Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2014 - 2.část

/img/picture/1940/disney-novinky-370.jpg

 

Každodenní novinky z Disney světa najdete na našem Facebooku.

 

Pokračování Disney novinek z roku 2014:

23.6.2014

Přidali jsme tu pro Vás seznam epizod seriálu Malá mořská víla, který momentálně každý víkend ráno vysílá TV Prima. Bohužel seznam není zatím úplně kompletní, protože pár dílů nám prostě uteklo. Seznam najdete na tomto odkaze.

seznam-epizod-morska-vila-jpg.jpg


Chceme Vás upozornit na velmi zajímavý rozhovor s Donem Rosou, jedním z neznámějších a nejuznávanějších karikaturistů dneška, který je, ironicky, méně známý ve své rdon_rosa_megacon_2012_orlando_fl.jpgodné zemi, v Americe, než v Evropě.
V rozhovoru se vyjadřuje k novému vydání jeho kačeřích komiksů právě v Americe, ale zajímavá je i část o soundtracku k "životopisu Kačera Skrblíka" (The Life and Times of Scrooge McDuck") od Tuomase Holopainena ze skupiny Nightwish (viz info z 23.4.2014) a jak ke všemu došlo. Vysvětlí také, jak je to s jeho vztahem k seriálu Kačeří příběhy, o kterém se traduje zavádějící, že jej nemá rád.
Rozpovídal se i o tom, jak se ke kreslení komiksů dostal, jeho inspiracích u Carla Barkse, kompletování skrblíkova života, vnímání kačeřího světa propojeného s reálným světem a mnoho dalšího. Dozvíme se také, jestli ještě někdy nakreslí další příběh... Rozhovor v angličtině (můžete použít google překladač) najdete na tomto odkaze.

zivotopis-kacera-skrblika-510.jpg


Do češtiny převyprávěné dílo Dona Rosy o němž je v rozhovoru řeč (Životopis Kačera Skrblíka) pak najdete na našich stránkách v rubrikách Skrblík a spol., Skrblík a spol.2 a Skrblík a spol.3.

Rychlá Rota teď zasahuje každý večer na ČT:D, ale už při jejich prvním vysílání v roce 1991 u nás vycházeli jejich komiksové příběhy v komiksu DuckTales. Rota a Kačeři k sobě vždy tak nějak patřili. Teď si můžete připomenout několik jejich příběhů z těchto komiksů, které najdete dole v rubrice Komiksy.
A jak to bylo s Gedžitkou, když byla ještě malá, kdo byl její otec a další odpovědi, které nám seriál nedal, najdete v komiksu s Rychlou Rotou, který vycházel v roce 2010 pouze v zahraničí. Vy jej najdete přeložený do češtiny v naší rubrice Komiksy Online 3.

logo-chip-a-dale-logo-ke-komiksu-515.jpg

 

 

16.6.2014

 

rychla-rota-dnes-v-tv-jpg.jpg

 

 

14.6.2014

AECOM zveřejnil žebříček TOP zabavních a tématických parků a muzeí světa. Disney parky obsadily hned prvních 9 příček z TOP 25 !
Ten nejbližší k nám, tedy Disneyland Paris, získal 1. místo v evropském TOP 20 a obsadil  6.místo ve světovém TOP 25 ! Předehnal tak dokonce i Disney's Hollywood Studios na Floridě a Disney's California Adventure park v mateřské Kalifornii.
Na kompletní žebříčky i s popisem a grafikou se podívejte v oficiálním dokumentu AECOMu na této adrese v PDF.

dlp.jpg

 

Už za necelý měsíc (10.7.) se ještě v Disneylandu Paris otevře zbrusu nová, světově unikátní rat-rakce podle filmu Ratatouille. To jeho úspěšnost dozajista ještě zvýší. V tomto videu uvidíte, jak postupně rostla na svém místě - od základů do dnešních dnů - video.

Oficiální Tv spot k atrakci Ratatouille

Oficiální francouzské stránky atrakce byly spuštěny právě dnes - odkaz.

O pařížském Disneylandu se píše v těchto dnech už i v magazínu jedněch českých novin - foto! O jarní a letní sezoně a samozřejmě o přicházející Ratatouille atrakci. Pařížský Disneyland je dlouhodobě nejnavštěvovanější turistická atrakce v Evropě.

My, žijící uprostřed Evropy, máme jedinečnou šanci poznat co je to skutečná Disneyho magie jen pár set kilometrů od nás! Postřehy a tipy najdete v naší rubrice DIsneyland.

Novinky a zajímavosti o Disnelandu najdete také na našem facebookovém profilu.


Už čeká jen na Vás...

