Jdi na obsah Jdi na menu

tvoreni-penez-duane-packer---w-314-h-474.jpgUjasněte si podstatu toho, co chcete

Jistě vás napadá hodně myšlenek ohledně toho, co byste si přáli mít (peníze, předměty atp.) některé z věcí, po nichž toužíte, vám pomohou plněji projevit vaše vyšší kvality a některé zase ne. Jistě jste již zažili, například, když jste získali něco, co jste si již dlouho přáli mít, a nakonec vás to vlastně neuspokojilo. Můžete se naučit přitahovat si jenom takové věci, které vám pomohou nejlépe vyjádřit vaše kvality a naplní vaše hlubší potřeby. Tak budete spokojeni se vším, co si vytvoříte. Je zde potřeba si ujasnit podstatu toho, co vám daná věc přináší, které potřeby vám uspokojuje, a jaké vyšší kvality můžete při uspokojování těchto potřeb plněji vyjádřit. Potom, když si budete něco magnetizovat, přijde to k vám přesně v té podobě, jaká vás nejvíce uspokojuje a přináší vám radost. Nakonec si budete přitahovat dokonce ještě lepší věci, než jste si původně představovali.

Podstata věci je to, kvůli čemu si danou věc přejete, účel, který vám má plnit anebo co si myslíte, že jeho pomocí získáte. Podstatu toho, co chcete, vám může přinést i řada jiných věcí, než si představujete. A tak buďte stále otevření a nechte k sobě přicházet to, co chcete, v jakýchkoliv nejvhodnějších podobách, tvarech, velikostech či množství.

Znáte-li jednou postatu toho, co chcete, můžete to pak získat nejrůznějšími cestami. Je-li například podstatou přání vašeho nového auta získat spolehlivější dopravní prostředek, můžete si ještě, kromě vlastní koupi nového auta, najít mnoho dalších cest ke splnění vašeho přání. Když neznáte podstatu toho, co chcete, může se vám stát, že vaše nové auto bude stejně nespolehlivé, jako to staré.

Můžete si třeba přát nový kabát. Podstatu svého přání najdete, když si uvědomíte, jaké konkrétní vlastnosti má ten kabát mít. Rozhodnete se třeba, že má být dost teplý, pěkně vypadat a že by měl něco vydržet. Když si takhle vyjasníte podstatu toho, co chcete, zjistíte, že vaše potřeby splňuje mnoho různých kabátů. Možná objevíte i jiné možnosti, než je kabát, které by vám také vyhovovaly, třeba nový svetr. Když si vyjasníte podstatu toho, co chcete, rozšíříte si také možnosti forem a cest, jak to k vám může přijít. Když neznáte postatu toho, co chcete, můžete si třeba koupit nový kabát a později zjistit, že není dost teplý v zimě, nebo dost nepromokavý v dešti, anebo že nevydrží časté nošení.

Nemusíte přesně vědět, které vlastnosti budou nejvíce vyhovovat vašim požadavkům. Můžete si třeba přát nový dům a při tom nebudete vědět, kde by měl stát nebo kolik by měl mít místností. V tomhle případě si můžete ujasnit, jaké funkce by měl dům plnit ve vašem životě a jak jej budete používat. Můžete chtít dům, kam svítí slunce rána a dopoledne, se spoustou světla, poblíž nějakých stromů, s místností pro vaše koníčky, s dostatkem soukromí, dům, kde se cítíte otevření atd. Tyto vlastnosti jsou podstatou domu, který si přejete.

Když se zaměříte na vzhled nebo si svůj nový dům vykreslíte do nejmenších podrobností, ale nebudete mít jasno, které funkce má vás nový dům mít, můžete dostat na pohled přesně takový dům, jaký jste si přáli, a přitom zjistíte, že neuspokojuje vaše potřeby. Když si koupíte nějaký dům nejen proto, že se vám líbí, jak vypadá, a přitom vlastně ani nevíte, co v něm chcete dělat (jako třeba setkávat se s přáteli, skladovat si své věci nebo si tam zřídit kancelář), můžete se zklamat. Váš dům může mít třeba málo místa pro zábavu, nedostatečný skladovací prostor, anebo málo místností. Je určitě dobré, vykreslit si dům, po němž toužíte, co nejpřesněji, třeba až po barvu stěn, ale potřebujete také vědět, proč tyhle konkrétní vlastnosti chcete. Jakmile budete jednou znát podstatu toho, co si přejete, věci, které si přitáhnete, vám dají to, co od nich očekáváte.

Když si přejete něco neurčitého, třeba být šťastní nebo bohatí, zeptejte se sami sebe: "Jak bych poznal/a, že jsem šťastný/á? Kolik peněz v bance bych měl/a mít, abych se cítil/a bohatý/á? Kolik bych měl/a měsíčně vydělávat? O kolik více měsíčně chci utratit za věci, které si přeji?" Žádáte-li o více peněz, ale neřeknete-li o kolik, můžete také dostat navíc jen pár korun, a ne nějaký větší, avšak neupřesněný obnos, který měli na mysli. Žádejte konkrétní částku, kterou si přejete. Magnetizujte si toto žádané množství peněz anebo i více. Vykreslete si také podstatu toho, co vám tyto peníze přinesou, a jaké vyšší kvality chcete s jejich pomocí vyjádřit.

Když magnetizujete něco konkrétního, zeptejte se: "Jakou podstatu nebo využití má tato věc mít? Pro jaké účely ji použiji? Je tohle právě ta jediná přijatelná forma nebo způsob, jak ke mně tato věc může přijít? Jsem otevřený/á k získání té nejlepší věci, jaká může přijít? Existují i nějaké jiné podoby dané věci, které ještě lépe splňují dané funkce? Mohu získat podstatu toho, co si přeji, hned teď, aniž bych čekal/a, až si nějakou novou věc koupím anebo získám určitou částku peněz?"

Jakmile si ujasníte podstatu toho, co chcete, naučte se také poznat, kdy to k vám přijde. Jedna žena si přála nový byt a měla o něm dost konkrétní představu. Chtěla byt s balkónem, se spoustou světla, nedaleko parku. Dobře věděla, proč si tyto věci přeje. Na balkóně by mohla pěstovat zeleninu a byla by blízko stromům a čerstvému vzduchu. Pracovala s energií, aby si přitáhla jak byt, tak i postatu, kterou by jí splnil. Krátce na to se seznámila s přítelem, který pracoval v oboru zpracování potravin a přinášel jí spoustu pěkné čerstvé zeleniny. Rád pobýval v přírodě a tak spolu trávili hodně víkendů turistikou a pobytem v krásných místech. Jednoho dne si ta žena uvědomila, že už vlastně získala podstatu toho, co chtěla od nového bytu a že to k ní přišlo dokonce ještě v lepší podobě, než si původně představovala. Jestliže si něco přejete a ještě to nemáte, prozkoumejte podstatu svého přání. Vaše duše vám přinese podstatu toho, co chcete, i když to nemusí být vždy v té formě, kterou jste si původně představovali.
Podstata toho, co chcete k vám už možná přišla, a na vás je jenom si to uvědomit.

Z knihy Tvoření peněz od S.Roman a D.Packer

 

Tvoření peněz - Klíče k hojnosti
Duane Packer, Roman Sanaya

 

Tvoření peněz - Klíče k hojnosti - Duane Packer, Roman Sanaya