Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Pro vaší lepší orientaci v epizodách Rychlé Roty zde najdete seznam epizod s jejich stručným popisem. První název je podle prvního dabingu, v závorce pak najdete název z druhého dabingu a originální anglický.

 

Obrazek

 

1. PODMOŘŠTÍ PIRÁTI   (Podmořští piráti, "Piratsy Under the Seas")   
Dale po sobě uklízí nepořádek, ale nedopatřením spadne do popelnice a odveze ho popelářské auto. Kamarádi se ho vydají zachránit. Odpadky se dostanou na loď a ta je odváží na moře. Čip a Dale jsou zajati podmořskými piráty. Spřátelí se s nimi. Pirátský kapitán se posléze začne bát o svůj poklad a tak je uvězní. Monty, Gedžitka a Zip je zachrání tím, že vysypou z potopené lodi poklad a ta se vznese na hladinu. Piráti jsou jim nakonec vděčni, mohou si užívat života nad hladinou.

 

2. KOČIČÁRNY   (Jak měli myši pré, "Catteries Not Included")
Ve městě se ztrácejí kočky a Rychlá rota musí vypátrat zloděje. Přijdou na to, že lupičem je profesor Nula, který kočky používá na výrobu elektřiny pomocí statického náboje v jejich kožíšcích. Tomu se musí zabránit.

 

3. DALE V DVOJÍM PROVEDENÍ  (Vyměněný Dale, "Dale Beside Himself") 
Na Zemi si užívají dovolené mimozemšťani. Jsou rychlí a mohou se proměnit do čehokoliv chtějí. Jeden z mimozemšťanů ovšem tajně uteče a nechce odsud odejít. Spřátelí se s Dalem a vezme si jeho podobu. Pravý Dale si začne užívat nic nedělání a mimozemský Dale za něho pracuje. Mimozemšťan se rozhodne Dale zbavit, posadí ho do své lodi a pošle na mateřskou loď. Odsud ovšem Dale uteče a vráti se na Zemi. Přiletí ostatní mimozemšťani, ale nevědí, kterého Dalea si mají odvést. Dale lstí odhalí mimozemšťana a ten je nucen odjet domů. 

 

4. SUPERPES BLESK     (Zázračný pes Blesk, "Flash the Wonder Dog")
Daleův nejoblíbenější akční hrdina je superpes Blesk. Pes je ovšem padavka a nechává za sebe účinkovat kaskadéry. Tlusťoch se rozhodne Bleska unést, aby lidé přestali mít Bleska (potažmo všechny psy) rádi. Rychlá Rota Bleska zachrání. Mezitím Tlusťoch se svými kumpány po městě lidem škodí v převleku za Bleska. Lidé ho začnou nenávidět. V televizi Bleska nahradí jeho pomocník pták Konrád. Tlusťoch ho chce zabít, aby s konečnou platností zničil pověst Bleska. Pravý Blesk projeví konečně odvahu a s pomocí Rychlé Roty Tlusťochovy plány překazí.

 

5. VESMÍRNÁ ODDYSEA   (Malý velký úlet, "Out to Launch")
Rychlá rota se při návštěvě raketové základny omylem dostane do vesmíru. Dojde však k poškození rakety meteority a piloti jsou v bezvědomí. Je tedy potřeba šikovnosti Rychlé roty, aby se dostali v pořádku zpět domů na planetu Zemi.

 

6. DOBRODRUŽSTVÍ S PTÁKY KIWI  (Dobrodružství s ptáky Kiwi, "Kiwi's Big Adventure")
Rychlá rota ztroskotá uprostřed divoké džungle a Dale si při tom "poraní nohu". Všichni kromě něj jsou zajatí místními ptáky Kiwi, kteří po nich chtějí aby je naučili létat. Jedině Dale je může z téhle situace zachránit.

 

7. VEVERČÍ CHŮVY    (Trampoty veverčích chův, "Adventures in Squirrelsitting")
Rychlá rota dostane dvě malé zlobivé veverky na hlídání, ale zároveň musí dostat od Tlusťocha zpět zlatou sošku, kterou ukradl. Mrňata chtějí být stále s nimi a tak sebe i Rychlou rotu dostávají do nebezpečných situací. Dojde i na zajímavé převleky a veselé písničky.
 

8. RAS BASKERVILSKÝ       (Pejsek Baskervilský, "Pound of the Baskervilles") 
Naši hrdinové kvůli bouřce neplánovaně přistanou na zámku. Zde potkají psa Baryka, hledajícího závěť zesnulého majitele, který odkázal zámek Barykovu pánovi. Pes na zámku ale vadí staršímu bratrovi, samozvanému lordovi. Lordovi se psa nepodaří chytit, a tak využije svého postavení a nařídí jej odvézt do útulku. S tím se Rychlá Rota nehodlá smířit a vyráží zpět do zámku najít ztracenou závěť.

 

9. VČELÍ MALÉR   (Ubzučený případ, "Risky Beesness")
Za našimi kamarády přiletí včelí posel s prosbou o záchranu včelstva, které se za podivných okolností ztrácí. Vše má na svědomí praštěná vědkyně z ústavu pro hubení hmyzu, která chce včely používat ke svým vystoupením s rockovou kapelou. Pomůže zde hmyzí láska?

 

10. TŘI MUŽI A BUBÍK   (Tři muži a nemluvně, "Three Men and a Booby")
Vzácnému opeřenci se ztratí vejce a poprosí RR o jeho nalezení. Ukradl ho vášnivý sběratel vajec. Podaří se jim vejce zachránit, ale sběratel pro změnu uvězní jeho matku. Sídlo sběratele chrání dva sokolové a tak záchrana není jednoduchá.

 

11. KOBERCOVÉ POBERTOVÉ   (Zlodějské koberce, "The Carpetsnaggers")
Ve městě dochází ke krádežím pomocí tajemných létajících koberců.Rychlá rota přijde na to, že v tom nemá prsty nikdo jiný než šílený vynálezce profesor Nula.

 

12. MEDVĚDÍ SLUŽBA    (Medvědí služba, "Bearing Up Baby")
Rychlá Rota je na výletě v přírodě. Jen Dale zůstává kvůli strachu z šelem u stanu. Zde hlídá před šelmami malého nezbedného chlapce. Chlapec však Dalovi uplave na kusu dřeva po řece. Před vodopádem ho zachrání medvěd. Rychlá Rota zjišťuje že medvěd nechce chlapce sežrat, ale starat se o něj, nakonec jej však přemluví, aby dítě vrátil. Poté však nastává zběsilý hon na medvěda. A aby nebylo problémů málo, chlapec zavřený matkou do auta se s vozem rozjede přímo směrem ke srázu.
 

13. POZOR, RODIČE!    (Povedená rodinka, "Parental Discretion Retired")
K Rychlé rotě přijede na návštěvu Montyho otec Zázračný Charlie, který je pověstný cestovatel a dobrodruh. Při setkání se od hostinské dozvědí, že se v okolí dějí divné věci. Škeble a ryby mluví jako slepice. Za vším stojí Tlusťoch se svými kumpány. Mají zařízení, se kterým zhypnotizují ryby, aby si  myslely, že jsou slepice. Snášejí pak jikry každý den a ne pouze jednou za rok. Tlusťoch tak chce zbohatnout.  Rychlá rota za pomoci Zázračného Charlieho ryby osvobodí a zhatí Tlusťochovy plány.

 

14. RYCHLÁ ROTA ZASAHUJE 1.   (Rychlá Rota zasahuje část 1., "To the Rescue (Part 1")   
Chip a Dale sledují, jak jejich přítel pes Platón a detektiv Drake chytají zloděje velikého rubínu. Zloděj uteče, ale ztratí náhrdelník s rubínem. Zlomyslný Klordán použije svoji kočku Tlusťocha, aby znovu náhrdelník vzal a nastražil i s letenkou do kabátu detektiva Draka. Následně přede všemi policisty odhalí, co je v kabátě a detektiv je uvězněn. Jediné co si Klordán nechá je samotný rubín bez okolního zlata. Tlusťoch si rubín tajně vypůjčí, pověsí na krk a ve své tajné místnosti kde má kasino se přede všemi vychloubá. Čip a Dale se mu pokusí rubín sebrat, ale jsou chyceni a shozeni ze střechy dolů…

 

15. RYCHLÁ ROTA ZASAHUJE 2.    (Rychlá Rota zasahuje část 2., "To the Rescue (Part 2")
….Čip a Dale se zachrání a pronásledují znovu Tlusťocha. Ten si hodlá od Siamských dvojčat koupit bojovou rybu Juse Lee. Rybu pak využije k proděravění trupu rybářských lodí a následného vysávání ryb, které hodlá zpeněžit. Na lodi poznají Čip a Dale myšáka Montyho a mouchu Zipa. Tlusťoch jim zničí domek, který měli v kufru a oni se spolu vydávají bojovat proti Tlusťochovi. Znovu se vše zdaří a Tlusťoch je nucen s rubínem zmizet. Naši hrdinové zůstávají na lodi, která plnou rychlostí směřuje k pobřeží…

 

16. RYCHLÁ ROTA ZASAHUJE 3.    (Rychlá Rota zasahuje část 3., "To the Rescue (Part 3")
…loď se zastaví o pobřeží. Tlusťoch mezitím vrátí Klordánovi rubín a spolu odletí do Ledové zátoky. Monty své přátele odvede k dávnému kamarádovi, aby jim pomohl. Ten však již nežije a najdou pouze jeho dceru vynálezkyni Gedžitku (dokáže ze všeho během pár vteřin složit cokoliv). Dopraví je v letadle do Ledové zátoky. Tam spřádá plány profesor Nula. vytvoří super silný laser zesílený rubínem. Vyřeže veliký kus ledu a pomocí vrtulí ho vznese do vzduchu a letí do města. Rychlá rota se pokusí znovu neúspěšně ukrást rubín a je Tlusťochem svržena na kraj z ledovce…

 

17. RYCHLÁ ROTA ZASAHUJE 4.    (Rychlá Rota zasahuje část 4., "To the Rescue (Part 4")
…Gedžitka je zachrání v novém letadle. Kousek před městem je ledovec rozsekán a naložen na vagóny. Rychlé rotě se povede vzít rubín. Klordán ve městě unese detektiva Draka. Rubín je vrácen na policejní stanici, ale vzápětí je zase ukraden profesorem Nulou. Rota osvobodí Platóna a vydají se do prostor městského metra, kde jsou uskladněny vagóny s ledem. Platón rozbije dveře a ty se na všechny zřítí…

 

18. RYCHLÁ ROTA ZASAHUJE 5.    (Rychlá Rota zasahuje část 5., "To the Rescue (Part 5")
…Klordán má plán jak pomocí umělého zemětřesení vytvoří puklinu v trezoru centrální měnové rezervy a celý poklad se vysype do štoly pod budovou. Zemětřesení skutečně otevře trezor a zločinci naplní vagóny penězi. Rychlá rota vyvolá znovu zemětřesení a celá budova i s policisty spadne dolů. Díky tomu jsou zločinci lapeni, rota pronásleduje Klordána a s pomocí Platóna ho chytí. Po vyřešení případu se rozhodnou zůstat spolu a řešit případy.

 

19. ALADINOVY LUMPI   (V lampě, "A Lad in a Lamp")
Monty se náhodou dostane ke kouzelné lampě, kterou chtěl pro sebe Tlusťoch a omylem si vymění místo s džinem z té lampy. Ta se dostane zpět do rukou Tlusťochovi, který má spoustu neskromných přání. Ta se mu však stanou osudná.
 

20. ŠTĚSTÍ PRO KOČKU     (Tady se zastavilo štěstí, "The Luck Stops Here")
Gedžitka je nešťastnou náhodou unesena smolařským vynálezcem. Všechny vynálezy tajně ničí jeho kočka pro štěstí. Vynálezce musí pro výstavu vytvořit stroj Jídlomatik. Zbytek Rychlé roty Gedžitku najde a s její pomocí opraví Jídlomatik, zneškodní kočku a díky tomu vynálezce Celerýn vyhraje soutěž.

 

21. BITVA V ARDENÁCH    (Všeho s mírou, "Battle of the Bulge") 
Šperky bohatých lidí jsou převáženy v pancéřovaném vrtulníku. Tlusťoch si najme tři netopýry a ti pro něho začnou krást šperky z vrtulníků. Tlusťoch je platí velkým množstvím ovoce a právě zbytky ovoce v trezoru jsou vždy jediná stopa. Rychlá rota se rozhodne stopovat jeden převoz šperků. Zjistí, že za vším stojí Tlusťoch a dalším zlodějnám zabrání.

 

22. ZAKLETÝ DUCH     (Duch k pohledání, "Ghost of a Chance")
Tlusťoch se vydává tajně do hradu Tower v Londýně. Chce ukrást korunní klenoty. Rychlá rota ho pronásleduje. Povede se jim spřátelit se s duchem sira Colbyho (Montyho předek), který nemá odvahu pořádně strašit. Je zakletý, protože nedokázal vyděsit Cantervilkého kocoura. Tlusťochovi se povede zajmout Chipa, Dale a Gedžitku a dá je na Gilotinu, která postupně klesá. Všechno kvůli tomu, že je Monty ve strachu z převleku Cantervilského kocoura opustil. Začne si to vyčítat a s pomocí ducha vyděsí Tlusťocha a osvobodí ostatní.

 

23. ZLODĚJI BURÁKŮ   (Sloni mají postřeh, "An Elephant Never Suspects")
V místní ZOO se podivně ztrácejí buráky na krmení zvířat. Mají to na svědomí dvě smutné pandy, které si setrojily stroj na kopání tunelů, aby se prokopali zpět domů do Číny.

 

24. POZOR NA MAXIBROUKY           (Pozemští mimozemšťani, "Fake Me to Your Leader") 
Zip je smutný, že je malý a nemá sílu. Nic se mu nedaří. Profesor Nula se svojí energetickou pistolí střelí hnusné brouky sviňky. Zip bohužel dostane také zásah. Začne obrovsky růst. Rota neví co s ním. Nula své sviňky začne vydávat za mimozemšťany a požaduje výkupné za zachování života lidí. Zip díky svojí velikosti Nulovi překazí plány a rota ho pistolí přemění do normální velikosti.

 

25. KDO UKRADL VLÁČEK    (Vlak do stanice prachy, "Last Train to Cashville")
Dale neustále u televize ponocuje a pak při řešení případů usíná. Na policii se rota dozví, že někdo ukradl malému Davimu vláček. Za vším opět stojí Tlusťochova banda. Hodlají prokopat díru z obchodu vedle banky a odvést zlato. Dale svojí nevyspalostí zaviní, že jsou jeho kamarádi chyceni. Proto přesměruje koleje a Tlusťochovy plány překazí, aby dokázal, že stále patří do Rychlé roty.

 

26. FANTOM OPERY    (Postrach opery, "A Case of Stage Blight")
Rychlá rota se jde podívat do kina, ale splete si ho s divadlem. Představení se jim líbí. Na herce málem spadne těžké závaží. Chip viděl, že to nebyla náhoda. Pronásledují padoucha až do kanalizace. Zjišťují, že je to krokodýl mistr Sejranos z Beržeraku, který má herecké ambice. Cítí se nedoceněný. Zajme rotu a chystá se překazit představení. Vydává se za hlavního herce. Lidé utečou a Rychlá rota, která se dokázala osvobodit, krokodýla spláchne do odtokové roury ve fontáně. 

 

27. LIMONÁDOVÝ PŘÍPAD   (Případ colového kultu, "The Case of the Cola Cult")
V místní sektě uctívačů limonády Kuku koly se dějí podivné věci. Nechávají "vyšumět" všechny osobní a drahocenné věci svých oveček. Gedžitka si myslí, že je Rychlé rotě jen na obtíž a odchází k sektě. To však její kamarádi nemůžou nechat jen tak a zároveň přicházejí na to že celé to " vyšumění " je jen podvod.

 

28. MUMIE NA CESTÁCH    (Těžký život mumie, "Throw Mummy From the Train")
Rychlá rota se nachází v Egyptě u pyramid. Zlý archeolog Weksler tajně ukradne prsten, s nímž chce oživit sfingu, aby získal diamanty, které se pod ní nacházejí. Nedopatřením se prsten dostane k Rychlé rotě. Dale se do něho zasekne a kamarádi nevědí jak ho z prstenu dostat. Objeví se mumie a chce zpátky prsten. Rota mu vyhoví, avšak Wekslerovi se povede znovu prsten získat. Oživí sfingu, která začne jako správný zlý démon vše ničit. Rotě se se štěstím podaří sfingu opět uspat a Wekslera uvěznit.

 

29. VLK V CIZÍM ROUŠE    (Šaty dělají vlka, "A Wolf in Cheap Clothing")
Ve městě se stávají podivné loupeže. Pachatelem je vždy obrovský vlk. Rota se vydá do zoo a vyptává se místním vlků. Vlk se vždy v noci mění na člověka a jde se bavit do města. Mezitím se profesor Nula promění za vlka a krade. Nula se mění díky svému převtělovači. Rota si proto pohraje s těmito zařízeními a způsobí, že Nulu promění do kombinace několika zvířat. Nula je uvězněn a rota následně všem zvířatům i Nulovi vrátí původní podoby. 

 

30. ROBOKOCOUR   ( Robokocour, "Robocat")
Neznámý vynálezce stvoří robotického kocoura na chytání myší. Nefunguje ale tak jak ma a tak jej vyhodí. Ujme se ho RR. Kocour ze všeho nejvíc touží po opravdovém kožichu. Zmocní se ho Tlusťoch, který ho chce využít pro krádež vzácné zlaté rybky, za což mu slíbí nový kožíšek. Najde kocour skutečné přátele?
 

 

31. KOMU ZVONÍ I.P.PAVLOV   (A co na to Pavlov, "Does Pavlov Ring a Bell")
Ve městě dochází k záhadným krádežím. Rychlá rota brzy vypátrá, že v tom má prsty profesor Nula se svým novým vynálezem - obřím robotickým křečkem. Toho ovládá jeho vycvičený opravdový křeček. Zvítězí síla a železo nebo důvtip a šikovnost našich hrdinů?

 

32. PREHISTERICKÉ ZVÍŘÁTKO   (Jak se postarat o zvířátko, "Prehysterical Pet")
Na zemi přistane vesmírná loď v podobě dinosauřího vejce i s dinosauřím "mimozemšťanem". Vejce je odvezeno na výzkum a zvířatka se ujímá Dale. To však rychle roste a je potřeba, aby se dostal zpět na svou planetu. RR musí dostat jeho kosmickou loď z laboratoří zpět.

 

33. ZLOČINY Z MOŘSKÉ HLUBINY   (Podvodní pomsta, "A Creep in the Deep")
Z nakladních aut a restaurací mizí veškeré rybí konzervy a mražené ryby. Je to práce zlého kapitána Nema, mimochodem také ryby, který chce pohřbít své bratry v moři. Chce se za lovení ryb pomstít protržením přehrady a zaplavením města.

 

34. NORMÍKŮV ŠKOLNÍ VYNÁLEZ   (Normiho vědecký projekt, "Normie's Science Project") 
Na školní přehlídku vynálezů přinese synovec profesora Nuly vynález, jenž dokáže pomocí zvukových vibrací ničit okolí. Nula se rozzuří a chce po synovci, aby vynález přinesl zpět. Nula je rozhodnut pomocí vibrací zničit město. Rota mu v tom zabrání a jeho laboratoř se vším, co v ní bylo, zničí.

 

35. NEVĚŘTE VĚŠTBÁM   (Vrtkavé kolo Štěstěny, "Seer No Evil")
RR se vydají na pouť. Nechají si vyvěštit budoucnost od staré Montyho známé Kassandry. Ta předpoví Chipovi špatnou budoucnost. Ten však nevěří. Na pouti jsou ale i zlodějíčkové, kteří pomocí plyšových hraček vykrádají sejfy zákazníků. To nemůže nechat RR jen tak. Je tu ovšem ta "věštba"!

 

36. MYŠÁCI KULIŠÁCI   (Ztroskotaná rota, "Chipwrecked Shipmunks")
RR se vypraví na dovolenou a ztroskotají na opuštěném ostrově. Dale a Monty zde objeví poklad, pro který si ale zaroveň přijíždí i podmořští piráti. Ti zajmou zbytek roty a vydávají se za pokladem. Dale a Monty jim ale nechtejí poklad nechat a pirátům se to samozřejmě nelibí. K ostrovu se navíc blíží nebezpečný hurikán.

 

37. EL FŮŇO   (Když bývali myši lidmi, "When Mice Were Men") 
Monty dostane dopis od přítele z velkého Bebí, aby co nejdříve přijel. Místní myši ohrožuje hrozivý býk El Fůňo, jehož Monty před lety zahnal. Byla to spíše náhoda a Monty se teď bojí, protože neví, jak ho porazit. S pomocí Gedžitky postaví velikého mechanického toreadora a každý z roty ovládá nějakou část. Býka zneškodní a Monty je místními oslavován.

 

38. ČOKOMÁNIE   (Sladká dovolená, "Chocolate Chips")
Rychlá rota je na poznávací výpravě v džungli, kde se ale začínají ztrácet stromy kakaovníky. To má na svědomí jistý Heinrich z Cukroušova, který chce svou výrobou čokolády dobýt celý svět. Používá k tomu komáry, kteří píchnou místním lidem a zvířatům hypnotizující látku a Heinrich je pak ovládá. Jedině Dale se úspěšně uniká a tak tomu všemu musí sám zabránit.

 

39. POSLEDNÍ LUCHRUPÁN   (Poslední Leprechaun, "The Last Leprechaun")
RRse vydavá do Anglie hledat Montyho předky. Ztroskotají a potkají skřítka Luchrupána, který ví kde je ukryt hrnec zlata. Tomu kdo ho chytí prozradí, kde je zlato skryto. Dale ho chytí. Zlato však ukradne zlá víla Druela, která zotročila všechny ostatní Luchrupány aby jí kopali v podzemí zlato. RR musí vrátit zlato zpět na místo a přemoci zlou vílu.

