKVICE LÉKAŘSKÁ

Zaháněla noční můry, zlé duchy a zoufalství. Pokud se nasype poblíž dveří a oken, ochraňuje. Pokud trpíte nočnímy děsy či můrami, nasypte bukvici do malého polštářku a ten si dejte pod polštář, na kterém spíte. 

 

CESMÍNA OSTROLISTÁ

Rostoucí poblíž domů, odpuzuje negativní kouzla a energii, které byly k naší osobě vyslány. Pokud chce muž být přitažlivější pro ženy, měl by u sebe nosit váček s jejími bobulemi.

 

CITRON

Pokud smícháme vodu s citronem, můžeme touto vodou omývat amulety, talismany, šperky .... , které byly získány z druhé ruky, aby se zbavily negativních vibrací. 

 

ČEMEŘICE ČERNÁ

Údajně způsobuje neviditelnost. Čarodějky používají její květy, které rozsypou okolo sebe, když používají zaříkávadla.

 

ČESNEK

Od pradávna je znám jako ochrana proti upírům a démonům všeho druhu. Nošení stroužku česneku u sebe, vám dodá jeho bojovnou sílu. Pověšený v domě chrání před působením zlých sil či dokonce před zlými a závistivými lidmi. Česnek se také vkládal miminkům pod polštář, aby jim během noci neublížilo nic z tohoto světa ani ze světa neviditelného. 

 

DEVĚTSIL LÉKAŘSKÝ

Pokud chceme, aby byl účinek kouzel, lektvarů, zaklínadel a podobně až 9x silnější, použijeme přitom tuto bylinku. 

 

DIVIZNA MALOKVĚTÁ - DIVIZNA VELKOKVĚTÁ

Říká se o ní, že je to strašidelná bylina. Nosíte-li diviznu u sebe, může zahnat divoká zvířata a posiluje odvahu. Pomocí této byliny lze i získat lásku druhého člověka. Umístěna v polštáři či pod chrání před nočními můrami. V Indii se považuje za nejmocnější ochranu proti čarodějnictví a zlým duchům. Věší se nad dveře a do oken a nosí v sáčcích. Vypuzuje démony a zlé síly.


DOBROMYSL

Kdysi bývala tou nejdůležitější přísadou do nápojů lásky. Pokud svému vyvolenému vaříte jídlo, pro posílení lásku k němu přidejte do jídla trošku dobromyslu. Přináší štěstí novomanželům a snoubencům. Používá se i v kouzlech pro zahnání smutko při ztrátě milované osoby. 

 

DUB

Dub byl v posvátném háji králem stromů. Keltové věřili, že dub přitahuje blesky, proto se většinou nevysazovat v blízkosti domů. Na druhé straně ale věřili, že dubové listy, větve a věnce a podobně mají sílu ochraňovat domácnosti před zlem a černou magií. Chceme-li pokácet dub, musíme mu to nejdříve říct, aby o tomto činu věděl. Pokud ho pokácíme, měli bychom hned vedle zasadit žalud, aby se duch pokáceného dubu měl kam přesunout. Z dubového dřeva se dělali kouzelnické hůlky. Pálení dubového listí čistí vzduch. Ochraňuje před všemi kouzly. 

 

DRAČINEC OBROVSKÝ 

258px-socotra_dragon_tree.jpg

Pokud je tento strom poraněný, vytéká z něj krvavě rudá míza, která když se usuší, tak tento prášek se prodává jako " dračí krev " . Tento prášek spolu s dračincovým dřevem se přidává do kadidel k umocnění jejich síly. Dračinec je považován za ochrannou rostlinu a používá se při vysvěcování zejména mečů.  Dračinec roste v tropických zemích. 

 

DURMAN OBECNÝ

Jeho sklizeň se doporučuje za vlády Saturna, v sobotu, v jiný den ztrácí svou magickou moc. Suší se mimo paprsky slunce. Plody obsahují halucinogenní toxin, jehož několi kapek přidaných do " létacích mastí " navodí několikahodinové vidiny. Pokud budete nosit na krku váček s durmanovými semeny ( nejlépe, když jich bude 333 ), tak by kouzla namířená proti vám měla fungovat mnohem méně, popřípadě vůbec, nebo amulet alespoň zesílí vaše obranná kouzla. 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář