Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2019 - 1. část

 

/img/picture/1940/disney-novinky-370.jpg

 

Každodenní novinky z Disney světa najdete na našem Facebooku.

big-like-tupoun-a-gumidci---logo.jpg

 

 

25. květen 2019

Celovečerní hraný film Rychlé Roty našel svého režiséra. Velmi dlouho o filmu nebyly žádné novinky. The Hollywood Reporter exkluzivně uvedl, že se jím stal Akiva Schaffer. Producenty pak David Hoberman a Todd Lieberman, kteří produkovali Muppets nebo Krásku a zvíře. Zatím se neví jestli bude mít film premiéru v kinech nebo "jen" na streamovací službě Disney+.

Podrobnosti o příběhu se různí, ale prý to nebude ani příběh o původu ani detektivka. Spíše něco "meta", něco stojícího samo o sobě a cool, jak uvádí The Hollywood Reporter.

Akiva Schaffer Režie hraného filmu Chip ‘n’ Dale: Rescue Rangers

 

Nejnovější díl Kačeřích příběhů s názvem ‘The Duck Knight Returns!’ dostal ve znělce logo DuckTales v barvách Kačera Kabrňáka! Video s logem uvidíte tady. Kačer Kabrňák se tak vrací v té nejlepší formě! :D Líbí se vám propojení těchto dvou seriálů, které vlastně žijí vedle sebe?

kačer Kabrňák a logo Kačeřích příběhů v jeho barvách 2019

 

V novém díle Kačeřích příběhů "Raiders of the Doomsday Vault!" zazněla tato písnička "Stand Out" z filmu Goofy na výletě (1994) i s dalším Easter Eggem, jak uvidíte ve videu:

Originalní písničku "Stand Out" z Goofyho na výletě uvidíte tady.

 

Další nové díly z druhé série Kačeřích příběhů odvysílá Disney Channel (USA) až v září! #KačerUUU Upozorňuje na to tohle nové promo video:

 

Český Disney Channel odstartuje na svém kanálu nový australský animovaný seriál "Kitty není kočka" (Kitty is not a cat) od 17. června. Česká znělka.

Kitty není kočka na Disney Channel 2019

 

 

Česká premiéra filmu Kim Possible se blíží (31. května). Exkluzivní ochutnávku prvních 5 minut z akčního filmu Kim Possible v češtině vydal Disney Channel:

Zajímavost: Původní česká dabérka Kim Possible, Kateřina Petrová, bude v novém hraném filmu dabovat její maminku Ann Possible. Samotnou Kim Possible dabuje ve filmu Klára Nováková.

 

K tomu patří i tato upoutávka na Den hrdinek  na Disney Channel, kdy uvidíme finální díly Kouzelné Berušky a hned po ní Kim Possible:

 

Českou znělku seriálu Elena z Avaloru uvidíte od teď na našem YouTube kanále:

 

Mickey a závodníci v upoutávce, kterou jsme pro vás nahráli z Déčka, kde v těchto dnech běží:

 

Nové video s kompletní úvodní a závěrečnou znělkou pro Disney klub na kanálu ČT:D (Déčko) v HD kvalitě odteď uvidíte tady.

 

Disney seriál Lví hlídka skončí posledním dílem třetí série! Seriál oficiálně ukončil svou výrobu po 80 dílech. Poslední série začíná letos v srpnu na Disney Junior (USA).

Lví hlídka končí

 

Úvodní znělka nového animovaného Disney seriálu "Amphibia", který bude mít premiéru 17. června na Disney Channel (US) uvidíte tady.

 

Nový parádní odznáček Gedžitky z Rychlé Roty v Disneylandu (sehnat se dá i na internetu)!

Odznáček Gedžitky Disneyland březen 2019

 

Disney muzikál Tarzan, který bude na podzim uvádět Divadlo Hybernia v Praze, zveřejnil obsazení rolí!

obsazení disney muzikálu Tarzan hybernia praha 2019

 

Tak ahoj a mějte do příště maximálně produktivní dny ! :D

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

23. květen 2019

Dnes má v kinech českou premiéru Disney film Aladin.

Aladin 2019

 

 

14. květen 2019

Byli jste už na výstavě Pixar - 30 let animace? Velkou reportáž / vlog z pražské PIXAR výstavy uvidíte v novém videu na našem YouTube kanále! To musíte vidět!

 

Locika: Dobrodružství na vlásku v těchto dnech prožívá nové díly, každý všední den v 17:30 na Disney Channel. Nová upoutávka pro tyto epizody:


 

Stejná zápletka s přehozeným dnem a velmi podobné scény se objevily jak v původním seriálu Kačeří příběhy (1989), tak v seriálu Letohrátky (1990)! Opisovaly od sebe, co myslíte?

 


V těchto dnech běží na Disney Channel v Americe dlouho očekávané nové díly druhé série nových Kačeřích příběhů. Aniž bychom chtěli spoilerovat, dochází v nich k velkým zvratům a nečekaným situacím. Máme se opravdu na co těšit!  Kdy se jich dočkáme i u nás zatím není známé, ale jakmile se to dozvíme, budeme vás o tom informovat jak tady, tak na našem facebooku Disney svět. Tam jsme také nahráli tuto upoutávku na jeden z  dílů  těchto nových epizod Kačeřích příběhů s názvem "Treasure of the Found Lamp!" . #KacerUUU

Druhá série Kačeřích příběhů 2019

 

Už teď ale víme, že nové díly seriálu 101 Dalmatinská odvysílá český Disney Channel od 3. června 2019,  každý všední den od 18:30 hod. (znělka)!

dalmatinská 101 nové díly

 

Dnes se také objevil úplně první pohled na hračky k seriálu Dalmatinská 101 od Mattel. V obchodech budou k dispozici letos na podzim.

Dalmatinská 101 první hračky 2019

 

Disney seriál Mickey a závodníci se poprvé objeví na Déčku už od 29. května! V něm Mickey Mouse a jeho přátelé závodí v nadupaných autech a zažívají při tom spoustu zábavy. Doposud byl vysílaný jen na českém Disney Channel. S 26 díly nahradí do té doby vysílanou Elenu z Avaloru.

Mickey a závodníci na Déčku 2019 jpg

 

Nová aplikace pro pařížský Disneyland je právě teď zdarma pro Android a iOs v nové verzi. Kdykoliv a kdekoliv (i teď doma) se můžete podívat na čekací doby na atrakcích, denní program, mapy, rady a tipy a nově také koupit vstupenky přímo v aplikaci.

Nová aplikace Disneyland Paris 2019

 

Disney vydal nový přehled svých filmů do roku 2027. Podrobně rozepsané je najdete v tomto příspěvku na našem facebooku.

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

4. květen 2019

Nové díly Disney seriálu Locika: Dobrodružství na vlásku uvidíme na českém Disney Channel už od 13. května! Těšíte se na pokračování příběhů z království Corony?

Locika dobrodružství na vlásku 2019 nové díly

 

Velké finále seriálu Kouzelná beruška a Černý kocour odvysílá český Disney Channel 31. května! Hned po něm bude v tento "Den hrdinek" následovat premiéra hraného filmu Kim Possible.

kouzelná beruška se vrací 2019 jpg

 

 

Nové díly Kačeřích příběhů odvysílá Disney Channel od 7. května! #kacerUUU Poprvé to potvrdil dabér strýčka Skrblíka David Tennant. Seznam dílů a data jejich premiér:

08. "Treasure of the Found Lamp!" - 7. květen 2019
09. "The Oulaw Scrooge McDuck" - 8. květen 2019
10. "The 87 Cent Solution!" - 9. květen 2019
11. "The Golden Spear!" - 10. květen 2019
12. "Nothing Can Stop Della Duck!" - 13. květen 2019
13. "Raiders of the Doomsday Vault!" - 14. květen 2019
14. "Friendship Hates Magic!" - 15. květen 2019
15. "The Dangerous Chemistry of Gandra Dee!" - 16. květen 2019

Nové díly Kačeřích příběhů květen 2019

 

Zábavný panel s tvůrci a dabéry nových Kačeřích příběhů poté proběhl na Fan Festu Disney Channelu v Disney California Adventure parku:

 

Exkluzivní předpremiérová ukázka nové epizody s názvem "Treasure of the Found Lamp!", která byla promítnuta na konci panelu, uvidíte s českými titulky na našem facebooku.

 

V Liberci se objevilo toto graffiti Robokačera z původních Kačeřích příběhů! Vyfotila jej Jana Procházková pro svůj web.

graffiti Robokačera 2019

 

Novinky na našem YouTube kanálu:

Nové video na našem youtube vám přináší Lociku, Flynna Rychlíka, Maxima i matku Gothel v první části "Na vlásku" z pražského dobrodružství na ledě Disney On Ice: Reach for the Stars:

Vydáte se letos v prosinci na Disney on Ice do Prahy?

 

Paráda Disney postaviček v unikátním pohledu přímo z hradeb zámku Šípkové Růženky v pařížském Disneylandu:

 

Strašpytlík se objevil v Happy Mealu u McDonald's a dostal tuto českou reklamu v r. 2005. Tehdy běžel první 3D Disney film "Strašpytlík" v kinech! Pamatujete?

 

Princezna Elena z Avaloru a její česká písnička ze seriálu při promenádě princezen se Sofií První v pařížském Disneylandu

 

Gedžitka a Monty Jack z Rychlé Roty se objevili v beta updatu hry Disney Emoji Blitz! Vypadá to, že se brzy také stanou součástí hry, kde už se předtím objevila spousta dalších postav z Disney seriálů jako kačeří příběhy, Rychlá Rota nebo Kačer Kabrňák.

Gedžitka a Monty Jack v Disney Emoji Blitz 2019

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

24. duben 2019

Dnes má českou premiéru Marvel film AVENGERS: ENDGAME.

Avengers Endgame

 

 

 

vesele-velikonoce-ze-stokorcoveho-lesa-panorama-kopie.jpg

 

 

20. duben 2019

Nový Phineas a Ferb film se blíží! Pracovní název animovaného filmu je “Phineas and Ferb: Candace Against the Universe”, s premiérou během prvního roku od spuštění streamovací služby Disney+. Film se odehrává před filmem "Last Day of Summer" (2015) a zaměřuje se na Phinease a Ferba při cestě napříč galaxií za záchránou Candace, která byla unesena mimozemšťany a našla dokonalou utopii na vzdálené planetě, bez otravných bratrů. Zajímavost: Bude to po čtrnácté, kdy se Phineas a Ferb vydají do vesmíru.

Phineas and Ferb Candace Against the Universe film Disney Plus 2019

 

 

Už jste navštívili unikátní výstavu PIXAR - 30 let animace na pražském výstavišti? My ano a vřele ji doporučujeme i vám! Nahlédnete zrodu a zákulisí převratné tvorby animovaných filmů, které nás ohromují a vyvíjí se dodnes. Od krátkých filmů, přes Toy Story, Hledá se Nemo, Ratatouille, V hlavě nebo Coco, vkládá studio Pixar pokaždé neskutečnou dávku profesionality, zkušeností a nadšení, do co nejsilnějšího vyprávění.

30 let PIXAR animace Praha 2019

Originální skici, postupy, ukázky, modely, širokoúhlé kino „Artscape“ a další zábava na jednom místě. Doporučujeme výstavu projít klidně i vícekrát a získat tak co nejlepší přehled a zážitek. Vybrat si můžete i z různých tématických suvenýrů a občerstvit se v kavárničce.

Výstava je otevřena každý den až do 26. května 2019, vždy 09:00 – 20:00h. Oficiální stránky výstavy Pixar - 30 let animace: https://www.pixarexhibition.cz/cz/

Malou ochutnávku uvidíte na těchto našich fotografiích:

Pixar 30 let animace Praha 2019 jpg

 

 

Novinky o hrané verzi Malé mořské víly přinesl The Disney Insider. Vypadá to, že natáčení by mohlo začít příští rok v dubnu se zakončením někdy v srpnu. Natáčení hlasů pro film by mohlo začít už v lednu 2020. Disney v současné době obhlíží natáčecí místa, včetně Kajmanských ostrovů, Jižní Afriky, Maro, La Cala, Torre del Mar, Almayate, Chilches, Benajarafe a Torrox.

Další zajímavou zvěstí je to, že Scuttle nebude racek, jako v animované klasice. Místo toho bude Scuttle potápějící se pták, aby mohl být i v podvodních scénách.Objevila se i spekulace, že role Ariel v remaku byla nabídnuta americké herečce a zpěvačce Zendaya. Když se jí na to v Disney Insideru zeptali během turné v Smallfootu, herečka prostě řekla: „uvidíme.“ Další velkou spekulací je obsazení Lady Gaga, jako čarodějnice Uršuly. V současnosti nemá film stanovené žádné datum premiéry a více bychom se mohli dozvědět na D23 Expo v srpnu.

Film Malá mořská víla

 

Disney muzikál Tarzan, který vás vezme na nezapomenutelnou cestu džunglí, poprvé v České republice, má svou vlastní oficiální stránku, kde se objevují nové informace - http://www.muzikaltarzan.cz/. Premiéra v Divadle Hybernia bude 3. října 2019. Předprodej vstupenek byl zahájen.

Tarzan muzikál oficiálnístránka


Série Mickeyho kraťásků se dočká šesté série a dojde i k prodloužení jednoho dílu ze 3 na 7 minut. Stane se tak teprve druhým Disney seriálem v historii. Předtím dostal šest sérií jen seriál Gumídci. Nejnovější kraťásek s Mickeym uvidíte tady. :)

Mickey Mouse a Gumídci

 

Společnost Walt Disney daruje 5 milionů dolarů na obnovu katedrály Notre Dame, zpustošené požárem! Disney CEO Bob Iger řekl: „Notre-Dame je majákem naděje a krásy, která po staletí definovala srdce Paříže a duši Francie... Společnost Walt Disney Company stojí po boku našich přátel a sousedů v komunitě a nabízí naši srdečnou podporu a dar ve výši 5 milionů dolarů na obnovu tohoto nenahraditelného díla.“

Notre Dame po požáru

Poctu pro Notre Dame od Walta Disneye, na zámku Šípkové Růženky v Disneylandu uvidíte tady.

 

Nová Funko POP figurka strýčka Skrblíka s červeným kabátkem vyjde už v květnu a je k předobjednání už teď. Tato postavička Kačera Skrblíka z Kačeřích příběhů má na sobě sportovní červený kabát, který nosí v originálních komiksech Carla Barkse, NES hře z roku 1989 od Capcom a v novém seriálu na Disney Channel. Objevuje se přesně v době daňového měsíce v USA, což je důvod, proč se Skrblík usmívá. Ta mince, kterou drží, je pravděpodobně jediná, kterou zaplatil za celý rok :) Exkluzivně pouze tady.

Strýček Skrblík Funko Pop figurka květen 2019

 

Strýček Skrblík a jeho parta v původních i nových sériích Kačeřích příběhů, byli potvrzeni do vysílání na DisneyPlus. #kacerUUU

Kačeří příběhy na Disney Plus

 

 

Nový seriál s Příšerkami "Monsters at Work" pro Disney+ bude ze 100% CGI 3D animací a postará se o něj francouzské studio Dwarf Animation Studio.

Monsters at Work Disney Plus

 

 

Novinky na našem YouTube kanálu:
Česká úvodní znělka Disney seriálu Dalmatinská 101 i s českým textem písničky v titulcích:

 

Strýček Skrblík, alias superhrdina Maskovaný Divokačer, zasahuje proti zločinu a neřádům v Kačerově v této ukázce z původního seriálu Kačeří příběhy s prvním českým dabingem:

 

Teď se podívejte na evoluci Chipa a Dalea během 76 let od Dave Lee Down Under. Poprvé se objevili, jako bezejmenné veverky a jejich další osudy s Donaldem, přes Rychlou Rotu až dodnes, byl velmi zajímavý:


A teď, prosím:

6 MĚSÍČNÍ DOVOLENÁ U DISNEY

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

13. duben 2019

Disney+ se blíží! Odstartuje 12. listopadu 2019 v USA, v západní Evropě začátkem roku 2020 a ve východní Evropě v roce 2021. Bude stát 6 dolarů za měsíc nebo 69,99 dolarů za rok (pravděpodobně stejně v euro).

Disney Plus logo

 

Disney zveřejnil všechny seriály, filmy a show pro svou streamovací službu Disney Plus, která odstartuje letos v listopadu. Disney do svého nového obsahu investuje miliony dolarů a bude vysílat i téměř kompletní knihovnu z minulosti.  V prvním roce to bude více než 7,500 epizod seriálů a 500 filmů. Kompletní přehled najdete na oficiálních stránkách D23.

Animované logo Disney+ uvidíte tady. Video, jak aplikace, která se objeví i na tabletech, telefonech a třeba i Playstation 4, funguje a pohybuje se v její nabídce uvidíte tady. Celý záznam konference investorů, kde byla odhalena hromada novinek, uvidíte v tomto videu. Aktuální novinky o Disney Plus najdete vždy na našem facebooku Disney svět.

Doporučujeme také moc pěkný český článek o současném Disney prezidentovi (superhrdinovi?) Bobu Igerovi, který neskutečně pozvedl společnost Disney v posledních letech a Disney+ považuje za vrchol své kariéry.

Dokonce i Simpsonovi budou exkluzivně streamovaní jen na Disney+, díky nedávnému spojení Disney a FOXu . Všech 30 sérií bude k dispozici od startu služby v listopadu 2019. Seriál je v současné době k dispozici pro stream na aplikaci Simpsons World od roku 2014. Další epizody jsou k dispozici i na Hulu. Simpsnovic rodinka to oznámila/oslavila tímto skvělým videem:

Zajímavost: Nápis "Welcome Synergy" v klipu Simpsonových o spojení s Disney skrývá zřejmě zajímavý odkaz. "Synergy" je totiž program pro sdílení myši mezi několika počítači. Díky němu stačí jedna myš pro ovládání více strojů. Jak trefné !? ;)

 

Další novinky z našeho youtube kanálu (už máte odběr? ;) :

Video s písničkou "I Just Can't Wait To Be King" ze Lvího krále, s Timonem, Pumbou, Simbou, Nalou a dalšími, uváděného v pařížském Disneylandu:

 

Všechny tři verze znělky Disney seriálu Aladinova dobrodružství najednou uvidíte v tomto novém porovnávacím videu:

 

A než přijde nový hraný Aladin do kin (už 23. května), podívejte se, jak žije skutečný Aladin a Jasmína v Agrabahu, v pařížském Disneylandu:

 


Pražské Divadlo Hybernia připravuje na říjen Disney muzikál TARZAN! Je založený na stejnojmenném Disney filmu z roku 1999. Písničky napsal Phil Collins a David Henry Hwang. Muzikál sleduje děj filmu, kdy je Tarzan zachráněn gorilami, setkává se s Jane, mladou anglickou přírodovědkyní a zamiluje se.

Muzikál Tarzan


Původní broadwayský muzikál byl uveden v roce 2006, režíroval jej Bob Crowley s choreografií Meryl Tankard. Bylo odehráno 486 představení a následně ji uvedla i divadla v dalších zemích, jako Holandsko, Švédsko, Filipíny a Německo.

Licence na jeden z nejúspěšnějších muzikálů světa má přísná pravidla. Režisér Libor Vaculík musí i výběr herců konzultovat se společností Disney.

„Licenci se podařilo Divadlu Hybernia od společnosti Disney získat jako první zemi ve východní Evropě. Získat autorská práva k muzikálu znamená získat anglický originální scénář s texty písní a notové zápisy. Scénář a texty písní musí náš tým přeložit a musíme přesně dodržet význam, což se pak u Disney kontroluje zpětným překladem českého scénáře a textů písní,“ popisuje ředitel Divadla Hybernia Michal Mückstein. Více v tomto článku na iDnes.

Tarzana by si tak určitě neměl nechat ujít žádný skutečný Disney fanoušek! Jediným dalším Disney muzikálem, který byl v České republice uváděn v Brně a Praze, byla Mary Poppins, naposledy v roce 2015.

Mary Poppins Muzikál Hybernia

 

 

Poslechněte si  aktuální vzácný rozhovor s originálním dabérem Kida Mrakošlapa ze seriálu Letohrátky. Kit Cloudkicker, jak se jmenuje v originále, mluvil hlasem Alana Robertse, který měl podobný osud, jako Kit.

 

Sběratelské karty se seriály Kačeří příběhy, Rychlá Rota, Letohrátky a Kačer Kabrňák vycházely v 90. letech v Austrálii. Kompletní sbírka Disney Adventure Dynamic Marketing Australia Base Card Set měla 100 kusů. Větší a další obrázky uvidíte tady.

Sběratelské karty Kačeří příběhy Rychlá Rota Letohrátky Kačer Kabrňák Austrálie

 

Víla kmotřička chce znát vaše přání. Které byste si nechali splnit vy? :)

 

Den Země slaví v pařížském Disneylandu po celý duben touto krásnou projekcí na zámku Šípkové Růženky. #EarthDay

 

Program Disney filmů a seriálů v televizi na následujících 14 dnů najdete doplněný v rubrice Info a data.

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

2. duben 2019

Elena z Avaloru přichází poprvé na obrazovku Déčka! Od 8 . dubna 2018 ji uvidíme každý den v 18:55 hod. v Disney klubu s 26 díly, kde nahradí do té doby vysílanou Sofii První, na kterou navazuje. Doteď byl seriál vysílaný jen na českém Disney Channel se dvěma sériemi.

"Princezně Eleně Castillo Flores je šestnáct let a právě zachránila své království před kletbou zlé čarodějnice. Teď se musí naučit panovat jako jeho korunní princezna. Pro princeznu Elenu to nebude lehký úkol, naučit se vládnout dobře a spravedlivě. Ale naštěstí v tom nebude sama. Po jejím boku bude stát nejen rodina a přátelé, ale i pohádkové bytosti a kouzelné žezlo." (Česká televize)

elena z avaloru se vrací 2019 jpg

 

 

30. březen 2019

Stále pomalu pokračuje vysílání druhé série nových dílů Kačeřích příběhů (která zatím nemá datum vysílání v České republice) a ohlášená je i třetí. Premiéra nových dílů má být až v květnu, jak prozrazuje tato upoutávka:

 

Nové LEGO figurky od Disney budou obsahovat strýčka Skrblíka, Bubíka, Dulíka a Kulíka z původních Kačeřích příběhů i Chipa a Dalea.

Nové LEGO figurky 2019


 

Nejnovější videa z našeho YouTube kanálu:

Novinka: Premiéra nového typu videa s komentářem, kde poodhalujeme tajemství pokračování Disneyho Sněhurky a sedmi trpaslíků. Líbilo by se vám více takových videí? Budeme rádi za všechny vaše reakce:

 

Disney seriál Aladinova dobrodružství běží denně v 19:20 na Déčku a doprovází ho tato upoutávka:

 

Písnička Circle of Life z živého představení Lvího krále v Disneyland Paris z roku 2008: Představení se zde hrálo v letech 2004 - 2009:

 

Upoutávka k premiéře nového animovaného Disney seriálu "Dalmatinská 101", který vysílá Disney Channel v 18:30 hod. každý všední den:

 

Video ze zahájení Marvel Summer of Super Heroes s Avengers superhrdiny a extra výhledem na helikoptéru s kaskadéry nad Walt Disney Studios parkem v Disneyland Paris:

 

Druhá sezóna superhrdinů "Marvel Season of Super Heroes" začala v pařížském Disneylandu 23. března a potrvá až do 16. června 2019 ve Walt Disney Studios. Nové show, nové postavy, nové zážitky.

Marvel Season of Super Heroes 2019

 

4K záznam celého akčního představení "Marvel Super Hero United stunt show", plného speciálních efektů uvidíte v tomto videu:

 

Venkovní představení "Stark Expo, For a Better Future" s Red Skullem, Captain America, Spider-Manem,Thorem a dalšími uvidíte v tomto 4K videu.

Vrátila se i velmi oblíbená interaktivní show "Guardians of the Galaxy: Awesome Dance Off", tentokrát i se skutečným Grootem, jejíž highlighty uvidíte v tomto videu. Dokonce jsou k dostání třeba i čokoládové audiokazety s mixem těch nejúžasnějších hitů VOL.1 - dobrou chuť! :)


V pařížském Disneylandu se minulý týden konal speciální večírek pirátů a princezen, jako slavnostní zakončení letošní sezóny "Festival of Pirates and Princesses". Atmosféra plná světel a Disney postaviček byla ohromně okouzlující, jak uvidíte v tomto videu:

 

Víkend před tím, během oslav Saint Patrick Day, byly  v Disneylandu Paris k vidění například tradiční irské tance (Wirlwind Dance) a tento velký ohňostroj.


