Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2011 - 2.část


 

/img/picture/1940/disney-novinky-370.jpg

 

6.7.2011
Ahoj, všichni! Dnes se můžete kouknout na video z Kačeřích příběhů. Konkrétně na dvě velká rafanská vystoupení, která si užili v epizodě "Rafanománie" ("Rafanní mánie" - nový název u nového dabingu). Obě písně jsou z původního českého dabingu z r.1993. Video odteď najdete také v rubrice Ukázky ze seriálů. Tak hurá do toho...


Třetí komiks s Rychlou Rotou právě finišuje! Nejnovější přeložené stránky komiksu nacházíte pravidelně každé dva dny na Úvodní straně a tento třetí komiksový sešit si teď můžete taky stáhnout ve vysoké kvalitě a větší velikosti v rubrice Komiksy Online 3 dole pod komiksy! A pomalu se můžete těšit na další stránky ze čtvrtého komiksu. Nezapomeňte také na minikomiksy Gumídků a další každodenní zajímavosti na našem facebooku.
Vyšla také třetí komiksová knížka "Super Komiks", která je opět plná úžasných dobrodružství známých Disneyho hrdinů. Koupíte ji v novinových stáncích. Určitě stojí za to, ji mít doma v knihovničce!
 

rr3-a-super-komiks-3-obalky-obr-440.jpg


Dále tu mám pro vás nové omalovánky na stažení a vytisknutí, tentokrát s Rychlou Rotou! 20 stran knížky omalovánek, která vyšla už v roce 1992! Najdete je na stažení v rubrice Download se všemi dalšími omalovánkami z ostatních seriálů!
Zajímavá věc se teď udála kolem vydávání Gumídků na oficiálních DVD. S 2.sérií, diskem 3 u nás totiž totiž byly vydány epizody (Rytíři z Blafíku, Radujme se, veselme se, Ach, ta láska mateřská, Sedm statečných gumídků, Lotrnický dudák, Strdínská maškaráda, Věčný Ambrož, Babča tropí hlouposti), které ještě nevydali nikde jinde na světě na oficiálních Disney DVD! Doufejme, že budou pokračovat i s ostatními díly seriálu. Nezapomeňte si je tedy pořídit, ať máte tento kouzelný seriál v té nejlepší kvalitě a krásným půvoním českým dabingem doma i vy!

rr-omalovanky-a-dvd-gumidci-3-obr-440.jpg


Teď se můžete kouknout na další video z Kačeřích příběhů. Kulík, Dulík, Bubík a Bobo si střihli jednu (a jedinou v celém 100dílném seriálu) písničku a to přímo ve škole, kam přivedli prakačera naučit se nezlobit. Paní učitelce se to líbilo, ale panu řediteli už zřejmě tak moc ne ;) Díl se jmenuje "Problém jménem Bobo" ("Problémy s Bubou" - nový název) a píseň je také z původního českého dabingu z r.1993! Video najdete v rubrice Ukázky za seriálů nebo přímo tady...

 

Krásné letní dny plné pohody, zábavy a dobrodružství všem!

 

 

8.6.2011
Kdo by si nechtěl někdy zalétat v Drakouši s Balůem na palubě? Prohánět vzdušné piráty s Kidem surfujícím na mracích za letadlem a vyřídit si účty s Donem Fanfánem? Teď budete mít možnost. Můžete si jednoduše vytvořit tyto hrdiny v létajících strojích sami doma. Stačí vytisknout a vystřihnout originální modely Drakouše, Kida, letadel pirátů i Dona Fanfána a ohnout podle značek! Velké dobrodružství začíná, tak hurá do toho! Startujem v  rubrice Download!

vystrihovanky-letohratky-obr-505.jpg


Před časem skončilo vysílání seriálu Detektiv Duck. Tv Barrandov jej vysílala s novým dabingem z r.2004. Teď můžete jednoduše porovnat oba dabingy - ten první z r.1995 s novým z r.2004. V následujícím videu najdete scény z prvního dílu vždy nejprve s prvním a pak tu stejnou s novým. Který je podle vás lepší?


V televizi teď můžete každý den sledovat kouzelné příběhy Gumídků, které máte mnohem radši než seriál Bakugan, což je vidět na výsledcích minulé ankety. Měli bysme se v budoucnu dočkat i dalších Disneyho seriálů, tak se nechme překvapit ;) Pravidelně pak nacházíte další stránky nejnovějšího komiksu s Rychlou Rotou na  Úvodní straně každé dva dny a samozřejmě každodenní novinky a zajímavosti na našem facebookovém profilu!

 

Disneyho pohádkový svět z písku a vody

 

26.5.2011
Seriál Gumídci se vrací do TV! Už od neděle 5.6.2011 znovu na Tv Barrandov v pořadu Animáček! Bakugan se vrátí zpět na podzim. Co vy na to? :)

 

gumidci-oslava-500.jpg

 

BlueBoard.cz  

 

18.5.2011
Ahoj, všichni! Je toho dnes opravdu hodně. V první řadě upozornění na vydání už druhé knížky komiksů s názvem SUPER Komiks! Už několik dní jej můžete vidět na pultech novinových stánků. Je opět výborný a určitě ho nepropásněte, ať je i váš obrázek s Goofym do knihovničky v budoucnu kompletní!
Když už jsme u komiksu, tak před několika dny jste si možná všimli na Úvodní straně nových stránek komiksu s Rychlou Rotou! Ano, pokračujeme už třetím sešitem komiksu, který nebyl nikdy vydán v češtině! Svět je v nebezpečí a Rychlá Rota to nechce nechat jen tak. Podaří se jim to? Oba předchozí sešity pak najdete k online přečtení i na stažení v rubrice Komiksy Online 3. V rubrice Komiksy Online 2 pak najdete další části minikomiksu s Gumídky, které se objevují přednostně na našem Facebooku.

rr-komiks-3-super-komiks-2-450.jpg


Teď malá otázka. Jak jste spokojeni se seriálem Bakugan, který nahradil vysílání Disneyovek v televizi? Jestli moc ne, tak to dejte Tv Barrandov vědět, protože tímto seriálem nás (podle jejich slov) testují, jestli se budou divákům tyto nové laciné japonské animáky líbit. Pokud uvidí, že se nelíbí, vrátí se zpět ke kouzelným Disney seriálům! Své stížnosti jim pište na mail dotazy@barrandov.tv nebo na jejich fórum k pořadu  Animáček!
Vidělitygr-a-ijacek.jpg jste už nový film "Medvídkek Pú"? Pokud ne, tak neváhejte a vyražte do kina, protože film je přesně takový jako si ho všichni přejeme - kouzelný a plný veselých příhod se všemi známými ze Stokorcového lesa! Hlavně český dabing se povedl na jedničku s hvězdičkou! Vyrobilo jej Studio Virtual, o kterém jste si mohli přečíst v exkluzivní reportáži z natáčení dabingu pro Disneyho v rubrice Dabing ve Studiu VIRTUAL!
Na stejném místě vznikl i dabing pro film "Piráti z Karibi145365_pirates-of-the-caribbean-on-stranger-tides-disneyland-premiere-orez.jpgku: Na vlnách podivna", který má svou premiéru v českých kinech od 19.5.2011! Určitě si nenechte ani tuhle filmovou jízdu, poprvé ve 3D, ujít! Ti, co sledují náš náš facebookový profil, měli informace o velkolepé světové premiéře na obřím plátně "Pirátů z Karibiku 4" v americkém Disneylandu z první ruky s obrázky i videi. Sám Jack Sparrow (Johny Depp) byl velmi příjemný ke všem fanouškům, žádná "primadona", ale povídání, podpisy, upřímný úsměv a snaha vyhovět všem i přes bránění bodyguardů! Uvidíte sami v tomto videu!
Také žabák Kermit z pořadu "Sezame, otevři se!" vyzpovídal ty největší hvězdy filmu "Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna" při jeho velké světové premiéře! Koukněte na jeho povedené video...

A kapitán Jack Sparrow k nám brzy bude blíž, než v Karibiku. Podle posledních informací se atrakc15-captain_jack-orez.jpge "Pirates of the Carribean", podle které je natočena série filmů "Pirátů z Karibiku" dočká ke 20.výročí pařížského Disneylandu updatu v podobě nových animatronických postav Jacka Sparrowa! Přibudou i nové projekce na vodopádech! Jak tato animatronická postava bude vypadat uvidíte na tomto, tomto a tomto obrázku! Pařížský Disneyland má do teď jako jediný na světě atrakci "Pirates of the Carribean" v takové podobě, jakou navrhnul sám Walt Disney. V ostatních Disneylandech na světě už je postava Jacka k vidění delší dobu. Jak to vypadalo, když se tam na "živého" Jacka Sparrowa přišel podívat živý Johny Depp uvidíte v tomhle skvělém videu...