 

 

11.6.2014

Jak reagují dnešní (americké) děti, když poprvé v životě uvidí Kačeří příběhy? Líbí se jim nebo ne? Co si o nich myslí? To uvidíte v tomhle nejnovějším videu...

+ bonusové video s dalšími reakcemi

Disneyho klasický film Lví král (1994) se v 90. letech dočkal navazujícího televizního seriálu Timon a Pumba, který jsme mohli vidět i u nás. Disney Channel v současné době připravuje nový televizní film a seriál s postavou jménem Kion, jež je druhým dítětem Simby a Naly z původního filmu!

rs_560x415-140610090516-1024.the-lion-guard-jr3-61014_copy.jpg


"The Lion Guard", jak se bude film/seriál jmenovat, bude určen pro velmi mladé diváky (2-7 let). Bude pojednávat o tom, jak Kion tvoří zvířecí tým na ochranu Lví země. Objeví se v něm většina postav z původního filmu jako Mufasa, Timon, Pumba, Simba, Nala, Rafiki, Zazu a Kionova sestra Kiara. Flm bude odvysílán na podzim 2015 na Disney Junior a Disney Channel a seriál se objeví na stejných kanálech počátkem roku 2016.

 

 

9.6.2014

Nejslavnější kačer na světě dnes slaví 80. narozeniny! Všechno nejlepší Donalde! Poprvé se objevil v tomhle kraťásku "The Little Wise Hen" z roku 1934.

logo-donald-vetsi-80.narozeniny-2.jpg

 

Léta pádí, ale Daisy je stále krásná jako vždy! Všechno nejlepší k narozeninám přejeme jedné z nejkrásnějších kachen na světě, která je oslavila o dva dny dříve, 7.června 2014!

daisy_duck.jpg

 Poprvé se Daisy objevila v tomto animovaném kraťásku "Mr.Duck Step Out", 7.června 1940.

 

8.6.2014

Dnes Vám přinášíme speciální gumídkovské pexeso, staré asi 20 let! Vyšlo u nás počátkem 90.let, když Gumídci poprvé zářili na našich obrazovkách. Do dnešních dnů jej uchoval jeden z našich čtenářů, naskenoval jej a my ho následně zrestaurovali tak, abyste si ho mohli vytisknout dnes i Vy doma. Ve dvou velikostech i s návodem na vytisknutí a vystřižení jej najdete v rubrice Download nebo zde:

Plná velikost z tohoto odkazu (10205 x 7219, BMP32, 423 Mb)

Menší velikost z tohoto odkazu (5000 x 3537, JPG, 95 Mb)

Příjemnou zábavu!

pexeso-gumidci-logo-modre-jpg.jpg

Ode dneška začala Tv Prima opakovat seriál Malá mořská víla každou sobotu a neděli kolem 07:15 ! Uvidíme nejspíš všechny tři série seriálu s novějším dabingem jako před půl rokem.

morska-vila-v-tv-2014-v2.jpg

 

 

3.6.2014

Rychlá Rota se vrací! Po odvysílání Kačeřích příběhů budeme od 16.června 2014 v 18:55 každý den na ČT:D sledovat opět naši "prchlou rotu" (jak by řekl jistý fialový kocour při těle ;) v 65 dílech. Naposledy jsme ji viděli letos v lednu (Data vysílání).

rychla-rota-cerven-2014-jpg.jpg


Pokud jste fanoušky našeho facebookového profilu, kde denně přinášíme několik zajímavostí a novinek, zaznamenali jste, že tu v mezičase přibyli například informace o dvou "tajných" postavách z Kačeřích příběhů. Více o nich najdete dole v rubrice Kačerov a spol.

van-honk-a-slant-jpg.jpg

Vytvořili jsme pro Vás také novou tapetu na monitor nebo telefon se strýčkem Skrblíkem a jeho psím pomocníkem :) Tu najdete v různých rozměrech v rubrice Wallpapery.
Doplnili jsme také několik nových barevných minikomiksů s Gumídky do rubriky Komiksy Online 4. Přibylo i několik zajímavých obrázků a hádanek do fotogalerie Zajímavosti a jiné a info o DVD do Letohrátek.

nahled-skrblik-pes-wallpaper-gumidci-minikomiksy.jpg


Před 82 lety (25.května, 1932) se zrodila Disney hvězda jménem Goofy! Poprvé se objevil v klasickém kraťásku Mickey Mouse (Mickey's Revue, 1932) pod jménem "Dippy Dawg, Dippy the Goof". O dva roky později dostal své jméno, pod jakým ho všichni známe dnes, v kraťásku nazvaném "Orphan's Benefit (1934)". Jak to s ním bylo dál najdete nově přidané v rubrice Goofyho tlupa.

