Hřebíček
Hřebíček jsou ve skutečnosti sušená neotevřená poupata stromu, jenž pochází z „ostrovů koření“ Indonésie. V asijském lékařství se považuje za koření, které podporuje proudění energie a zrychlení metabolismu. Nejlepší zimní dezert pro povzbuzení představuje povařené jablko Red Delicious se čtyřmi zapíchnutými hřebíčky. Pro zahřátí v zimě se doporučuje hřebíček povařený s mlékem.
Složky hřebíčku zabíjejí bakterie a viry. Hřebíček udržuje jídlo čerstvé, protože obsahuje eugenik, který pomáhá ničit bakterie a viry. Je zajímavé, že studie, která se zaměřila na chemoprotektivní účinky vodního roztoku hřebíčku na rakovinu kůže, zjistila, že má antikarcinogenní účinky.
Jedna lžíce hřebíčku obsahuje celou denní doporučenou dávku manganu pro ženy. Mangan je nutriční látka důležitá pro tvorbu kostí i pro metabolismus bílkovin, tuků a sacharidů. Lžíce hřebíčku obsahuje i 43mg vápníku, 73mg draslíku a 17mg fytosterolů. Navíc obsahuje i přes 2 g vlákniny.