Zmínil jsem 20.výročí pařížského Disneylandu. Zatím jsou téměř všechna překvapení a novinky pro toto výročí přísně tajné. Z toho co víme, to bude otevření nového "obchodního centra" s  názvem "World of Disney" (foto prvního a druhého konceptu + mapa umístění), který se momentáně staví v Disney Village a bude největším Disney obchodem v Evropě! V současné době je rozestavěný a před pár dny vypadal takto - foto. Dále onen zmíněný Jack Sparrow a dál už jsou to víceméně dohady.
Několik let se neoficiálně mluví o nové atrakci pro Walt Disney Studios (ta slaví příští rok 10.vrattaouille-or.jpgýročí) podle filmu Ratatouille! Oficiálně však nic zveřejněno nebylo a všichni o tom mlčí. Tak buď nás chtějí šokovat nebo je tahle atrakce dál, než by se zdálo. To, že někdy bude, je téměř jisté z toho, co fanoušci vypátrali - od zaregistrovaných návrhů, přes zápisy na stavebním úřadě a některých vnitřních dokumentech. Dokonce už dnes je postavena jakási "pařížská ulice" ve studiích (panoramatické foto) s bustou šéfkuchaře Gustea. Teda aby to bylo ještě záhadnější, tak ona busta nejprve byla (foto) a teď už "není" (foto). Co myslíte? ;)
Tak jdeme ještě dál. Během psaní tohoto článku se dostali na světlo světa další ("neoficiální") informace, které dávají téměř jasnou odpověď! Fanouškům (opět :)) se podařilo díky fištrónu (rozuměj, šmejděním na stavebním úřadě ;)) vypátrat a vyfotit podobu a plány této expanze Walt Disney Studios! Fantastické obrázky si prohlédněte už teď - kocepční návrh pařížského náměstíčka s malebnými budovami, fontánou a logem Gusteauova restaurantu na fasádě...

rattatouille-atraction-dlp-500.jpg


Dále plánek začlenění do stávajícího studia dává představu o umístění - obrázek. A velmi zajímavý 3D nákres tohoto místa, kde bude vládnout svou dřevěnou vařečkou myš - obrázek! Co myslíte, bude nebo nebude? :)
Jisté už teď je, že celý Disneyland se bude příští rok blýskat jako nový! V parku probíhají od února masivní renovace všeho možného - od drobných detailů, přes nové vydláždění cest, komzamek-sipkove-ruzenky-dlp-kveten-2011-vyrez.jpgpletní renovaci atrakcí (největší čeká "Big Thunder Mountain"), nahrazení staré lodi Petera Pana kompletní novou lodí až po fantastické renovace dominanty parku - zámku Šípkové Růženky (foto současného stavu). K tomu renovace fasád budov na "Main Street", Robinsonova stromu, výstavba nového pavilonu pro pohádková setkání s Disney princeznami a další a další... Je toho hodně a momentálně to v Disneylandu vypadá skoro jako na staveništi. Proto, pokud se do pařížského Disneylandu chystáte poprvé, počkejte si raději na příští rok, kdy bude park "vyfiknutý" pro 20. narozeniny v plné parádě! Podívejte se také na první oficiální logo k 20.výročí Disneylandu (od 8.4.2012), které bylo zveřejněno před pár dny - HD obrázky 1.verze, 2.verze, 3.verze.

dlp-logo-400.jpg


A pro porovnání s předešlými významnými roky obrázek všech jejich log - ZDE. Přes to všechno se letos vrací do Pařížského Disneylandu oblíbená show "TARZAN The Encounter"! Četli jste tu o něm už dříve, ale teď jsou známa přesná data - od 11.června do 4.žáří 2011, pět představení každý den se skvělými akrobatickými výkony a známými písničkami z filmu "TARZAN" od Phila Collinse! Podívejte se na oficiální trailer...

Trailer sestříhaný z osobní návštevy show v r. 2008 pak uvidíte v tomto videu.
A v rubrice Seriály Online  teď najdete k přehrání i seriál Mickeyho klubík. Prozatím jen pár dílů. Pokud si budete přát přidat do rubriky další nebo jen nasměrovat na konkrétní díly na youtube, napište své přání do komentářů pod videi!
A nakonec upozornění na nové DVD. Od 18.5.2011 začínají vycházet DVD se seriálem Kačeří příběhy! Podle názvů epizod (Vypusťte klony, Donald málem králem, Kam kačeří noha nevkročila, Vazoun ) s novým dabingem a v úplně chaotickém pořadí. Cena je 199,-. Jste rádi?
Určitě také sledujte náš Facebookový profil, kde se vždy dozvíte to nejnovější ze světa Disney každý den! K tomu zajímavá videa, obrázky, komiksy a nově také interaktivní ankety, ve kterých můžete vyjádřit svůj názor!

 

kaceri-na-dvd-450.jpg

Nashledanou ve světě Walta Disneye zase příště!

 

 

4.5.2011
Seriál Detektiv Duck v televizi brzy překazí plány nebezpečného zloducha už v posledním dílu. Druhou sérii už vysílala Tv Barrandov ve správném pořadí - viz seznam epizod. Vystřídá ho japonský anime seriál Bakugan (3 série, 52 dílů), o kterém jste četli minule. V dílu "2x02 Filmový podvod" jste mohli zahlédnou na roláku Detektiva Ducka logo Letohrátek! Pokud jste to nestihli, můžete se  na něj podívat na tomto a tomto obrázku. Komiks s Detektivem jste mohli číst pravidelně na Úvodní straně. Příběh to byl velmi zajímavý, protože už víme, co dělá Duck v současnosti, co se stalo se zločinci i kdo je "novým superhrdinou". Teď si můžete celou sérii komiksů (včetně posledního) stáhnout ve vysoké kvalitě a velikosti! Najdete je dole pod komiksy v rubrice Komiksy Online! Bavte se! A pokud byste se chtěli dočíst nějaké zajímavosti přímo od tvůrců tohoto komiksu, něco o inspiraci a tvorbě  světa Detektiva Ducka navštivte forum BOOM! Studia (nick Ian Brill)! Můžete sami také položit nějakou zvídavou otázku i o seriálu! "Alternativní závěr znělky" s českým logem Detektiva Ducka, který tu vídáte u článků teď můžete zkouknout ve videu...

 

Dále je tu jedna pozvánka na setkání fanoušků nejen Disneyho seriálů - Infantilcon. Pořadatelé vám posílají tento vzkaz:
V roce 2006 jsme seděli v Chotěboři na Festivalu fantazie a na chodbě kulturního domu jsme si na notebooku pouštěli Želvy ninja a nostalgicky se bavili. Naše produkce přilákala během několika minut tolik lidí, že chodba byla brzy neprůchodná. Tak se spontánně zrodil nápad uspořádat samostatnou programovou linii zaměřenou na želváky, gumídky, kačery, Pata a Mata, Rákosníčka a vůbec všechno, na co už dnes v televizi jako „dospělí“ nekoukáme.
Na letošním Festivalu fantazie v Chotěboři tak proběhne už pátý ročník Infantilconu, festivalu nejen pro dospělé. Co všechno už jsme zkoušeli? Hráli jsme na honěnou, malovali na sklo, skákali panáka, kreslili křídami na zem, vyslechli přednášky o technologiích v Gumídcích, historii Disneyho seriálů na českých obrazovkách i o lostošných zvířátkách. Při kvízech jste mohli vyhrát lízátka a na želvím dni dostat barevnou pásku přes oči. Nejen na letním FF, ale i na podzimním speciálu a jarním PragoFFestu jste si mohli zatrsat na infantilní a oldies melodie na už tradiční hojně navštěvované Infantilní diskotéce.
Na co se tedy můžete těšit letos od 5. do 9. července? Přednášky, kvízy, hry, workshopy, promítání, zpívání a tancování. Máme své osvědčené předášející, ale rádi uvítáme i nové nápady (pište
nainfantilcon@gmail.com)! Ať už jako přednášející, nebo jako návštěvníci, těšíme se na viděnou v červenci!
Cernaamodra a JacobCarter -
 webové stránky 
A teď se koukněte na krátký výběr videí z našeho facebookového profilu:
Krásná pirátice Angelica z nového filmu "Piráti z Karibiku 4", který se blíží do kin, má už teď svou živou představitelku v Disneylandu! Co říkáte, nestálo by tohle video za bližší poznání? 
V kinech v těchto dnech zažívá nová bláznivá dobrodružství celá parta ze Stokorcového lesa. Jakými reálnými místy v přírodě se inspirovali tvůrci při tvorbě nového kresleného "Medvídka Pú"? To uvidíte v tomhle pěkném videu...


Nová "atrakce" s kouzelníkem Mickey Mousem a Minnie je nyní v americkém Disneylandu! Spousta skvělých detailů, interaktivních obrazů, speciálních rekvizit a hlavně možnost setkat se a vyfotit s Mickeym a Minnie v jejich "doupěti čar a kouzel"... To a vše a ještě víc uvidíte v tomhle skvělém videu.
Zajímavé "skupinové foto" udělali lidé od Disneyho na havajské pláži v Aulani, kde finišují páce na novém rekreačním letovisku, spolu s nejznámějšími Disney postavičkami! Výsledek stojí za to a uvidíte ho v tomhle videu.
Jeden ze čtenářů profilu na Facebooku upozornil na zajímavost. "V r. 1994 vznikla divadelní verze Disneyho Krásky a zvířete. Jak už to tak bývá, přibylo několik nových písní, přibyly nové scény atd.. Tento muzikál se ve světě dočkal velkého ohlasu. Krásku a zvíře nyní uvádí i v Polsku, konkrétně v Gdyni!" Pro více informací koukněte na web divadla.
Svatbu je možné mít zařízenou přímo od Disneyho! Součástí jsou například i šperky podle stylu různých Disneyho princezen. Šperky jako Jasmína nebo Ariel a nebo kočár tažený bílými koňmi jako měla Popelka? Jak uvidíte v tomhle videu, nebyl by problém připravit reálnou ani pohádkovou svatbu.
28. dubna byla znovuotevřena druhá brána tokijského Disneylandu - Tokyo Disney Sea! Při té příležitosti měla večer premiéru i úžasná, zbrusu nová vodní, světelná a ohnivá show FANTASMIC! Vy si ji už teď můžete celou prohlédnout ve videu - 1.část, 2 část. Předešlá noční přehlídka na jezeře v Tokyo Disney Sea parku s ohnivým drakem vystupujícím z vody a vodní královnou byl k vidění předešlé roky! Oheň a voda se střetli tak těsně, že je to neuvěřitelné a dechberoucí až do samotného finále! Podívejte se na tohle video z loňského roku...