 

40. POČASÍ NEBO ŽIVOT   (Poručíme větru dešti, "Weather or Not")
Gedžitka vymyslí přístroj na předpověď počasí. Monty tvrdí, že není potřeba, protože jeho ocásek dokáže bez problému také předpovídat počasí. Ostatní mu nevěří. Profesor Nula má nový vynález na tvorbu jakéhokoliv počasí. Vykrádá banky. Monty ho díky svému ocásku dokáže vystopovat a škodí mu. Kamarádi mu začnou věřit, až když uvidí Nulův stroj na počasí. Spojenými silami začnou Nulovi ničit počasí a nakonec ho předají policii.

 

41. KDO SE SMĚJE NAPOSLED    (Chipův vtip, "One-Upsman-Chip")
Rychlá rota nechá Tlusťocha ukrást falešnou perlu. Tlusťoch zuří a poručí svým kumpánům, aby unesli někoho z RR. Dale s Chipem soupeří, kdo koho lépe napálí. Dale je nešťastnou náhodou v parku a Tlusťochovi hoši ho unesou. Tlusťoch jej chce použít jako návnadu pro žraloka, jenž teď stráží perlu. Chip na poslední chvíli prorazí akvárium a žralok vyžene Tlusťochovu bandu.

 

42. ULITÁ ULITA    (Únos mušlí, "Shell Shocked")
Rychlá Rota si užívá den volna na pláži. Zde potkají skupinu krabů, které někdo ukradl ulity. RR nově pod vedením Dalea mají další případ. Po nálezu ulit zjišťují že za vším stojí Tlusťoch. Ten chce pomocí "hučení oceánu", jenž ulity vydávají, odchytit všechny ryby a prodat je draze ostatním kočkám. Dale a ostatní se pokusí jeho plán zhatit, skončí však v botě na dně oceánu. Nezbývá než se dostat ven a pokusit se Tlusťocha zastavit, ale novému veliteli došly nápady.

 

43. NESTRKAT NOS DO CIZÍCH SÝRŮ   (Hlavně neztrácet hlavu, "Mind Your Cheese and Q's")
Monty jí neustále každému sýr, který není jeho. Ani při různých záchranných akcích už není schopen vydržet a nejít si odskočit na svačinku. Ve městě najednou není sýr. Jediný, kdo má k zásoby sýra, je Al Chrapoun a prodává ho za zlato. Odvádí totiž část mléka z mlékárny a vyrábí svůj sýr. Rota na to přijde, chce mu zabránit, ale Montyho žravost jim vše překazí. Jsou spláchnuti do kanálu a z Gedžitky chce mít Chrapoun manželku. Monty je svým chováním zdrcen. Vystopují znovu po pachu sýra Chrapouna a Monty se tentokrát ovládne, osvobodí Gedžitku a do kanálu tentokrát spláchnou Chrapouna a jeho bandu.

 

44. CÍSAŘŮV NOVÝ SLAVÍK    (Šílený případ, "Song of the Night 'n Dale")
Gedžitka nechá Dalea řídit stíhačku. On se však neudrží a zkouší, co všechno stíhačka umí. Dostanou se až do dalekého údolí v horách. Místní císař je každou noc děšen neznámými silami. RR zjistí, že za vším stojí císařova sestra, jež dokáže vytvářet všelijaká mechanická strašící zařízení. RR proto na císařovu sestru použije její vlastní zařízení a ta se zblázní. Císař ji uvězní.

 

45. ČUPRŠPION DALE   (Agent Nula Nula, "Double O'Chipmunk")
Sladký Dirk čupršpión je Daleova oblíbená televizní hvězda. Chce být jako on a vytvoří si na to patřičné agentské vybavení. Kamarádi chtějí Dalea povzbudit a tajně se vydávají za jiné agenty. Chtějí po Daleovi doručit mikrofilm.  Daleovi se při cestě na místo setkání povede náhodou vyměnit mikrofilm s padouchy, kteří na něm mají plány tajného armádního projektu (tank řízený myšlenkami). RR je lapena a Dale si pořád myslí, že je to jen hra, protože Montyho a spol. prokoukl. Nakonec s využitím tanku, porazí zlé špióny.

 

46. ŽÁDNÁ HAVAJ NA HAVAJI       (Jak měla Gedžitka Havaj, "Gadget Goes Hawaiian")
Rychlá rota si užívá výletu na Havaji. Gedžitku trápí, že se nikdy nedokáže držet jednoho nápadu a věci neustále komplikuje. V místním myším kmenu usiluje o královskou korunu zlá Zloulajmí (je k nerozeznání od Gedžitky). Nechá Gedžitku vydávat se za sebe, aby splnila těžké úkoly. Sama se pak věnuje ostatním z roty. Zavře je do umělé sopky a vydírá Gedžitku. Gedžitce se povede ostatní osvobodit a nechá ze sopky místo lávy, vybuchnout želatinu.

 

47. TO JE NĚCO, TO JE ESO, TO JE DALE   (Lítá to, je to šílené, je to Dale, "It's a Bird, It's Insane, It's Dale!")
Na Zemi spadne meteorit. Způsobuje u každého, kdo ho má obrovskou pružnost. Jeden kousek se dostane k jistému padouchovi a jeden k Daleovi. Dale se začne vydávat za Gumového ramba a pomáhat lidem v nouze. Padouch se rozhodne ukrást všechny divy světa a vydává se za Gumového ramba. Všechny divy přesune do pouště. Lidé začnou Dale nenávidět. Rota s Dalem zločince zneškodní a přitom zničí i kouzelné meteority.
 