goofy-poprve-a-v-serialu-jpg-small.jpg


Vyšlo i další číslo jednoho z nejlepších Disney komiksů u nás - Super Komiks 25/2014 a nadále je z něj měsíčník s novým "hřbetovým" obrázkem a 256 stranami příběhů s Donaldem, synovci, Skrblíkem, Mickey Mousem a dalšími. Další číslo (26/2014) vyjde 8.července 2014.

super-komiks-25-2014-jpg.jpg

 
P.S.: Na našem facebooku se můžete také zapojit do fotoakce "Vy a Disney seriály" a třeba i něco vyhrát ;)

vy-a-disney-serialy-jpg.jpg

 

 

18.5.2014

Ode dneška každý den po Kačerech sestoupí v 19:15 na ČT:D Herkules se svým seriálem z dob jeho dospívání, kdy ještě nebyl "oficiálně" hrdinou. Nahradí tak ve vysílání seriál Barbar Dave. K té příležitosti Vám přinášíme novou rubriku věnovanou tomuto seriálu. V menu ji najdete pod názvem ** Herkules.

hercsgang---logo-od-kvetna.jpg

 

 

11.5.2014

 

letohratky-den-matek-2014-jpg.jpg

 

 

6.5.2014

Dnes pro Vás máme novou rubriku Data vysílání. Najdete v ní souhrnný archiv dat vysílání klasicky kreslených Disney seriálů v našich televizích od prvního zjevení v bloku Walt Disney uvádí (1991-1993) a Walt Disney a jeho kouzelný svět (od 1994) až po samostatná vysílání jednotlivých seriálů dodnes. Číslo v závorce  vedle programu pak značí počet odvysílaných dílů. Sestavili jsme jej podle toho, kam naše informace a paměť sahají a průběžně jej budeme doplňovat.

data-vysilani-disney-serialu-jpg.jpg

Dále jsme zkrátili tuto rubriku Novinky, protože se z důvodu většího obsahu už obtížněji načítala. Zůstali tu všechny novinky z letošního roku a všechny novinky z let 2012 - 2013 teď najdete v nové podrubrice Novinky z roku 2012/2013. Nadále přinášíme každý den několik novinek z Disney světa i na našem facebookovém profilu www.facebook.com/DisneySvet.

 

 

5.5.2014

Disney seriál Herkules se vrátí do televize už 18.května 2014 na programu ČT:D v 19:15 hod. s 65 díly!
Seriál je inspirovaný celovečerním Disney filmem Herkules z roku 1997. Poprvé byl u nás seriál odvysílaný v polovině loňského roku a uvidíme jej tak teprve podruhé. Nahradí v té době dovysílaný seriál Barbar Dave.O seriálu Herkules na stránkách ČT.

herkules-zpet-2014-jpg.jpg

 

 

 

28.4.2014

Od včerejška můžeme vídat každý den po kačerech na ČT:D v ČR nikdy neodvysílaný komediální Disney seriál Barbar Dave (2004). Takhle zní česká znělka...



Popis seriálu jak jej uvádí ČT: "Na první pohled je Dave typický barbar s širokými rameny a mohutnými svaly, jenže k nelibosti soukmenovců ve všech ostatních než fyzických ohledech svému rodokmenu nemůže dostát. Vedle dobrosrdečnosti, nedospělosti a naivity představuje jeho hlavní nedostatek zbabělost; a pak jeho záliby ve vaření a pletení. To ale nemění nic na tom, že je barbarským princem. Na druhou stranu má na domácím hradě větší slovo jeho starší sestra Žužu, ale předčí ho i mladší sestra Zubka, přinejmenším ve všech pravých barbarských věcech. Když Daveovi rodiče odletí (katapultem) na dovolenou, připadne vláda nad královstvím mladým sourozencům. S tímto nelehkým úkolem jim pomáhá strýc Osvič, nemotorný kouzelník bez osvědčení a velký vyznavač jídla. Nesourodou skupinu doplňuje ještě ochočený hloupý dráček Faffy a Daveův kouzelný a sarkastické poznámky trousící meč jménem Lula. Ti všichni budou mít plné ruce práce při odrážení dotěrných nájezdníků a zlotřilých záporáků jako šéfa temnoty Šoklese Čuníka Tupečka, Osvičova kouzelnického rivala Malsquanda, zmateně dobré princezny Irmaplotz, Quosmira, boha přebujelé interpunkce a patrona čerstvě vypraných kalhot, či cestovatele časem Ned Frischman, jenž je v roce 2004 řadovým zaměstnancem obří továrny na výrobu kalhot.