Spoustu dalších nových obrázků, komiksů, videí, různých zajímavostí a nově také anket nacházíte průbežně každý den na našem profilu na Facebooku
Velký fanoušek Rychlé Roty, "Barnaky-CZ", poslal další své obrázky, které namaloval. Je na nich Zip a na druhém sličná Gedžitka. Obrázky najdete i s předchozími v rubrice Ofic a Fan. tvorba u "Tvorby fanoušků". Jak se vám líbí? Dovedete také něco takového?
Pokud to chcete zkusit a zároveň se naučit jak správně malovat jako Disney profesionál, navštivte rubriku Download, kde najdete na stažení výborný podrobný 270-ti stránkový návod na malování hlavních Disneyho postaviček, Mickey Mouse, Donalda, Goofyho, Pluta a dalších. Vše je názorně rozkresleno v různých fázích s dobrými radami a na co si dát pozor! Návod je ve formátu PDF. Tak vemte tužku do ruky a hurá do světa kouzelných obrázků...

 

kreslit-jako-disney-500.jpg

 

 

29.4.2011
Dnes krátká, ne příliš potěšující zpráva. Jak víte z dřívějška, Tv Barrandov odvysílá 78 dílů (z celkových 91) seriálu Detektiv Duck. Poslední díl tak bude v televizi 9.4.2011. Od 10.4.2011 místo něj nasazuje anime seriál ve stylu Pokemonů s názvem Bakugan! Je to seriál svázaný s prodejem hraček. Ukázku uvidíte třeba v tomto videu. Líbí se vám? Jste rádi, že díky tomu neuvidíte další z kouzelných Disneyho seriálů? ...

 

 

24.4.2011
Ahoj, kamarádi! Dnes tu mám pro vás k Velikonocům novou rubriku. Můžete si v ní kdykoliv shlédnout své oblíbené Disneyho seriály! Na různé videoportály je nahráli oddaní fanoušci těchto seriálů a tak je teď najdete všechny pohromadě na jednom místě! A to buď jako vložený přehrávač nebo jako přímý odkaz na video jedním kliknutím. Postupně tam budou přibývat další. Stačí si už jen vybrat v rubrice Seriály Online!
Užijte si tyto krásné jarní dny a prožijte veselé Velikonoce! A jak to umí rozbalit na tyto svátky v tokijském Disneylandu poslouchejte tady. A pro "fajnšmejkry" potom i video s "japonskými zajíčky", krásnými barevnými plavidly a samozřejmě Disney postavičkami v pestrých kostýmech při velikonoční přehlídce! ;)
A nezapomeňte také sledovat Disney zajímavosti pro každý den na našem facebookovém profilu.

 

disney-serialy-online-510.jpg

 

 

12.4.2011
Ahoj, kamarádi! Časopis Forbes v uplynulých dnech sestavil žebříček patnácti nejbohatších smyšlených miliardářů. Tipnete si vítězná místa? Na prvním místě se umístil Carlisle Cullen, upír z filmové a literární hororové ságy "Stmívání" s 34,1 miliardami dolarů. Čestné druhé místo pak patří nejbohatšímu kačerovi na světě, Kačeru Skrblíkovi! Jeho jmění časopis odhadl na 33,5 miliard dolarů (asi 570 miliard korun)! Zbohatl v poslední době asi o 30% díky zvýšení ceny zlata ve světě. A že ho má Skrblík v matracích opravdu hodně! O životě a osudech Kačera Skrblíka od narození po "současnost" se dozvíte více v jeho oficiálním životopise v rubrikách Skrblík a spol., Skrblík a spol.2 a Skrblík a spol.3!  Pořád je ale tohle jmění asi o 9 miliard méně, než majetek druhého (skutečně žijícího) nejbohatšího člověka planety Billa Gatese. Na třetím místě je pak nejbohatší dítě na světě, animovaný Richie Rich s 11,5 milardami dolarů. Kompletní žebříček najdete na oficiálních stránkách Forbes. Ať se tedy Skrblíkovi daří i dále a Rafani ať si raději objednávají u máti Rafanky jen zmrzlinové pilníkové dorty, aby měli čím schladit své chmatácké choutky ;)

skrblik-nejbohatsi-forbes-500.jpg


Dále tu máme jeden historický moment ve světě Disney. V pátek 10.dubna 2011 proběhl první slavnostní výkop k novému království pohádek, Disneylandu v Šanghaji! Má být o dost jiný než ostatních pět  Disneylandů ve světě - typicky disneyovský a zároveň výrazně čínský a ctící čínské tradice s největším interaktivním zámkem Šípkové Růženky ze všech! Park bude stát asi 6,7 miliard dolarů a v první fázi se bude stavět asi 5 let. Všechny Disney postavičky v čele s Mickey Mousem a Minnie v čínských kostýmech u této chvíle nemohli chybět, stejně jako prezident společnosti Disney, Bob Iger! Video s jeho proslovem, symbolickým prvním výkopem zlatými lopatami, a nepostradatelnou hudbou, zpěvy a čínskými umělci uvidíte zde...

Letecké záběry nad staveništěm v současné fázi uvidíte zde, a pár zajímavých faktů od prezidenta společnosti Disney Boba Igera zde. Během stavby se určitě bude přihlížet na nejnovější poznatky a zkušenosti s ochranou přírody s co nejmenším zatížením přírodních zdrojů  tak, jak to dělají už v americkém Disneylandu (video). Při čekání na informace o novém Disneylandu můžete navštívit oficiální stránky Disneylandu Shanghai.
Nový film s "Medvídkem Pú" se blíží! Už 5.5.2011 bude mít svou premiéru v ČR, což bude o dvamedvidek-pu.jpg měsíce dříve než v Anglii a USA! Bylo zveřejněno několik skvělých scének z filmu s Prasátkem, Králíkem, Íjáčkem a Půem. určitě se podívejte na ukázku 1, ukázku 2 i ukázku 3! Těšíte se? :)
V bodoucnu plánují u Disneyho také nový celovečerní film s nejznámějšími postavičkmi - Mickey Mousem, Donaldem a Goofym! Pěkně klasicky ve 2D animaci s dokonalým příběhem. Více podrobností zatím není známo, ale jakmile budou, dozvíte se je tady.
Od 17.4. do 1.5.2011 se vrací kouzelná Mary Poppins zpět do České Republiky! Konkrétně do Městského divadla v Brně, kde měla svou premiéru v muzikálu letos v únoru (viz novinka z 9.2.2011 níže). Představení je fantastické s krásnými kostýmy, triky a písničkami v češtině! určitě si rezervujte své lístky na představení včas, protože bývá bleskově vyprodáno! Ukázku ze zahraniční verze najdete zde a skvělou stepovaci scénu k písni Step in Time" zde...

Na českých obrazovkách řádí v těchto dnech "superhrdina a postrach všech nočních šramotů" v purpurovém kostýmu, Detektiv Duck (alias Kačer Kabrňák)! Není však jediným "kostýmovaným hrdinou" ve městě St.Canard (v novém dabingu chybně pojmenovaném jako Kačerov, se kterým pouze sousedí a je s ním propojen obrovským vysutým mostem přes lagunu - viz obrázek přístavu v rubrice Kačerov a spol.). Je jich  pěkná řádka a všichni se sešli před pár dny i se "superpadouchy" v dvoudílné epizodě "Kačeří komando"! Seznam všech odvysílaných dílů i s daty vysílání  najdete v seznamu epizod. Co je ale důležitější, svůj velký návrat na scénu si tu vychutnal i superhrdina (opravdového) Kačerova, pravá ruka a strážce trezoru Kačera Skrblíka, Robokačer! Scénu s jeho návratem si teď můžete celou prohlédnout v následujícím videu...

Zajímavostí je také propojení seriálu (a komiksu) Detektiv Duck s jinými Disneyho seriály své doby. Objevil se v něm strýček Skrblík, Magika VonČáry, Chip a Dale a spousta jiných. Před pár dny byla odvysílána epizoda "Svět naruby", kde se objevil i seriál Gumídci. Konkrétně v podobě plyšové hračky Brepty. Přesvědčit se o tom můžete na tomhle a tomhle obrázku :)

 

detektiv-duck---brepta-300.jpg

 

 

8.4.2011
Dnes si můžete přečíst soubor mini komiksů s Gumídky, které doteď mohli vidět jen návštěvníci našeho facebookového profilu! Najdete je cestou do Gumdolí v rubrice Komiksy Online 2 úplně dole. Další  vtípky s Gumídky budou příbývat opět přednostně na facebooku stránek, kam jste také srdečně zváni na každodenní Disney jednohubky v podobě videí, nejčerstvějších novinek, zajímavých obrázků a komiksů. Stačí kliknout na  "To se mi líbí" a už vám nikdy nic neuteče! :)

 

gumidci-komiksy-obr-500.jpg

S Gumídky jde všechno líp... :)

 

 

2.4.2011
V těchto chvílích probíhá v pařížském Disneylandu představení nové sezóny "Magical Moments Festival" pro novináře a první návštěvníky!! Oficiální start sezóny je 6.4.2011. Na našem  facebookovém profilu najdete nejnovější odkazy na online informace a obrázky přímo z místa od těch, kteří jsou přímo u toho! Určitě sledujte také Twitter - twitter.com/DLRPStuff nebo twitter.com/designingdisney! Kouzelné okamžiky jsou tu!