48. KUCHAŘEM SNADNO A RYCHLE   (Smolaři, "Short Order Crooks")
Lupiči si vyhlédli banku na vyloupení, která sousedí s rychlým občerstvením. Jeho majitelku poslali na dovolenou k moři aby se mohli prokopat od ní do banky. Toho si všimne Monty a společně se Zipem se pokusí jim to překazit. Podnik je ale oblíbený mezi místními policisty a ti tak nenechaji lupiče v klidu kopat.

 

49. LÁSKA JE MOC KŘEHKÝ ZBOŽÍ   (Láska je zapeklitá věc, "Love is a Many Splintered Thing") 
Rychlá rota překazí jistou loupež. Monty během ní ucítí parfém své dávné lásky Babetky Boulvare, kterou opustil kvůli sýru. Ona přijde do sídla RR a tvrdí, že pracuje pro bandu, jíž RR překazila loupež. Chce se od nich odpoutat. Chip jí nevěří. Babetka jim dá tip na příští loupež. Akce se však nezdaří jak měla. Chip viní Babetku. Monty se naštve a odchází z RR. Babetkou podveden, pomůže vykrást muzeum. Monty je omráčen a spoután. Zbytek RR při jeho záchraně taky chytnou a spoutají. Montyho síla jim nakonec pomůže v záchraně, zneškodní lumpy a Babetku tajně místo na Tahity pošlou do Kanady. 

 

50. CHIP A DALE VE PŘI   (XXS, "Out of Scale") 
Chip s Dalem se kvůli každé maličkosti neustále hádají a perou. Před muzeem je ukradena socha. Rychlá rota hledá stopy. Dale s Chipem se opět začnou hádat a jsou chyceni padouchy, kteří ukradli sochu. Jejich šéf totiž chtěl přinést veverky pro svoji dceru Buffy. Ta si s nimi začne hrát jako s panenkami. Zločinci ukradnou celé muzeum. Využívají k tomu zcizený vynález profesora Nuly. Rota kamarády najde a pak začnou všichni padouchům i jeho dceři škodit. Nakonec zvětší všechny zmenšené ukradené věci a policie zloduchy polapí.
 

51. LUPIČ V PLENKÁCH   (Malý velký darebák, "Dirty Rotten Diapers") 
Rychlá Rota se snaží naučit jak řešit případy nenásilně. Přitom narazí na dvě zlodějky vykrádající dům. Okradená rodina musí kvůli nedostatku peněz vrátit adoptované dítě. Rychlá Rota se rozhodne to prověřit, a zjistí, že adopční agenturu vedou právě ty dvě zlodějky. Naši hrdinové jdou do domu nových rodičů, aby zabránili další loupeži. Místo toho však musí neustále hlídat neposedné dítě, nemaje tušení, že mimino je ve skutečnosti šéfem bandy.

 

52. LÁSKA JAKO KRÁM   (Když se blíží netopýři, "Good Times, Bat Times")
Rychlá rota je svědkem krádeží žárovek světluškám. Nepovede se jim překazit lup, ale získají seznam ingrediencí k velkému kouzlu. Za vším stojí bývalá uklízečka a teď čarodějnice Vinifred, která se chce stát největší kouzelnicí všech dob. K létání používá vysavač. Netopýrka Fláfa patří k jejím služebníkům. Vmísí se k RR a chce jim překazit ochranu dalším loupeží. Vinifred unese Dale i s měsíčním kamenem. Fláfa ho chce osvobodit, protože se s rotou sblížila. Nepovede se jí to. Ostatní z roty Vinifred zabaví a Dále s Fláfinou pomocí zničí připravované kouzlo. 

 

53. KDO PLÁČE PRO KOLÁČE   (Kdo pláče pro koláče, "Pie in the Sky")
Rychlá rota se vydává na pomoc ptačímu mláděti, jehož celý ptačí druh záhadně zmizel. Za vším stojí šílená kuchařka, která ovlivňuje magnetické pole pomocí obrovského přístroje a tím mate ptáky. Následně je chytá a chce z nich podvodem udělat kuřecí koláčky, aby ušetřila za kupované maso. RR se povede pomocí slunečních paprsků zvětšit účinky magnetu. Letadla v okolí a vše kovové je přitaženo na magnet. Policie si úkazu všimne a podvodnici chytne.
 

54. DOKONALÝ ZLOČIN   (Zločin v Paříži, "Le Purrfect Crime")
Rychlá Rota pátrá v Paříži po původu zvuku odpuzujícího psy. Zjistí že za vším stojí kocour Maltese de Sade, Tlusťochův bratranec, který chce vyhnat všechny psy z Paříže. Jenže pokus zastavit Maltese skončí díky Daleovi neúspěšně. Zbytek Roty se na Dalea naštve a pošle ho pryč. Nedlouho poté Dale dostane ránu do hlavy a ztratí paměť. Toho využije Maltese, namluví mu, že je kriminálník Rambo Dale, a pošle ho zničit Rychlou Rotu.

 

55. RYBOLOV POD HVĚZDAMI   (Že by hvězdy lhali, "When You Fish Upon a Star")
Rychlá Rota jede na pomoc zvířecím trosečníkům u Psího ostrova. Jen co všechny zachrání, jejich loď také narazí a potopí se. Chip, Dale a Monty hledají na ostrově pomoc, jenže nikde není ani živáčka. Což spolu s dalšími fakty vyvrací Montyho historky o přátelských domorodcích na ostrově. Gedžitka a Zip staví novou loď, ale jsou oba chyceni Tlusťochovou bandou, příčinou všech ztroskotání. Tlusťoch používá světlušky, aby potopil loď převážející cenného kapra velikého, a poté jej ukradl. Chip, Dale a Monty zkusí kamarády zachránit, ale sami vběhnou Tlusťochovi přímo do pasti.

