Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 2019 - tři výročí

Zda má město Chodov důvod k oslavám nevím . Notorický alkoholik by řekl , že důvod se najde vždy . Tak co to město Chodov vlastně bude slavit , za co se bude utrácet , n:

1 - 825. výročí první písemné zmínky o této obci .

2 - 145 let od založení sboru dobrovolných hasičů .

3 - 125 výročí povýšení Chodova na město .

Tak to jsou opravdu velmi "významná" výročí . Vzhledem k tomu , že je v tomto městě stále dost lidí v tíživé životní situaci , bez zaměstnání , v bytové nouzi atd. tak by mohlo město dělat něco hlavně pro občany . Zatím co se snaží zastupitelé toto "velevýznamné" město Chodov zviditelnit , mnoho lidí řeší existenční problémy , přibývá uživatelů , ale i distributorů drog , ve městě je stálě častěji nedýchatelno  ... Televizní štáby i reportéři svádí "boj" o to kdo pojede do tohoto města , natáčet reportáž z oslav  .

Ale je pravda , že občané potřebují odreagování , zapomenout na své všední starosti , zažít pocit sounáležitosti . Vždyť jsou někteří po celý rok uzavřeni v montovnách , kde dřou jako mezci , aby bylo z čeho platit naše zastupitele , poslance , soudce , lékaře , učitele , úředníky a další strávníky , kteří žijí z veřejných prostředků . Nechybí moc k tomu , aby se z města stal pracovní tábor a noclehárna , kde není prostor pro volnočasové aktivity . Vše je podřízeno výrobě , automobilové dopravě a všemu co přispívá ke znečišťování , a devastaci životního prostředí popř. lidského zdraví . Jako např. někteří domkaři , znečišťují vzduch spalováním kdečeho ve svých kotlích na tuhá paliva navíc před některými rodinnými domy stojí i několik vozů , kdy každý člen domácnosti používá výhradně svůj vůz , k tomu jsou všichni členové takové domácnosti kuřáci  , takže jeden takový rodinný dům může zanechat nemalou ekologickou stopu . Znečišťují vzduch výfuky , komínem , cigaretovým kouřem ..A takovým "prospěšných" rodin je mnoho .