Podívejte se, jak vznikaly originální audio příběhy pro tzv. bookkazety s Kačeřími příběhy a Gumídky v 90. letech., které se pak ubjevily i u nás. Zajímavé čtení i s mnoha celými ukázkami z Kačeřích příběhů najdete tady a z Gumídků na tomto odkaze.

audiobooks DuckTales and Gummi Bears

 

Českou verzi této tzv. bookkazety Kačeřích příběhů si můžete poslechnout v tomto našem starším videu. #kacerUUU

Zásah v pravou chvíli - Kačeří příběh

 

Disney a Fox se definitivně spojili 20. března 2019. Společnost Walt Disney dokončila převzetí zábavních aktivit společnosti 21st Century Fox za 71,3 miliardy dolarů (1,6 bilionu korun) a s ním i další části streamovací služby Hulu. To bude znamenat velké rozšíření Disney knihovny nejen u filmů, ale i seriálů, jako Simpsonovi. Články na českých serverech např.: euro.cz, idnes.cz, moviezone.cz, novinky.cz a dalších. #DisneyFox

#DisneyFox

 

Disneyland Paris zavádí od 2. dubna 2019 tyto nové ceny Annual Passů (ročních vstupenek):

Pass Discovery : 149 € --> 179 € (zvýšení o 30€)
Pass Magic Flex : 219 € --> 259 € (zvýšení o 40€)
Pass Magic Plus : 259 € --> 299 € (zvýšení o 40€)
Pass Infinity : 399 € --> 449 € (zvýšení o 50€)

Ceny Annual Pass Disneyland Paris 2019

Více informací o ročních vstupenkách najdete v rubrice Disneyland.

 

Po letech čekání Disney konečně vydá film "Goofy na výletě" (A Goofy Movie, 1995) a jeho pokračování "An Extremly Goofy Movie" (2000) poprvé na Blu-ray v rámci Disney Movie Club. Přesné datum není uvedeno, ale odhaduje se, že to bude duben 2019 za cenu kolem 30 dolarů.

Goofy na výletě na Blu-ray 2019

Film Goofy na výletě, který navazuje na seriál Goofyho tlupa, je plný ne-čekaných Easter Eggů. Podívejte se na tohle nové video od Crazy Nate. Znali jste je všechny?

 

Doplnili jsme pro vás televizní program Disney filmů a seriálů, který najdete jako vždy v rubrice Info a data. Tyto programy archivujeme v rubrice Data vysílání, která už naplnila svou kapacitu a proto teď bude pokračovat v rubrice Data vysílání 2.

data vysílání Disney 2

 

Borec na konec: Od minule se objevily tyto nové Mickeyho kraťásky: první dokonale zahradnický a druhý přímo k sežrání! :D

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

28. březen 2019

Dnes má v kinech českou premiéru Disney film Dumbo.

Dumbo 2019 plakát

 

 

11. březen 2019

Seriál Aladinova dobrodružství se vrací! Jasmínu, džina, Abua, sultána, Iaga, zloduchy všech druhů i tvarů a samozřejmě Aladina, odvysílá Déčko od 26. března 2019. V 19:20 každý den nahradí do té doby vysílanou Goofyho tlupu. Naposledy jsme seriál na stejném místě viděli od září 2017 s 86 díly. Upoutávka z Déčka.

Aladin seriál se vrací od BŘEZEN 2019

 

 

9. březen 2019

Nový díl Kačeřích příběhů byl odvysílán dnes na americkém Disney Channel. Epizoda s názvem “What Ever Happened to Della Duck?!” vnesla trochu světla do toho, co se až dosud stalo s dlouho ztracenou Dellou Kačerovou,  mámou Kulíka, Dulíka a Bubíka. Trailer na epizodu uvidíte tady a ukázku z tohoto díllu v následujícím videu:

Page Brewster, hlas Delly Duck v nových Kačeřích příbězích, mluvící o jejím dabingu a postavě uvidíte tady. Premiéra dalšího dílu má být až v květnu.

 

Set 10 DVD se 70 díly seriálu Kačeří příběhy + film Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy, vyšel už letos v lednu. Neobsahuje však český dabing. Na Amazonu se nyní prodává kolem $19.99.

Set 10 DVD Kačeří příběhy leden 2019

 

Nový animovaný seriál Dalmatinská 101 rozjíždí promo ve velkém. Tento autobus "101 Dalmatian Street" je ve skutečnosti kavárna!
Cestuje po mnoha místech v Evropě, přičemž hlavním místem je Paříž. Během cesty můžou návštěvníci získat tématické noviny nazvané "The Daily Puppy". Video autobusu v ulicích uvidíte tady. V Česku seriál startuje 25. března na Disney Channel.

Dalmatinská 101 promo autobus kavárna 2019

 

Podívejme se na nová videa na našem YouTube:

Rekord v přezpívání české znělky Disney seriálu! Seriál Nová dobrodružství Medvídka Pú dostal postupně čtyři verze české znělky, jak uvidíte v tomto videu:

 

Spousta známých Disney postaviček v kompletní přehlídce Disney Stars on Parade z Disneylandu Paris:

 

Zažijte svět Letohrátek v šířce, jako nikdy předtím. Spojením několika obrazovek z dlouhých záběrů v seriálu jsme složili panoramatické obrazy a vytvořili z nich toto video.

 

Jednohubka na odreagování a metalový odvaz s Dejlem:

 

Disney oznámil novou mobilní hru Disney Sorcerer's Arena! Nejznámější Disney a Pixar hrdinové i zloduši, od Ariel a Kačera Kabrňáka až po kapitána Hooka a Oggie Boogieho se setkají v jedné RPG aréně. A to jak pro jednoho hráče, tak v režimu PvP. Všichni bojovníci mají jedinečné schopnosti a magická kouzla - je na vás, abyste je používali co nejvíce a pomohli své postavě vycvičit svůj plný potenciál. Sázky jsou vysoké, ale i odměny. Hráči vydělávají upgrady, talismany a další, protože pokračují ve svém úsilí stát se nejmoudřejším kouzelníkem ze všech. Více o hře na stránkách D23.

Disney-mobile-game-Disney Sorcerer's Arena

Hra na android bude brzy dostupná v beta verzi ve vybraných oblastech. Vyjít by pak měla na konci tohoto roku. Pěkný první trailer:

 


DISNEY ON ICE letos přinese LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ do České republiky přímo v pražské  O2 aréně!

"Vstupte do fantastického světa Disney On Ice – Ledové království, který předčí všechny vaše představy! Dojemný, Oscarem oceněný příběh, jenž si podmanil nejen dětské publikum po celém světě, nyní konečně budete moci zažít také v Praze. Disney On Ice tak zavítá poprvé do pražské O2areny, a to hned se svojí mimořádnou originální show Ledové království, při které zažijete tento pohádkový příběh jako nikdy předtím.

Kouzlo oslňujících bruslařských výkonů, speciálních efektů a nezapomenutelné hudby vás přenese do království Arendelle. S odvážnou Annou se vydáte na dobrodružnou výpravu za její sestrou Elsou, kterou uvěznily ledové síly v království věčné zimy. S veselým sněhulákem Olafem, nebojácným horalem Kristoffem a jeho věrným sobím pomocníkem Svenem budete pomáhat Anně, aby přivedla zpět do svého království léto. Projdete okouzlující krajinou, potkáte záhadné trolly a můžete si zazpívat oscarový hit Let It Go (Najednou). Nakonec zjistíte, že nejsilnějším kouzlem je pravá láska."

