Jdi na obsah Jdi na menu
 


Semináře

 

Seminář: "Čchi-kung I."

 
Datum konání:  sobota 5. května 2012
Místo konání:    tělocvična SOŠ gastronomie a potravinářství, U Jatek 8, Jeseník
Časový program: začátek 8:00 hod., seminář je rozdělen do čtyř bloků
                           8:00-9:30, 9:45-11:15, 13:00-14:30, 15:00-16:30
 Přihlášky: na adrese Li.Cadova@centrum.cz, případně na cvičeních do 3. 5. 2012
 Cena: 500,-Kč   (v ceně kurzu je "opakovací bonus" – při další návštěvě v Jeseníku
            zopakujeme vše v rámci dohodnutého časového úseku zdarma!)

V tomto kurzu se seznámíte se základy práce s vnitřní energií. Naučíte se sestavu "Wu-ťi Čchuan Kung" (stání v postoji Wu-ťi) a "Tchaj-ťi Čchuan Kung" (8 základních cviků pro zdraví a vitalitu). Tyto sestavy patří k tradičnímu čínskému umění čchi-kung. Vznikly ve vesnici Čchen-ťia-kou, kolébce tradičního umění Čchen Tchaj-ťi Čchuanu a předávaly se v rodině Čchen ústně po několik generací. Nyní se cvičí nejen v Číně, ale po celém světě. Populární jsou hlavně pro svůj vliv na udržení stálého zdraví a fyzické kondice do pozdního věku. Současně s těmito sestavami budeme věnovat pozornost nacvičení správného a vědomého dýchání a masáži důležitých akupresurních bodů.

Tento seminář je vhodný jak pro úplné začátečníky, tak pro pokročilejší studenty, kteří si jen chtějí do hloubky procvičit Čchi-kung. Cvičení bude probíhat v malé skupince s individuálním přístupem. Za pěkného počasí budeme cvičit venku.

Chcete-li se podívat na sestavu, kterou se během semináře naučíte, otevřete si následující odkaz: http://www.taiji.cz/taiji-taichi-pro-dospeli/cchi-kung/