Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky z roku 2011

 

/img/picture/1940/disney-novinky-370.jpg

 

Novinky a zajímavosti sledujte průběžně na našem facebooku, kde má přístup každý i bez registrace!  Hezký předvánoční a vánoční čas všem! 

 

5.12. 2011
Walter Elias Disney by dnes oslavil své 110. narozeniny !
Děkujeme za vše, pane Disney! Vašemu poselství přejeme další stovky let kouzelné budoucnosti!                                                                                                                                  

 

walt-disney-110.jpg

 

 

2.11. 2011
Vítejte u dalšího shrnutí toho, co nového se událo zde na Disney stránkách od minulého přehledu.
Jak víte, Česká televize vysílá seriál Letohrátky. Novou ukázku z nového dabingu u další enazev-epizody-letohratky-500.jpgpizody "Festival přátelství" najdete už teď v rubrice Ukázky ze seriálů. Nově  teď také najdete epizody tohoto seriálu seřazené podle oficiálního pořadí v seznamu epizod Letohrátek. Postupně se pokusíme doplnit i chybějící popisy některých dílů.
Naproti tomu seznam epizod seriálu Gumídci je nyní kompletní, s popisem každého dílu.  HonzaXXII dopsal ty chybějící a podívat se na ně teď mgumidci-komiksy-obr-500.jpgůžete v seznamu epizod Gumídků.
Gumídci dostali i novou rubriku. Jejich minikomiksy, které nacházíte exkluzivně jen u nás, už zabíraly hodně místa v předešlé rubrice. Nově je teď najdete v Komiksy Online 4 s 30-ti novými minikomiksy. Další nacházíte jako vždy s předstihem na našem facebookovém profilu.
A u Gumídků ještě zůstaneme. Všimli jste si, jak Disney dává do všech svých filmů nenáklara-vs-snehurka-jpg.jpgpadné odkazy na své předchozí filmy? To samé je k vidění i u našich gumových medvídků. Ti jistě nezapřou velkou inspiraci nejslavnějším Disneyho filmem "Sněhurka a sedm trpaslíků" Nebo že by to byla jen náhoda? Podívejte se sami na pár porovnávacích obrázků na této stránce.
Nově teď najdete hromadu nových obrázků z jednotlivých seriálů v jejich fotoalbech. Dostanete se k nim buď kliknutím na jejich název v levém menu "Fotoalbum" nebo kliknutím na vlastní fotoalbum pod článkem každého seriálu.
Pokračujeme také s překladem oficiálního životopisu nejbohatšího kačera na zivotopis-kacera-skrblika-2-510.jpgsvětě. Nové stránky přeloženého a do češtiny upraveného komiksu "Život a časy Kačera Skrblíka" od Dona Rosy nacházíte průběžně na Úvodní straně a následně ve vlastní rubrice Skrblík a spol. 3. Nově teď můžete na každou komiksovou stránku kliknout a otevře se vám v novém okně ve větší kvalitě a velikosti, takže se vám bude lépe číst.
Mhlaska-mesice-logo-rampa-400.jpgáme tu i novou "videohlášku". Tentokrát s Rampou McKvákem z Kačerova a jeho misí coby Agenta 00Kváka. Najdete ji na Úvodní straně i v rubrice Oblíbené hlášky.
Do rubriky Seriály Online přibylo také pár nových dílů Kačeřích příběhů ke shlédnutí.thumb_xmas6.gif

Blíží se Vánoce, a tak se těšte i na malý speciální dárek pro každého návštěvníka našich Disney stránek ;)

Příště si shrneme mimo jiné zajímavé informace, videa a obrázky, které se objevili v mezičase na našem facebookovém profilu. Do té doby jste zváni i Vy stát se naším fanouškem ;)

 

disney-afternoon-mix-515-jpg.jpg

"Jsme tu s vámi každý den!"