Update: Nové video s ukázkou Bleska McQueena v show "Motoeurs... Action! Stunt Show Spectacular" uvidíte zde. Sestřih všech událostí ze zahajovacího dne uvidíte v tomto videu. A video z úžasné večerní přehlídky Disney postaviček s obrovským ohňostrojem před zámkem Šípkové Růženky pro "Magical Moments Festival" uvidíte níže...

 

magical-moments-visit-mickey-400.jpg

 Kouzelné okamžiky v pravém Disney stylu s obrovským ohňostrojem!

 

 

30.3.2011
Ahoj, všichni! V brzké době nás čeká další várka skvělých Disneyho seriálů na DVD. Konkrétně Gumídci: 2.serie/disk1 - 6.4.2011, 2.serie/disk2 - 11.5.2011, Letohrátky: disk 5 - 13.4.2011, disk 6 - 18.5.2011, Rychlá Rota:  disk 4 - 9.3.2011, disk 5 - 13.4.2011. Sbírka se začíná pěkně plnit! ;)

obaly-dvd-serialy-obr-505.jpg


Seznam epizod Rychlé Roty i s jejich popisy je nyní kompletní! HonzaXXI dopsal poslední chybějící popis epizody "Dokonalý zločin" a se všemi ostatními jej najdete v rubrice seznamu epizod RR. Postupně budou kompletní i poslední zbývající popisy epizod Gumídků.
Jeden ze čtenářů těchto stránek a velký fanoušek Rychlé Roty a Gedžitky (;), Barnaky-CZ, nám poslalgedzitka-smile.jpg vlastní nakreslené obrázky i se speciální verzí horního loga stránek! Logo vidíte buď zde nahoře nebo i s ostatními jeho obrázky v rubrice Ofic a Fan. tvorba pod Storyboardy z Letohrátek! Opravdu se mu povedly, co říkáte? Dokážete také něco takového? Ale to není vše. Vytvořil i nový povedený level do počítačové hry "LittleBigPlanet 2" na PlayStation3! Level s novým dobrodružstvím Rychlé Roty se jmenuje "Chip and Dale : Rescue Rangers Intervenes" a videoukázku z hraní tohoto levlu teď najdete také v rubrice Ofic a Fan. tvorba. Nebo si jej můžete až ve 4 hráčích online zahrát na PlayStation3.
Také další Disney fanda poslal svůj vlastní výtvor. Je to maska Mickey Mouse k jeho "živému kostýmu", který bude mít svou premiéru letos v létě jako vedoucí jednoho dětského tábora! Fotografii najdete zde. Snad mu Minnie nezapomene nabalit hodně velkou svačinu :)

Teď malý výběr videí z našeho Facebooku: Nová, úžasná atrakce podle filmu "Malá mořská víla" bude za dva měsíce otevřená v americkém Disneylandu. V tomto videu uvidíte, jak se oživuje animatronická postava čarodějnice Uršuly v životní velikosti pro tuto atrakci.
Kdyby někoho začala honit mlsná, může se inspirovat úžasnými pamlsky ala Disney v tomto videu. A chcete vědět, jak zvládne dvoumetrový živý Goofy kuchařskou práci? Svým způsobem asi takto :)
Jak to vypadá, když na nářezový hudební a zvukový podklad k traileru na jiný film (Sucker Punch) nastříhá někdo šikovně trailer na Disneyho kreslené filmy? Fantasticky! Přesvědčte se sami...

Kouzelná říční loď "Molly Brown" v pařížském Disneylandu byla kompletně restaurována a po více než roce byla před pár dny (25.března) znovu pokřtěna a vypuštěna na řeku kolem "Big Thunder Mountain" ve "Frontierlandu"! Ceremoniálu se zůčastnil i Bufallo Bill a také neuvěřitelně okouzlující Minnie a Mickey Mouse! Loď ke všemu dostala i nový příběh vyprávěný během cesty "skutečnou Molly Brownovou"! Atmosféra byla skvělá a část z ní uvidíte v následujícím videu... 

Nakonec jeden nový wallpaper ve třech různých velikostech. Najdete na něm Strýčka Skrblíka, synovce a Rampu McKváka ve vrtulníku, při cestě za dalším dobrodružstvím. Tuto novou taperu na monitor najdete tradičně v rubrice Wallpapery! :)

 

1280x1024-kaceri-duck-tales-vrtulnik-wall-300.jpg

Vzhůru za dobrodružstvím!

 

 

20.3.2011
Ahoj, kamarádi! Překlad komiksu s Rychlou Rotou doputoval ke konci druhého sešitu, a tak si ho teď můžete v češtině, v plné kvalitě a velkém rozlišení také stáhnout! Odkaz na stažení najdzip-mrk.jpgete dole pod komiksem v rubrice Komiksy Online 3. Užijte si dobrodružství s "Roťáky" naplno! V překladu RR budu dále pokračovat, protože jejich příběh ještě nekončí. V dalších dnech teď ale budeme pokračovat v novém komiksu s Detektivem Duckem! Ten momentálně řádí v televizi (viz Info a data), tak mu dáme prostor i u nás ;) Budete jej nacházet, jak jste doposud zvyklí, každé dva dny na Úvodní straně. Překládám a upravuju jej postupně, jak čas dovolí. Pro připomenutí rozjetého příběhu v komiksu nahlédněte do rubriky Komiksy Online, kde najdete všechny tři předchozí sešity online i ke stažení v plné kvalitě! Postrach všech nočních šramotů a jeho přátelé ještě ukáží, zač je toho kačer... :)

dd-text-480.jpg

 

Dále si můžete pustit úplně novou hlášku měsíce! Je jich rovnou několik v jednom a jsou ze seriálů Kačeří příběhy a Rychlá Rota. Předchozí kultovní hlášky a scénky najdete v rubrice Oblíbené hlášky, kde můžete kdykoliv připsat i tu svoji nejoblíbenější. Tu dnešní, nejnovější, najdete už teď na Úvodní straně i s videoukázkami celých scének! A jaké jsou ty vaše oblíbené? ;)

hlaska-mesice-logo-2-400.jpg


Krátký výběr videí z našeho facebookového profilu stránek: Krásná zlatá pohádková kniha vykládaná drahokamy, která otvírala a "vyprávěla" příběh ve filmu "Šípková Růženka" musela být po více než 50 letech restaurována! Uvidíte, jak vypadala "před" a "po" a dozvíte se spoustu zajímavých informací - to vše v tomhle videu.
"Jak těžké to může být?" řekli si v "National Geographic Channel" a vyzkoušeli, jestli je možné dostat skutečný dům "Vzhůru do oblak" jako ve stejnojmeném filmu od Disney/Pixaru ("Up")! Použili více než 300 meteorologických balonů a na výsledek zkoušky se můžete teď podívat v tomhle videu.
Mickey Mouse naplno ožívá a promlouvá v Disneylandu! V běžném kostýmu Mickey nemluví ani nehýbe ústy a očima. V tomhle "interaktivním" mu ale nic nebrání. Při prvním zkušebním setkání před novináři bylo natočeno tohle a tohle video s náhodnými návštěvníky. No řekněte, tohle prostě nemá chybu - ten Mickey to s děvčaty umí... ;)
17.března slavilo Irsko "Den Sv. Patrika" (St.Patrick Day). Tento svátek je oblíbený i v mnoha zemích po celém světě. Také v pařížském Disneylandu ho slavili celý den. Na tomto videu uvidíte výborný, skupinový irský tanec před zámkem Šípkové Růženky a uvidíte na něm i momentální stav velké renovace zámku! Den byl zakončen tradičním ohňostrojem s velkým finále - video zde!
Další zajímavé obrázky, informace, videa a komiksy najdete každý den na našem facebookovém  profilu - přidejte se k nám také, ať o nic nepřijdete! ;) 

Nakonec naprosto kouzelné video, vytvořené ze 7000 fotografií (vybraných z původních 125 000), pořízených během 7 měsíců v pařížském Disneylandu! Určitě stojí za vaši pozornost, protože se opravdu povedlo! Vše v něm vypadá, jako miniaturní model nebo animovaný tzv. "stop-motion" film. Video bylo vytvořeno při příležitosti devátých narozenin Walt Disney Studios v pařížském Disneylandu (otevřen byl 15.3. 2002 za účasti filmových hvězd) a zároveň je upoutávkou na letošní novou sezonu s názvem "Magical Moments Festival"!

 

Magické kouzlo světa Disney jako na dlani

 

 

15.3.2011
Zemětřesení a následné tsunami, které postihlo Japonsko v uplynulých dnech je tragédií, která otřásla asi každým z nás! V první řadě jde hlavně o záchranu lidí a jejich bezpečí! Disney spolupracuje s Americkým červeným křížem a posílá dary pro ARC a organizaci Save The Children! Text a fotografie na našem facebookovém profilu ukázaly před pár dny, že zemětřesení zasáhlo i Tokyo Disneyland a přilehlý DisneySea park! Lidé museli zůstat v parku hodně dlouhých hodin i přes noc, protože vlakové spojení nefungovalo. Personál vše zvládal a o lidi bylo dobře postaráno - jídla a pití byl dostatek. Děti dostávaly zdarma velké plyšáky, aby se rozptýlily. Japonci dobře vědí, co mají v podobných situacích dělat a nikdo tak nebyl zraněn! Zaplaveno bylo parkoviště a na některých místech popraskala zem a pláště budov. Nic se však nezřítilo, protože parky jsou projektované tak, aby odolávaly i silnějšímu zemětřesení! Oba parky budou uzavřeny minimálně do 21.března 2011! Nyní se můžete podívat i na videa natočená při a po otřesech v tokijském Disneylandu a parku DisneySea! Najdete je i s anglickým popisem po kliknutí na  stránku Disney and more! Pokud budou nějaké nové informace, dozvíte se je nejdříve a okamžitě na našem facebookovém profilu.