 

56. KDO DŘÍV ZESTÁRNE   (Zpomalená rota, "Rest Home Rangers")
Monty má oslavu narozenin. Nikdo neví kolik mu je. Oslava se však pokazí a zničí se sýrový dort. RR se vydává pro nový sýr. Během nákupu jsou svědky loupeže profesora Nuly. Využívá svůj nový vynález (stáří generující přístroj). Jako palivo používá sušené švestky. Monty dostane zásah a zestárne o spoustu let. Zbytek z roty nechápe, jak mohl takto zestárnout. Sledují Nulu do továrny na švestky. Vezmou mu přístroj a nechají ho zestárnout. Montyho a všechny, jenž Nula zestárl, znovu omladí pomocí čerstvých švestek.


 

57. NAKLONĚNÉ MĚSTO   (Na šikmé ploše, "A Lean on the Property")
Za Montym přijela jeho máma na návštěvu. Mezitím Tlusťoch plánuje, že se zbaví všech lidi a psů tím, že pomocí krtků podkope město a budovy se začnou řítit.Policie je bezmocná a tak se do záchrany města vrhá Rychlá Rota spolu s Montyho mámou.

 

58. MYŠI V HYPNÓZE   (Krysařův kolaps, "The Pied Piper Power Play")
Profesor Nula zhypnotizoval všechny myši v okolí včetně Montyho, aby pro něj vyráběly elektrickou energii. Pouze Gedžitka, pracující se špunty v uších, a její hluchoněmý kamarád unikli. Rychlá Rota se pouští do pátrání, ale stopy končí u silnice na místě kde zmizel Monty. Nezbývá než se rozdělit, což však vede jen k další hádce Chipa s Dalem o Gedžitku. Ta si kvůli nim vyndá špunty z uší, a v ten moment je také zhypnotizována.

 

59. GORILA K NEZAPLACENÍ   (Gorila k nezaplacení, "Gorilla My Dreams")
Rychlá rota se vydává na pomoc gorile Kuku. Ztratil se její kamarád, koťátko Botička. Dale s gorilou zůstane, aby ji zatím rozveselil. Zbytek roty zjišťuje, že za vším stojí Tlusťoch a chce Kuku vydírat a využít k loupežím. Rota osvobodí Botičku, ale Tlusťoch vzápětí zajme Dalea. Kuku si Dalea oblíbila a teď se o něho bojí. Proto souhlasí s loupežemi a vykrádá zlatnictví. Rotě se povede Dalea osvobodit a zabránit Kuku v kráděži největšího diamantu na světě. Tlusťoch je opět zneškodněn.

 

60. KANÁL ODVAHY A DOBRODRUŽSTVÍ   (Flotila v kanále, "The S.S. Drainpipe") 
Dale má opět dalšího hrdinu, Jezevce Bonda agenta 007. Začne se za něho vydávat a jeho podvědomí v podobě Jezevce mu začne radit jak na to. Ve městě se začnu objevovat záhadné loupeže šperků a malých člunů na dálkové ovládání. Stopy vedou do kanálu. Za vším stojí kmotr Chrapoun, který si chce z uloupených pokladů postavit hrad. Během toho, když si chce Dale dokázat, jaký je skvělý agent, jsou lapeni všichni z roty. Podvědomí mu poradí vydávat se za ženu. Dostane se k Chrapounovi, osvobodí pirani a ta padouchy prožene. Šperky rota vrátí.

 

61. ZIPE, VRAŤ SE!   (Zipe, vrať se domů, "Zipper Come Home")
Zip se snaží Montymu pomáhat jak to jen jde. Monty ho ale vyštve ven, protože na něm vidí neustále nějaké chyby. Zip jde do myšího baru. Tam je zajat brouky, kteří ho chtějí vykrmit. Ze Zipa udělají krále. Monty se ho vydá hledat. Najde ho, ale Zip s ním na oko nechce jít. Monty odejde a Zip se chystá jít za ním, avšak brouci ho nepustí. Vše se schyluje k Zipovu obětování velké žábě. Zbytek roty je při osvobozování chycen. Monty se začne vydávat za obrovskou mouchu a díky své síle žábu zneškodní a všechny kamarády osvobodí.

 

62. PUFALÍCI   (Nafouklá rota, "Puffed Rangers")
V krabicích křupavých Pufalíků má být hračka. Ta ovšem v žádné není a rota se vydává hledat proč. Za vším stojí hongkongský zločinec. Využívá makromolekulární přístroj na zmenšení aut a následně je pašuje do Ameriky. Zvětšuje je pak za použití vody. RR se poštou pošle do Hongkongu. Monty má obrovský strach z kočičí ulice a nechá kamarády samotné. Ti jsou chyceni a Monty musí překonat strach, aby je zachránil. Nedopatřením se rota nechá zvětšit na lidskou velikost a zneškodní darebáky. Monty pak využije své velikosti a pomstí se kočkám.

 

63. V MYŠÍM TĚLE MUŠÍ DUCH   (Rychlí mutanti, "A Fly in the Ointment")   
Profesor Nula vynalezl helmu, díky níž se může po připojení telefonního sluchátka přenést kamkoliv pouhým vytočením čísla. Může tedy vykrást kohokoliv kdy a kde se mu zachce. Mezitím Zip prožívá krizi, protože má pocit že ho ostatní přehlížejí. Při další vloupačce tedy zkouší sám Nulu zastavit. Místo toho se ale přenese společně s ním a oba si během procesu vymění těla.

