Jdi na obsah Jdi na menu
 

Moji hadi/Our snakes

   

lampro.jpg

lampro-1.jpg

1/1 NZ 2009                                                             

Lampropeltis triangulum nelsoni Albino, 50% hetero na T+ Albino (siblings T+ Albino), samec částečný Aberrant (odchov Jaroslav Gilar - AlbinoSnakes), obě zvířata pocházejí z francouzské linie

 

clip_image001.jpg

0/1 NZ 2011                                                             

T+ Albino  Lampropeltis triangulum nelsoni (odchov Václav Chadima)
 

Lampropeltis triangulum nelsoni Tyrosin + Albino, je  velmi nová a tedy i velmi raritní forma, která je navíc i krásná. Tato barevná forma vznikla spontánní mutací a  poprvé  byla odchována v roce 2005  ve Francii, u francouzského chovatele Christose Sklirise.  

Někteří zahraniční chovatelé rozlišují albíny hadů jako T+ a T-, nebo jako T positivní a T negativní. Zde se jedná o Tyrosin, enzym, který ovlivňuje tvorbu pigmentu v buňkách. Albíni T+ mají vyšší intenzitu a sytost vybarvení a opačně. 

Tyrosin (jedna ze základních dvaceti proteinogenních aminokyselin) je prekurzorem (prekurzor v chemii označuje sloučeninu, která se účastní chemické reakce, kdy vzniká jiná sloučenina) také pro melanin - jeden ze základních pigmentů v kůži.  Melanin se nachází v peří ptáků, v pokožce plazů, ve hmyzí vnější kostře nebo dokonce v inkoustu hlavonožců. Buňka zodpovědná za vznik melaninu se označuje jako melanocyt. Vzácně dochází i k přílišné produkci melaninu (tzv. melanismus) nebo naopak melanin je produkován v nižším množství (tzv. albinismus). 

 

 

Lampropeltis mexicana mexicana      

granit-samec.jpg

granit-samice.jpg

                              1/1 NZ 2011                                 

GRANIT Lampropeltis mexicana mexicana (odchov Václav Chadima)

 

Lampropeltis mexicana thayeri            

mexicana-thayeri.jpg

0/1 NZ 2011    

Lampropeltis mexicana thayeri (Milksnake nebo-li také Triangulum phase), linie z chovu v SRN 

 

Lampropeltis mexicana thayeri x ruthveni

2013_1087.jpg

1/0 NZ 2013

Heterozygot Albino Pastel Kingsnake (Peach), (odchov Václav Chadima)

 

Lampropeltis triangulum sinaloae  

my_snakes_397.jpg

Lampropeltis triangulum sinaloae hetero na L. t. sinaloae Applegate - bude umístěno foto 1/2 NZ 2012 (odchov Václav Chadima). Tuto skvrnitou a proužkovanou formu vyšlechtil americký chovatel korálovek Bob Applegate. Na fotce V. Chadimy je "otec" mláďat. 

samecek.jpg

samicka.jpg

samicka-2.jpg