 

28.9. 2011
Další báječný Disney seriál se vrací do televize! Po téměř 20 letech od české premiéry k nám opět přiletí Rebeka, Kid a Balů v seriálu Letohrátky ! Už od středy 5.října 2011 na ČT1 každý den v 09:00 hod. ráno (viz Info a data)! Bude odvysíláno 52 dílů (z celkových 65 jako v r.1992), jejichž přehled i s popisy najdete v seznamu epizod. Dabing ke zbývajícím dílům přesto existuje, protože jej v roce 2005 vyrobilo Studio Virtual. Skvělá zpráva, co říkáte? :)

UPDATE 6.10.: Epizody vysílá ČT v zpřeházeném pořadí a některé i s jinak nazpívanou českou znělkou. Co je ale zajímavější, že vysílá i v češtině nikdy nevysílané epizody, což je dáno tím, že ČT koupila nová vysílací práva, protože na ty původní už je nemá! Obsahují dabing z r. 2005 od Studia Virtual s následujícími dabéry: Jaromír Meduna (Balů), Hana Ševčíková (Rebeka), Jiří Jelínek, Robin Pařík, Bohuslav Kalva, Lucie Kušnírová, Otmar Brancuzský, Luděk Čtvrtlík, Milan Stehlík a další. Videoukázky najdete v rubrice Ukázky ze seriálů!

Další zajímavostí z České televize je, že vlastní i práva na seriály "Malá mořská víla" a "Aladin" (Aladinova zázračná lampa), ale doposud je nemají zařazené do programu a neví se, kdy je odvysílají! Nevlastní ale práva na seriály "Medvídek Pú" a "Goofyho tlupa"!
Sledujte také náš Facebook, kde vás budeme informovat okamžitě, jak budeme vědět více!

 

letohratky-opet-v-tv-480.jpg

Startujem! :)

 

20.9. 2011
V televizi se už brzy dočkáme dalšího, dlouho nevysílaného kresleného Disney seriálu (od r.1999)! Bude to "Timon a Pumbaa" a uvidí ho všichni diváci programu "Disney Channel" už od pondělí 3.října každý všední den v 07:20 hod! Více se o něm dočtete v článku o seriálu. Skvěle tak naváže na nedávné nové uvedení filmu "Lví král" ve 3D v našich kinech. Snad jste si ho nenechali utéct (informovali jsme vás na našem facebooku a zde v shoutboardu v levém menu). Film se stal nejnavštěvovanějším filmem prvního zářijového víkendu a utržil přes 30 milionů dolarů! Tím se stal čtvrtým nejlepším otvírákem historie všech zářijových filmů (kompletní žebříček)! To je skvělý výsledek, co říkáte? Pokud jste ho však nestihli, můžete se na něj podívat ve 3D a nové digitální kvalitě i doma. 3D pokud vlastníte 3D televizor, ale HD kvalitu si užijete i na běžné HD televizi s novým Bluray vydáním filmu, které je momentálně v prodeji!

hakuna-matata-v3-502.jpg

 

 

2.9.2011
Než začneme, po prázdninové pauze s další aktualizací, podívejme se na výběr zajímavostí, které se objevovaly a stále objevují každý den na našem facebookovém profilu. Na konci pak najdete také souhrn novinek, které se v průběhu prázdnin objevili i přímo tady na stránkách!

Originální, ručně malovaný animační list, použitý při natáčení Kačeřích příběhů s certifikačním razítkem The Walt Disney Company si prophlédněte tady a další animační list tady!

animacni-listy-kaceri-500.jpg


Návrhy obálky nového komiksu s Rychlou Rotou vypadají skvěle a prohlédnout si je můžete tady, druhý tady a třetí tady.
Oficiální, velmi pěkné návrhy obálek nového komiksu, tentokrát s Detektivem Duckem nejen "v akci" uvidíte tady, tady, tadytady, tady, tady, tady a tady! Stejně jako ostatní se výborně hodí jako tapeta na mobil. Jen si ji uložte v PC a přetáhněte do mobilu nebo přímo při prohlížení uložte v mobilu.
Gedžitku "jako živou" pak najdete pod tímto a tímto odkazem. Co říkáte - necháte se inspirovat? :)

obalky-disney-komiksy-500.jpg

Teď se podívejme na stručný výběr  zajímavých videí z našeho facebooku. Pro lepší orientaci jsou rozděleny do přibližných kategorií:

Postavy z Disneylandu: Vezměte partičku Disneyho postaviček v čele se Stitchem, dejte jim prkno a pak se jen dívejte, jak si "dokážou poradit" ;)
Nerozlučná dvojka Remy a Emilek z filmu Ratatouille se potkali ve "Walt Disney Studios Paris" a nuda s nimi určitě nebyla. Koukněte se :)
Jak to vypadá, když si "zamilovaní" Mickey a Minnie vyjdou před zámek Šípkové Růženky? Takhle.
Jedi Mickey, Leila Minnie, R2-MK nebo Darth Goofy byli k vidění o "Star Wars Weekends 2011". Hodně povedené kostýmy a jako vždy zábavné postavičky uvidíte v tomhle skvělém videu. Darth Vader se také osobně vydal do Disneylandu - na vtipné video zachycující jeho "zážitky" se teď podívejte... :)