Bláznivými nápady překypující seriál vyklíčil z mysli Douga Langdalea, tvůrce populárních Víkendářů, a scenáristy absurdně nadsazených seriálů jako Detektiv Duck, Žížalák Jim, El Tigre: Dobrodružství Mannyho Rivery či Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví. Stejně jako v ostatních jmenovaných hitech, také Barbar Dave staví svůj humor na parodické kombinaci určitého populárního žánru a charakterově vyšinutých postav či nonsensových a absurdních peripetií. Zde konkrétně půdorys hrdinské fantasy dostává podobu dadaisticky bláznivé frašky."


Režisérka Eva Spoustová Málková (dialogy a režie) se nám svěřila, že český dabing ve studiu SoundSquare dal ukrutnou práci, aby byl co nejlepší a na výsledku je to vidět. Dialogy jsou přesné, hlasy pasující a hlášky patřičně úderné. Animace sice není disneyovsky dokonalá, ale ve světě zkratek a popkulturních narážek tak akorát. Rubriku Barbara Davea najdete na našich stránkách zdeUkázka českého dabingu seriálu...

 

 

25.4.2014

Už máte svůj Super Komiks s číslem 24/2014 ? Jedna z nejlepších komiksových Disney knížek u nás přišla s novým dílem a pokud jsou údaje na oficiálních stránkách správné, bude opět vycházet každý měsíc! Na hřbetu dostaneme poslední díl Skrblíka, který vykoukne, když všechna čísla s ním vyskládáme do poličky vedle sebe. Další číslo s  256 stranami příběhů Donalda, Skrblíka, synovců, ale i Mickey Mouse, Goofyho a dalších vyjde už 13.května 2014.

super_komiks_2014_24_s6.jpg

  

 

23.4.2014

Kačer Skrblík dostal svůj vlastní soundtrack!
Životní dílo Dona Rosy (The Life and Times of Scrooge McDuck) si oblíbil hlavní člen skupiny Nightwish Tuomas Holopainen, který strávil poslední rok přípravou sólového projektu s názvem "Music Inspired By The Life and Times of Scrooge McDuck". Album vyšlo 11. dubna 2014.

„Konečně se uskutečnil můj dlouhodobý sen,“ uvedl Tuomas. „Pracoval jsem na něm 14 let a je to pocta jednomu z nějlepších vypravěčů naší doby. Ta kniha je o životě jako takovém. O tom, jaká je to nevysvětlitelná výsada. O věcech, na kterých nám v životě záleží. Je o neuvěřitelné kráse světa a jeho možnostech viděných skrze houževnatou, čestnou a úžasnou postavu. Je to o lásce a rodině, zisku i ztrátě, temnotě i znovuzrození. A navíc je to zábava!“.
Kniha o Strýčkovi Skrblíkovi vypráví o jeho mládí na začátku 19. století ve Skotsku a jeho dobrodružstvích po celém světě až do 50. let (příběh najdete v naší rubrice Skrblík a spol.). Tuomasova deska je tak jakýmsi soundtrackem k danému příběhu a čítá 10 písní. Na orchestrálních aranžmá se podílel Pip Williams, který se podepsaný i pod alby NightwishOnce, Dark Passion Play a Imaginaerum.
Ke vzniku desky ale přispěla i řada hostů – Londýnský orchestr, londýnský sbor The Metro Voices a zpěváci Alan Reid, Johanna Kurkela, Johanna Iivanainen a Tony Kakko.

tuomassolovka2.jpg

Obal CD "Music Inspired By The Life and Times of Scrooge McDuck"


Pilotním singlem z desky je píseň A Lifetime Of Adventure, k níž je k dispozici i videoklip. „Režisér Ville Lipiäinen a já jsme se bavili, jak videoklip uchopit a nakonce jsem se rozhodli pro videoklip ve stylu dokumentu o natáčení. Hrdinou klipu je sám Don Rosa. Jeho přítomnost a grimasy mě vždy rozesmáli. Doufám, že si to dobrodružství užijete stejně jako my,“ uvedl Tuomas na adresu klipu. (zdroj textu: xband.cz).

Soundtrack i s podepsaným bookletem od Dona Rosy můžete objednat na webu Etsy.

Takže až se příště vydáte na Klondike s Kačerem Skrblíkem v rubrikách Skrblík a spol., Skrblík a spol.2, a Skrblík a spol.3 víte, jaká hudba vám jej skvěle doplní.

 Kačer Skrblík a Don Rosa ve videoklipu A Lifetime Of Adventure

 

22.4.2014

Jednoduché hodnocení každého dílu kačerů můžete provést denně na našem facebookovém profilu. Na stupnici 1 - 5 (1=nejlepší, 5=nejhorší jako ve škole) ohodnoťte číslem v komentáři u popisu epizody toho dne (zveřejňujeme denně v 18:35), jak se Vám líbila nebo jak ji máte rádi ve své paměti a srdci...