 

64. ZLOČIN BEZ BOT   (Taneční zločin, "A Chorus Crime")
Chip a Dale s Gedžitkou jdou do divadla na představení Hello Doggy, Monty a Zip zase do přístavu, kam má přijet loď se sýrem ze Švýcarska. Loď však nepřijede, narazila na ledovec a potopila se. A představení se nekoná, protože někdo ukradl taneční boty. Chip, Dale, Gedžitka a hlavní hvězda představení Canina la Fur se snaží zjistit, co se stalo s tanečními botami. Monty a Zip míří studovat ledovce. Jejich cesty se opět spojí v Arktidě, kde zjistí že oba případy jsou vlastně jeden. Za vším stojí profesor Nula, který nutí tučňáky stepovat, čímž způsobí ulomení kusu ledovce, který potopí loď. A Nula si z ní vyzvedne vše cenné. Jenže profesor jako obvykle nepočítal s Rychlou Rotou.

 

65. PSI SE TAKÉ STŘÍLEJÍ   (Lesk a bída psích hvězd, "They Shoot Dogs, Don't They")
Filmová psí hvězda Carmína La Fuer žádá Rychlou rotu o pomoc. Natáčí reklamu na psí žrádlo a neustále se kolem ní stávají jisté nehody. Vše má na svědomí Žaža, Carmíniň dublér. Carmínu a rotu odstraní z cesty a vydává se za ni. Chystá se přebrat cenu za nejlepší herecký výkon. Rotě se povede v čas dostat Carmínu na předávání cen a pravá Carmína přede všemi podvodnici odhalí.

Autor: lladda, Leonit, HonzaXXII

 

Seřazeno podle seznamu epizod na Wikipedii, kde najdete i data jejich výroby.

Púvodní seznam epizod, který tu byl dříve seřazených podle toho, jak byly přibližně vysílány při své premiéře v ČR najdete ZDE

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Cz dabing

(Michaela , 2. 2. 2023 19:59)

Dobrý den chtěla jsem se zeptat dá se někde sehnat epizody nebo v lese někde epizody v původním dabingem

Pořadí dílů

(Lea, 3. 9. 2021 23:32)

Já jen nikdy nechápala proč se první díl nevysílá na začátku. Aspoň ty počáteční díly by mohly být správně, ostaní už na sebe nenavazují.

Pořadí dílů

(Lea, 3. 9. 2021 23:31)

Já jen nikdy nechápala proč se první díl nevysílá na začátku. Aspoň ty počáteční díly by mohly být správně, ostaní už na sebe nenavazují.

Monty Jack

(Radek, 25. 10. 2020 10:45)

Ahoj, v jednom z dílů používá Monty čínské hůlky. Nevíte který díl to je ?

Re: Monty Jack

(Disney Team, 8. 11. 2020 19:05)

Nebylo to v epizodě "Císařův nový slavík"?

počet epizod

(Jan Kliment, 27. 4. 2018 9:42)

Není to až tak úplně pravda, že má tento seriál 65 dílů. Ve skutečnosti má jen 60 dílů, protože díly Rychlá rota zasahuje 1-5 je celovečerní film rozdělený na 5 částí.

Epizody

(Jarin, 30. 9. 2017 23:19)

Jsou na nějakém vebu ke stažení těch 6 epizod co nadabovala nova z roku 1997 ?

Nový název

(Jan Kliment, 13. 9. 2017 21:54)

Nový název dílu Chip a Dale ve při je XXS!

Re: Nový název

(Disney Team, 18. 9. 2017 19:46)

Děkujeme za upozornění! Doplnili jsme název do seznamu.

Díly

(Jarin , 24. 8. 2017 23:49)

Ach jo nikde nemužu najít epizodu kdo dřív zestarne :/

Díly

(Jara, 31. 7. 2017 0:00)

Jdou nějak sehnat těch 14 zbylejch epizod co měli ještě puvodní dabing ?

Re: Díly

(Disney Team, 31. 7. 2017 7:37)

K některým dílům první dabing, bohužel, nikdy neexistoval.

Prohozené díly

(Raikkonen, 9. 1. 2016 14:53)

Podle seznamu na wikipedii jsou zde prohozené některé díly - 43. díl je "Mind Your Cheese and Q's", 49. díl "Love is a Many Splintered Thing", 54. díl "Le Purrfect Crime", 64. díl "A Chorus Crime"

Re: Prohozené díly

(Disney Team, 10. 1. 2016 17:46)

Děkujeme za upozornění, přehodili jsme je :)

oprava

(WizarDEAD, 13. 1. 2015 23:21)

Oprava nepresnosti:
Dil cislo 54 je spravne "Dokonaly zlocin" EN nazev "Le Purrfect Crime" a je o vyhnani psu z Francie.
Dil cislo 64 je spravne "Zlocin bez bot" a je o tucnakach a antarktide.

zajímavost

(Jan Kliment, 5. 9. 2012 17:44)

V 39. díle Poslední luchrupán hrála převzatá hudba z Gumídků.

Re: zajímavost

(lladda, 16. 9. 2012 20:07)

Dobrý postřeh! :)

Díky

(Jan Kliment, 25. 11. 2011 22:46)

Díky, nyní to mají Kačeři, rychlá rota i letohrátky.
Jo a Gumídci to už nepotřebují, ti byli všude ve stejném pořadí :-)

pořadí

(Jan Kliment, 25. 11. 2011 14:04)

Nedáte sem prosím taky dvě pořadí dílů?
První podle prvního vysílání u nás a druhé podle wikipedie.

Re: pořadí

(lladda, 25. 11. 2011 22:02)

Vyhověno :) Díly jsou teď seřazeny podle Wikipedie a odkaz na starý seznam najdete úplně dole pod seznamem.