Jdi na obsah Jdi na menu

 Kafíčko Vlaďky Dohnalové není o tom nápoji (ačkoliv jej máme  moc rádi), ale hlavně o setkávání se zajímavými lidmi, přáteli, o kulturní společnosti. Děkuji Vám za přízeň a budu se těšit, že 20. výročí mého pořadu oslavíme s hosty, kteří  už patří do naší velké Kafíčkové rodiny a také s novým, kteří nás pobaví svým životními a profesními zážitky, A vzpomínání je nádherné...      

 

AD Landek Kafíčko Po našemu (9.4. 2024)     s Janou Schlossarkovou bylo úchvatné!

qeen.jpglida.jpg

 

diky.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

A zábava může začít...  

Smích je kořením života! Tím se řídím už léta a tak je veden i náš společný program s ostravským imitátorem Petrem Stebnickým. Známými hlasy - Oldřicha Nového, Felixe Holzmana, Jiřího Císlera, Luďka Soboty, ale i hlasy politiků vypráví imitátor vtipy a různé hlášky. Bavíme pamětníky moc rádi a tak  se chystáme pobavit seniory v Ludgeřovicích 19. dubna a 7. května v Akordu v Ostravě-Zábřehu v 15 hodin.        https://dkakord.cz/akce/senior-klub-9/ s tajemným hostem. V Klubu Akord 24.4.2004 se konal úplně první pořad Dámy, na kafíčko. Každoročním hostem pak na jaře byl známý sexuolog MUDr. R.Uzel. Mezi oblíbené hosty patřili např. Dr. Ivo Šmoldas, Zdeněk Chlopčík, Květa Fialová, Vlastimil Harapes, Norbert Lichý, Radovan Lipus, Dagmar Misařová a mnoho dalších! Moc ráda vzpomínám na téměř 14 let v Akordu, na muzikanty, malíře, organizátory  z kultury a klienty a všechny spolupracovníky, mezi které patří i dnešní organizátoři Senior klubu - Zdeněk Kačor a Šárka Zubková.

img_0784.jpeg
 

 

 

 

 

 

 

 

100 let narození     

Jiří Winter Neprakta          1924 - 2024                              

Mariánskohorké kafíčko aneb Vzpomínka na Nepraktu, doktora humoru

Jiří Winter, znám také pod pseudonymem Neprakta, se narodil před sto lety, byl český kreslířkarikaturistailustrátor a humorista, etnograf a sběratel.

Vzpomínat na něj budeme se správkyní jeh odkazu  Danielou Winterovou a ostravskou malířkou Lenkou Kocierzovou.

Uvádí  se, že Jiří Winter Neprakta nakreslil 35 tisíc vtipů a  vstoupil tak do Guinessovy knihy  rekordů, ilustroval stovky knih a vytvořil asi deset tisíc obrázků pro film, TV a reklamu. První náměty k vtipům měl od Bedřicha Kopečného a od roku 1960 od spisovatele Miloslava Švandrlíka.  Peníze, které si "vykreslil" věnoval do svých sbírek, které zapůjčoval Národnímu muzeu i Náprstkovu muzeu. Za své dílo získal titul Doktor Humoris Casa a řád bílé opice za celoživotní přínos české karikatuře.

               Připravuji v květnu, více v rubrice Vernisáže.                        

         plakat-vystava-31.5-navrh-c.2..jpg

 

 

 

 

Vernisáže

Místo konaní: Klub Atlantik, Čs. legií 7,Moravská Ostrava 

Je mi velkou ctí připravovat výstavu své dlouholeté přítelkyně k jejímu životnímu jubileu v historicky nejstarším klubu Atlantik, který je součástí Centra kultury a vzdělávání Ostrava.

Albert Rigaux v Atlantiku

Tento projekt slaví jedinečný talent a dílo belgické malířky s českými kořeny Stanislavy Matyášové  https://albertrigaux.wordpress.com , známé  pod uměleckým jménem Albert Rigaux.