Pokud bude hlasujících dostatek, vyhlásíme na konci celkové výsledky, které ukážou, jaká epizoda je podle Vás nejlepší, nejslabší a jak vyvážené jednotlivé díly jsou. Takže se určitě zapojte, ať jsou výsledky co nejpřesnější ;) Děkujeme!

hlasovani-pro-kaceri-pribehy-jpg.jpg

 

 

20.4.2014

Krásné Velikonoce jako malované přejeme všem našim čtenářům a fandům Walta Disneyho!
Tyto pohlednice zaslali v 90. letech kačeři jako přílohu do komiksu Mickey Mouse :) Ať Vám tedy udělají radost i v tomto roce (klik pro zvětšení).

pohlednice-kaceri--mickey-mouse-velikonoce-500.jpg

 

...přejí kačeři a Disney stránky!  

 

12.4.2014

Dnes se vracejí Kačeří příběhy zpět na naše obrazovky! Každý den v 18:55 na programu ČT:D, 65 dílů s "novým" dabingem nahradí doposud vysílaný seriál Sofie První (z původně avizovaných 26 odvysílala ČT jen 24 dílů Sofie. Díl 22. The Floating Palace je původně dlouhý film rozdělený do dvou dílů (22.-23.) a závěrečný díl Four's Crowd neodvysílali. ČT to zdůvodila tím, že na něj není hotový dabing (info, J. Michal).

Pořadí dílů Kačerů, jak je bude ČT:D vysílat, najdete na stránkách České televize nebo tady a jejich popisy najdete v našem seznamu epizod.

kaceri pribehy ducktales disney.estranky.cz

 

 

11.4.2014

Už brzy u nás uvidíme nový Disney seriál Barbar Dave (Dave the Barbarian, 2004)!
Ten nebyl u nás doposud nikde odvysílán, přestože na něj dabing už pár let existuje. Poprvé jsme o něm slyšeli od režisérky Evy Spoustové
která nás na něj upozornila na našem facebookovém profilu. Pracovala na jeho českém dabingu (studio SoundSquare), který prý dal opravdu zabrat! Seriál se jí líbil a mrzelo jí, že se nikde neobjevil. Párkrát jsme se pak na něj optali i přímo v České televizi...
Teď jej odvysílá program ČT:D od neděle 27. dubna 2014, každý den v 19:15 hod., kdy nahradí seriál Doug! Odyvsílána bude první série s 21 díly. Videoukázku a program najdete v rubrice Info a data.

Popis na stránkách České televize píše:
"Svaly jako Conan, ale kuráž jako myš – kdo říkal, že fantasy má jen nebojácné reky? Americký komediální seriál".

26786_dyejv-varvar_or_dave-the-barbarian_1024x768_-www.gdefon.ru-.jpg

 

Na programu ČT:D od 27.dubna 2014

 

6.4.2014

Dnes si můžete přečíst novou detailní recenzi na hru DuckTales Remastered!
Pro čtenáře našich stránek ji napsal Tomáš "Durďas" Durdil, za což mu moc děkujeme! Napsal ji už koncem minulého roku a zpoždění nabrala až při naší editaci a kompletaci s obrázky, za což se velmi omlouváme! Ale protože kačeři jsou nesmrtelní a jsou tu s námi už 27 let, tohle menší zpoždění určitě prominou ;) Tak je neváhejte navštívit v recenzi na jejich zatím poslední dobrodružství v rubrice DT Remastered Recenze.

pozn.: Další recenzi od Tomáše na jinou starší hru s kačery s názvem "Ducktales: The Quest for Gold" (1990) najdete na našich stránkách v rubrice Kačeři ve hře.

ducktales-remastered-recenze-cz.jpg

 

 

2.4.2014

Kačeří příběhy se vrací do televize! Ano, od 12. dubna 2014 je uvidíme každý den v 18:55 hod na programu ČT:D, kde je vysílali naposledy od září loňského roku s 65 díly (ze 100) s "novým dabingem". Stejný počet bude odvysílán i tentokrát, včetně dabingu. Nahradí tak do té doby vysílaný nový Disneyho seriál Sofie První, která předtím nahradila Gumídky.

kaceri-se-vraci-od-dubna-2014-jpg.jpg


Rádi bychom tu zmínili, že uplynulý víkend se doposud poslední animovaný Disney film "Ledové království" stal nejúspěšnějším animákem všech dob! Jeho tržby v tu chvíli činily 1.072,4 milionů dolarů a dostalo se tak i do Top 10 nejvýdělečnějších filmů vůbec, kde porazil dosud nejúspěšnější animovaný Disney film Toy Story 3 (1.063 mil. dolarů). A to v některých zemích ještě ani nevyšel na DVD a BD. U nás vychází na DVD a BD právě dnes 2.4.2014 a nějaká ta čísla si jistě ještě přidá z celého světa. Gratulujeme!
P.S.: Malý update v systému těchto stránek  - nyní můžete v každé rubrice na našich stránkách dávat svůj facebookový "lajk" nebo sdílení a "lajkování" je teď možné také u každého obrázku ve fotogaleriích. Samozřejmě jste zváni i na náš facebookový profil.

frozen-ledove-kralovstvi.jpg

 

 

1.4.2014

Disney vytvoří spin-off seriál s hrdiny ze světa DuckTales a Darkwing Duck (Kačeří příběhy a Detektiv Duck) s názvem Darkwing DuckTales. Tyto světy jsou propojeny odjakživa jak místem, tak postavami. Disney tak využije svou licenci MARVEL superhrdinů (a padouchů), kteří se v seriálu objeví a stanou se pomocníky/protivníky Detektiva Ducka bojujícího pro Scrooge Industries zajišťující bezpečí v obou městech. Premiéra podzim/zima 2016! 

edit 2.4.2014: Toto oznámení byl samozřejmě (nebo bohužel?) aprílový žertík. Víme, že jste nás hned prokoukli ;) Děkujeme, že jste tu s námi!

spin-off-duck-tales-a-darkwing-duck-kopie.jpg

 

 

23.3.2014

Kvůli lepší orientaci a komunikaci jsme změnili uživatelské jméno v adrese našeho profilu na facebooku. Všechny novinky a zajímavosti ze světa Disney seriálů, filmů a parků teď najdete i na adrese https://www.facebook.com/DisneySvet.

nove-jmeno-na-fb-disneysvet.jpg

Jste srdečně zváni!

 

 

 

20.3.2014

kaceri-11-prvni-jarni-den-jpg.jpg

Přání od kačerů!

 

7.3.2014

Od 20. února 2014 jsme mohli v našich kinech vidět poprvé živého Walta Disneye ve filmu! Film se jmenuje "Zachraňte pana Bankse" (Saving mr. Banks, 2013) a Walta si v něm zahrál Tom Hanks. Hlavní hrdinkou je ale spisovatelka P. L. Travers (Emma Thompson), o jejíž knihu "Mary Poppins" má Walt Disney osobně hodně velký zájem. A tak se tahle dáma vydává z Londýna do Los Angeles, aby se s šéfem studia Disney setkala a vyjednala podmínky, za nichž by mohl vzniknout jeden z nejslavnějších příběhů pro děti i dospělé všech dob. Film obsahuje spoustu krásných a zajímavých detailů (natáčelo se i přímo v Disneylandu) a jako celek se hodně povedl (recenze a popis filmu)! Proto je téměř povinností každého Disney fanouška jej vidět když už ne v kině tak alespoň doma na DVD (u nás vyjde 9.7.2014). Podívejte se na trailer filmu "Zachraňte pana Bankse" s českými titulky...

"Zachraňte pana Bankse" - Walt Disney poprvé ve filmu

Poslechněte si také autentické záznamy dlouhých sezení s P.L.Traversovou, která si jejich záznam sama přála při připomínkách k natočení její knihy. Tyto rozhovory jsou zahrány i ve filmu "Zachraňte pana Bankse" Evou Thompsonovou. Takhle to bylo tenkrát doopravdy - odkaz.

A takhle vypadala skutečná premiéra filmu "Mary Poppins" v roce 1964, na které samozřejmě nechyběl Walt Disney, P.L. Traversová - autorka příběhu, herci z filmu a další známé osobnosti a postavičky. Tato situace se objeví nově zfilmovaná i ve filmu "Zachraňte pana Bankse", a tak ji teď můžete porovnat s originálem - odkaz na video.

travers-disney-premiere-1964.jpg

Julie Andrews, Walt Disney a P.L.Travers při premiéře filmu "Mary Poppins" v r. 1964

  

5.3.2014

Rychlá Rota slaví 25. výročí!

4. března 1989 startovala první řada seriálu s Chipem, Dalem, Gedžitkou, Monty Jackem a Zipem na americkém Disney Channel. Předpremiéra sice proběhla už 27. srpna 1988 s dílem "Kočičárny"("Catteries Not Included"), ale až 4. března 1989 odstartovala regulérně s dvouhodinovým speciálem "Rychlá Rota zasahuje"(Rescue Rangers: To the Rescue"). Ten byl poději rozdělen na pět seriálových dílů. Ve třech sezónách vzniklo dílů celkem 65.

