Jdi na obsah Jdi na menu
 

Ještě jednou PASTEL KING (L. m. thayeri x L. ruthveni)

Pastel King

 

2236p1010004-med.jpg

                               Foto : S. Osborne                              Albino Peach Pastel Kingsnake

 

Nejedná se o čistý druh korálovek rodu Lampropeltis, nýbrž o křížence dvou druhů a to Lampropeltis mexicana thayeri a Lampropeltis ruthveni, kteří jsou dále "šlechteni" a to cíleným výběrem nejbarevnějších jedinců.  Nejhezčí "PASTEL KING"  jsou pak ve zbarvení oranžovém (broskvovém). Já mám v současné době v chovu žlutou (krémově bílou) formu - Albino Yellow Pastel Kingsnake.

Albino "Pastel King"  je albinotický kříženec tříbarevných Kingsnakes. Vznikl z křížení extrémně oranžové (broskvové) Lampropeltis mexicana thayeri (Nuevo Leon Kingsnakes) a extrémně zbarveného albinotického jedince Lampropeltis ruthveni (Queretaro Kingsnakes). "Pastelové" byli vyšlechtěni profesionálními chovateli a i dnes jsou k dispozici jen ve velmi omezeném počtu. 

Výsledkem (křížení  jedince s dominantní oranžovou (broskvovou) barvou  v kresbě "thayeri" s výběrem "nejlepší z nejlepších" albinotických "ruthveni")  odchovů v druhé generaci,  je pak Pastel King, nejkrásnější  tříbarevný albín. Variace barev a vzorů, v každém dalším odchovu, je jedním velkým otazníkem s neomezenými možnostmi.  Ve světě existuje několik krevních linií.  Nejhezčí, s řadou ocenění, je linie Steva Osborna.

 

thayri.jpg

Lampropeltis mexicana thayeri - Orange (Nuevo Leon Kingsnakes), sameček odchovaný Václavem Chadimou, rodiče pocházejí z importu z USA

ruthveni-1.jpg

ruthveni-5.jpg

Lampropeltis ruthveni Albino (Queretaro Kingsnakes), výběrový jedinec "ruthveni", samička v mém chovu pochází z importu z USA

 

 

Dle zbarvení, podle zahraničních chovatelů, rozeznáváme

Heterozygot  Albino Pastel Kingsnake  (Tropical Pink, Coral, Peach a Yellow)

a

Albino Tropical Pink Pastel Kingsnake 

Albino Coral Pastel Kingsnake

Albino Peach Pastel Kingsnake

Albino Yellow Pastel Kingsnake

 

Všechny barevné formy můžete vidět na stránkách Steva a  Karen Osbornových :

Picture

 

 

Aktuálně k heterozygot Albino Yellow Pastel Kingsnake (Lampropeltis mexicana thayeri x ruthveni) v roce 2013

Ze čtyř, mnou inkubovaných vajíček, se začátkem října 2013 vylíhla všechna 4 překrásná mláďata. Na pohlaví to vyšlo 1/3 (1/0 zbarvením Albino Coral Pastel Kingsnake,  jedna 0/1 heterozyg. Albino Coral Pastel Kingsnake a dvě 0/2 heterozyg. Albino Yellow Pastel Kingsnake). Foto níže, všechna 4 mláďata zůstavají doma, do chovu.

 

p1050839.jpg

p1050844.jpg

p1050841.jpg

p1050846.jpg

 

 

 

Dne 31.10.2013 jsem si na návštěvě u Václava Chadimy pořídil do chovu tohoto samečka a to heterozygota Albino Peach Pastel Kingsnake NZ 8/2013.

2013_1087.jpg

 

 

Dne 15.02.2014 jsem se při cestě z Plzně do Prahy zastavil v Řevnicích,  kde jsem navštívil jednoho z předních chovatelů v ČR a to Václava Chadimu. Zde jsem pak pořídil několik fotek "Pastelů". "Pastelové" pocházejí z chovu Radima Soukupa a jsou z linie Steva a  Karen Osbornových.

p1050981.jpg

p1050982.jpg

p1050983.jpg

 

Albino PASTEL KING v chovu Vaška, pocházející z chovu Radima Soukupa, linie Steva a  Karen Osbornových. (foto Václav Chadima)

albino-pastel-king.jpg