Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Zápis

9. 4. 2024

zapis-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informace k zápisu dětí pro školní rok 2024/2025

do Mateřské školy Vrbno pod Pradědem, Ve Svahu 578, okres Bruntál, příspěvkové organizace Zápis k předškolnímu vzdělávání proběhne v souladu s platnými právními předpisy (zejména školský zákon, správní řád a vyhláška o předškolním vzdělávání). 

 

Termín zápisu do MŠ Ve Svahu se stanovuje na

14. května 2024

od 14.30 – 16 hodin (s programem pro děti)

 

Zákonní zástupci doručí ředitelce mateřské školy žádost o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání s uvedením všech potřebných informací. V tento den tj. 14.5.2024 od 14.30 hodin bude pro děti připraven ve třídě MŠ program, rodiče si mohou prohlédnout třídu a získat potřebné informace.

Mimo tento termín lze žádosti přijímat až do 15.května 2024.                                                                                                       Výhodou je předem vyplněný evidenční list dítěte potvrzený lékařem, souhlas GDPR, přihláška ke stravování a žádost o přijetí.

Potřebné tiskopisy si můžete vytisknout ze stránek školy: www.msvesvahu.estranky.cz, kde najdete také podrobnější informace o naší škole, nebo si je předem vyzvednout v MŠ.

Podání žádosti

Podle § 37 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, je možné žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání doručit následujícími způsoby:

  1. do datové schránky školy: ubpk38x
  2. e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem (nelze jen poslat prostý email), na adresu: ms.vesvahu@seznam.cz
  3. poštou, (popř. doručením do poštovní schránky MŠ u hlavního vchodu)
  4. osobní podání: v pracovní dny od 10 – 12 hodin popř. na základě telefonické domluvy (tel. 554751548).

Doložení řádného očkování dítěte:

Podmínkou přijetí dítěte do MŠ je podle § 50 zákona o ochraně veřejného zdraví splnění povinnosti podrobit se stanoveným pravidelným očkováním, nebo mít doklad, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci – dokládá se v Evidenčním listu dítěte.

Tato povinnost se netýká dítěte, které plní povinné předškolní vzdělávání.

Individuální vzdělávání:

Zákonný zástupce může místo povinného předškolního vzdělávání v MŠ zvolit individuální vzdělávání. Dítě pak vzdělává doma sám, vzdělávat ho může i jiná osoba, nebo navštěvuje jiné zařízení, než je mateřská škola. Zákonný zástupce musí i tak přihlásit dítě k zápisu k předškolnímu vzdělávání. Žádost o individuální vzdělávání dítěte předá ředitelce školy zároveň s přihláškou k zápisu nebo nejpozději 3 měsíce před počátkem školního roku.

 

Hlavní zásady pro přijímání dětí do MŠ :

Do MŠ se zapisují děti, které k 31. 8. 2024 dovrší 2 let a děti starší.

Předškolní vzdělávání je povinné pro dítě, které před datem 1. 9. 2024 dosáhlo pěti let a více, a dosud nezahájilo povinnou školní docházku.

Vzhledem ke kapacitě školy je předpoklad, že budou přijaty všechny děti.

Rozhodnutí, kterým se vyhovuje žádosti o přijetí ke vzdělávání, se oznamují zveřejněním seznamu uchazečů pod přiděleným registračním číslem na stránkách školy od 21. května do 31. května 2024, čímž se považují za oznámená. Registrační číslo tvoří datum narození dítěte rr.mm.dd. V tomto termínu si můžete požádat o zaslání „Rozhodnutí“  na Váš  e-mail.

Dítě může být přijato k předškolnímu vzdělávání mimo termín zápisu  pouze pokud to umožňuje kapacita třídy. Doporučujeme proto přihlásit i dítě, které nastoupí v průběhu školního roku.

 

                                                                            Magdalena Nováková, ředitelka MŠ