Stanislava Matyášová pochází z malebné obce Kunín na Novojičínsku.img_0587.jpeg Od dětství byla obklopena kresbou a malováním a tato vášeň ji provází po celý život.. Po studiu  a získání pedagogické kvalifikace se vydala na cestu uměleckého sebepoznání. V roce 1986 se přesunula do Bruselu, kde tvořila pod uměleckým pseudonymem Albert Rigaux, inspirována okouzlující atmosférou města a klidnými plážemi Belgie a Francie. "Její tvorba je prostoupena jemným dotekem impresionismu, který v sobě nese nostalgii a kouzlo minulých časů. Její obrazy přinášejí divákovi pocity klidu a míru, zároveň však oživují vzpomínky na rušné ulice a bulváry z počátku 20.století. Matyášová s stále připomíná své kořeny v Čechách a vrací se k nim ve svém umění, jako by každý tah štětce byl spojen s milovanou Prahou. I přes to, že je nyní v důchodu, její vášeň pro malbu neochabuje. Její díla nejenže oslovují oko diváka , ale také mu přinášejí dojemný pohled na svět, ve kterém žila a který stále tvoří. Je členkou významných uměleckých  společenství, jako je SMart Cooperatve a Cerce des Artist Sans Frontiéres, což svědčí o jejím uznání a respektu v umělecké komunitě. Věřím, že výstava "Albert Rigaux v Atlantiku", bude skvělým způsobem, jak oslavit život  a tvorbě této výjimečné umělkyně. Její dílo si zaslouží být uznáno a sdíleno s celým světem". Komentuje dílo Stanislavy Matyášové  - majitelka ostravského Ateliéru Hamaka - Michaela Franzová.

 
4. 4. 2024 | | Rubrika: Vernisáže

Aktuální program

9.4. v  16:00 h   Petřkovice-  AD Landek Kafíčko  s Janou Schlossakovou, rezervace míst  doporučena, vstupné dobrovolné

25.4 v. 17:00 h Knihovna J.Trrnky, O.-Fifejdy  - Mariánskohorské kafíčko  aneb 100. narozeniny Jiřího Wintera Neprakty, 

Daniela Winterová a Lenka Kocierzová, vstup zdarma

19.4. 15:00 Klub důchodců Ludgeřovice "Vítání jara" vstoupení s ostravským imitátorem Petrem Stebnickým, vstup pro členy KD

7.5. 15.00. DK Akord -Senior klub,  benefiční  vzpomínka -  Dámy, na kafíčko aneb Jedeme dál, hostem iluzionista Nákolas Kara, vstup zdarma

31.5. v 17 h  Klub Atlantik (CKV Ostrava, Čs. legií 7, Moravská Ostrava) -Vernisáž Albert Rigaux v Atlantiku - vernisáž výstavy mé dlouholeté přítelkyně - belgické malířky s českými kořeny Stanislavy Matyášové

.

 
4. 4. 2024 | | Rubrika: Aktuální program

AD Landek pozvánky

 
17. 3. 2024 | | Rubrika: Pozvánky

Klubové pořady na míru

 
5. 2. 2012 | | Rubrika: Kontakty

Ohlasy fanoušků

 
5. 2. 2012 | | Rubrika: Ohlasy fanoušků | Komentářů: 50

Fotoalbum

CK Kovotour

Datum: 12. 10. 2013
Fotografií: 12
Složek: 0

Golf Kafíčko

Datum: 19. 1. 2014
Fotografií: 10
Složek: 0

Kafíčko v knihovně

Datum: 26. 3. 2015
Fotografií: 10
Složek: 0

Kafíčko Vista

Datum: 28. 9. 2012
Fotografií: 22
Složek: 1

Kovotour Kafíčko

Datum: 27. 9. 2015
Fotografií: 9
Složek: 0

Lázeňské kafíčko

Datum: 25. 1. 2013
Fotografií: 4
Složek: 0

Mariánskohorské kafíčko

Datum: 27. 4. 2018
Fotografií: 23
Složek: 1

MDŽ

Datum: 14. 3. 2013
Fotografií: 7
Složek: 0

Prezident v mém pořadu

Datum: 3. 10. 2012
Fotografií: 2
Složek: 0