Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úřady práce

Úřady práce slouží jako velkovýkrmna úřednických prasátek . Své nezaměstnané klienty úředníci přeobjednávají stále dokola na jiný termín návštěvy a někteří se ve svých kancelářích neskutečně nudí .
Tito úředníci by také chtěli na Veřejnou Službu na čerstvý vzduch zametat ulice košťaty a sbírat vajgly a né pořád sedět v zatuchlé kanceláři nad prohlížením rodinných fotek a nebo při chatování s přátely . Některé zprostředkovatelky jsou natolik zahlceny náporem klientů , že je mnohdy nezvládají "odbavovat", naproti tomu jejich vedoucí apod. nemají často co dělat a tak není žádnou vyjímkou , když odpoledne nebo v pátek , nikoho odpovědného neseženete .  

Nezaměstnaní uchazeči o zaměstnaní jsou proti úředníkům ve velké nevýhodě . Úředník nezaměstnaného uchazeče vyřadí z evidence  téměř kvůli každé prkotině nebo kvůli neúmyslnému opomenutí a mnohdy takový úředník dostane nezaměstnaného do vážné až život ohrožující situace . Mnozí vyřazení uchazeči jsou donuceni ukončit svůj život sebevraždou . Navíc řada nabízených pracovních míst , která jsou dotována za pomoci ÚP a ESF připomínají předem domluvenou FRAŠKU s cílem vyřadit co největší počet uchazečů o zaměstnání z evidence ÚP . 

Nebylo žádnou výjimkou , když musel uchazeč o zaměstnání vyřizovat doporučenky u regionálních firem jejichž majitelé mají či měli napojení na politiku nebo regionální zakázky . U takových firem probíhal přijímací pohovor podle zinscenovaného scénáře s jasným cílem - dlouhodobě nezaměstnaného uchazeče nepřijmout do pracovního poměru a nachytat ho na nějakou neúmyslnou  nepřesnost v přijímacím pohovoru na základě , které by mohl ÚP zahájit s uchazečem správní řízení o vyřazení z evidence uchazečů o zaměstnání . Takový fiktivní zaměstnavatel fungoval jako "agent provokatér " nebo stébák donašeč . Často tyto pohovory probíhaly jako u výslechu kdy zaměstnavatel kladl nesmyslné nebo stále se opakující otázky s cílem uchazeče znervóznit a vystresovat natolik , aby uchazeč nebyl schopen nebo ochoten na tyto otázky odpovídat . Často se jednalo o dotazy , které neměly s nabízeným pracovním místem nic společného . 

 

 

                                  pracak.jpg