Disney on Ice Praha 2019 O2 arena

V produkci Feld Entertainment Disney On Ice – Ledové království zavítá do pražské O2areny ve dnech 14. (10:00, 14:00) a 15. (14:00) prosince 2019.

Programem provázejí Myšák Mickey a Myška Minnie. Jako hosté vystoupí i další známí hrdinové Disney, jako třeba Lví král, dále Příběh hraček a Hledá se Dory od studia Disney·Pixar nebo okouzlující Disney princezny. Disney On Ice – Ledové království je dokonalá show, na kterou jen tak nezapomenete!

Vstupenky v cenových kategoriích 750, 950, 990, 1390 a 1590 Kč jsou k dostání v prodejní síti Ticketportal od 28.2.2019.

Videa z loňského i dřívějších představení Disney on Ice v Praze a Ostravě uvidíte na našem YouTube a další ročníky na našem facebooku Disney svět.

 

Speciální noční akce "Disneyland After Dark - 90s Nite", věnovaná 90. létům u Disneyho, kdy bylo možné se setkat s postavami a atmosférou ze seriálů i filmů té doby, proběhl včera v srdci nejstaršího Disneylandu v Kalifornii!

Disneyland After Dark 90s Nite březen 2019

Velký ohňostroj jen pro tento večer byl věnovaný slavným Disney seriálům jako Kačeří příběhy, Gumídci, Rychlá Rota, Letohrátky, Kačer Kabrňák nebo Goofy na výletě! Vzplál přímo nad zámkem Šípkové Růženky. To svět ještě neviděl, ale vy se určitě podívejte!

Zajímavost: Zámek je schovaný pod plachtami, protože prochází kompletní renovací s výsledným zbrusu novým barevným vzhledem. Vlog z celého večera i s postavičkami uvidíte tady.

 

Ždibec na konec: Nový Mickeyho kraťásek pořádně zacloumá časem! :)

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

4. březen 2019

Nejlepší parta slídilů dnes slaví 30. narozeniny! Rychlá Rota Chipa, Dalea, Gedžitky, Montyho Jacka a Zipa odstartovala 4. března 1989. Za tu dobu naši hrdinové procestovali svět, vyřešili spoustu případů a prožili neskutečná dobrodružství. To (zatím) poslední, s číslem 65, skončilo 19. listopadu 1990. Zajímavostí je, že teoreticky by mohlo být datum premiéry už 27. srpna 1988, kdy byl odvysílán první díl "Kočičárny".

30 výročí Rychlá Rota 2019

Všechno nejlepší, Roťáci! :)

 

 

21. únor 2019

Česká premiéra nového animovaného Disney seriálu "Dalmatinská 101" se blíží! Hlavními hrdiny seriálu jsou rodiče Delilah, Doug a s nimi jejich 99 psích potomků. Všichni zažívají vtipná dobrodružství v současném Londýně. Seriál je inspirován klasickými animovaným filmem 101 Dalmatinů od Disneyho. První díl uvidíme už 25. března v 18:30 hod. na Disney Channel. 

Dalmatinská 101 premiéra březen 2019 jpg

 

Premiéra filmu Kim Possible proběhla v pátek, 15. února. Rozhovor na červeném koberci se Sadie Stanley, která hraje Kim:

Další videa související s premiérou filmu uvidíte v komentářích u tohoto příspěvku našeho facebooku.

 

Na včerejším hračkářském veletrhu Toy Fair se sice neobjevily žádné produkty, které by zahrnovali starší Disney seriály (The Disney Afternoon), ale Funko nezklamal a ohlásil nové kačeří figurky Kulíka, Dulíka a Bubíka z původních Kačeřích příběhů. Ty budou k dostání na Emerald City Comic Conu, který se koná 14.-17. března v rodném městě Funka, v Seattlu. Po skončení by ale mohli být k dostání i online. Cena je zatím neznámá, ale podobné figurky z této řady se pohybují kolem 11 dolarů, takže toto "trojbalení" by mohlo stát 20 - 30 dolarů. Přidají se tak po bok dříve vydanému Skrblíkovi (podzim 2017) a Robokačerovi (podzim 2018).

Kačeří figurky Kulík, Dulík Bubík Skrblík Robokačer Kačeří příběhy 2019

 

Z nových videí na našem YouTube kanále:

Zažijte svět původních Kačeřích příběhů v šířce, jako nikdy předtím. Spojením několika obrazovek z dlouhých záběrů v seriálu vznikly panoramatické obrazy, které ve spojení ze soundtrackem ze seriálu uvidíte v tomto videu:

 

Michael Eisner, prezident a CEO společnosti Disney, poslal tento vzkaz České republice a televizi Nova při jejím startu v roce 1994. Od tohoto roku přešlo vysílání bloku Disney seriálů "Walt Disney uvádí" z České televize na Tv Nova se seriály Malá mořská víla a Goofyho tlupa. Michael Eisner se zasadil o zrod seriálů jako Kačeří příběhy, Gumídci, Rychlá rota a další.

 

Pravá láska kvete každý den, bez ohledu na datum. Mickey a Minnie v Disneylandu Paris to vědí nejlip :)

 

Disney podepsal s Hulu smlouvu o vytvoření čtyř nových animovaných Marvel superhrdinských seriálů, včetně "Howard The Duck". Animované seriály pro dospělé budou dále vycházet z příběhů MODOK, Hit-Monkey a Tigra and Dazzler. Disney bude vlastnit 60% Hulu poté, co bude jeho fůze s Foxem uzavřena v tomto roce. Více se dočtete tady.

 

Disney vydal úplně první trailer pro Ledové království 2. Česká premiéra 21. listopadu 2019. První oficiální plakát pro Frozen 2 uvidíte tady.

 

Objevila se i nová ukázka z hraného Aladdina, která odhaluje nové scény, Jasmínu a nezahalenou postavu modrého Willa Smitha, jako džina, jež vyvolal spoustu tvůrčího nadělení na internetu.

