Jdi na obsah Jdi na menu
 


Součet . Policie .

V Česku je :

Minimálně 2 900 000  důchodců , kterým je vyplácen starobní důchod . Včetně  invalidních a pozůstalostních důchodů jde cca. o 3,5 mil. vyplácených důchodů . Dalších cca. 80 000  důchodů je vypláceno do zahraničí . Mimoto žije v Česku skupina lidí v důchodovém věku , kteří nesplňují potřebnou dobu pojištění a těmto lidem nevznikl nárok na výplatu starobního důchodu a tak se musí spokojit s životním minimem s příspěvky na bydlení , tito lidé dožijí na sociálních dávkách . Těchto lidí bude v Česku do budoucna přibývat .

Dále žije v Česku přes 500 000 registrovaných nezaměstnaných  ke kterým je třeba přičíst početnou skupinu nezaměstnaných , kteří nejsou zaregistrovaní ani zaměstnaní , byly sankčně vyřazeni z evidence Úřadu Práce na dobu 6 měsíců a někteří se pohybují na hraně či za hranou zákona , aby přežili . Těchto neregistrovaných , nezaměstnaných osob by mohlo být mezi 150 - 250 tis. osob (možná i více) .

Nezaměstnaní a důchodci tvoří skupinu cca. 4 mil. lidí .

Zaměstnaných lidí je kolem 5 milionů . 

Osob samostatně výdělečně činných do 1 milonu .

Skutečně pracujících lidí je v Česku z celkového počtu 10,5 mil. obyvatel pouze zlomek (1/3), protože mezi pěti miliony zaměstnanci je početná skupina zaměstnanců placených z veřejných peněz (daní) jako např. úředníci , lékaři , policisté , vojáci a další . Někteří jsou pro chod a bezpečnost státu nezbytní , jiní se pouze za peníze daňových poplatníků flákají (Úřad Práce a další.) .Tito zaměstnanci státu (flákači) se hájí , že taky platí daně , ale z čeho ty daně platí ? Platí daně z daní ze kterých jsou placeni takže nula od nuly pojde .

I nemalá část živnostníků podniká a žije z veřejných peněz . Např. stavební firmy , IT firmy a další. Většina lidí zná předražené zakázky pro stát , pro zdravotnická zařízení apod. .Takže se dá říct , že značná část firem podniká z peněz daňových poplatníků a částečně i z evropských peněz , které musíme splácet formou příspěvků do společného evropského rozpočtu . Některé firmy se věnují inovacím kdy například navrhnou nové stroje do potravinářské výroby na šizení potravin ( uzeniny a šunka téměř bez masa  ..) . Za tyto "inovace" ukrajují dotace jak ze státního tak evropského rozpočtu . Pak máme řadu institutů  , výzkumných centrer , která nic nevyzkoumají .. nebo vyzkoumají už dávno vyzkoumané ......

 

Policie  (ČR) .

 Bez policie by ulice ovládl zločin a anarchie . Stačí si jen představit situaci kdy by od zítra žádná policie nebyla . Ale co s policisty , kteří spolupracují s podsvětím s různými nekalými živly , zastavují slušné občany při cestě do práce a neplní si řádně svoje služební povinnosti , nevidí co by měli vidět a místo odhalování trestné činnosti tráví čas poflakováním v odlehlých místech města (garáže) s velmi "podivnými" lidmy? Takoví policisté patří k lopatě nebo do uranových dolů , když si neváží toho , že dostávají od daňových poplatníků pravidelný měsíční příjem , v zimním období teplé oblečení a spoustu dalších výhod na rozdíl od lidí , kteří musí těžce pracovat rukama a mnohdy dřou celý den za minimální mzdu u našich nechvalně známých velkopodnikatelů .

Snad na tom nejsme tak špatně , že jsou k policii nabíráni jedinci s povalečskými sklony . Tak dnešní mladí - dělat se ti nechce , nic neumíš , pořád hulíš trávu , poflakuješ se s feťáky a tak půjdeš k policii . Kdyby POLICISTÉ chtěli a hlavně mohli tak vymýtí různé kšeftaře , pasáky , dealery drog , zloděje a překupníky během několika měsíců . Ale podle některých ekonomů potřebuje ekonomika i zločince , kteří např. odcizí automobil , který následně rozeberou na náhr. díly a donutí majitele koupit nový automobil . Bohužel jsou tyto náhr. díly prodány na černém trhu bez odvedené daně . Vše tedy zaplatí pojišťovna a občan . A organizovaný zločin funguje vesele dál . Stejné je to i s drogami . Na ulici se pohybují zdrogovaní jedinci , kteří občas udělají nějakou výtržnost , kradou , aby měli na další dávku drogy a občas jsou zadrženi policií , ale málokdo si uvědomí , že tomuto jedinci musel někdo drogy prodat a ten někdo funguje a prodává drogy vesele dál a jezdí si v luxusním automobilu po městě jakoby na něj pozemské zákony neplatili a není výjimkou , když si takový člověk jezdí v luxusním automobilu na Úřad Práce pro sociální dávky . Víme o těchto věcech , vidíme kdo to dělá , ale nikdo to neřeší . I policisté mnohdy ví , když kolem jejich služební Octavie projíždí luxusní automobil s tmavými skly , že je to člen  podsvětí (pasák , překupník , dealer ) , ale co může řadový policista dělat ?! Nic . Jen koukat a konstatovat - "Tak tento občan v automobilu za dva miliony dochází 10 let na Úřad Práce " .  Tento stav přispívá k DEMORALIZACI národa .