Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polygon Sokolovsko ?"Dinosauří hnízdo" - ekologické barbarství ? "Chodauer " ...

V médiích se objevila zpráva , že by na Sokolovsku mohl vzniknout polygon na testování "samořiditelných" aut . Rekultivovaná území se zalíbila zahraničním investorům a tak je možné , že místo občanům bude sloužit zrekultivované území zcela jinému soukromému účelu . Tak snad záměr nevyjde , ale pokud by šlo o test elektromobilů tak by byla ekologická zátěž minimální . Jen by byla škoda , kdyby byl tento polygon vybudován na již zrekultivovaném území v oblasti Dolní Nivy - Lomnice (Týn) , Vintířov , protože toto zrekultivované území , vypadá velmi slibně pro volnočasové aktivity .. 

Tak to vypadá , že polygon vznikne a navíc bude podpořen finančními prostředky ze státního rozpočtu . Němci zaberou území o rozloze několika měst a vybudují si zde závodní a testovací dráhu .

2020 - Polygon již vzniká . Obojživelníci byli odchyceni do plastových nádob . Část obojživelníků v těchto nádobách uhynula (uhnila) . Protože se jedná o zalesněné území , tak dojde pravděpodobně k odstřelu zvěře . Místo zpěvu skřivanů budou na tomto území vrčet motory zkušebních vozů .

Tato investice má i svá pozitiva , zaměstnanost . Na polygonu by mělo najít zaměstnání , až několik stovek lidí . Automobilka , která tento polygon buduje dováží do místních montoven práci z německého území . Zaměstnanci sice dostanou pouze třetinový plat , oproti německým kolegům , ale tímto způsobem si Česko tuto investici u německých investorů odpracuje . Na druhou stranu , společnost , které polygon buduje , bude podporovat ekologické projekty . Výše podpory bude 20 000 eur. , což je celkem směšná částka , ve srovnání se státními podporou této společnosti , která by se mohla pohybovat v řádech stovek milionů možná i miliard . Budoucnost ukáže , zda byla tato investice prospěšná pro českou společnost (Sokolovsko) nebo pro společnost BMV . Ideální by byla takz. zlatá střední cesta , kdy bude mít společnost BMV testovací polygon , který zabere nezanedbatelnou plochu zrekultivovaného území a Česku (Sokolovsku) nevzniknou ekologické škody , nedojde ke zhoršení životního prostředí a v neposlední řadě by se mohla snížit zaměstnanost v tomto regionu , která by se mohla v souvislosti s propouštěním s SU + opatření související s koronavirovou nákazou , výrazně zhoršit ............

 

Polygon ......   

Zlo zvítězilo , slušným lidem zbyla jen práce . Města se mění v pracovní tábory , v lesích řádí motorkáři. Není kde  trávit volný čas , relaxovat . Vzduch je otrávený od automobilů s vykuchanými filtry pevných částic . V ulicích vládne drogový zločin.Policie je v rozkladu ...A bude hůř ? Pokud si to nechají slušní lidé líbit tak bude , mnohem hůř ...

"Chodauer" , revoluční hnutí financované sudetskými nacionalisty ?