Tuhle verzi Aladina však v kinech ani televizi neuvidíte! A pozor, je to drsné! ;)

 

Ždibec na konec: Nejnovější Mickeyho animovaný kraťásek je pěkný nervák! ;D

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

10. únor 2019

Konečně bude odvysílán nový díl druhé série Kačeřích příběhů. Stane se tak 9. března 2019, na americkém Disney Channel a ponese název "Whatever Happened to Della Duck!". Zatím poslední díl "Last Christmas" byl v USA odvysílán v prosinci 2018. Česká premiéra druhé série zatím není stanovená.

Della Duck

 

Dosáhli jsme krásných 9 000 odběratelů na našem YouTube kanále LLaddak. Děkujeme! Máte se tam určitě na co těšit i v budoucnosti, protože pro vás chystáme spoustu novinek. Proto, pokud ho náhodou ještě nemáte, dejte si odběr, ať o nic nepřijdete.

9000 odběratelů na youtube LLaddak

 

Od minule jsme pro vás připravili například tato videa:

Živý Mickey Mouse od Walta Disney ve slavném českém seriálu:

 

Když princezna Sofie První zazpívá česky a zatančí živě v pařížském Disneylandu:

 

A jako bonus: Knííížoooo! ;)

 

Disney vydal tento pohled do zákulisí nátáčení nové hrané Kim Possible, jejíž premiéra se už blíží:

 

9. února 2019 zemřel herec Petr Oliva (1943 - 2019), který ztvárnil i spoustu nezapomenutelných dabingových rolí. U Disneyho to byl například pan Brambůrek v Toy Story nebo Don Fanfán v seriálu Letohrátky. Bylo mu 75 let.

Petr Oliva

 

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

 

28. leden 2019

Sadie Stanley, která hraje Kim Possible v novém hraném filmu pro Disney Channel, zpívá znělkovou píseň "Call Me, Beep Me!" v oficiálním videoklipu i s ukázkami z tohoto filmu:

Objevila se i kompletní znělka z tohoto nového hraného filmu:

Porovnání s originální kreslenou verzí ze seriálu uvidíte tady. Další nové video představuje Rufuse.

Kim Possible měla nedávno i svou vlastní atrakci "Kim Possible World Showcase Adventure" v Disney parku. Byla jedinečná v tom, že vás mohla dostat do jedné ze sedmi různých zemí, které se nacházejí kolem World Showcase v Disney Epcot parku v Kalifornii, který je jakousi výstavou mini zemí z celého světa. Více se o tom nově dočtete v rubrice seriálu Kim Possible.

Kim Possible atrakce Kimmunicator

 

Paříž minulý týden zasáhly přívaly sněhu. Kompletní průchod krásně zasněženým pařížským Disneylandem uvidíte v tomto 4K videu:

Tygr si ten den paráďácky užíval koulovačku s hosty. Další videa a fotografie uvidíte u tohoto příspěvku. Další krásné záběry během sněžení v Disneylandu Paris uvidíte tady.


Takhle vypadá logo nového komediálně fantasy-hororového animovaného Disney seriálu "The Owl House", který bude mít premiéru na Disney Channel během tohoto roku (USA).

The Owl House logo  Winnie the Pooh Mini Vinyl Figures by Funko

 

Doplnili jsme pro vás tv program Disney filmů a seriálů vysílaných v únoru v celoplošných televizích a na českém Disney Channel. Najdete je, jako vždy, v rubrice Info a data.

disney filmy v tv

 

Premiéra druhé série oblíbeného animovaného seriálu inspirovaného celovečerním filmem Na vlásku se blíží. S princeznou Locikou, Flynnem Rychlíkem a všemi dalšími populárními hrdiny se uvidíme všichni už od 25. února 2019 na českém Disney Channel v 18:30 hod.. Nově se seriál jmenuje "Locika: Dobrodružství na vlásku".

Locika: Dobrodružství na vlásku

 

Momentálně nás Sofie První navštěvuje každý večer v 18:50 hod. na Déčku a my jsme pro vás zachytili i upoutávku, která ji doprovází. Stejně tak se nám podařilo nahrát i druhou upoutávku pro seriál Goofyho tlupa, která běží každý den hned po Sofii od 19:10 hod.. S dalšími je najdete kdykoliv v rubrice Ukázky ze seriálů 3.


Zbrusu nová světelná show s ohňostrojem, věnovaná hlavně Mickeymu, je nyní k vidění v nejstarším americkém Disneylandu! #Mickey90 Uvidíte a uslyšíte netradiční taneční mixy Disney klasik a určitě byste neměli propásnout nový řízný styl "Let It Go" z Frozen (od 07:07):

Jiný výhled pak nabízí toto video nebo ještě jiný, tentokrát ve 4K. Tato show je ve stejný okamžik k vidění i sprojekcemi na atrakci "it's a small world", jak uvidíte tady. Mickeyho 90. narozeniny sice proběhly už v listopadu, ale americký Disneyland chystá jeho velké oslavy až letos od ledna do března.


V lednu vyšly nové Funko figurky s Medvídkem Pú a jeho přáteli. Sada "Winnie the Pooh Mini Vinyl Figures" obsahuje těchto dvanáct mini figurek.

Winnie the Pooh Mini Vinyl Figures by Funko

 

Čeští studenti se předvedli s velkým Disney maturitním předtančením v Lovosicích a musíme říct, že se jim to opravdu moc povedlo!  Napsali: "Jako v Disneylandu jste se včera mohli cítit na plese oktávy z Lovosic! Mickey Mouse, Trpaslíci, Aladin, Lví král, Medvídek Pú a mnoho dalších pohádek od Walta Disneyho otřáslo litoměřickým kulturákem! Tohle je bomba. Mrkněte se, jaké originální předtančení studenti připravili!". Na video se podívejte tady.

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

12. leden 2019

Vítejte u prvního shrnutí novinek ze světa Disney (zde hlavně toho seriálového) v roce 2019 ! Podívejme se nejprve, jak Nový rok vítaly Disney parky po celém světě.

Krásný novoroční ohňostroj přímo z nám všem nejbližšího Disneylandu Paris nad zámkem Šípkové Růženky:

Ohromný půlnoční ohňostroj se konal i na jezeře v Disney Village u Disneylandu Paris a uvidíte ho tady.

Odpočítávání a ohňostroj vítající rok 2019 z nejstaršího Disneylandu na světě v Kalifornii sledujte v tomto videu:

 

Velkolepý silvestrovský ohňostroj z Walt Disney Worldu na Floridě si vychutnejte tady (oficiální stříhaný live přenos tady):

Novoroční ohňostroj z Disney parku EPCOT na Floridě uvidíte tady.

Disney California Adventure park ohňostroj byl letos bez fontán, kvůli jejich rekonstrukci, i tak to byla podívaná.

