Jdi na obsah Jdi na menu
 


2020 - Ostrov pokladů

Naše obchodní loď ztroskotala 12.7.2020 na ostrově. Ostrov jsme ihned prohledali a našli jsme hrob. Byl to hrob Kapitána. Na hrobě bylo i pár jeho osobních věcí, a to: jeho deník, nůž, buzola, křesadlo a hlavně tam byl vzkaz: „Pokud se tu ještě někdo pokusí najít poklad, skončí stejně jako Kapitán“. Na ostrově jsme byli rozděleni do 6 skupin: Kanibalové, Bezejmení, Mořeplavci, Palmovníci, Pomeranče a Mravenci.

Další den ráno jsme šli prohledat loď, ze které jsme si odnesli buzolu a plátno pro kresbu mapy ostrova. Z deníku Kapitána a ze vzkazu na hrobě bylo zřejmé, že na ostrově nejsme sami. Ale co, hlavně, že na ostrově by měl být POKLAD!

Ostrov jsme prohledávali stejně jako Kapitán – dle jeho deníku. Jako výchozí bod jsme si určili totem trčící z kraje ostrova. Od něj se odvíjela většina našich cest. Chodili jsme převážně podle azimutů a podle záchytných bodů na ostrově. Díky tomu jsme našli studánku, ze které jsme si donesli vodu až do tábora. Nalezli jsme také staré rituální ohniště, u kterého se povalovaly prastaré mince.

Díky nalezenému křesadlu jsme si mohli rozdělat i oheň, nebylo to ale vůbec jednoduché.

Navíc bylo jasné, že na ostrově nejsme sami, byly tu takzvané Černé huby. Museli jsme si na ně dát pozor. Starat jsme se museli i o zásoby jídla, při jehož sběru a lovu nás honili.

Černé huby jsme se snažili i stopovat. Cesta to byla dlouhá a plná úkolů, ale dovedla nás jen k tomu rituálnímu ohništi.

Našel se na ostrově i vzkaz, ale byl pro nás v neznámém jazyce. Museli jsme vyhledat černé huby, porazit je a za to nám vydaly klíč k vyluštění vzkazu. Díky vyluštěnému vzkazu jsme na ostrově našli KLÍČ. Nevěděli jsme ale, od čeho je to klíč.

Došlo také na stavění přístřeší, na které jsme si samozřejmě prvně museli sehnat materiál.

Pro zvednutí morálky na ostrově jsme si také zasoutěžili i třeba v různých štafetách.

Díky všem indiciím jsme naznali, že by poklad mohl být někde kolem rituálního ohniště. Přece jenom tam byly stopy po pokladu. Vydali jsme se tam kopat a poklad jsme po úmorném dlouhém kopání nalezli a donesli do tábora. Onen poklad měl ale zůstat na ostrově a tak ho černé huby s námi směnili za cennosti.

Během pobytu na ostrově jsme si všechny důležité body pečlivě zakreslovali do našich map. Také jsme soutěžili v pokřicích a neméně důležitý byl i turnaj ve vybíjené.