UPDATE 17.3.2011: Momentálně hrozí, že radioaktivita z explozí v jaderné elektrárně Fukušima dorazí i do tokijského Disneylandu a DisneySea! Není potřeba paniky, ale pravděpodobnost je vysoká. Parky tak budou zavřené déle než do 21.března. Počasí se poručit nedá a tak následující dny ukáží jestli se radioaktivní látky dostanou více než 200km daleko...

UPDATE 21.3.2011: Společnost Disney uzavírá všechny pobočky a pracoviště v Tokiu. V tiskové zprávě uvádí: "Zdraví zaměstnanců a jejich rodin je u nás v tomto těžkém období  na prvním místě a nastalou situaci nadále pečlivě sledujeme:"

Všem v Japonsku posíláme morální podporu, dárcovskou SMS a držíme palce do dalších dnů!

 

První otřesy, zrušená první přehlídka a vyhlášeno varování z reproduktorů...

tokyo-disneyland-logo.jpg

Běžící přehlídka na DisneySea jezeře musela být také okamžitě přerušena... 

Další videa najdete na Disney nad more

 

 

11.3.2011
Od 3.března 2011 je v prodeji nový SUPER KOMIKS! Naposledy vycházela tahle úžasná komiksová knížka v letech 1999-2001! Bylo tehdy vdáno 39 knih (poslední serie nebyla dokončená!). A oblíbené příběhy o kamarádech z Kačerova jsou teď opět tady! Strýček Skrblík, Donald, Bubík, Kulík a Dulík spolu s dalšími vás provedou dalšími dobrodružstvími v nezapomenutelných příbězích. Čeká na vás celkem 7 dlouhých příběhů plných zábavy a legrace. To vše na 256 stránkách tohoto nového časopisu! Navíc získáte krásný obrázek s Goofym, pokud všechna čísla naskládáte vedle sebe! Letos vyjde 6 knih v dvouměsíčních intervalech a jedna stojí 129,- Kč. Můžete si také zařídit předplatné a komiks dostávat až domů. Data vydání jednotlivých čísel jsou: 1.- 3.3.2011, 2.- 26.4.2011, 3.- 27.6.2011, 4.- 23.8.2011, 5.- 25.10.2011, 6.- 16.12.2011! V této ukázce najdete první polovinu příběhu "Bratr Kačer". Určitě ho nepropásněte už teď v novinovém stánku!

 

super-komiks-obrazek-400.jpg

 

 

8.3.2011
Vítejte u dalších Disney novinek! Začneme něčím, co  právě otřásá světem Disneyho seriálů! Znáte seriál Letohrátky? Víte vše o jeho vzniku a inspiracích? To vše budete muset asi zapomenout, protože část historie se zřejmě mění... Tento seriál byl jedním z prvních, který uváděl pořad "The Disney Afternoon". Seriál byl ale vytvořen úplně jinou externí společností, která k ní vlastní autorská práva! Podle jeho tvůrců seriál nikdy nebyl zamýšlen jako spinoff  (volné navázání) k filmu "Kniha džunglí"! To je také jeden z důvodů, proč ještě nevznikl komiks podle Letohrátek! BOOM! Studio totiž vlastní licence pouze na seriály z pořadu "The Disney Afternoon" (info na wiki) a tím už Letohrátky právně nejsou. Dlouho se nevědělo, proč komiks není ani v přípravě, přestože si ho všichni fanoušci velmi přáli a tvůrci to věděli. Podobný problém se týká i seriálu Gumídci, ale tam by to nemělo být až tak žhavé. Co to znamená v praxi? Disney už nemůže uvádět Letohrátky na propagačních materiálech, v kostýmových přehlídkách a show, suvenýrech a už vůbec ne v TV jako svůj pořad, který je součástí "The Disney Afternoon"! Uvidíme jak se to nakonec podaří právníkům od Disneyho vyřešit. Byla by škoda vyloučit Rebeku, Kida, Balůa a ostatní z rodiny nejkrásnějších kreslených seriálů! Vše sleduji a jakmile budou nové informace, dozvíte se to tady v Novinkách! Původní prodlouženou znělku se štětci, s u nás nikdy neviděnými záběry s Goofym, Gumídky, Letohrátkami a Rychlou Rotou se teď podívejte...


 

V zahraničí začnou v květnu vycházet úplně nové komiksové příběhy podle seriálu Kačeří příběhy (Duck Tales)! Na tom by možná nebylo nic tak zvláštního (i když to jasně svědčí o jejich neutuchající oblibě), kdyby nebyl od skvělých tvůrců z Boom! Studios (četli jste tu o nich už dříve)! Ti totiž chtějí tyto nejnovější kačeří komiksy prolínat paralelně s příběhy z komiksu s Detektivem Duckem! První tři sešity jsem tu pro vás překládal do češtiny a najdete je v rubrice Komiksy Online. Postupně tam přibudou další stránky. Autorem příběhů s kačery bude nadaný Waren Spector , tvůrce velmi úspěšných videoher, včetně nedávné hry "Epic Mickey"! Spojení těchto dvou seriálů bylo vždycky jen symbolické, v různých skrytých narážkách a detailech. Koneckonců Detektiv Duck je seriál inspirovaný dvěma epizodami právě z příběhů z Kačerova - "Agent 00Kvák" a "Maskovaný Divokačer"! Bude tak velmi zajímavé sledovat, jak vyřeší například roli Rampy McKváka nebo Robokačera, kteří v obou seriálech vystupují v rozdílných úlohách! :) Nemůžete se dočkat? Na první návrhy obálek komiksů se můžete podívat už teď (pro zvětšení klikněte na obrázek)...

ducktalesissue1covers-400.jpg


Když už jsme u těch kačerů, tak nahlédneme chvíli i do Kačerova. V rubrice Skrblík a spol.3  teď najdete celý Kačeří rodokmen pohromadě na jednom obrázku! Pomůže vám lépe se zorientovat v rozvětveném kačeřím rodu a také v samotném Skrblíkově životopise. Za kačeřím rodokmenem se vydejte pod zatím poslední kapitolu životopisu v rubrice Skrblík a spol.3.

Také komiks s Rychlou Rotou vydává zmíněné BOOM! Studio. Jednotlivé stránky nacházíte pravidelně na Úvodní straně a teď si můžete také stáhnout celý první přeložený sešit v plné kvalitě! Odkaz najdete v nově založené rubrice Komiksy Online 3 dole, pod komiksem s Rotou! Původní rubrika Komiksy Online 2 už byla příliš "našlápnutá" obrázky a pomalu se načítala. Proto teď budou "Roťáci" mířit z Úvodní strany do této nové. Užijte si je! :)
Už víte, že Tv Barrandov vysílá epizody seriálu Detektiv Duck v přeházeném pořadí (aktualizovaný seznam s daty vysílání najdete v seznamu epizod)! Bylo nejspíš jasné, že už se to nezmění, ale teď nám to potvrdila i sama televize. Podle jejich vyjádření vysílají seriál v pořadí, které dostali přímo od společnosti Disney! Co se týká dabingu, tak ten původní z r.1995 už prý není k dispozici a proto jej vysílají s tím, který jim byl dodán a byl vydáván za dabing původní - na tom se už také nic nezmění. Pozitivní zprávou je, že stále jednají o nákupu dalších Disney seriálů! Který byste si přáli vy?
V  pařížském Disneylandu stále pokračují velké přípravy na 20. výročí příští rok. Zámek Šípkové Růženky je ve stále větším obležení stavebního lešení (video). Před pár dny bylo zakryto tapetou  s obrázkem zámku a třemi vílami z filmu "Šípková Růženka" (foto1, foto2). Poslední velká renovace zámku proběhla v r. 1998 a ta letošní by měla trvat až do června! Uzavřená cesta  do Fantasylandu naopak už téměř finišuje s kompletní výměnou dlažby (foto)! Letošní rok (jak už jsme si psali dříve) bude od 6.dubna v duchu "Magical Moments Festival" . Více podrobnějších informací se dozvíte brzy v samostatné novince. Na pěknou upoutávku, uveřejněnou před pár dny, se ale můžete podívat už teď... 

Letos od 11.června do 4.září se do Disneylandu vrátí  uchvatná akrobatická show "The Tarzan: Encounter" (trailer)! To je velmi dobrá zpráva, protože tahle show byla v roce 2009 zrušena spolu s úžasným představením "The Legend of The Lion King"! Hrát se bude několikrát denně v "The Chaparral Theatre" v části "Frontierland" (viz rubrika Disneyland). První představení veřejnosti proběhlo nedávno a na uniklém videu uvidíte první záběry z "The Tarzan Encounter", uslyšíte poprvé novou hudbu k letošnímu ročníku a uvidíte i představení nové hvězdy přehlídky "Stunt Show Spectacular" - auťáka Bleska McQueena z filmu "Auta"  a "Auta 2" (nejnovější trailer), plně funkčního a v životní velikosti! To vše v následujícím videu...

 

Teď jeden malý tip k ušetření, pokud se chystáte do Disneylandu v Paříži! Jeden nápoj zdarma (v zimě teplý, v létě studený) dostanete při předložení jakékoliv účtenky za něco, co jste si už v parku koupili ve vámi vybrané restauraci! Nezapomeňte na to, může se to hodit! ;)

Teď se koukneme na výběr videí z denních aktualit z našeho profilu na Facebooku. Jak to vypadá, když to nejznámější postavy z Hvězdných válek včetně Darth Vadera a Žvejkala rozjedou "na parketu" na známé hitovky Madonny, Michaela Jacksona a dalších? To uvidíte v tomhle videu ze "Star Wars Weekends" show z Hollywood Studios ve Walt Disney World!  Podle seriálu Gumídci měla kdysi vyjít i počítačová hra na konzoli NES! Stejně jako v minulosti herní skvosty "Duck Tales" a "Chip n' Dale". Teď si můžete alespoň poslechnout intro k této nikdy nevydané 8 Bit-ové hře! Dům Mickey Mouse existuje i v reálném světě v americkém Disneylandu! Úplně jako v kreslených filmech s hromadou dokonalých detailů, vtípků a narážek! Přesvědčte se sami v tomhle skvělém videu s kompletní exkurzí po domě Mickey Mouse. Na dalším uvidíte jak vypadá dům Minnie Mouse A chcete vědět jak to vypadá, když to Mushu s Mulan a Chip s Dalem rozbalí na taneční hudbu? Nějak takhle. Goofy zase přišel na nový způsob využití internetu. Své prázdniny na lodi "Disney Cruise Line" si zařídil online! Jak to udělal uvidíte v této grotesce :) Obrovským fanouškem všech Disneylandů byl vždycky zpěvák Michael Jackson! Do toho pařížského se vydal krátce po jeho otevření v roce 1992 a pořádně si to užil! Projel se na atrakcích, pozdravil všechny Disney postavičky včetně Gumídků a dokonce si zkusil řízení jednoho vozítka z noční světelné přehlídky. To vše uvidíte v tomhle videu!
Spoustu dalších nových obrázků, komiksů, videí, hádanek a různých zajímavostí nacházíte průbežně každý den na našem profilu na Facebooku

disney-village-web-radio.gif

Pokud rádi posloucháte zahraniční písničky, doporučuji vyzkoušet Disney Village Radio -uslyšíte výběr moderních a tanečních písní i různých hudebních pořadů na oficiálním webovém radiu Disneylandu Paris! Každý den úplně ZDARMA! Vyzkoušejte sami na tomto odkaze.
A ještě upozorním na jednu rubriku, která je tu nová! Jde o seznam epizod seriálu "Nová dobrodružství Medvídka Pú", prozatím s originálními anglickými názvy a daty vysílání! Najdete ji v rozcestníku rubriky Info a data nebo rovnou na tomto odkaze.

A než si to všechno prolouskáte, uvidíme se zase u další aktualizace :)

 

 

 Před pár dny byl k vidění krásný ohňostroj ke dni Sv. Davida v Disneylandu Paris

 

 

1.3.2011
Ahoj, kamarádi! Dnes mám pro vás úpně novou rubriku, ve které najdete exkluzivní reportáž z natáčení dabingu ke kouzelným Disney seriálům! Jak už její název "Dabing ve STUDIU VIRTUAL" napovídá, je to právě to studio, kde byl mimo jiné vytvořen dabing i k nedávno odvysílaným novým epizodám Gumídků nebo v současné době vysílanému Detektivu Duckovi! Dozvíte se v něm, jak se dělá dabing k seriálu  "Mickeyho klubík", co všechno to obnáší, čeho se dočkáme v rámci nového dabingu ke starým seriálům a také jak probíhá casting do úplně nového Disney seriálu. Najdete v něm i odpovědi na otázky ohledně dabingu od známého režiséra Zdeňka Štěpána, který stojí za takovými skvosty, jako jsou Kačeří příběhy, Letohrátky nebo třeba Simpsonovi! Pokud chcete vědět víc, vydejte se směrem do rubriky Dabing ve STUDIU VIRTUAL !

 

dabing-virtual-400.jpg

 

 

23.2.2011
Momentálně pracuji na více věcech pro stránky najednou a žádná zatím není úplně dokončená tak, abych ji tu mohl zveřejnit. Mějte proto, prosím, chvíli strpení, určitě se jich v brzké době dočkáte! Komiks s Rychlou Rotou nacházíte stále pravidelně na Úvodní straně a v televizi můžete sledovat denně v 18:50 na Tv Barrandov seriál Detektiv Duck s novou písní (český text písně najdete dole pod článkem), dabingem, Duckem přejmenovaným na "Kačera Kabrňáka" a s epizodami v úplně zpřeházeném pořadí (jejich seznam teď najdete v rubrice Detektiv Duck - seznam epizod)! Mezitím můžete také sledovat  facebookový profil stránek s Disney "jednohubkami" na každý den!

 

Ukázka nového dabingu Detektiva Ducka z Tv Barrandov 

 

13.2.2011
POZOR! - už od pondělí 21.2.2011 v 18:50 začne vyílat TV Barrandov v pořadu Animáček seriál Detektiv Duck v původním českém dabingu! Program Disney seriálů v televizi a seznam dabérů najdete v rubrice Info a dataUkázku s původním českým dabingem najdete zde, úvodní epizodu v češtině ke stažení v rubrice Download a komiks s Detektivem v rubrice Komiksy Online. (update: seriál je oproti ujišťování od Tv Barrandov s novým dabingem)
 

 

detektiv-miri-do-cr-500.jpg

 

 

9.2.2011
Ahoj, kamarádi! Sledujete Gumídky v televizi? To je nejspíš zbytečná otázka, protože ty by si po tak dlouhé době nenechal utéct snad nikdo :) O to víc, když nás, podle TV Barrandov, čekají i všechny zbývající epizody, které nebyly nikdy v češtině vysílány (53.-65.)! První měla premiéru včera večer s názvem "Kouzelná deka" (53. Patchwork Gummi). Původní názvy dalších epizod, které nás čekají najdete v rubrice seznamu epizod. Dabing byl vytvořen nejpíš někdy o hodně dříve (ne tedy úplně nový jen pro Barrandov), protože téměř všichni původní dabéři zůstali stejní! Pouze Brepta, Klára a Lady Čajz (přejmenovaná na "Lady Bejn") dostali nové hlasy. Zároveň byla změněna a ponechána v anglickém originále jména Strdína (Dunwyn) a Lotrníku (Drekmore), Gumdolí bylo přejmenováno na "Rokli", Bumla na Brumlu, Bára na Barču, Klára na Klárku a Bóža na Gustu. Znělka od Karla Černocha zůstala. V sobotu 5.2. byl předabován už i dříve odvysílaný díl s názvem "Stoupa dobyvatel". Jinak je úroveň dabingu skvělá a po téměř 20 letech od první premíéry v češtině tak seriál uvidíme kompletní! Přesvědčit se můžete sami každý večer v 18:50 na Tv Barrandov! Program v rubrice Info a data. Zde je krátká ukázka...

  
 

Ale Disney to rozjíždí v ČR i dále. Ode dneška 9.2.2011 budou k dostání už třetí disky se seriály Rychlá Rota (epizody: 9 - Včelí malér, 10 - Medvědí služba, 11 - Vesmírná Oddysea, 12 -Dale v dvojím provedení), Gumídci (epizody: 13 - Bumla na tryskový pohon / Sto dukátů za Ignora, 14 - Střepy a skřeti / Jsem přece princezna, 15 - Tajemství Rudého mstitele, 16 - Na koho platí zaklínadlo, 17 - Ztráty a nálezy / Hádej, kdo přijde na oslavu) a Letohrátky (epizody: 9 - Nemusí mrznout, jen když sněží, 10 - Molly tropí hlouposti, 11 - Honba za pokladem, 12 - Není hláska jako hláska)! A aby jste si mohli v kalendáři zatrhnout i další datum, tak vězte, že 9.3.2011 vyjdou čtvrté disky ke všem třem seriálům! Ať je tedy vaše sbírka kompletní! :)
Komiks s Rychlou Rotou, který pro vás překládám a upravuji, nacházíte pravidelně na Úvodní straně. Velkou roli v tomto příběhu sehrál také otec naší roztomilé a šikovné Gedžitky - Hugo Bourrr-cover.jpgák! Tvůrci komiksu opravdu dodržují přesné detaily podle seriálu (jak sami řekli) a pokouší se i o doplnění dalších (oficiálních) informací. O Gedžitčině otci se toho moc neví a objevil se prakticky jen na  tomto obrázku v seriálu. Jeho minulost je však s rotou propojená mnohem víc. Jak jste si sami mohli přečíst, Hugo Bourák se setkal při "zničení" Záchraného Zvířecího Signálu s Monty Jackem! Sám Monty se o dřívější známosti s Hugem zmiňoval i v seriálu, v epizodě "Rychlá rota zasahuje 3"! Teď tedy díky novému komiksu víme i něco navíc a dozvíme se toho ještě více. Proto dál sledujte nejnovější případ záchrany světa Rychlé Roty už v druhém čísle komiksu na Úvodní straně a následně v rubrice Komiksy Online! A je tu ještě jedna webová stránka, kde najdete o Rychlé Rotě téměř vše! Stránky jsou sice v angličtině, ale s tím si lehce poradíte Google translatorem. Všechny postavy, předměty, vynálezy, místa ještě nejsou doplněna, ale to můžete buď sami změnit nebo je doplní jiní. Web totiž funguje na principu Wikipedie! A konečně tu máme odkaz na onen web RangerWiki.
Teď se mrkneme na shrnutí zajímavých videí, které mohli vidět návštštěvníci facebookového profilu stránek a k tomu i nějaká úplně nová. Skvělou laserovou show předvádí zkušený Laserman v Disney's California Adventure parku v USA. Dokážete taky zlomit světlo? Na dalším videu můžete shlédnout celý záznam ze slavnostního křtu lodi "Disney Dream"! Všechny známé Disney postavičky slavily na velké show i s obří lahví šampaňského zavěšené na vrtulníku a ohňostrojem! Loď má nejen kouzelná okna a interaktivní restaurace, ale i kouzelné interaktivní obrazy :) Jedeme dále.
Pamatujete na speciální 3D PROJEKCI na Staroměstském orloji v Praze k 600. výročí? Něco podobného bylo poprvé ukázáno také v Disneylandu! Přehlídka se jmenuje "The Magic, the Memories, and You" a později bude doplněna i ohňostrojem. Ve skutečnosti jsou barvy mnohem sytější - to ale kamera nedokáže dost dobře zachytit. Podařilo se tu ale například na stejně pojaté show v druhém americkém Disneylandu, tentokrát přímo na čele atrakce "It's a Small World"!