25. výročí Rychlé Roty

U nás byla Rota poprvé odvysílána v roce 1991 v bloku "Walt Disney uvádí" společně s Kačeřími příběhy. Naposledy jsme jej viděli na programu ČT:D od 6. listopadu 2013 s novým dabingem. Věříme, že se k nám v budoucnu zase vrátí. Ať už to bude v podobě seriálu nebo jako nedávno oznámený celovečerní film kombinující hrané a animované postavy (viz info z 1.února).

rychla-rota-komiks-jpg.jpg

Spravedlnosti není nikdy dost, tak ať se jim správné zásahy v tu pravou chvíli daří i v dalších desetiletích! 

 

4.3.2014

V těchto dnech stále hopsají na našich obrazovkách Gumídci. Jiné starší kreslené Disney seriály u nás teď žádná další televize nevysílá (viz. program). Po odvysílání všech 65 dílů Gumídků nasadí ČT:D nový Disney seriál "Sofie První". Tento počítačem animovaný seriál z roku 2012 u nás zatím odvysílal jen Disney Channel loni. Obsazení dabingu: Klára Nováková, Johana Krtičková, David Štěpán, Jitka Moučková, Ladislav Cigánek, Libor Terš a další. Překlad: Kateřina Sidonová, produkce: Daniel Valtr, hudební režie: Petr Vajsar, dialogy a režie českého znění: Magda Landsmanová, vyrobila DW Agentura 2013. A nezapomeňte, že nové informace a zajímavosti najdete každý den na našem facebooku.
Podívejme se na ukázku, co nás tedy čeká od 18.března...

gruffitaponly     

 

 

3.2.2014

Naše Disney stránky jsou tu pro Vás už 7 let!
Základní kámen byl položen 17.12.2006. Walt Disney by měl tou dobou 105 let a v televizi zrovna vysílali Kačeří příběhy a Rychlou Rotu. Ty pak nahradil poprvé vysílaný seriál Lilo a Stitch a jiné... Více z "historie" Disney seriálů tak, jak u nás za tu dobu proběhly, si můžete prohlédnout sami v rubrikách Novinek z roku 2006-2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012-2014.

1colossalskupina6-napis-zvetseny-vyhlazene-hvezda--logo--stin-zip2.1-bez-nakresu-2-vyroci-jpg-500.jpg

 

Děkujeme, že jste tu s námi!


 

1.2.2014

Dnes bylo oznámeno, že se Rychlá Rota dočká celovečerního filmu! Půjde o hraný film s počítačem animovanými postavičkami (jako např. film Šmoulové) a bude pojednávat o tom, jak se roťáci dali dohromady. Práce na něm začnou letos na jaře a režisérem bude Robert Rugan. Další info např. na The Hollywood Reporter. Co Vy na to?

rescuerangers-2covercolorsapplied-copia.jpg

 

 

14.1.2014

Disney seriály jsou tu stále s námi! (Ale to víte, protože sledujete naše každodenní aktualizace na facebooku ;) Shrňme si trochu uplynulý rok...

Od 12.března 2013 jsme mohli vidět u nás dosud nikdy neodvysílaný seriál Herkules z roku 1998-1999 od tvůrců seriálu Aladin. Český dabing vznikl ve Studiu Virtual už v roce 2003 a do vysílání se tak dostal až po dalších 10 letech, na programu ČT2! Nahradil ve vysílání Disney seriál Dough. Ukázka české znělky seriálu Herkules, kde na konci dokonce "vytesali" do češtiny i název  konkrétní epizody...


Stejně tak dlouho existují dabingy k seriálům Kačeří partička (volně navazuje na Kačeří příběhy), Malá kniha džunglí, Tarzan nebo Barbar Dave, které u nás dodnes nikde neodvysílali.

Od startu nového dětského TV kanálu ČT:D (Déčko) máme možnost každý den v 18:55 hod. sledovat nějaký ze starších Disneyho animovaných seriálů, kterým se na těchto stránkám věnujeme.
Od 2.září 2013 to byli Kačeří příběhy. Odvysílali 65 dílů z celkových 100 dílů. Naposledy jsme kačery viděli na TV Barrandov v únoru 2010 s novým dabingem, stejným, jako teď na ČT:D.
Rok 2013 byl vůbec pro kačery, zdá se, významný. Velký comeback prožili i v nové videohře DuckTales: Remastered. Ta je remakem původní hry z r. 1989 a vyšla v srpnu 2013. Informace o nové kačeří hře najdete v rubrice  DuckTales:Remastered a recenzi této hry tu přineseme už brzy. Obsáhlou recenzi úplně první počítačové hry podle Kačeřích příběhů  z roku 1990 s názvem "DuckTales: The Quest for Gold" sepsal náš čtenář a fanda Disneyho seriálů, Durďas. Přečíst si ji můžete i s ukázkami v rubrice Kačeři ve hře.
Od 6.listopadu 2013 vystřídala kačery Rychlá Rota. Odvysílano bylo kompletních 65 dílů s novým dabingem.
A od 12.ledna 2014 přihopsávají každý den v 18:55 Gumídci. Odvysíláno bude komplet 65 dílů seriálu. Tedy 52 dílů s prvním českým dabingem a zbývajících 13 dílů s novějším, potože jiný český k nim neexistuje. Průběžně jsme doplnili také hodně nových komiksových stripů s Gumídky v rubrice Komiksy Online 4.
Ale to není vše! Každou sobotu a neděli od asi 07:40 hod. vysílá TV Prima seriál Malá mořská víla. Tv Prima odvysílala 1. sérii - 13 dílů (ze 14) a od 15. prosince 2013 odvysílala 2. sérii s devíti díly. Od 18.ledna 2014 odvysílá poslední, 3. sérii s osmi díly. Dabing je jiný než při premiéře v r. 1994, ale i tak velmi povedený. Porovnání dabingů si můžete poslechnout v tomto videu...


Sledujte průběžně naši rubriku Info a data, kde najdete program vysílání Disneyho seriálů i filmů na našich televizích. Pokud máte přání jiného neodvysílaného staršího seriálu (viz výše), neváhejte se ozvat České televizi se svým přáním. Je dost pravděpodobné, že při dostatečném zájmu seriál odvysílají! Stačí použít jejich jednoduchý online formulář.

Přinesli jsme Vám také novou exkluzivní reportáž z dabingu Disneyho seriálů. Ve Studiu Virtual (vytvořilo a vytváří dabingy k Disney seriálům a filmům v kinech) jsme se podívali na dabing seriálů Jake a piráti ze Země Nezemě (vysílá TV Prima v So a Ne od 06:40)s Jiřím Knotem (hlas Medvídka Pú, Skrblíka nebo pana Smee) a Zdeňkem Štěpánem (režisér) a na seriál Hodně štěstí, Charlie s Evou Spoustovou (hlas Gedžitky, Minnie Mouse a dalších) coby režisérkou a dalšími dabéry. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí, o kterých si můžete přečíst i Vy a podívat se i na záběry z natáčení v rubrice Dabing ve Studiu Virtual 2.

logo-disney-dabing-virtual-final-jpg.jpg

Vytvořili jsme pro Vás i několik nových tapet na monitor, tablet nebo displej telefonu v rubrice Wallpapery. Přidali jsme také spoustu novýh obrázků do fotogalerie Zajímavosti a jiné.

Nadále tyto stránky průběžně upravujeme, sledujeme dění kolem Disney světa a přidáváme nové informace a zajímavosti. Jednou za čas si je pak takto shrneme tady v Novinkách. Mezitím jsme i na facebooku, kde Vás rádi uvidíme. Tak ahoj zase příště! :) 

fb-disney-2014-jpg.jpg

  Užívejte si kouzelný svět Walta Disneye plnými doušky každý den i v roce 2014!

 

 

at-zije-disney-napis-400.jpg


 

 

Zde pokračujte na Novinky z roku 2012/2013

Zde pokračujte na Novinky z roku 2011

Zde pokračujte na Novinky z roku 2010

Zde pokračujte na Novinky z roku 2009

Zde pokračujte na novinky z roku 2008

Zde pokračujte na novinky z roku 2007

 

 

  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gumidci pexeso

(Petra, 20. 3. 2023 21:52)

Nevim se dostat k pexesu gumidci. Je tam heslo ktere neni nikde uvedene
Muzete prosim pomoct?

Re: Gumidci pexeso

(Vitox, 27. 9. 2023 10:03)

Dobrý den/Ahoj Petro,

děkujeme moc za upozorněni! :) Už pracujeme na nápravě.

Není v mých silách Vám pexeso hned přeposlat, tak zatím si můžete zahrát On-line pexeso s Gumídky na https://www.pexeso.net/online-hra?lang=cs&code=002B1&size=24&p1name=%c4%8clov%c4%9bk

Re: Gumidci pexeso

(Disney Team, 28. 9. 2023 21:14)

Odkaz na stažení pexesa s Gumídky jsme nyní přidali přímo sem do článku, odkud si jej můžete stáhnout. Přejeme příjemnou zábavu! :)

2 části

(Jan Kliment, 7. 1. 2015 22:13)

Novinky z roku 2014 jsou na 2 části a novinky z roku 2012 a 2013 jsou sloučeny do jedné rubriky, to tu ještě nebylo :-O

Re: 2 části

(Disney Team, 8. 1. 2015 14:16)

Časy se mění a s nimi i počet Disney Novinek ;) Děkujeme, že jste tu s námi!