Atrakce: V červnu byla v americkém Disneylandu otevřena nová rodinná jízda s všeříkajícím názvem "The Little Mermaid ~ Ariel's Undersea Adventure"! Na video z celé jízdy se můžete podívat tady.
Později byla oficiálně otevřena nová rodinná jízda "The Little Mermaid ~ Ariel's Undersea Adventure" také v parku "Disney California Adventure"! Zůčastnila se i "Jodi Benson", která dala originální Ariel svůj hlas před 22 lety! Na pěkné video z premiéry se podívejte tady.
Celou úžasnou píseň od Jodi Benson "Part of Your World" zpívanou živě při otevírání atrakce uvidíte tady.
Zrychlené záběry z průběhu stavby oné atrakce s Malou mořskou vílou uvidíte v tomhle zajímavém videu, jako když mávne hůlkou kouzelná Disney víla!

Show a přehlídky: 26. května měla v americkém Disneylandu premiéru úplně nová přehlídka s názvem "Mickey's Soundsational Parade!" Jak se povedla a jak vypadala při své premiéře se podívejte už teď v tomhle videu (i HD).
Zajímavý a zábavný "Flash Mob" tanec si předtím užili diváci této nové přehlídky v americkém Disneylandu! Nečekaný přídavek od fanoušků před přehlídkou si prohlédněte v tomto zábavném videu :)
Soundtrack z nové přehlídky Disneylandu "Mickey's Soundsational Parade" je už nyní online! Zde je část s romantickými písněmi z Disneyho filmů upravených do hudebního podkladu přehlídky. Část věnovaná hudbě z filmu "Peter Pan" uslyšíte tady a pro film "Lví král" je pak vyhrazena tahle část plná afrických rytmů.
Je vám horko? Pak se zchlaďte jako to udělal Goofy a jeho syn Max v nové show před zámkem v tokijském Disneylandu! Zábava je zaručena, voda poteče proudem a nikomu už nebude hic. A pokud máte radši Goofyho a Mickey Mouse, tak si pusťte tohle video...



Jak vypadá noční světelná přehlídka pro období děšťů v Tokijském Disneylandu? Kouzelně fantasticky! Přesvědčte se sami v tomhle videu. Deště je opravdu hodně nejen u nás letos v létě, a tak se podívejte jak prudký déšť zvládali při velikonoční přehlídce v Disneylandu. Disney postavičky vyvádějící v plášťenkách na přehlídkových vozech nejsou často k vidění :)

I u nás, v České republice, můžeme občas zahlédnou živé Disneyho postavy! Stejně tak letos zavítají do ČR Disneyho postavičky v nové show na ledě s názvem "Disney on ICE - Princezny a hrdinové"! Stane se tak 3. a 4. prosince 2011 a lístky už jsou v prodejí! Podívejte se teď na úplné finále Disney show na ledě "Disney on ICE: Dobrodružství v Disneylandu", které bylo k vidění loni v Ostravě! Všechny známé postavy najednou včetně "klasické noční přehlídky", samozřejmě v češtině...

 A co říkáte na "Wuzzles"? Disney seriál, který měl premiéru společně s Gumídky v r. 1985 a byl úplně prvním seriálem vytvořeným tehdy novým Disneyho animačním studiem! Má 13 dílů a druhá, plánovaná serie nebyla natočena. Přáli byste si jej vidět třeba v "Animáčku"?

Ohňostroje a noční show: Úžasný ohňostroj v předvečer otevření "Star Tours" byl k vidění v Disney Hollywood Studios na Floridě! Koukněte se.
Katy Perry, Ke$ha, Usher a další jako základ k velkému ohňostroji při "Grand Nite" show ve "Walt Disney World" na Floridě! Sledujte v tomto HD videu.
Světelná show s 3D projekcemi "The Magic, The Memories, and You!" byla znovu k vidění v Disneylandu! Na budově atrakce "It's a Small World" zářily barvy a ožívaly krátké příběhy. Do toho všeho jsou přimíchány i fotky a videa návštěvníků parku z toho dne. Celou show uvidíte už teď v tomto videu (i HD).
Jak vypadá nejnovější ohňostroj "Magical Fireworks" pro rok 2011 v americkém Disneylandu uvidíte v tomhle videu (i HD).
"World of Color" má nyní novou, rozšířenou část na téma "Pirátů z Karibiku". Podívejte se na tuhle skvělou vodní, ohňovou a světelnou show v tomto HD videu.
Speciální verze přehlídky Disney postav byla před pár dny k vidění v pařížském Disneylandu! Na přání arabského prince Al-Waleeda (vlastní 10% Disneylandu) a za 1 milion eur se (mimo jiné) klasické přehlídky zůčastnila spousta těch, co bývají běžně málo k vidění. Včetně Kulíka, Dulíka a Bubíka v čele průvodu! :) Na přehlídku se teď můžete podívat...


Speciální ohňostroj ke svátku 4.července měli v americkém Disneylandu. Byl k vidění po 4 dny a vy si jej už teď můžet prohlédnout na tomto videu (HD). Skousněme trochu amerického patriotismu, je to jejich velký svátek... ;)
Také show "World of Color" měla svou verzi pro 4.červenec. Před samostatnou show je navíc skoro 5 minutový dodatek doplněný ohňostroji! Koukněte se na něj už teď v tomto videu (HD).
Letos naposledy (po 5 letech) je přes celé léto každou noc k vidění "Enchanted Fireworks" v pařížském Disneylandu! Naposledy bude k vidění 4.září, kdy končí letní sezona! Příští rok, na 20.výročí, bude zbrusu nový! Podívejte se teď, jak vypadá porovnání a změny tohoto ohňostroje za poslední 3 roky v jednom videu tady.

V tokijském Disneylandu je vždy všechno tak trochu jiné a hlavně velkolepé. Stejně tak třeba představení s bohatými kostýmy a Disney postavičkami v královských róbách! Podívejte se sami tady.
Úžasná noční přehlídka na jezeře, plná barev, světel, vodních gejzírů, laserů a ohňostrojů "Fantasmic" z tokijského DisneySea parku je teď k vidění na pěkně natočeném videu návštěvníka i v HD! Fantasmic  je v DisneySea úplná novinka! Doporučuji shlédnout celé. Ideální nejen pro dlouhé večery...


56. narozeniny oslavil 17.července nejstarší a úplně první Disneyland na světě - Disneyland v americké Kalifornii! Společně mu přišli popřát všechny nejslavnější postavičky Walta Disneye, společně s Disneyho proslovem a tancem. Celý záznam uvidíte už teď v tomto krásném videu...


Potom se můžete podívat na více než hodinový záznam z otevření onoho úplně prvního Disneylandu na světě samotným Waltem Disneym 18. července 1955! Dodnes jej navštívilo přes 600 milionů návštěvníků. Video najdete tady.
Zdá se vám, že pravý a nejlepší Disneyland musí být jen ten originální americký? Není tomu tak. Porovnání vstupní ulice "Main Street" z pařížského Disneylandu a Disneylandu v americkém Orlandu vás třeba přesvědčí. Obě jsou téměř na chlup stejné (jen v te pařížské kvůli současným velkým renovacím kryje některé domy plachta s fototapetou, která je přesnou kopií oné stavby). Koukněte tady. A pak se můžete kouknout  jak vypadá každodenní ranní otevření Disneylandu i s přímou chůzí přes celou Main Street až k zámku Šípkové Růženky - tady.
Stíhačky v barvě francouzské trikolory proletěli nad zámkem Šípkové Růženky v Disneylandu na speciální charitativní den dětí se vzácnými chorobami. Tento hřmoucí přelet uvidíte v tomto videu.


Zajimavosti: Písnička ze znělky "Kačeřích příběhů" je takový hit, že ji Vilém Čok dodnes zpívá na svých koncertech! Pravda, lehce upravenou, ale úspěch má pořád velký. Podívejte se...

Písně z Disneyho filmů dodnes zpívají také fanoušci pro radost naživo v různých představeních. Například tuhle těžkou píseň ze "Zvoníka u Matky Boží" v představení pro menší děti!


Podívejte se také na zrychlenou stavbu nové lodi "Disney Fantasy" v německém Papenburgu. Loď poprvé vypluje v březnu 2012. Video najdete tady.
Originální pracovní stůl, židle, lodní kufr samotného Walta Disneyho a přesná kopie jeho pracovny s originálním zařízením je k vidění v Disneylandu na Floridě! Vy se teď můžete sami podívat na "místa kde se plnily sny" v tomto zajímavém videu už teď.


Omalovánky, ze kterých se po upečení stane Gumídek !? Ano, taková hračka v 80.letech existovala! Podívejte se, jak si v praxi upéct Gumídka v této jejich originální reklamě...

Nemusíte už cestovat do Belgie k prohlídce vyjímečně a krásné výstavy Disneyho soch z písku. Teď ji můžete osobně navštívit virtuálně doma na počítači! Na krásných 360° snímcích uvidíte 125 velmi detailních soch uvnitř i venku. Určitě nevynechejte fantastickou část s Piráty z Karibiku, Lvím králem, Knihou džunglí a dalšími, která je neuvěřitelně detailní s kouzelnou atmosférou(Round Marquee)! Vzhůru do pohádky na tento odkaz.

Teď se podívejte na vystřiženou píseň ze seriálu Letohrátky, která se objevila pouze v celovečerní hodinové verzi úvodní epizody "Plunder and Lighting"! Tato epizoda byla rozstříhána na 4 samostatné 20-ti minutové epizody tak, jak je známe u nás a tato ukolébavka od Rebeky se tam už nevešla. Co myslíte, není to škoda?


V tomto videu pak pěkně uvidíte, které další scény byly vystřiženy ze seriálové verze seriálu Letohrátky. Objevily se pouze v celovečerní hodinové verzi prvních 4 dílů...

A kdo by měl Letohrátek ještě málo, může si poslechnout také nový hudební remix jejich znělky! Jak se vám líbí tato "modernější" verze?

I přes prázdniny tu na stránkách přibývaly nové věci i když jste o nich nečetli tady v Novinkách. Stručně si vyjmenujme ty nejhlavnější. V rubrice Download je na stažení další celá epizoda seriálu, kterou si odhlasovali čtenáři našeho facebooku. Je to epizoda ze seriálu Goofyho tlupa s názvem "Falešný Goof"!
Dále přibylo asi 20 nových minikomiksů s Gumídky do rubriky Komiksy Online 2 a samozřejmě jste mohli pravidelně číst nové stránky komiksu s Rychlou Rotou na Úvodní straně a následně v rubrice Komiksy Online 3, který se blíží do velkého finále!
Postupně si také můžete číst další stránky z oficiálního životopisu Kačera Skrblíka v rubrice Skrblík a spol. 3. Další stránky budou následovat, jakmile dokončíme aktuální komiks s Rychlou Rotou a bude tak o něco víc času právě na Skrblíka!
Dále byla upravena rubrika se seznamem epizod Kačeřích příběhů. Nově teď tedy najdete díly seřazené podle jejich oficiálního data výroby a očíslované v platném pořadí! Původní seznam, seřazený podle vysílacího pořadí dílů při premiéře seriálu v letech 1991-1994, najdete na odkazu pod tímto novým seznamem.
 

Možná jste si všimli, že tu chybí předchozí novinkové aktualizace z tohoto roku. Musely být přesunuty do této nové podstránky, protože všechny už se do téhle rubriky nevešy! Sledujte průběžně tyto Disney stránky, protože přijdou další úpravy, doplňky a novinky, o kterých si napíšeme v dalším novinkovém souhrnu! Nebo se k nám přidejte, pro každodenní zajímavosti na Facebooku ;)

 

disneyland-guide-1959.jpg

 

Ahoj, v kouzelném světě Walta Disneye, zase příště!

 

Zde pokračujte na 2. část Novinek z roku 2011


 

 

 

Zde pokračujte na Novinky z roku 2010

Zde pokračujte na Novinky z roku 2009

Zde pokračujte na novinky z roku 2008

Zde pokračujte na novinky z roku 2007

 

 

 

 

  

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

novinky

(JAN KLIMENT, 2. 12. 2012 15:17)

Proč vám to s těma dalšíma novinkama tak trvalo? :-O

Re: novinky

(lladda, 2. 12. 2012 16:27)

Nebyl dostatek času a sil. Teď už to snad bude lepší. Jste vítáni! :)