Jdi na obsah Jdi na menu
 


07: 12.4.2012 - Barvy a tvary

Papír, textil - třídění tvarů, lepení, vybarvování, tupování

Dneska venku moc pršelo, takže to ze začátku vypadalo, že ani moc dětí nepřijde, ale nakonc se nás přeci jenom sešlo deset. A tak jsme mohli začít pracovat.

Nejdříve jsme si přečetli knížku básniček "Krtek a barvy" a povídali jsme si o tom, jak jsou věci barevné.

Potom mi děti pomohly roztřídit nastříhané tvary, které se mi cestou všechny pomíchaly do sebe.

p1180304.jpg

Mezitím maminky připravily barvy a pomůcky pro další práci. Vyráběli jsme si jutová prostírání metodou tupování barev podle šablony. Děti to bavilo, všichni jsme měli barvu po celých rukách a někteří i na obličeji :o)))

Protože už skončila zima, pomohly děti maminkám podle vzorků najít a spárovat rukavičky. To byla práce s pracovním listem, spojovali jsme barevnými pastelkami.

Dalším naším výrobkem byla záložka do knížky. Na mašinku, která byla na záložce nakreslena, jsme nalepovali náklad barevných koleček, obdélníčků, trojúhelníčků a čtverečků.

p1180307.jpg

Na úplný konec děti vybarvovaly obrázek podle mých pokynů - všechny čtverečky zeleně, trojúhelníčky červeně, obdélníčky hnědě, kolečka žlutě a mráčky modře.

p1180309.jpg

Před odchodem děti dostaly jako obvykle z kouzelné krabičky bonbónky - tentokrát stylově "barevná kolečka" Lentilky a vyfotily se se svými kašpárky a s dnešními výrobky.

p1180322.jpg

 

 

Příspěvky

Básnička

12. 4. 2012