small-world-projection-500.jpg


Víte, že Mary Poppins létá a kouzlí v ČR? Veleúspěšný broadwayský Disney muzikál je možné shlédnout v Městském divadle v Brně a je opravdu úžasný! Určitě si rezervujte vstupenky na další termín 16. 4.- 1. 5. co nejdříve, protože bývá bleskově vyprodáno! To musí každý Disney fanoušek vidět! Ukázka ze zahraničí vám udělá lepší představu. Druhé video ukazuje celou fantastickou stepovací scénu k písni "Step in Time"! Česká verze je téměř na chlup stejná!
 


 

Žádný správný Disney fanoušek si určitě nenechal ujít i nejnovější 3D film "Na vlásku" (trailer). Ten je už 50. Disneyho filmem! Můžete se podívat i na video, kde sám Walt Disney popisuje postup při natáčení 2D filmu speciální vícepatrovou kamerou, dtangled-vyr.jpgíky které mohli už tenkrát filmy předvést 3D pohyb i bez počítačů! Film "Na vlásku" (v originále "Tangled") je opravdu parádní podívaná! Stál 260 milionů dolarů, čímž se stal nejdražším animovaným filmem v historii! Takhle odlehčený, svěží a krásný 3D animák tu už dlouho nebyl! Český dabing ze studia Virtual je špičkový! Nepropásněte ho ani vy - určitě nebudete litovat! A pro porovnání se teď můžete podívat, jak jsou Lucika a Flynn z filmu "Na vlásku" podobní sami sobě živí v Disneylandu v Paříži!
Nejen pro ty, co už se těší na čtvrté Piráty z Karibiku je tu další video. Koukejte jak vypadá celá pirátská party s Mickeym, Minnie, Donaldem, Goofym a dalšími na nové lodi "Disney Dream"! Máte toho na dívání už hodně, tak další zase příště!
Nakonec jsem pro vás vytvořil úplně novou tapetu na monitor s Detektivem Duckem, Rampou a malou Gosalyn. V jaké situaci se to asi ocitli? To zjistíte ve třech různých velikostech v rubrice Wallpapery se všemi předešlými! :)
Jako bonus si můžete stáhnout obrázky Chipa a Dalea a Montyho, které se výborně hodí jako tapeta na mobil :) Nezapomeňte sledovat i facebookový profil stránek, kde nacházíte nové Disney informace, obrázky, videa, komiksy, diskuze a zajímavosti každý den! Staň se fanouškem i ty ;)


 

 

Hopsinkovou šťávu s sebou! :)

 

8.2.2011
POZOR! Dnes večer v  Animáčku na TV Barrandov sledujte nikdy neodvysílané díly seriálu Gumídci v 18:50hod ! Originální názvy dílů 53-65 najdete v seznamu epizod. Větší aktualizace zde už brzy!

gumidci-500.jpg

 

22.1.2011
Ahoj, další aktualizace je tady tak brzo, jak je to jen možné. A je toho opravdu hodně, tak pojďme rovnou na to...
V první řadě zajímavá informace ohledně Disney seriálů v televizi. Po odvysílání seriálu Gumídci se na TV Barrandov dočkáme báječného seriálu Detektiv Duck v původním českém dabingu z roku 95 (viz Info a data)! Tento seriál byl u nás poprvé vysílaný právě v r.1995. Seriál byl inspirovaný dvěma epizodami z Kačerích příběhů - Agent 00Kvák a Maskovaný Divokačer. Původně měl být dokonce hlavní postavou Rampa McKvák! Dočkáme se rovných 78 dílů z celkových 91! Ukázku s českým dabingem najdete zde a úvodní epizodu v češtině ke stažení v rubrice Download. A při té příležitosti se můžete také kouknout jak měla původně vypadat znělka k Detektivu Duckovi a zde pro porovnání uvidíte tu, která se nakonec vysílala. Těšíte se? :) Druhá, méňe potěšující zpráva je, že údajně žádný ze seriálů Malá mořská víla, Aladdin, Goofyho tlupa nebo Timon a Pumbaa zatím neuvažují zakoupit...
Koncem ledna vyplouvá na svou první plavbu nová zaoceánská loď "Disney Dream" jako další z flotily "Disney Cruise Line". Je to takový plovoucí Disney svět se 14 palubami dlouhý 430 a šíroký 38 metrů! Váží 130 tisíc tun, má 1250 kajut pro 4000 pasažérů. O zábavu se starají spousty klubů pro malé i velké, restaurace s vybranými specialitami, muzikálová představení, 3D kina, bazény, ale i noční bary pro dospělé.  Každý si tam najde něco pro sebe! Abyste si udělali lepší představu, koukněte se na tohle video. Pro další zajímavé video se zrychlenou stavbou lodi "Disney Dream" v německém přístavu Meyer Werft se určitě koukněte tady! :)
V americkém Disneylandu v Californii dojde do  konce roku 2012 k velkým změnám. Část parku "Fantasyland" projde kompletní proměnou a zvětšením rozlohy na dvojnásobek! Přibudou zbrusu nové, úžasné atrakce podle filmu Malá mořská víla, která provede návštěvníky celým filmovým příběhem i se zámkem jejího prince. Dále bude na kopci majestatně čnít skutečný zámek Zvířete z filmu Kráska a zvíře se stylizovanými restauracemi  a prohlídkou zámku s nejznámějšími místy z filmu včetně "záhadného zápamickey_mouse_cartoon-1100.jpgdního křídla". K tomu bude patřit i vesnička v níž žije Bella a princezna z filmu Kouzelná romance. Další atrakcí bude speciální jízda do světa filmu Sněhurky a sedmi trpaslíků - speciální jízda vozíkem skrz podzemí i venkoní prostory pohádkového světa. Spousta dalších atrakcí dozná nějaká rozšíření a doplňky. Náklady na tuto proměnu by se měly pohybovat kolem 300 milonů dolarů! Video z tiskové konference s představením všech novinek najdete zde. A pokud chcete lehce nakouknout jak atrakce Malé mořské víly vypadá nyní v rozpracované fázi, koukněte se na tohle video! Atrakce bude otevřena už za 4 měsíce! Vše nadále sleduji a jakmile budou konkrétnější informace, obrázky a videa, najdete je opět zde!
Měli jsme tu dříve trailer z nejnovějšího filmu s Medvídkem Pú, který je opravdu kouzelný! Teď se můžete kouknout jak vypadá první a druhý oficiální plakát k filmu! Klasická 2D animace má prostě stále svoje kouzlo :)
Co se týká pařížského Disneylandu, tak tam nadále pokračují velké přípravy na 20. narozeniny Disneylandu v roce 2012! Většina atrakcí už prošla renovací a spoustu dalších to stále čeká. V těchto dnech se opravuje cesta vedoucí z Fantasylandu a výstavba nové restaurace Earl of Sandwich v Disney Village ( fotografie zde) a kvůli ní je i změněna trasa a vynechány (vyměněny) některé části tradiční denní přehlídky "Once Upon a Dream Parade" . Od února se komleptní renovace a oprav dočká i hlavní dominanta parku - zámek Šípkové Růženky! Tyto opravy budou trvat přes celou letní sezonu až do konce září! Zámek tak bude nejspíše zakryt lešením a dočasnou fototapetou. Kvůli opravám a úpravám celého parku v současnosti Disneyland nabízí 30% slevy na rezervace ve svých hotelech! Pokud vám nebude vadit chladnější počasí  a omezení vyplývající z rekonstrukčních prací, můžete tak ušetřit. Aktuální program najdete v PDF tady. Nedoporučuji však zbytečně platit navíc cestovkám za zprostředkování zájezdu, kdy se ony "cestovky" chlubí tím, že oni nabízí 30% slevu i když ji nabízí přímo sám Disneyland! Mnohem více se vyplatí zařídit si cestu sami a můžete tak ušetřit až polovinu z ceny ( několik tísíc), kterou by po vás cestovky a zprostředkovatelé v ČR chtěli! Pokud budete chtít poradit, jak si  sami zařídit cestu do Disneylandu v Paříži, koukněte se na informace v rubrice Disneyland nebo napište na náš mail a já vám rád poradím, samozřejmě úplně zadarmo, z vlastních zkušeností!
Teď se mrkněme na pár dalších videí Chcete vědět jak udělat sladký dezert jako vystřižený z čajové párty Alenky v říši divů? Nechte se inspirovat profesionálními Disney kuchaři. Kdo si chce přisladit ještě více, může zkouknout pěknou písničku "Where Dreams Begin" s klipem z kolekce "Disney princess". Také Úžasňákovi se předvedli v Ostravě na show "Disney on ICE: Dobrodružství v Disneylandu" a zde uvidíte jejich vystoupení v češtině. Zajímavý film natočil Disney v indickém "Bollywoodu"! Jmenuje se "Once Upon a Warrior" a vzhledově dost připomíná filmovou verzi druhého dílu počítačové hry "Prince of Persia". A pokud už se nemůžete dočkat horkých, prosluněných dnů, pusťte si tenhle krátký film "One by One", který měl být původně součástí třetí edice filmu "Fantasia 2006". Ta ale nakonec nevyšla... Další zajímavosti, obrázky, komiks s Gumídky a videa najdete každý den na Facebooku. 
Nový komiks s Rychlou Rotou nacházíte stále každé dva dny na Úvodní straně! Komiks s Detektivem prozatím odpočívá, protože Chip a Dale jsou teď v akci a na překlad Detektiva prostě nezbývá žádný volný čas! Časem v něm ale budu určitě pokračovat, už jen proto, že bude znovu vysílán v televizi! ;)
Na závěr se podívejte na kompletně celou vodní, světelnou a ohňovou show "World of Color" z nejlepšího VIP místa na tom nejlépe natočeném videu v HD, které se dá s touto show na netu najít!

                                                                                                                                                         
 

Ať je každý váš den stejně kouzelný a plný barev jako svět Walta Disneye!

 

 

11.1.2011
Ahoj všichni! Máme tu další aktualizaci, která na vaše přání přichází dříve.
Začněme tím, že si povíme něco nových zajímavých informací o nejnovějším Disneylandu, který bude postaven v čínské Šanghaji! Předběžné náklady se odhadují na 15 miliard dolarů (278 miliard českých korun - asi čtvrtina státního rozpočtu ČR na rok 2011) ! Asi 4,5 miliardy dolarů investuje do infrastruktury vláda Šanghaje ( pro porovnání - do celého World Expa v loňském roce investovala asi 2,7 miliard dolarů). První práce by měly být dokončené do roku 2014 a park by měl být poprvé otevřen v roce 2015!
Ještě drobná zajímavost - nový Disneyland by měl být postaven i v Izraeli u města Haifa! Park by měl být o hodně menší než ostatní na světě - jen 30 000 čtverečních metrů + 50 000 metrů pro multiplexy a nákupní střediska. Bude to vlastně takové "demo Disneylandu" s virtuálními atrakcemi vysoké technické úrovně. Zatím to ale není oficiálně potrzeno. Zvláštní místo, co říkáte? :)
V rubrice s popisy epizod Rychlé Roty a Kačeřích příběhů bylo přidáno pár dalších popisů od Honzy XXI. Nově přidané jsou označené jako new. A u Rychlé Roty zůstaňme. Doporučuju vám zkouknout zajímavé video o výrobě a tvůrcích tohoto seriálu. Je sice v angličtině, ale i tak je velmi zajímavé a stojí za shlédnutí! První část najdete tady a druhou část tady.
 Teď si dáme stručný výběr z našeho Facebooku, pro ty co tam nemají profil - Novoroční ohňostroj v Disneylandu v Californii na místě úžasné světelné a vodní show "World of Color" kombinuje vodní a světelné efekty s ohňostrojem! Naživo to musel být pořádný nářez! Koukněte sami a porovnejte obří velikost show s miniaturními lidmi v pravém dolním rohu na tomto videu. Další je krátký příběh "The Little Match Girl" od Disneye, podle pohádky H. Ch. Andersena. Měl být původně součástí třetí edice filmu Fantasia pro rok 2006. Ta nakonec nevyšla, ale na tento silný, smutný příběh se můžete teď podivat zde. V prosinci byla možnost shlédnout v ČR světovou show na ledě "Disney on Ice - Dobrodružství v Disneylandu". Malou ukázku z Ostravského vystoupení můžete vidět tady. Další zajímavosti a obrázky najdete každý den na Facebooku.
Nezapomeňte sledovat také nové stránky komiksu s Rychlou Rotou na Úvodní straně! Komiks s Detektivem se tam bude objevovat také, na střídačku s Rotou.
A abyste šikulů z "prchlé roty" neměli málo, vytvořil jsem pro vás novou tapetu na monitor! Celá parta si udělala menší "adrenalinový" výlet na sněhu a tento wallpaper to přesně zachycuje :) Najdete jej jako vždy v rubrice Wallpapery.

                                                                                                                                           

Každý den s Disneyho kouzlem!

 

5.1.2011
Vítejte, kamarádi, v novém roce 2011! Doufám, že jste si užili svátky a hlavně těch volných dní jak se patří! :)
Vrhněme se spolu do první letošní novinky, která bude v novém stylu. Minule jste měli možnost hlasovat v anketě, jakou podobu aktualizací se přejete. Jednoznačně v ní vyhrála varianta častějších, ale kratších novinek místo těch dlouhých, méně častějších. Tak pojďme rovnou na to...
Druhá anketa se týkala toho, který komiks si přejete, abych pro vás překládal. Zpočátku vedlo pokračování v rozběhlém komiksu s Detektivem Duckem, ale teď to vypadá, že byste si přáli spíše nový komiks s Rychlou Rotou (podrobnosti o komiksu jsme si psali loni) Je to opravdu dilema. Čtvrtý komiksový sešit s Detektivem vypadá opravdu zajímavě, protože se v něm objeví další velmi známé postavy i z jiného seriálu (tipnete si kterého? :)). Na druhou stranu nejnovější Rychlá Rota vypadá taky skutečně fantasticky... Takže to prozatím vypadá takto - na Úvodní straně (a následně v rubrice Komiksy Online, jako doposud) budete nacházet různě na střídačku stránky z obou komiksů! Bude to pro mě náročná, dvojitá práce, kterou už teď téměř nestíhám, ale pokusím se přidávat nové stránky každé dva dny! Takže, Rychlá Rota dnes opět zasahuje ve zbrusu novém komiksovém dobrodružství! Doufám, že se vám budou líbit! :)
V rubrice Komiksy Online si teď můžete také stáhnout celý třetí sešit s Detektivem Duckem v češtině a větší kvalitě a velikosti než umožňuje formát těchto stránek! Najdete ho pod poslední stránkou s oběma předchozími komiksy na free serveru!
Na konci loňského roku jsem vám psal o nových levelech, které jsem vytvořil do hry LittleBigPlanet na Playstation3. Dnes si můžete prohlédnout videa z testovacího hraní těchto levlů. Levely se jmenují "The Disney Afternoon Adventure" a "The Little Mermaid - Catch the Bubbles" Najdete je pak i se všemi předchozími levely v rubrice Ofic. a Fan tvorba. Můžete si je samozřejmě také sami zahrát až ve čtyřech hráčích online zdarma na PlayStation3. V polovině ledna vychází hra LittleBigPlanet 2, kde si tyto levly budete moci zahrát také, protože hry budou vzájemě kompatibilní! Přehled všech levlů najdete také na oficiálním webu hry LBP.me. Ať se vám tedy líbí! :)
Jdeme dále. Ti co navštěvují nový profil stránek na Facebooku mají taky možnost číst si průběžně komiksové stripy s Gumídky, které najdete prozatím jen tam. Zároveň tam najdete nejčerstvější novinky a různé jiné zajímavosti, obrázky a videa z Disneyho světa každý den!
Pro ty, co tam nemají možnost nahlédnout, alespoň krátký výběr z videí co se tam objevily - speciální a moc pěkné "tilt-shift" (tedy něco jako "animovaná skutečnost") video z Disneylandu v Americe, Mickeyho lední show z Disneylandu v Paříži, úžasný novoroční ohňostroj s odpočítáváním z  amerického Disneylandu a tohle nadupané "party video" pro změnu z Disneylandu v Tokiu. Přidejte se k nám na Facebook i vy, ať o nic nepřijdete! :)
Jak už jsme si psali, můžete na TV stanici Barrandov sledovat seriál Gumídci (program v Info a data). Zároveň jsou Gumídci k dostání i na originálních DVD v obchodech splečně s Rychlou Rotou a Letohrátkami. Další DVD s těmito seriály vychází už 19.1.2011 (Letohrátky disk2, Rychlá Rota disk2) a 26.1.2011 (Gumídci disk2). Nezapomeňte si doplnit svoji sbírku!
Tak se nám ta první novinková aktualizace trochu protáhla :) Přesto se můžete brzy těšit na další porci novinek z kouzelného Disney světa!

                                                                                                                                                   

obr-novinka-1-2011-v2.jpg



 

Zde pokračujte na Novinky z roku 2010


 

 

  

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zajímavost

(Jan Kliment, 9. 11. 2011 18:33)

To je poprvé, co jste to rozdělili na 2 části :-O

Re: zajímavost

(lladda, 9. 11. 2011 19:13)

Jsem rád, že máme takového pozorného čtenáře :) Ano, novinek už bylo hodně a na tuto stránku se jich už víc v editoru bohužel nevešlo. Proto došlo k rozdělení na dvě části.