Novoroční ohňostroj nad jezerem v tokijském Disney SEA parku uvidíte tady. Novoroční přání Disney postaviček z tohoto tokijského Disneylandu sledujte tady.

Šťastný rok 2019 přeje Disneyland Paris tímto krásným oficiálním videem:

Nejdelší přehlídka Disney postaviček byla k vidění pro silvestrovské návštěvníky právě v Disneyland Paris a uvidíte ji tady.

 

I my jsme pro vás na konec roku připravily nová videa. Locika, Flynn a Maxim slavnostně zakončili rok a odstartovali do toho nového s plnou parádou a byli jste pozvání jako host na  silvestrovskou oslavu s kráskou Belle a ostatními.

Den Kouzelné Berušky uvidíte v exkluzivním videu na našem YouTube.

Den Kouzelné Berušky Kouzelná beruška a Černý kocour 2019

 

Naše nové video přineslo i šokující setkání Vladimíra Menšíka a Disney Sněhurky a sedmi trpaslíků z českého seriálu Arabela ;)

 

Dnes začíná ve Walt Disney Studios v Disneylandu Paris sezóna Star Wars pojmenovaná " Legends of the Force: A Celebration of Star Wars". Odkaz na oficiální stránky Disneylandu vám dá jasný přehled o všem, co bude zahrnovat v přehlídkách, show a dalších programech. Na našem facebooku najdete postupně videa a další informace pro co nejlepší přehled v tomto příspěvku. Sezóna potrvá od 12. ledna do 17. března 2019.

Star Wars Season Disneyland Paris 2019

 

 

Před pár dny zemřela herečka a dabérka Inka Šecová (†75). Nadabovala spoustu různých postav, hlavně ale těch pro děti. Její hlas máme navždy v paměti v roli Kulíka z Kačeřích příběhů, Kryštůfka Robina z Medvídka Pú nebo jako Peg z právě vysílaného seriálu Goofyho tlupa a nespočtu dalších.

Inka Šecová 1943 2019 RIP

Jako poctu Ince Šecové za její role v Disney filmech a seriálech, pro ni máme toto video:

 


Výstava PIXAR 30 let animace bude od 15. února do 26. května 2019 k vidění na výstavišti Praha!

"V prostorách Křižíkových pavilonů Výstaviště Praha se uskuteční velkolepá výstava světově známého animačního studia světa – Pixaru. Výstava s názvem Pixar – 30 let animace, představí:

- historii i současnost věhlasného studia,
- nechá nahlédnout pod pokličku nejlepším animátorům planety,
- odvypráví vývoj tvorby populárních postav z filmů,
- originální skici a postupy, které stojí za vznikem fenoménu.

Expozici v minulosti zhlédly miliony návštěvníků po celém světě. Nyní se chystá na svou premiéru v České republice.

30 let PIXAR animace Praha 2019

Výstava Pixar 30 let animace je oficiální putovní expozicí významného studia, které v roce 1995 uvedlo na plátna kin přelomový film Toy Story a přepsalo tak historii animace. Více než třicet let vývoje a práce, z malé skupiny nadšenců až k nejslavnějšímu animačnímu studiu planety – tak by se dal ve zkratce charakterizovat celkový vývoj studia Pixar. Návštěvníci se seznámí s celkovou historií studia, zjistí, jaké to je tvořit animovaný film a co všechno předchází tomu, než postava ožije a začne vyprávět příběh. V rámci expozice usednou do kinosálu zvaného „Artscape“, kde zhlédnou speciální film, ve kterém se na jednom plátně potkají nejznámější postavy, které pod hlavičkou Pixaru vznikly. Velkým lákadlem bude také speciální zařízení Zoetrop, díky kterému ožijí modely postaviček přímo před zraky diváků. Českým pořadatelem výstavy je společnost Art Movement, která v minulosti v Praze organizovala další úspěšné výstavy, například o expozici “Tim Burton a jeho svět” nebo “David Cronenberg: Evolution”." (text pořadatele) Oficiální stránky a ceny vtupenek najdete na oficiálních stránkách.

 

Autoři hry Sonic Mania chtěli udělat pokračování disneyovské videohry Darkwing Duck (Kačer Kabrňák), která vyšla na konzole NES už v roce 1992 (gameplay původní hry).
Pracoval na ní Aaron Sparrow, jako scénárista a James Silvani, jako tvůrce vzhledu (nakreslil i komiks Darkwing Duck). Capcom ale neměl zájem, tak vydali alespoň  demo, které si může zahrát každý už teď! Obsahuje zvuky z původní hry a jednu kompletní úroveň si můžete stáhnout a zahrát tady. Podívat se na ni můžete i v tomhle gameplay videu.

Darkwing Duck NEW nes game 2019 Kačer Kabrňák

 

V těchto dnech můžete sledovat každý den v podvečer Goofyho tlupu na programu ČT:D a zde vám přinášíme jeho oficiální upoutávku:

 

Nový animovaný Disney seriál "Greenovi ve velkoměstě" bude mít premiéru už od 21. ledna 2019 na českém Disney Channel. Vysílat se bude vždy od pondělí do pátku (trailer).

Greenovi ve velkoměstě poprvé na Disney Channel 2019

 

Ať se Vám plní v tomto královsky kouzelném roce 2019 sny, jako tomuhle roztomilému Disney káčátku! :)

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého!

DIsney svět na Facebooku

 

 

10. leden 2019

Dnes má premiéru Disney film Raubíř Ralf a internet v českých kinech.

raubíř ralf a internet

 

 

Královsky kouzelný rok 2019 Vám přeje celý náš Disney tým! :)

 

 Královsky kouzelný rok 2019 přejí Disney stránky

 

Pokračování novinek z roku 2018 najdete v rubrice Novinky 2018 - 1. část a Novinky 2018 - 2. část. Rozdělení bylo nutné z potřeby volného místa v této rubrice.

 

 

 

at-zije-disney-napis-400.jpg


 

 

Zde pokračujte na Novinky z roku 2018 - 1.část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2018 - 2.část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2017

Zde pokračujte na Novinky z roku 2016

Zde pokračujte na Novinky z roku 2015

Zde pokračujte na Novinky z roku 2014 - 1.část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2014 - 2.část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2012/2013

Zde pokračujte na Novinky z roku 2011

Zde pokračujte na Novinky z roku 2010

Zde pokračujte na Novinky z roku 2009

Zde pokračujte na novinky z roku 2008

Zde pokračujte na novinky z roku 2007

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář